Lohii, Oxitocina si alte intrebari

Lohii, Oxitocina si alte intrebari | Autor: ina.click

Link direct la acest mesaj

Salut

Am deja trei (3) prietene care au nascut in ultimul an, cea mai recent acum 1 luna. Toate trei au nascut prin cezariana, toate trei m-au avertizat ca din prima zi dupa cezariana va veni o asistenta care ma va apasa pe burta sa forteze lohiile sa iasa.

Cica doare de te p@#$ pe tine...la propriu in cazul uneia saracuta.

Mentionez ca cele 3 nu se stiu intre ele si sunt din judete diferite. Deci e o practica normala?

Una dintre ele - care mai e si cadru medical - mi-a mai spus si de injectiile cu oxitocina, menite sa stimuleze contractiile uterului + lactatia. Cica ai un fel de al doilea travaliu dupa ce iesi de sub anestezie, adica contractii cu tot cu operatia. Asa e?

Ca sa o citez, "Ina, ma stii ca eu rezist bine la dureri fizice dar crede-ma ca miorlaiam ca o pisica prinsa sub un tir"

Mai sunt si alte surprize pentru care sa ma pregatesc sufleteste?
Puteti confirma si voi faza cu apasatul pe burta + contractiile de la oxitocina?

Si cel mai arzator: daca laptele vine de abia dupa 3-5 zile si daca mamicile inca au anestezic in organism, ce mananca bebelusul dupa nastere? Formula? Diminueaza asta sansele mele de a il alapta, e posibil sa refuze dupa?

Semnat
O viitoare mamica anxioasa :) Merci mult

30 +


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ina, intreb maine la spital si te anunt, ca pana acum nu am asistat si la partea de postoperator

Memorabil:

Citat:
citat din mesajul lui accept92


Nu Xio, nu m-am facut, caci nu m-au intereat niciodata banii. Iti urez prosperitate, desi sunt sigura ca vei avea, e banoasa ginecologia. Plus ca inteleg ca orice femeie care se teme sa nasca poate veni linistita la macelar la tine. Cele care isi vor permite desigur, caci asa cum ai spus, cezariana e 'mai scumpa'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Despre niciuna din practicile astea n-am auzit..am si eu doua prietene care au nascut anul asta cu cezariana..stiam ca apasatul pe burta se face in cazul nasterii normale pt a curata uterul de cheaguri de sange si altele..dar la cezariana nu-i vad rostul atata timp cat medicul in timpul operatiei curata tot...De oxitocina n-am auzit ca s-ar administra...am sa intreb dar nu cred...Zic sa stai linistita ca nu-i dracu atat de negru...am nascut normal cu dilatatie 8 dupa 15 ore de travaliu..mai rau de atat nu cred ca o sa induri, crede-ma...Toata lumea te sperie inainte de nastere dar dupa ce tii puiul in brate uiti de toate.. Stai linistita, nu-ti mai face griji ca transmiti starile bebelusului tau...totul va fi bine! Nastere fara dureri nu cred ca exista dar trece...Si plus de asta fiecare organism rezista in felul lui...pt unele e ff greu iar pt altele floare la ureche,,,depinde de la om la om
Nastere usoara si copil sanatos iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Mai, incerc sa stau linistita, dar perspectiva unei dudui de 60+ kile facand bungee jumping pe burta mea taiata nu e foarte linistitoare si ma intrebam daca n-as putea scapa de aceasta procedura.

Multumesc frumos pt raspunsuri

30 +


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Nu va fi asa, sunt sigura..nu are cum ..e logic ca nu se orca nimeni pe tine mai ca iti rupe operatia! Stai linistita si nu te mai stresa aiurea, zau asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Mai de urcat cu totul nu, dar apasat cu ambele maini cica da.
Am procedat si eu ca jurnalistii (nu ca ai nostri...) si am verificat din 3 surse diferite. Si la fel mi s-a raspuns.

Astept sa vad ce i se zice si lui Xio pe la spital.

30 +


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Mie mi-au palpat burta, sa vada dacauterull se retrage... este durerors, insa nu extraordinar de dureros. Contractiile acelea desprecare ti s-a povestit, sunt al naibii de nasoale, si apar cel mai des cand pui copilul la san. Copilul trebuie sa suga cat mai repede dupa nastere si apoi cat mai des pana la pornirea lactatiei, el fiind cel care da tonul. Dupa nastere, in functie de spital, se dau formula sau glucoza, insa numai dupa ce copilul este pus la san. Prima fetita a mea a primit glucoza si formula, cu lingurita, nu a refuzat laptele matern dupa ce acesta a sosit. A doua fetita a mancat formula cu biberonul, 2 saptamani apoi a fost un chin, pana ce am reusit sa o fac sa accepte sanul. Alte surprize... durerea nenorocita de burta,la fiecare miscare. Nu se poate exprima in cuvinte ce am trait eu. As naste natuural acum, imi este ciuda pe mine ca am fost atat de bleaga la prima nastere si am facut cezariana.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

si mie mi-au palpat burta sa vada cum se prezinta uterul. a fost destul de dureros.
de oxitocin dupa nastere am auzit si eu. pt a evita o sangerare masiva si pt o revenire rapida a uterului la forma initiala. nu se poate sa vb DR tau de asta, poate la el nu se practica asta?

eu la a doua nastere (naturala) pot sa zic ca am avut un al doilea travaliu. aveam contractii la cateva minute si cand sugea bebe imi venea sa ma urc pe pereti. apoi ma lua cu o stare de somn intre contractii. am inteles ca la a doua nastere de obicei contractiile de dupa nastere sunt mai dureroase ca la prima.

vestea buna e ca trece in 2-3 zile. poti sa ceri medicamente pt durere, ei iti vor da ceva care sunt safe pt bebe. dupa cezariana nu cred ca poti rezista fara medicatie pt durere dupa ce trece anestezia.

e bine sa fii pregatita pt toate astea. asta este, nasterea vine cu oaresce neplaceri, nu degeaba toata lumea iti ureaza: recuperare rapida!

