Dovleceii veseli au intrat cu dreptul in 2011(16)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Dana, uau, mi se pare senzational cat de repede ai rezolvat cu somnul! Pantley zicea ca dureaza cateva saptamani pana cand implentezi o noua rutina. Super! Felicitari! Si cu dintii, la ce te-ai referit cu bacteria aia ca are si implicatii alimentare?

Lili, ca de obicei, esti as!

Iulika, mami puternica, sa fiti sanatosi! Va pup cu drag!

Croco, citind mesajul tau eu ma gandesc doar cum as face sa-l lamuresc sa doarma asa mult dimineata . Offff ce as mai dormi cu el! Dar nu, la noi la 6:22 se da trezirea

Meli, in acelasi mail cu no-cry sleep era si asta, erau 3 carti de Elizabeth Pantley. Dar cum la voi nu e nevoie nici de disciplina, nici de schimbari la somn, sunteti niste norocosi

Bia multa sanatate!


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13
Geneza 1:29 Si Dumnezeu a zis: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samānta si care este pe fata īntregului pamānt, si orice pom, care are īn el rod cu samānta: aceasta sa fie hrana voastra."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Raluk,recunosc,nu am citit atunci cartile decat le-am rasfoit. Si n-am bagat de seama ca era si cartea cu disciplina acolo.
Ce-i drept,cu somnul nu avem probleme,dar cu disciplina cam da.Nu sunt probleme permanente,sunt de scurta durata si rare. Dar avem si noi momente de
E cam mult de scris...acu' ne rugam de Alex de o juma de ora sa manance . De 1-2 saptamani face greva foamei. Ar trai numai cu lapte daca se poate si inca 2-3 chestii pe langa.

Biaz,multa sanatate puiului. Imi pare rau ca ati trecut prin atatea greutati.

Mamica de 2 nazdravani si de pui mic in burtica 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

Offf Bia...nici nu stiu ce sa zic...imi pare rau ca ati trecut prin atatea ...va imbratisez si va doresc multa multa sanatate iar necazurile sper sa fi ramas in sfarsitul de an ce a trecut!

Uka, Hepi, ce fac dovlecutele noastre? sunt bine!?


Selen, f tari..eu ma incadrez la ala cu blonda cu sanu'n vant....ama vrea destul de des acum...

Ce ma "doare" pe mine la faza asta cu dintii intarziati e ca nu prea poate sa pape cum ar vrea ea..eu rar ii mai dau papa prin blender, insa mi-e teama ca nu mesteca bine, nici nu are cu ce....si se chinuie stomacelul mai tare...papa bucatele de orice, dar numai ea stie cum reuseste ....

s-a trezit..dupa 3 ore jumate azi..cum o sa reusesc sa o culc la 22 habar nu am dar nici nu imi venea sa o trezesc...a dormit atat de frumos...

enough for today..ca trec in extrema cealalta si va obosesc...pupici!

Amilici Crocodilibici il urmareste pe Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Problema controlului maniei e un fel de cutit in rana pentru orice parinte si nu numai. Exista asa de multe fatete ale problemei incat nici nu stiu la care sa ma refer.

In primul rand, in mod inevitabil, orice mama va ajunge intr-un moment in care va claca. Inca nu am cunoscut vreo mama care sa fi fost un munte de serenitate, intotdeauna calma, cu raspunsul si solutia potrivita gata de aplicat copilului. Poate ca ati gasit voi o asemenea fata Morgana si mi-o puteti arata si mie. Chiar si autorii celor mai reusite carti despre educatia copilului isi impartasesc cele mai bune solutii pe care, in cel mai bun caz, le-au invatat pe pielea lor, in urma esecurilor pe care le-au avut ca parinti si in cel mai rau caz le-au dedus teoretic.
Asa ca, primul lucru de tinut minte este ca, atunci cand avem un astfel de moment, sa ne luam putin timp seara la culcare si sa ne intrebam ce a fost bine, ce a fost rau, ce am fi putut face altfel, cum am putea sa ne imbunatatim reactiile.

Pe urma, un alt lucru pe care l-am gasit util de-a lungul timpului a fost acela de a-mi cere iertare de la copilul caruia i-am gresit atunci cand mi-am iesit din fire sau nu l-am inteles. E o solutie care face minuni si care nu stirbeste cu nimic autoritatea parintelui. Dimpotriva, adesea a fost urmata de o recunoastere a propriei vinovatii din partea lui Busici. (Desigur, acest fapt e valabil pentru copiii mai mari, dar si cei mici inteleg mai mult de cat ne imaginam atunci cand ne cerem scuze epntru ca am tipat la ei sau pentru ca am reactionat urat.)

Nr. 3: Liliacul meu drag are multe fiindca e o mama mult mai buna decat isi imagineaza si pentru ca are dreptate ca nu exista solutie universala. Fiecare copil reactioneaza diferit la metode diferite si chiar de la o perioada la alta. Ceea ce functioneaza intr-o zi s-ar putea sa esueze peste ceva vreme sau in alt context.

Nr. 4: Mihaela japonezo-canadiana te admir pentru curaj si iti inteleg foarte bine frustrarea. Atunci cand simti ca pur si simplu iti pierzi cumpatul, este mai bine sa lasi copilul intr-un loc sigur, chiar daca plange si sa-ti iei cinci minute de pauza in baie sau pe balcon decat sa risti o reactie pe care pur si simplu nu ti-o poti controla. Pe urma te poti intoarce mai linistita si sa abordezi mult mai bine problema. Si, cel mai important, ai nevoie de un grup de suport. Oricat de mult ne-am dori, nu putem sa stam cu Joshulinul scumpel pentru o ora cat timp tu ai putea face o plimbare sau o tura de cumparaturi. Dar putem sa-ti fim alaturi cu gandul si cu cele mai bune idei care ne vin in minte.

Nr. 5: Croco in ceea ce priveste lovitul, sau muscatul, o metoda buna care a functionat la noi a fost abordarea unei atitudini ferme dar nu agresive si imobilizarea copilului in timp ce spuneam ceva de genul: Noi nu lovim! Este tare urat si doare! Daca continua, atunci il lasam in baie sau in alta camera si plecam. Daca venea dupa mine, atunci ii spuneam ca sunt necajita fiindca m-a lovit/muscat si ca vorbim doar atunci cand se linisteste.

Nr. 6: Oricat de mult ne-am dori sa evitam aceasta, copiii vor avea situatii in care vor fi frustrati. E natural, e parte a invatarii. Nu putem sa fim langa ei disponibili 24/7 si sa-i ferim de tot ceea ce i-ar putea supara. Nici sa le raspundem imediat intotdeauna la tot ceea ce isi doresc. E greu, dar copiii trebuie sa invete ca sunt si momente in care nu putem raspunde, in care trebuie sa astepte. Rabdarea este o calitate care se invata foarte greu. Mai ales atunci cand apare cel de-al doilea copil, daca primul nu e obisnuit sa astepte macar cate putin, sa nu primeasca intotdeauna toata atentia si tot ceea ce-si doreste, atunci isi va manifesta foarte activ frustrarea si mania. Desigur ca fiecare copil are un nivel diferit de toleranta la frustrare, dar fiecare va trebui sa invete treptat ca nu detine toata lume (desi noi, ca parinti, i-am oferi-o daca am putea) si ca nu se poate comporta oricum. La urma urmelor, asta se numeste socializare. Politetea, bunul simt, rabdarea, mila sau compasiunea nu se dobandesc usor si invatarea lor poate genera adesea situatii tensionate intre parinti si copii.

Nr. 7: Atunci cand consideram ca e just, ca nu se poate altfel, sau ca nu poate intelege, putem sa-l lasam pe copil sa-si manifeste mania intr-un mod nedistructiv. Exista mai multe niveluri ale manifestarii maniei si frustrarii, de la cel fizic (natural la varsa pe care o au acum dovleceii) la cel verbal, centrat pe emotii si apoi pe solutii. Asa ca atunci cand nazdravanii nostri incep sa se dea cu fundul de pamant sau sa tipe si sa loveasca, primul pas e sa-i ajutam sa-si identifice emotia. Sa le spunem: Inteleg ca esti suparat. Cand vor mai creste, ii vom invata sa spuna ca sunt suparati si sa planga in loc sa devina (auto)agresivi. Dar, de departe cel mai eficient instrument in aceasta privinta este exemplul parintilor. De aceea reactiile noastre negative sunt atat de nocive.

Nr. 8: Cred ca multe dintre situatiile in care devenim maniosi si suntem gata sa ne varsam nervii pe copii isi au radacinile intr-o neintelegere a comportamentului si sentimentelor lor. Gandim in mod natural ca ei nu voi sa ne asculte, ca au auzit ce-am zis dar refuza sa faca sau ca se simt foarte bine dar pur si simplu le place sa ne scoata din minti, ca inteleg ce le explicam dar nu le pasa. Daca incercam sa ne educam pe noi insine sa pornim intotdeauna de la premize favorabile copiilor nostri, atunci suntem si mai capabili sa abordam problemele cu o atitudine pozitiva si sa le rezolvam constructiv. Si comportamentul lor se modifica in consecinta. Nu vom reusi intotdeauna, dar atunci cand vom evita un conflict sau vom fi capabile sa ne controlam reactiile si sa gasim solutii bune, ni se va parea ca si iarba e mai verde.

Si va propun ca in aceste situatii sa veniti si aici sa povestiti, ca sa invatam unele de la celelalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Iulika sper din tot sufletul sa se faca bine Brucu si sa fiti sanatosi voi trei plus domnisoara Samburica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Bia am salvat mesajul si l-am trimis pe mail si lui Relu si mamei mele. Ei nu clacheaza, ca nu stau suficient cu Alex, dar sunt sigura ca vor avea de invatat.


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13
Geneza 1:29 Si Dumnezeu a zis: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samānta si care este pe fata īntregului pamānt, si orice pom, care are īn el rod cu samānta: aceasta sa fie hrana voastra."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Salutare!

Matei mi-a facut o otita medie supurativa fara febra, fara durere fara sa fie racit sa zici ca din cauza ca nu i-am curatat nasucul. Am observat ca ii curge tare urechea asa ca m-am dis cu el la dr. A vrut sa ma interneze si iar a trebuit sa semnez ca refuz internarea. Acum e pe injectabil si trebuie sa merg zilnic la ORL sa-l aspire.

Luto, astazi m-am gandit la David ca stiu ca si el a tras cu otita.

mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Fereste-te de rau si fa bine, cauta pacea si o urmeaza pe ea.(Psalmul 33:13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui diamar78

Salutare!

Matei mi-a facut o otita medie supurativa fara febra, fara durere fara sa fie racit sa zici ca din cauza ca nu i-am curatat nasucul. Am observat ca ii curge tare urechea asa ca m-am dis cu el la dr. A vrut sa ma interneze si iar a trebuit sa semnez ca refuz internarea. Acum e pe injectabil si trebuie sa merg zilnic la ORL sa-l aspire.

Luto, astazi m-am gandit la David ca stiu ca si el a tras cu otita.

mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Fereste-te de rau si fa bine, cauta pacea si o urmeaza pe ea.(Psalmul 33:13)



adica cum il aspira ? ii curata urechiusa ?

Lui David i-a revenit cam la 10 zile dupa prima tura. A luat si a doua tura de antibiotic in decurs de o luna.
Maine incepe gradinita si sper sa vina acasa cu ceva mai subtire, nu cu dinastea asa grele.

Multa sanatate lui Mateias

Sarbatori fericite tuturor dovleceilor si parintilor lor !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

seara buna, fetele!

tare mult mi-au placut mesajele voastre, desi noi inca nu avem accese de furie, am atat de multe de invatat de la voi, si pentru asta va iubesc si va respect enorm!
eu la calculcator nu prea mai ajung, deoarece Andrei cum il vede deschis, trage de el, vrea in brate, il iau in brate, vrea sa butoneze!! asa ca renunt la el pe timpl zilei! iar seara dupa ce il culc, tot fara suzeta , apare sotz;

Diamar, sanatate multa lui Mateiut;
Mary m-am cutremurat toata de patania lui Mosorel; nu vreau nici sa-mi inchipui ce ati simtit;
Croco, Iulika, Lili dulci pentru fete dragi;

va pup si incerc sa mai trec !


Se scutura din nori, de sfinte sarbatori, povesti cu ingerasi, pentru copii poznasi, povesti cu sfinti parinti, pentru copii cuminti
ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

diamar nu stiu daca te ajuta cu ceva...dar suntem aici. Transmitem pupici si ganduri bune s treaca repejor pardalnica de otita. Uof, cine-o fi inventat-o

Bia ca de obicei, punct ochit, punct ochit.
Ai sa vezi ca or sa treaca toate pb Mosorelului si nici n-o sa-ti mai amintesti de ele.
Mesaj special: asteptam sa ajunga cheile alea fermecate si pe mana Andrei
de-as putea sa iti scriu in fiecare pot cat de mult ne plac povestile tale
Mesaj de la ea: in ce carte scrii povestea cu Printesa Andra si cu Radu???

Irina . Ne "auzim"!

Raluk nu-s deloc as ci doar va povestesc ce am experimentat. Poate ca pe cineva, la un mom dat, va ajuta! Daca nu...atunci scriu si eu ca sa nu zic ca n-am scris. Stii sunt in real life unii carora le place sa fie auziti. Vorbesc muuuult doar sa se auda. Sper sa nu ajung si eu sa scriu doar ca sa fie ceva scris

Va pupescu si va urez o noapte excelenta. Ceea ce-mi doresc si mie.

Pies: suntem si noi mucosi. Eram sigura!!!! Cum face Ana de Danuta cate-o margica, asta al meu nu se lasa. Cand a auzit ca fata are 16 dinti, a doua zi i-a mai spart si lui unul, deci avem 15...si se maseaza de zor la al 16-lea. Si baleste la greu. S-a si iritat sub barbie
Apoi a auzit ca a fost ea putin (sau mai mult) bolnavioara, hop si el cu muci-n nas.

Mergi la inceput