alaptare

alaptare | Autor: janeluk

Link direct la acest mesaj

Buna seara si la multi ani pe noul an!!

Sunt mamica de 5 zile si deja am o problema cu alaptarea :(
Bebelina mea s-a nascut mai micuta 2,600 Kg. Si de la inceput nu prea a vrut sanul. Mai mult decat atat, am dat si in furia laptelui, sanii mi s-au umflat, s-au facut ca piatra si am inceput sa ma mulg incet incet ca sa dau drumul laptelui. De aseara vad ca au inceput sa-si dea druumul, in sensul ca desi inca sunt unflati si durerosi,laptele a inceput sa curga mult mai bine, imi picura din ei.
Si totusi, desi am inceput sa am lapte, bebe nu vrea sanul, o pun la san, suge odata de doua ori si incepe sa se agite, sa planga.
Ma mai mulg, si ii dau combinat laptele meu si supliment pentru ca nu o pot lasa sa sufere de foame.
Imi doresc foarte mult sa alaptez. Dar pana acum nu am reusit. Si mi-e frica ca daca mai continui mult cu bineronul, desi ii dau si lapte de la mine nu o sa mai vrea tata deloc. Desi doctorii de la spital mi-au spus ca ea e inca mica si nu prea are putere sa traga, si sa am rabdare parca mi se rupe inima cand o vad ca o asez la san si incepe sa planga. Oare nu o asez eu bine??

Va rog, daca puteti sa-mi dati un sfat legat de acest subiect.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Orhidee23 spune:

Cum o asezi la piept?E cam multisor 5 zile,in care n-a acceptat inca sanul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

daca iti permiti, exista deja consilieri experimentati pe alaptare, care vin acasa sa vada efectiv cum alaptezi. trebuie sa fie vreunul si in constanta si nu sunt asa scumpi - nu mai scumpi decat cateva cutii de lapte praf.
as incerca sa o pun la san la cel mai mic "ua", sa ii modelezi tu cu mana mamelonul si sa te asiguri ca intra tot in gurita. asta e o chestie care trebuie exersata pana se prinde bebe si singur cum sa prinda corect sanul - daca a tot rpimit biberon, sigur nu a avut ocazia sa invete cum sa prinda sanul corect. iar unii bebelusi invata chiar mai lent chestia asta fiind si exclusiv alaptati, si atunci trebuie sa ii inveti tu. sincer, cheama un expert sau un pediatru cu mintile acasa ca sa vada efectiv cum faceti amandoua. chiar tu spui ca laptele curge si singur acum deci mai degraba biberonul pare problema decat faptul ca trebuie sa faca efort sa suga.
mult succes! si ia-o usor, relaxeaza-te, e greu sa fii mamica prima data.


Mami de (28.10.2008) si de (13.11.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Incearca sa ii dai fetele laptele tau, eventual nu din biberon, ci din seringa sau lingurita. La varsta asta nu mananca mult, asa ca efortul nu este prea mare. Inainte de a-i da laptele cu seringa, pune fata la san. Si tine-o acolo atata timp cat doreste ea. Apoi ii dai laptele muls. Si tot asa, in cateva zile (la noi a durat aproape 2 saptamani, pt ca refuza si ea sa manance altfel decat din biberon), iti va accepta sanul. Este neplacut, insa merita din plin.
Mult succes!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

daca ai facut febra laptelui e posibil ca laptele sa vina cu presiune prea mare si sa o deranjeze. incearca sa mulgi un pic inainte sa ii dai sanul, cateva jeturi, sa nu iasa cu putere f mare

daca ii e f foame e posibil sa nu aiba rabdare, deci incearca sa ii dai cand nu plange de foame, cam cand banuiesti ca ar fi ok

5 zile nu e asa mult, nu inseamna ca gata, nu se mai poate face nimic. trebuie ca tu sa reusesti sa te relaxezi.

prinde bine sanul? o simiti comod cand o alaptezi? ca si pozitie a ei ma refer.

lasa cat mai multe detalii ca sa putem sa ne dam cu parerea cat mai bine.


dianocica cu d (3+)
nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata ) cu mine, PM va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Orhidee23 spune:

Eu am zis ca e cam multisor,in sensul ca deja in mod normal ar fi trebuit sa se obisnuiasca bebele,cu sanul,sa stie de unde sa-l apuce..javascript:insertsmilie('').ce si cum.Sper ca nu s-a inteles gresit,cum ca gata acuma nu se mai poate face nimic...O cunostinta de-a mea s-a chinuit efectic,si ea si copilul 2 saptamani sa-l invete sa suga,tot nascut prematur.Dar apoi l-a alaptat pana la 8,9 luni.Incearca si sa-i trezesti instinctul de supt,bagandu-i varful degetului tau in gurita sa suga de el(dupa ce te-ai spalat bine pe maine,of corseApoi schimba repede cu sfarcul...noa acuma zic si eu ce-mi amintesc ca ne-a invatat pe noi la spital.Sper sa reusiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Tu esti sugura ca ai lapte destul ? Adica vreau sa spun, care sa iasa usor ? Cand te mulgi, cat iese si din cate "jeturi" ?

