Cat timp au voie la calculator?

Cat timp au voie la calculator? | Autor: crisseis

Link direct la acest mesaj

Salutari tuturor!
Sunt mama de baiat de 13 ani si ma confrunt cu problema timpului petrecut in fata calculatorului. Uneori trec prin toate starile posibile(de la frustrare la disperare) gandindu-ma daca-i bine sua nu ce se intampla. S-ar putea sa fiu, insa, doar panicoasa si sa nu fie cazul.
Deci: Eu as dori ca baiatul sa utilizeze calculatorul pentru jocuri doar in wk, cam o ora si jumatate pe zi. El vrea zilnic si foloseste zilnic PC , atat pentru jocuri, cat si pentru muzica si alte informatii legate de scoala.
Pedeapsa cea mai mare este parolarea lui, dar acolo ajund rar.
A.. si mai e o problema- amplasarea calculatorului- in camera lui sau intr-un spatiu comun(ex sufrageria?)
Voi ce credeti? Si cum procedati cu copiii vostri?
Cat au voie sa utilizeze PC( pe jocuri si alte informatii)?
Unde tineti calculatorul? E bine daca sta in camera copilului?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, le astept cu nerabdare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Fiica mea cea mare Ioana (14 ani) utilizeaza calculatorul constant atat pentru a-si cauta informatii legate de scoala cat si pentru muzica sau relationare. Nu cred ca exista un program anume de la pana la - dar recunosc faptul ca este foarte solicitata in fiecare zi pentru alte activitati. Are timp dedicat pentru scoala (destul de mult) insa ea practica si dansul de societate unde a ajuns performera deci are antrenamente si in egala masura are contract (lucreaza) cu un studio de inregistrari unde face de cativa ani buni sincron pentru desene animate (Minimax) si are destul de mult timp alocat si pentru studio. Asa incat intra si pe calculator dar nu am prea vazut-o sa se joace - nu mai are nici timpul necesar nici dispozitia pentru asa ceva in contextul pe care l-am scris mai sus.
Cea mica Daria (8 ani) se mai joaca insa nu exagerat se mai uita la desene animate insa si ea este destul de ocupata ca sa zic asa pentru cain fara programului alocat pentru scoala si teme practica si ea dansul de societate (deci merge la antrenamente) dar mai merge si la muzica (canto) precum si la ore particulare de engleza, deci una peste alta e destul de ocupata si ea dar se mai joaca.
Pentru noi cel putin am stabilit reguli care se numesc prioritati. Timpul este cel mai scump asa incat ca sa facem fata problemelor trebuie sa stabilim prioritati. Adica - cat timp avem la dispozitie in 24 de ore? Care sunt problemele de rezolvat astazi si maine? Ok care este ordinea prioritatilor (importantei) lor? Cat timp trebuie alocat si cand pentru fiecare problema in parte in ordinea descrescatoare a prioritatii ei? Si trebuie rezolvate conform prioritatii lor si a timpului alocat. Desigur se pot ajusta pt. ca una este teoria si in practica pot fi diferente dar nu majore. Asa incat daca as fi in locul tau eu asa as pune problema impreuna cu el si acestea odata stabilite ar deveni reguli.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Cred ca alternativa propusa de Marius este excelenta.
Practic fiicelor sale nu li s-a interzis sa stea pe calculator, dar au deja suficiente activitati in care sa se angajeze zilnic incat....nu le mai ramane timp pentru jocuri.
Nu vad nimic rau in asta, mai ales ca activitatile par constructive si fun.

Folosirea zilnica a calculatorului nu mi se pare exagerata. Scopul in care este folosit conteaza mai mult si apoi evident si durata.
Poti parola anumite jocuri. In special cele MMORPG online au parental control feature, cand practic poate sa joace doar de la ora X la Y.

Parental control feature mai este oferita si de unii provideri de internet sau poate fi instalata ca software individual daca aveti m multe calculatoare in retea. Adica al tau si al lui. Aici nu ma refer doar la parolarea calculatorului ci la filtrarea websiteurilor la care are acces. Poti face o lista "safe" si una "interzis".



23 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Cred ca la noi sunt ceva deficiente de organizare. Voi incerca, asa cum spunea Marius, sa stabilesc o lista de prioritati, insa copilul meu e foarte tenace(uneori pana la exasperarea mea) in a-si impune propria vointa. Mai pe scurt, nu ma asculta in privinta asta.
Are note bune la scoala, nimic de zis, in timpul liber citeste, nu are insa alte activitati extrascolare, pentru ca este COMOD.
A mers la baschet, insa a ajuns sa se suprapuna cu orele de meditatie si atunci a trebuit sa renunte. E genul pe care trebuie sa-l iei de maneca(uneori pe sus), dupa lungi batalii de convingere, sa-l scoti afara din casa.
Cand vine de la scoala, se joaca la PC (motivand ca asa se relaxeaza), apoi isi face temele si, evident, face cumva sa-i ramana timp din nou pentru vreo partida de joc. Eu vin spre seara de la serviciu, el e cu bunicii acasa , pe care iarasi nu prea ii asculta, iar eu nu-i pot controla timpul la PC.
Nu e genul sportiv si nu s-ar duce din proprie initiativa la vreo activitate extrascolara. Iar pe cele care-i plac sunt foarte costisitoare si financiar nu-mi permit.
Imi trebuie o strategie de reorganizare a lucrurilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Calculatorul il tineti in camera copiilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La mine acasa de cand ne-am mutat acum X ani am proiectat o retea asa incat fetele au calculatorul lor la ele in camera.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cred ca baietilor le place mai mult PC-ul, decat fetelor.
am baiat si am sesizat asta in comparatie cu fata. ce am facut noi? am stabilit reguli clare intotdeauna. intai isi rezolva prioritatile.
care prioritati? pai scoala si lectiile sunt o prioritate. apoi sportul, cititul. bine, lectiile le face la scoala, ramane la afther school. vine acasa cam pe la 5 dupa-amiaza. de doua ori pe saptamana merge la fotbal, la un club ptr copii. apoi intr-o seara la dansuri.
uneori ma ajuta sa pregatim cina, cam o data pe saptamana. o fac ei de buna voie.
apoi, aproximativ in fiecare seara, ne jucam toti 4 parintii+copii, remi, monopoly, uno sau alte jocuri.
am stabilit de comun acord cu el, ca cel mult doua ore poate sta la PC, asta sambata sau duminica. cu pauza de un sfert de ora.
in general respecta regula, e drept ca uneori mai depaseste timpul. nici noi nu suntem rigizi. insa i-am spus ca daca frecvent va incalca timpul sau va porni calculatorul atunci cand il rog sa n-o faca, am sa il scot din priza fara avertisment. inca nu s-a intamplat asta.
regula e de cativa ani.

acum sa nu-ti inchipui ca el nu ar sta mai mult la PC. daca ar fi dupa el....ce am mai facut eu in plus? am grija intotdeauna, chiar si cand nu sunt acasa , sa aibe ocupatii. sau mici sarcini de facut, sa nu aibe timp prea mult. sa spele vasele cateodata, sa mearga la mici cumparaturele, sa duca ceva la o batrana, sa mature pe scara (scara de la casa unde locuim). nu mai spun ca vara suntem cu bicicletele in parc sau cu rolele.
solutia e sa aibe si alte preocupari, sarcini in casa, mers afara, orice altceva decat PC.

si fara PC-uri in camera lui. are PC la scoala, la afther school, acasa in living, e chiar suficient. ba si la biblioteca sunt PC-uri.
o sa vina si timpul cand va avea PC in camera lui.


Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David


_M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Al meu la 9 ani..are limita de timp pe zi - 1 ora, indiferent daca e weekend sau nu. Are voie sa porneasca computer-ul numai dupa terminarea lectiilor. Are ceva activitati extrascolare alese dupa gusturile lui, la care eu nu-l las sa renunte..dupa el ar sta nemiscat la calculator. Incerc sa-l tin ocupat astfel incat sa nu aiba timp chiar in fiecare zi de calculator...citit, mers pe afara, invitat copii in vizita.. e inca mic si ii pot controla programul destul de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adry00 spune:

Eu mi-am cumparat calculatorul din banii mei. Stau cat vreau, cu conditia ca daca iau o nota mai mica de 8 nu mai stau decat pana la ora 9. ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELIA8 spune:

Noi avem calculatorul in sufragerie, daca ar fi fost in camera lui nu cred ca ar fi rezistat, nu s-ar fi putut concentra la teme...si asa ma c-am pacaleste cu PSP portabil sub pilota la culcare. Acum in clasa a VI a are mai multe teme, norocul nostru este ca invata dimineata. Anul trecut a fost crunt, invata dupa-amiaza si dimineata si-o petrecea pe calculator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Fiul meu, 10 ani si jumatate, are voie 30 de minute zilnic, dupa ce-si termina lectiile si exerseaza la pian. Daca ar fi dupa el cred ca ar sta 2-3 ore fara probleme...

Mergi la inceput