Cine s-a intors in Ro?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Nu are legatura cu natia si nici cu meseria , depinde de caracterul si dispozitia persoanei. Eu personal nu am avut probleme cu amabilitatea vanzatorilor niciunde. Poate nu am avut asteptari asa mari .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey

Nu are legatura cu natia si nici cu meseria , depinde de caracterul si dispozitia persoanei.


Am intzeles!

Nu...nu sunt de acord cu ceea ce spui in legatura cu caracterul si dispozitzia,pentru ca asta tzine o data,hai de doua ori la angajator,daca se repeta deja nu ma mai intereseaza dispozitzia si caracterul angajatei!(ma refer la reclamatzii repetate din partea clientzilor,sua ma rog chestii negative la adresa angajatului).

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Ma mananca degetelele, de aceea o sa scriu parerea mea.
Daca nu as avea un sot care se adapteaza greu la nou si o fiica de 8 an, care deja e obisnuita cu sistemul de aici, eu maine m-as intoarce in Romania.Cred ca cel ma greu ar fi pentru fiica mea, pentru ca nu stapaneste suficient limba romana pentru a trece direct la o clasa echivalenta in Romania. Sunt sigura ca si job mi-as gasi repede, poate chiar la o filiala a firmei la care lucrez aici. As putea sa ma relochez fie la Ploiesti, fie la Cluj (asta as prefera eu).
Nu ma sperie nici "mizeria", nici "nesimtirea" , pentru ca de astea poti avea parte peste tot, chiar si in Olanda, sub diverse forme.
Chiar ma gandeam sa fac niste poze la dezastrul/mizeria din Amsterdam, dupa meciul Ajax-Steaua si sa le postez undeva, sa le vada toata lumea..
Eu asa mizerie n-am vazut in viata mea, niciodata inainte, nicari...nicicum in Romania. Sunt convinsa ca a doua zi era totul strans si nu mai tronau gunoaie pe strada. Mizeria asta era facuta de olandezi get-beget, nu de romanii care au asistat la meci. Pe suporterii romani i-am vazut plimbandu-se linistiti, mancand hot-doguri la chioscurile din jurul stadionului sau cumparandu-si suveniruri de la Muzeul clubului.

La capitolul injuraturi, romanii nu sunt singurii care practica sportul asta..Eu am niste vecini care tot la doua-trei cuvinte scapa cate o injuratura (trebuie sa mentionez ca stau intr-un cartier super linistit, de fapt, cu oameni normali, nu din vreo clasa inferioara). Vecinii mei de care vorbesc sunt olandezi..Mai am si vecini turci si armeni, toti niste oameni foarte cumsecade si civilizat, desi lumea probabil s-ar astepta sa fie invers.

Peste tot exista uscaturi. Si peste tot exista personal prost in magazine, insa nu in toate magazinele. Si in supermarketul cel mai apropiat de mine sunt niste domnisoare care cred ca or fi avut probleme serioase la matematica la scoala, ca mereu gresesc restul si nu calculeaza cum trebuie, mai ales daca sunt promotii (uita sa insereze codurile necesare). Si aici mi s-a intamplat sa gasesc un pret pe raft si sa vad altul pe bonul de la casa. Insa de aia am gura, sa vorbesc si sa spun ce nu e corect, sa nu platesc mai mult decat trebuie. Intotdeauna am rezolvat pasnic problemele de genul asta, n-am facut taraboi, mi-am verificat bonul si am solicitat direct restul corect inapoi cand era gresit totalul. Am scris asta sa vedeti ca si in alte tari exista problema asta, Romania nu e caz singular.
Cat despre omenia vanzatoarelor din alte magazine, nici asta nu mi se pare relevant. Si in Romania, dar si aici am intalnit toate tipurile de vanzatoare. In Cluj, in general, erau vanzatoare foarte dragute, dornice sa te ajute. Cred ca doar de vreo 2 ori in viata mea am fost dezamagita de prestatia unor vanzatoare din Romania. Chiar nu pot generaliza.

De cate ori m-am intors in Romania in vacante, eu am ramas chiar placut surprinsa de progresele tarii, in general. Eu nu stiu cum voi vedeti ca totul se inrautateste??Normal ca e criza economica si asta isi spune cuvantul in toate, mai ales in puterea de cumparare.
Oameni mai politicosi si mai draguti decat in Romania eu nu am intalnit nicaieri (vorbesc la modul general, referindu-ma chiar la persoanele cu care intram in contact prima data, la oamenii simpli, nu la aia cu nasul pe sus).
Anul trecut am fost la Mamaia cu fetita, cu fratele si cumnata, ne-am cazat la hotelul Perla pentru ca de cativa ani incoace am avut o experienta placuta acolo. Domnisoara mea e tare zapacita si cu capul in nori, mai rataceste cate ceva din accesoriile ei pe ici, pe colo. Intr-o dimineata si-a scos cercelusii de aur si i-a pus intr-un servetel, langa farfuria din care mancase micul dejun..Cum farfuria era deja goala, eu i-am zis servitoarei ca ii poate strange si ei farfuria, nestiind de ce era in servetel. Dupa mai bine de jumatate de ora am aflat de disparitia cercelusilor si m-am prezentat la sefa de la bucatarie sa expun problema. Vreau sa spun ca o ora intreaga au cautat in gunoi pana au gasit cerceii cu pricina si mi i-au inapoiat. Le-am servit pe toate fetele de la bucatarie cu cate o cutie de ciocolata pentru ajutor si toate mi-au multumit rusinate.
Nu stiu daca cineva avea atata rabdare in alta tara.

Badarani am intalnit peste tot, oameni cu simt cred ca mai mult in Romania am intalnit. In Olanda oamenii par civilizati (chiar sunt in cea mai mare parte), dar sunt si extrem de distanti, de reci, superficiali, in cea mai mare parte. Sunt destul si neciopliti, badarani. Foarte multi stiu despre Romania ca e o tara saraca si atat... O spun in urma experientei mele, dupa 10 ani si jumatate de locuit in tara lui Van Gogh.Eu m-am integrat foarte bine, multi olandezi cred ca sunt exceptia exceptiilor cand vine vorba de romani, pentru ca ei nu pot suprapune imaginea pe care o au despre mine cu cea pe care si-au format-o in urma stirilor media despre romani si Romania (in ultimele luni vorbindu-se doar de furtul tablourilor scumpe dintr-un muzeu din Rotterdam de catre niste hoti romani; in general se vorbeste doar de actele crimnale savarsite de personaje cu pasaport romanesc)...Le repet mereu ca exista foarte multi romani ca mine, ca eu poate sunt un exemplu concret pentru ei si atat, sa ignore media.

Concluzia: nicaieri nu e Raiul pe pamant, nici in Romania nu e imposibil de locuit. Acolo oamenii sunt calzi, acolo aveti familia si prietenii cei mai buni aproape. Ce folos ca traiti intr-un mediu steril, cu oameni reci ca gheata? Eu mi-am gasit aici prieteni de diverse natii (cea ma buna prietena din NL fiind o colega frantuzoaica) si am concluzionat ca din randul olandezilor n-o sa-mi pot gasi niciodata prieteni de suflet, tocmai datorita racelii si superficialitatii lor. Am o droaie de amici, dar atat, amici.Ma simt respectata de toti cei din jur, deloc discriminata, insa tot nu mi-s asa de dragi ca romanii.


Daniela Veuger 17+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

ela, cam dupa logica asta era si mesajul tau. Toti au incercat sa fure de la tine. Spre exemplu in piata unde s-a intamplat o greseala care se intampla oricui. Ti-a dat banii inapoi?

Am mai auzit asta de la spital cu 'dau 100 de lei celui care imi consulta copilul', e basm sau tot tu ai spus-o? Sunt oameni care nu inteleg definitia urgentei. Eu ma intreb ce face ala care nu are de unde sa dea, si il aude pe parintele asta spunand asa ceva.
Samd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

danyce, depinde in ce zona a tarii te intorci. Si tu alegi Clujul in favoarea Ploiestiului. :)

Si depinde si de gradul tau de toleranta.

XIO, stii cum sunt clasificate urgentele si cat este timpul de asteptare pentru fiecare, da? Ca scrie pe perete, acolo, la UPU.