De alaptat: sfatul meu e sa nu ii dai formula sub nici o forma. Sa scrii pe o foaie mare si o lipesti acolo la capul patutului mobil sa se vada bine: BB alaptat exclusiv, NU FORMULA! pt ca se schimba turele, poti sa ii spui la o asistenta sa nu ii ofere foprmula si cealalta din greseala sa ii dea.

Cele mai comune probleme cu alaptatul si pierderea lactatiei incep de la introducerea de formula in primele zile/ore dupa nastere, sau cand bb nu este pus destul de des sau corect la san.

Anestezicele de la nastere si medicamentele pt durere oferite in spital sunt de regula ok in timpul alaptatului.

sa pui bb la piept cat se poate de des, chiar daca ai contractii, chiar daca femeile din jur iti vor spune ca nu suge 'nimic' si ca nu ai lapte, bebele de fapt suge cel mai pretios lapte, colostrul, si bb prin supt iti stimuleaza lactatia, iar laptele matur va veni in cateva zile.

pt un alaptat fara probleme nici tetina sau suzeta nu se recomanda decat dupa 6 saptamani cand bb a trecut cu bine de trainingul cu alaptarea.

iarasi pt un alaptat cu succes sa stai cu bb cat de des piele la piele, sa il lasi sa doarma lipit de pielea ta goala nu de haine. daca ai musafiri prea multi la spital sa se ocupe sotul de ei, sa astepte pe hol pana termia bb de supt. alaptarea e prioritatea nr 1.

am o prietena care mi-a zis ca a renuntat la alaptat din cauza ca era un dute-vino in salon, avea vizitatori barbati care veneau cu sotiile si statea prea mult in vizita si uite asa s-a trezit fara lapte ca nu a pus bebele la san. :(((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Ati recomanda rezerva sau salon? Voi naste intr-un spital de stat

Inclinasem catre rezerva dar una din prietene a ramas uscata de sete o noapte intreaga; asistenta de pe tura de noapte nici nu s-a sinchisit sa arunce un ochi si n-avea cine sa o ajute, iar ea nu se putea misca.

Asa, in salon ma gandeam ca poate imi mai da cineva niste apa, mai ajut eu pe cineva si tot asa.

30 +


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Ati recomanda rezerva sau salon? Voi naste intr-un spital de stat

Inclinasem catre rezerva dar una din prietene a ramas uscata de sete o noapte intreaga; asistenta de pe tura de noapte nici nu s-a sinchisit sa arunce un ochi si n-avea cine sa o ajute, iar ea nu se putea misca.

Asa, in salon ma gandeam ca poate imi mai da cineva niste apa, mai ajut eu pe cineva si tot asa.

30 +





Am nascut prin cezariana la CF2 si da, m-au apasat pe burta (mai bine spus masaj) de mai multe ori (asistentele) si a durut de "m-am pisat pe mine". Noroc ca ai sonda pusa si nu conteaza . Oxitocina sau ceva similar nu mi-au administrat. La naturala la fel m-au apasat pe burta doar de vreo 2 oi sa vada cum se retrage uterul si nu a durut. Pentru cezariana nu alege rezerva. Pana o sa poti sa iti rezolvi cat de cat nevoie de baza o sa ai nevoie de ajutor.



Mami de (28.10.2008) si de (13.11.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu am nascut la municipal

mi-am dorit enorm sa fie natural dar pt apa se rupsese, nu prea mai era lichid (lucru vazut la ecografia facuta imediat dupa ce am ajuns la spital) copilul sus, contractii deloc s-a optat pt cezariana de urgenta;

am stat in salon de 3 paturi si mi s-a parut f ok (desi muream de ciuda ca celelalte 2 , cu nasteri normale, se miscau super ok cu toata epizotomia lor si eu abia ma taram ) ele m-au mai ajutat cu bb ca fiind si la primu aveam 2 maini stangi;
am stat la reanimare doar o noapte;
bb imi era adus la feicare caetva ore si cand m-am mutat in salon bb a ramas cu mine
asa e politica la municipal si consider ca e ff buna

pt ca laptele a venit mai greu si nu suficient de la inceput pt cat de fomist era el ii mai dadeau completare dar cu lingurita ca sa nu refuze sanu

l-am alaptat 18 luni; nu a fost usor, am luat tone de stimuletne si am folosit la greu pompa; dar cred ca dc nasteam la alt spital unde nu erau pro alaptare nici ca as fi reusit;

nu m-a apasat nimeni pe burta decat cand a facut medicul controlul sa vada ca totul e ok

operatia in sine mie mi s-a parut ok, refacerea dupa f dureroasa;
cand copilul suge ajuta la eliminarea lohiilor si la contractiile de restrangere a uterului; e dureros da nu ceva sa nu poti suporta

Mergi la inceput