Eu m-am chinuit 3 saptamani cu alaptatul, pt ca pur si simplu nu aveam lapte suficient. BB tragea cat putea, sugea saracuta 1 ora, dar pur si simplu nu a avut ce. In primele cateva zile dupa ce am revenit din maternitate a fost cosmar, plangea intruna, eu o puneam la san si aveam niste rani groaznice pt ca ea sugea, dar nu avea ce, asa ca am ajuns la o asistenta specializata in alaptat (nu venea ea acasa, ne-am dus noi la spital) si femeia a dat 1 ora la pompa, la un singur san, ca sa-mi desfunde canalele ! BB saracul degeaba sugea, ca n-avea forta sa desfunde.

In rest, fetele au dreptate:
- incearca sa anticipezi momentul in care i se face foame; cand doarme, cu putin inainte sa se trezeasca de foame, misca gurita in miscari de supt, in somn; atunci o trezesti si o pui la san
- daca sanul e prea plin, e tare si ii aluneca din gurita, nu-l prinde bine; mulge un pic inainte sa-i dai;
- cauta pe net (poate te ajuta fetele mai experimentate in alaptat) un filmulet care sa-ti arate pozitia vorecta a sfarcului astfel incat sa intre tot in gurita copilului, altfel se enerveaza si renunta

Succes !


*****************************
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Unii bebei se obisnuiesc mai greu cu sinul. Si mie mi-i s-a intimplat sa apuce cu greutate sinul prea plin. Numai ca eu aveam pe urma dureri in sfircuri de stringeam din dinti, dar bebe a baut ceva acolo...

Eu de exemplu, as pune bebe cit mai des la sin acu in primele saptamini ca sa se obisnuiasca. Dar tu poti sa iti dai seama cel mai bine daca bebe al tau nu vrea si nu vrea de loc sa suga. Poate il incomodeaza pozitia in care il tii? Ce pozitie de alaptat folosesti? EU am avut rezultate bune la inceput cu pozitia alungita, fiindca atunci stateam amindoi comod lungiti unul ling altul si corpurile erau relaxate.

Eu nu cred ca lupta ta e pierduta, cheama cit mai repede un pediatru / specialist in alaptare ca e pacat sa pierzi laptele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaBella spune:

Buna draga proaspata mamica,

Stiu ca ti-e foarte greu, am trecut si eu si multe altele prin asta.

Fetita mea nu a vrut sa suga dupa nastere, a facut confuzie de mamelon. Am muls din 3 in 3 ore la inceput (zi si noapte) si apoi din 4 in 4, si in timpul zilei, iante sa ii dau biberonul cu laptele meu o puneam la san. Nu prea voia, o mai puneam si dupa ce isi linistea foamea din biberon, si tot asa. La o luna si jumatate era trecuta exclusiv pe san. Dupa cum vezi a durat ceva ... Primele 4 saptamani parea cam fara speranta, de fapt la inceput efectiv nu reuseam sa ii introduc mamelonul in gura. Am reusit cu pozitia "sub brat".

Sfatul meu e sa nu te descurajezi, sa te mulgi continuu !!! (la 3-4 ore zi si noapte) si sa incerci sa identifici cat mai bine problema. Vezi pe saitul La Leche League: http://www.llli.org
acum avem La Leche League si in Romania
http://www.lll.maternet.ro/

Sunt multi copii care nu sug prea bine la inceput dar asta nu inseamna ca nu evolueaza pozitiv. Pur si simplu mai cresc, si incep sa suga bine apoi.

Daca poti gaseste un medic priceput in alaptare, daca ai fi in Cluj sau Bucuresti ti-as putea recomanda, dar fii atenta sa fie un medic devotat alaptarii, si sa nu iti dea sfaturi de genul sa ii faci proba suptului, caci poate duce la rezultate dezastruoase.

Numai bine !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cainele1966 spune:

buna ziua si LA MULTI ANI! am si eu o intrebare: sint taticul unui baietel de 3 saptamani...de o saptamana ii dam lapte praf(supliment),iar acum nu mai vrea sa i-a san? in plus ni se pare ca e si agitat si nu prea doarme noaptea? ce am putea sa ii facem? daca ne puteti ajuta cu un sfat va multumim anticipat!O SEARA PLACUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Pai probabil nu mai vrea san din cauza laptelui praf, asta este riscul major care apare atunci cand parintele introduce biberonul. Puteti face asa: renuntati la supliment (miturile astea cu laptele nu-i bun/nu-i destul/ nu se satura, etc ar trebui desfiintate la un moment dat) si pus la san cat mai des. Nu fortat sa stea acolo, insa oferit sanul cat mai des, pana il accepta din nou. Nu o sa moara de foame, asta clar, dar fara putina munca nu o sa iasa. Iar daca in jurul sotiei mai sunt binevoitori care ii spun"lasa draga, este foarte buna si formula", atunci se duce naibii tot alaptatul si toate beneficiile lui. Ca doar mare si pufos creste si cu lapte praf.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput