Cum se procedeaza in acest caz?

Cum se procedeaza in acest caz? | Autor: ali

Link direct la acest mesaj

In primul rand mult respect si multa admiratie pentru toti cei care ati infiat un copil.Sunteti niste oameni deosebiti.
Acum sa va spun de ce am scris aici.
Am o prietena care are statutul de parinte adoptator (asa ii spune?)si acum de curand a gasit la o maternala un copil care are si el statutul de copil adoptabil.Problema e ca nu a gasit copilul prin asistenta sociala ci pur si simplu o intamplare.

Care sunt pasii care trebuie sa-i faca sa ia copilul acasa?Poate sa i se puna bete in roate si sa nu-l poata lua? E posibil ca acest copil sa fie tinut pentru cineva?
Sunt si ei niste oameni deosebiti care au luptat din greu pentru un copil al lor si nu au reusit. De cand au statutul de parinte adoptator nu cred ca le-a fost aratat vreun copil.


ali
Mama fericita de Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

prietena ta sa ia legatura cu asistentul social al copilului..si sai spuna ca vrea sa adopte acel copil..si se fac pasii atunci...

viitoare mami de bebe surpriza...caci doamne doamne ne va ajuta si in curand vom fi si noi parinti


http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andas spune:

Ali, prietena ta trebuie sa ia in primul rand sa spuna asistentei sociale despre acest copil. Daca copilul are este adoptabil se poate incerca potrivirea. Insa atentie, nu este obligatoriu ca acel copil sa poata fi adoptat de familia prietenei tale. Nu i se pun bete in roate cum spui tu, dar poate , pur si simplu se considera ca nu este potrivit pentru ei.
Intamplare sau nu , la lege scrie clar ca nu ai voie sa iti cauti copilul. Pentru astfel de lucruri se poate ajunge pana la pierderea atestatului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

andans - Nu exista prevedere legislativa de retragere a atestatului, daca iti cauti singur copil. Oricum asteptarea poate fi si de foarte lunga durata, mai ales petru cei care doresc un copil mai mic, pana la un an.
ali - Bete in roate se poate pune oricui in Romania, iar acel copil poate fi tinut sau vizitat de o familie. Legea adoptiei are foarte multe lacune. Cat despre prietena ta sa bata fierul cat e cald!

http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Daca prietena ta vrea sa adopte acel copilas, nu ar fi rau sa faca o cerere in acest sens, scrisa catre Direcia Protectiei Copilului de care apartine acel copil, si depusa acolo personal cu numar de inregistrare.
In cerere poate exlica modalitatea intamplatoare in care a intalnit copilul si motivele pentru care doreste intalnrea copiluilui in vederea adoptiei.

Desigur ca poate vorbi inainte si cu asistentul social, directorul DPC, etc, dar pe vorbe nu se poate face nimic concret. Daca acel copil insa este vizitat de o alta familie in vederea potrivirii, acea familie are prioritate.

Succes


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Multumesc de sfaturi.O sa le transmit prietenei mele, sper din tot sufletul sa reuseasca.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput