Nu inteleg cum sa-mi cresc copilul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Raluca, celor care-ti mai dau sfaturi despre cum sa-ti pedepsesti copilul spune-le sa incerce sa faca un exercitiu de imaginatie pt momentele in care ei, adultii se afla intr-o stare in care simt ca lumea cade pe ei (asta cred ca o simte un copil destul de des chiar si in momente in care 'doar' i-a luat alt copil jucaria) si atunci vine altul, mai mare si mai puternic si-i mai da si-o palma - cam asta iti recomanda ei sa faci cu fetita ta.
Asculta-ti instinctul si poate nu vei reusi sa-i educi pe ei dar nu-i lasa sa te anuleze ca mama.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Off fetelor, va multumesc din suflet tuturor celor care mi-ati raspuns, mi-ati impartasit gandurile voastre si mi-ati dat curaj...chiar nu ma asteptam.
Sunt fericita ca si voi considerati ca este ok ce fac, eu asa am simtit mereu insa presiunile din exterior incepusera sa ma faca sa ma indoiesc.Sotul meu din pacate a crescut intr-un mediu f restrictiv,cu un tata destul de dur si din pacate cam asta crede el ca este modelul pe care trebuie sa il urmeze...lucram intensiv la partea aceasta si zi di zi incerc sa il faca sa inteleaga ca acest sufletel are nevoie doar de dragoste si intelegere ca sa ajunga "om" si nu de certuri, limitari, interziceri si pedepse.In multe dintre situatii comportamentul sau s-a mai imbunatatit insa in continuare crede ca sunt prea atasata de copil, ca nu e ok sa ii spun de 50 de ori pe zi ca o iubesc si ca este frumoasa si desteapta si iubita si dorita si ca este viata si sufletul meu....sper ca in timp sa reusesc sa il aduc pe calea cea buna si sa invete si el sa isi arate mai mult sentimentele fata de ea.
Cat despre ceilalti...am sa imi impun de astazi sa ii ignor atat pe ei cat si comentariile nepotrivite referitoare la educatia fetitei mele...
Va multumesc inca o data pentru vorbele bune si sfaturile calde
Ma duc sa citesc topicurile pe care mi le-ati indicat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Ralukutzza procedezi f bine, si eu procedez la fel pe cat posibil (ca orice mama mai imi pierd si eu rabdarea) si desi e multa sudoare totusi rezultatele sunt bune zic eu. Si eu am primit priviri cu subinteles ca e "needucata" fata mea, insa prea putin ma intereseaza. Atat timp cat nu-i afecteaza pe altii comportamentul fetei mele eu imi vad de treaba mea.

Chiar ma intreba zilele trecute sotul meu, in urma unei crize, daca nu simt ca pierd controlul (regula la noi este ca, daca reactionez eu prima la o criza de-a ei el nu intervine, si invers) si i-am spus ca nu, nu doresc sa o "controlez" ci mai degraba sa comunic cu ea.

Ca si mici "trickuri" la varsta fetei tale pot functiona cel mai bine urmatoarele metode in timpul tantrumului:

Vorbitul in soapta (copilul va fi curios sa vada ce spui si posibil sa se opreasca din urlat pentru a auzi ce zici) la noi a functionat.

Distragerea atentiei, ea urla tu ii zici repede "ia uite ce catel mov" sau "uite am vazut o vulpe, ia sa vedem daca o putem gasi". La noi chiar sunt vulpi pe strada asa ca porneam frecvent in cautarea lor uitand momentul crizei.


Luna am vrut sa iti spun ca tot de la tine am citit mai demult aceste sfaturi cu vorbitul in soapta si distragerea atentiei cand mai are tantrumuri si le-am aplicat cu succes.Avem noroc ca noi stam la curte si avem 4 caini in curte pe care ii iubeste fff mult...cand se supara si vad ca vine "crizuta" o iau repede in brate si fug cu ea la geam zicandu-i "uite ce os mare si portocaliu are Ralph" sau "hai sa vedem cu te pupa Ralphie prin geam" (catelul cand ne vede la geam incepe si linge fereastra)...si imediat uita de suparare.
Asa ca multumesc si pentru acum si pentru atunci cand ti-am mai citit sfatul.
Si inca o data un pentru toate cele care mi-ati raspuns.

Mergi la inceput