Prematurii-Esente tari se tin in sticlute mici 22

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

Hristos a inviat!
dalma, te rog, vreau si eu chestionarul acela.
danasima, ai incercat la dr padure de la centrul de recuperare d ela Budimex?
sunt sigura ca vei gasi o solutie si ca Filip va fi bine, te org, da-mi un mail la nike974@gmail.com, pt deplasarea in israel sua la 0724364344.

am o veste f mare: Sebastian a spus tata, simplu, stie despre cine e vorba,ca e tati. ii vede perna dimineata, ii vede lucruile , se uita la mine cu ochii lui imensi si zpune :tata.

apoi spune uca in loc de Luca, apa, cheia, da,dar nu stie despre cespune.
spune si ta,ta, ta, ta,ta,dar cand il vede pe taica-su ii spune clar tat,doar atat.

sunt fericita si vreau al doilea bebe.

nu stam mai mult de un min in fundulet,fara sprijin.pasim insa mult mai bine si ferm.nu mai inteleg nimic.stie care sunt jucariile lui, elimina un obstacol usor ,daca sta in calea jucariei pe care o vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

Jo, si Daria face mai multe decat scrie acolo, dar totusi sunt si lucruri care nu le face. Mai exact 2: nu urca cu usurinta scarile (gross motor pc 5) asta si din cauza ca nu avem scari...si a doua, nu se imbraca singura. Adica daca vrea sa ia geaca, pune frumos o maneca apoi pe a doua nu o mai nimereste si se enerveaza ca nu reuseste.Insa prietena mea zicea ca asta nu e o problema, asa ca sunt linistita
O sa primesc si continuarea + exercitii ce trebuiesc facute pt a reusi sa faca tot ce se cere pt 31 months 15 days +...
Scanez si trimit cum primesc.

Histamina, am tot urmarit postarile tale si nu am vrut sa intervin deoarece fiecare stie ce-i mai bine pt copilul lui. Totusi , cred ca nici nu ar trebui sa-i dai sansa copilului sa paseasca inainte de a sta in fund.
Noua kinetoterapeutul ne-a spus ca va fi pregatita sa paseasca atunci cand se va ridica singura in picioare, tinindu-se de ceva...
Daria a facut asta la 1 an si 1 luna. la 1 an si 2 luni a mers de-a buselea iar la 1 an si 4 luni a facut primii pasi. De mers singura a mers la 1 an si 5 luni.A stat bine in fund la 10-11 luni.
E alegerea ta, si faci cum vrei, dar mie personal mi se pare ca vrei sa grabesti un pic lucrurile si el pur si simplu nu e pregatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

A nascut prietena mea. Asa au fost de grabiti cand au scos copilul ca abia dupa vreo doua ore au aflat ca de fapt era baiat si nu fetita cum se credea de la ecografie. A avut 29 de saptamani, 1300 gr si a respirat singur! Apucasera sa faca tratamentul cu dexa. Daca a respirat singur, cea mai buna premisa exista deja, nu?
Ea a nascut la Municipal. Prin cezariana... am auzit ca sunt foarte pro-alaptare cei de acolo, dar oare ii vor da copilului laptele ei, avand in vedere ca daca e o nastere prematura mama produce numai colostru atata timp cat are nevoie cel mic? A mai nascut cineva prematur acolo?
Multumesc mult!

Mami de (28.10.2008)/unnecesarean si de (13.11.2010)/VBAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_27 spune:

Buna tuturor,
alinushca- da, in urma cu 2 ani am nascut si eu la Municipal. Rares s-a nascut la 34 saptamani insa a avut doar 1.5 kg....dismaturitate mare din cauza unor probleme in sarcina. Am stat 6 saptamani in spital pentru ca, desi bebe a respirat singurel ( dexa facuta in timp util, a avut probleme cu toleranta alimentara....practic el 5 saptamani a facut staza acestea fiind singurele lui probleme.
Sectia de terapie a spitalului este ok, medicii competenti iar asistentele dedicate si atente. Eu am fost extrem de multumita de tratamentul primit acolo si de modul in care Rares a fost ingrijit si supervizat....Dr. Culcer este un specialist desavarsit si este pro hranirea bebelusului la san desi....in cazul prematurilor la inceput este fff greu sa realizeze acest lucru. Ei sunt micuti, sensibili, fara putere iar efortul de a se hrani singuri inca de la inceput este prea mare pentru ei...
Drumul unui prematur este lung si anevoios mai ales in primele saptamani de viata....pot trece saptamani in sir pana sa reuseasca sa tolerze alimentatia iar cu cat prematuritatea este mai mare, cu atat lucrurile devin mai serioase....
Mult curaj prietenei tale si Dumnezeu sa il apere pe bebe....inarmati-va cu rabdare si cu credinta si luati lucrurile pas cu pas. Fiecare zi pe care bebe o trece cu bine este o mare victorie...
Concluzia este ca Municipalul este un spital in care bebe este in siguranta, medicii sunt foarte competenti si dedicati insa in cazul prematurilor totul sta si sub semnul destinului...multe minuni am vazut facandu-se pentru micutii luptatori acolo...
Doamne ajuta! Te mai asteptam cu vesti despre micutul pui.
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_27 spune:

Si pentru a iti raspunde strict la intrebare- pana cand bebe va fi pus la san si va fi capabil sa se hraneasca singur, procedura in spital este ca mama sa se mulga la fiecare 3 ore. In functie de gradul de toleranta al copilului i se vor da cateva picaturi/ ml de laptic ( prin gavaj sau dupa caz lingurita, etc). Asadar, pritena ta va incepe prin a se mulge la fiecare 3 ore, mergand de fiecare data in terapie intensiva langa bebe. Totul depinde acum de gradul de maturare al sistemului digestiv al micutului....
Daca mai ai si alte intrebari pe parcurs eu va citesc in ficare zi si iti voi raspunde cu mare placere. Din pacate, desi au trecut doi ani, pentru mine a fost o experienta traumatizanta si imi reamintesc absolut fiecare detaliu din spitalul acela, din proceduri, din trairi...
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasima spune:

Histamina multumesc pentru adresa si tel.
Eu am ales Israelul pentru ca am rude acolo si chiar pe cineva care lucreaza la un spital, deci sper ca imi va fi mai usor sa ma descurc cu limba si sa ma fac inteleasa.Vom vedea acum cind ajungem acolo, deocamdata am completat un formular si in functie de raspuns vom hotari cind mergem.Mai exista apoi si aspectul financiar de care trebuie sa ne ocupam, dar....cu ajutorul lui Dumnezeu sint sigura ca se vor rezolva toatae.
Bravo lui Sebi pentru tata, si Carina spune dar destul de rar se uita la tati cind zice. In ceea ce priveste pasitul si mie mi=a zis ortopedul sa nu ii pun sa paseasca pina cind nu o vor face singuri, adica sa se ridice si sa stea ei in picioruse.


Dana si comorile ei Filip Alexandru (2.06.2010) si Carina Maria(2.06.2010)
http://s1122.photobucket.com/albums/l521/Daniela_Marin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Alinishca sa ii creasca mare prietenei tale minunea. De acum trebuie incredere, speranta si rabdare. Bebe va manca in prima faza prin gavaj si mama se va mulge.

Histamina, ma alatur si eu mamicilor care spun ca nu e bine sa il pui sa paseasca, dar asa cum a zis dalma faci cum crezi. Eu ti-am recomandat un consult neurologic dar vad ca nu mai spui nimic. Oricum bebe are numai 9 luni varsta normala, deci corectata mai putin si cred ca ceri prea mult de la el.



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

La multi ani Ravzan - Ionut!
Sa cresti mare, sanatos si sa le aduci parintiilor doar bucurii!



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasima spune:

La multi ani pentru Razvan-Ionut!
Sa fii sanatos si sa ai parte de o copilarie fericita si vesela!


Dana si comorile ei Filip Alexandru (2.06.2010) si Carina Maria(2.06.2010)
http://s1122.photobucket.com/albums/l521/Daniela_Marin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Multumim mult pt urari dragelor
Va dorim si noi multa sanatate, sa cresteti mari frumosi si norocosi si sa va faceti parinti mandri de voi
As vrea si eu acel test ca sa vad daca Razvan sta bn sau nu, dar daca e in engleza ii zic pas ca nu ma descurc (sau poate ma ajuta careva )!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput