Migrene

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Am inteles ca ai investigat multe cauze posibile, insa hormonii ti i-a controlat cineva? Excesul de estrogeni duce la migrene, de exemplu.
Doar ca o sugestie... nu sunt specialist, insa am cunostinte care au astfel de probleme si s-au mai rarit sau disparut chiar in urma unor tratamente.
Mai exista varianta homeopatiei, daca ai incredere in ea, rau nu iti poate face, si daca ai gasi un homeopat bun care sa-ti indice un remediu potrivit tipului tau structural, sunt sigura ca ai scapa de problema asta.
Sunt multe de "povestit" si despre stilul tau de viata, echilibrul tau fizic si psihic...etc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

alexlorena, multumesc pt. Xibimer!!
Am cumparat la un moment dat Sumatriptan (chiar asa se numea, era facut de Dr. Reddy's), dar in ultima vreme nu l-am mai gasit.



~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexalorena spune:

Xibimer-ul este vechiul Sumatriptan (Dr. Reddy's il produce).
Mai sunt si alte medicamente care contin sumatriptan aparute la noi, dar dintre toate Xibimer-ul este cel mai avantajos. Eu de exemplu iau cutii de 100 mg,tai tableta pe jumatate, ca sa iau 50 mg. Dar ies mai avantajos asa.
Am incercat toate calmantele existente in tara asta. Nimic nu ma ajuta. Din contra, durerea se acutiza, vomam de fiecare data din cauza intensitatii crizei. De cand iau Sumatriptan, am eliminat toate celelalte calmante si nu mai am stari de voma. Este oricum mai bine. Pentru ca, este cumplit la o durere acuta, cand abia te poti ridica pe picioare, sa mai si vomiti o noapte intreaga. Asa pateam si eu, doua-trei zile nu mai eram om. Dupa declansarea vomei imi faceam calmante sub forma injectabila dar nu aveau nici un efect. Pana la urma trecea de la sine dupa 72 ore.
De investigat m-am cautat si eu peste tot, tratamente am facut de toate, medici peste medici si m-am resemnat: trebuie sa traiesc cu migrena si ea cu mine. Odata ce este pus diagnosticul de migrena de catre neurolog, nu prea mai ai multe de facut, decat sa inveti sa traiesti cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Alexlorena, am citit ca sumatriptanul actioneaza major asupra vaselor de sange din creier.
Imi suna nasol de tot chestia asta .
Si e normal sa fie asa, atata timp cat o migrena care se potoleste dupa 3 zile de chin, dispare in mai putin de o ora cu 50 mg de sumatriptan...
Ca sa nu mai spun ca, am citit de curand o carte a lui Philip Roth in care... unul din personaje a facut AVC dupa 3 ani de antimigrenoase . Eu am abia 2 ani :)).
Am intrebat medicul si... mare lucru nu mi-a spus in legatura cu asta...
Tu cat de des iei Sumatriptan?



~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexalorena spune:

Cand am descoperit eu Imigranul (pe-atunci era singurul Sumatriptan existent la noi) aveam migrene ingrozitoare, luam calmante cu pumnul, injectii rau, voma, trei zile ma tinea asa. Si uneori dupa o saptamana o luam de la capat. Sau dupa doua saptamani, sau trei, oricum crize dese, durau intre 48-72 ore, cu rau intens, nu mai puteam sa ma tin pe picioare, stateam la pat. Dupa cele trei zile de rau, mai urmau alte doua zile in care trebuia sa-mi revin, usor, usor pentru ca o criza din asta ma secatuia de orice fel de putere si de energie. Cand mi se declansa criza, vomam o zi si o noapte continuu, asa incat faceam febra musculara la muschii din zona burtii. Indiferent de cate antivomitive imi facea injectabil, nu aveau efect.
Am inceput sa iau Sumatriptan, si nu vad viata fara el. Acum, ce sa zic, cum e voia lui Dumnezeu. Daca vrea sa traiesc...
Uneori, din considerente financiare, am ales sa nu iau, sa incerc cine stie ce alte calmante nou lansate. Niciodata, nu-mi cedeaza cu nimic. Dar cu cat las criza sa devina mai puternica, pana la urma ma ia voma, nu mai pot lua nici Sumatriptan si ma chinui asa iar doua-trei zile. Dupa care ma invat minte si o perioada lunga nu mai iau altceva, decat Sumatriptan la primele semne.
Iau 50 mg/sapt, uneori 200 mg/sapt, depinde de perioada. Se intampa ca sa iau o tableta, durerea cedeaza, dar reapare dupa un numar de ore si atunci mai iau o tableta si tot asa. Chiar daca uneori nu cedeaza dupa prima tableta, niciodata durerea nu creste in intensitate. O pot tine sub control si pot sa-mi traiesc viata, asa cu multe restrictii si cu multa grija.
Iau Sumatriptan de 10 ani. Daca privesc pe termen lung as putea sa ma ingrijorez de efecte, studii etc. Dar clar, eu nu mai puteam continua cu crizele in forma aceea. Si nici un neurolog nu m-a putut ajuta.
Asa ca, nu-mi ramane decat sa-L rog pe Dumnezeu sa ma ajute El, sa aranjeze lucrurile cum considera in legatura cu viata mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Alexalorena, exact aceeasi viata duc si eu, dar mi-e foarte greu ca sunt singura si am copilul care depinde de mine.
Am citit toate postarile voastre si vineri am fost la medic, mi-am facut reteta si am cumparat XIBIMER. Il am in casa.
Of... nu stiu: ziceti ca se ia la inceputul crizei? In cat timp: o ora, o jumatate de zi? Ce fac cand ma trazesc din somn si deja ma doare capul rau?
Multe intrebari si vad ca sunt multe persoane in situatia mea.
In cercul meu de cunostinte sunt singura cu migrene si ceilalti se uita la mine ca la o ciudatenie.
Dar revenind la subiect: nu-mi ramane dect sa sper ca prima migrena o voi stopa cu XIMIBER.
Oricum va tin la curent si va spun daca a avut efect.
Multumesc pt imformatii si va doresc multa multa sanatate si o viata fara migrene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Multumesc, Alexlorena! :)


Sorinsonia, Sumatriptanul este extrem de eficient, chiar si in situatiile alea oribile in care te trezesti cu migrena. Iei 50 mg si, ai sa vezi, cam intr-o ora iti trece :).

Avand in vedere ca migrena nu iti trece de la sine (sau cu analgezice) intr-o jumate de zi, ar fi bine sa iei sumatriptanul atunci cand simti ca s-a declansat migrena.



~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Denizel
Am inteles.
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cu placere .




~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Buna fetelor.
Cu regret citesc ca sunteti si voi suferinde de migrena ca mine. Eu mostenesc aceasta "minune" de la mama mea care sufera de migrena de vreo 20 ani iar eu de vreo 10 ani. Am incercat de-a lungul timpului fel de fel de tratamente si cu medicamente si naturist, investigatii,..... insa problema nu s-a rezolvat si din cate am discutat cu diversi doctori in domeniu nici nu se vindeca complet. Insa fara tratament crizele se acutizeaza in timp.Ca rezultate a intregului efort depus: mi s-au mai redus crizele, intensitatea acestora ( aveam dureri de nu puteam tine capul pe perna, vomam, iar criza ma tinea 3 zile)si frecventa lor.
Oricum ce am constat eu este ca daca nu iei un calmant la primele simptome de criza il iei inutil dupa aceea. Si eu am incercat si cu Imigran insa mi s-a parut tare iar dupa cateva ore criza debuta din nou, de multe ori nici macar nu ma calma, asa ca am renuntat sa mai iau.
Am facut si un tratament timp de 5 luni care a redus intensitatea crizelor cu TOPAMAX ( cititi pe net efectele lui in migrene)insa e destul de costisitor si nu se da compensat.
Intre timp finii mei din Spania mi-au trimis un calmant pentru migrene de acolo care se numeste HEMICRANEAL, cu care calmez complet criza la debut, iau 2 pastile odata si gata, sunt ca noua dupa 2 ore.
Oricum va recomand sa nu stati cu mainile in san , sa incercati diverse metode de tratament pentru ca in timp dau rezultate.
Nu va incurajati ca veti scapa complet de aceste migrene daca nu sunt cauzate de diverse boli pentru ca o sa va dezamagiti.


8+

Mergi la inceput