Tu ai lucrat si in alte centre din tara, in afara de cel/cele din Timisoara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Selene, ce timp? Urgentele se triaza, medicul respectiv asistenta din triaj hotarasc cine e in stare mai grava, nu apartinatorii sau pacientii. Si in alte tari cand te duci la urgente astepti in fctie de cat de grav e cazul. Daca nu e grav astepti si 2 ore sau mai mult.
Doar in Tm am lucrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Selene, as alege Clujul pur si simplu pentru ca eu acolo am studiat si pentru ca in Ardeal si in nordul tarii am familia, prietenii. Nu din alte considerente. Mi-ar fi mai simplu asa.

Cat despre medici sau sistemul medical, eu una nu am de ce ridica in slavi sistemul medical olandez. Aici doar daca are copilul tau 3 zile la rand 40 de grade febra, te asteapta sa mergi la control (te cheama direct). Nu poti merge la medic pe nepusa masa, doar cu programare la o anume ora si trebuie sa-ti astepti randul. Cand am fost sa-mi fac analizele de sange pentru dublul test pt sarcina actuala, a fost nevoie sa trag un numar si sa stau la coada ca tot poporul, nu m-a favorizat nimeni ca sunt insarcinata.
Si in NL primesti paracetamol (si nurofenul e un tip de paracetamol/de fapt un alt nume pt paracetamol) pentru aproape orice, cand e vorba de gripa,dureri, fara sa fie semne de infectii sau ceva mai grav, care sa necesite antibiotice. Nu inteleg de ce se asteapta multi oameni sa se indoape direct cu antibiotice, chiar daca nu este cazul si daca li se da ceva mai usor nu se bucura ca nu e asa grav, dimpotriva...se oftica deoarece ei considera ca nu sunt tratati cum se cuvine.
E o chestie ce tine de mentalitate la urma urmei...
Pe mine recunosc ca ma ajuta si faptul ca insasi sora mea e medic specialist si eu doar cu ea ma consult cand am dubii.

Daniela Veuger 17+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Ok, am primit o veste incurajatoare. Vecina mamei este manager de locatie la Manpower si mi-a spus ca anul acesta are din ce in ce mai Multi clienti belgieni si olandezi. Se pare ca au inceput investitii in masa, cumpara mii de hectare de pamant intre Timisoara si Arad si zona Brasovului. Activitatea principala va fi ecologie, energie verde. Mi-a mai spus ca italienii care au cumparat pamantul direct de la statul roman, pe doi bani, acum si-l vand pt ca sunt niste lenesi (o citez pe vecina). Nu au facut nimic cu el iar acum nu le mai iese banul si au nevoie de bani. Eu zic ca este o tendinta pozitiva, ca dispar italienii ca angajatori (despre care am auzit multe reclamatii de la romanii pe care ii cunosc). Eu zic ca acum se pregateste 'coca pt prajitura' si ca dupa vreo 3 ani vom avea iarasi o crestere a economiei in ritm accelerat.

Adevarul e ca eu daca vorbesc de Romania, cadrul meu de referinta este Timisoara. Acest oras s-a dezvoltat in ultimii 10 ani enorm de mult, de fiecare data cand merg acasa ma surprinde o noutate, o initiativa...este un oras in dezvoltare. Olanda mi-a oferit cele mai frumoase sanse din tineretea mea, acolo m-am dezvoltat ca persoana dar eu cred ca vestul europei intra in declin. Cum am mai spus, oamenii nu sunt civilzati in occident, ci sistemul functioneaza bine pt a ascunde acest lucru. Exista un grup care este preocupat din pasiune pt planeta, mediu, samd dar in afara acestui grup civilizatia este doar o poleiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Exista un grup care este preocupat din pasiune pt planeta, mediu, samd dar in afara acestui grup civilizatia este doar o poleiala.


Foarte concis spus.
Totusi, mi-as dori ca si la romani sa existe un asemenea grup.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alizee

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Exista un grup care este preocupat din pasiune pt planeta, mediu, samd dar in afara acestui grup civilizatia este doar o poleiala.


Foarte concis spus.
Totusi, mi-as dori ca si la romani sa existe un asemenea grup.



Alizee

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.


Exista, nu i-ai gasit tu. Ai putea sa ii gasesti pe fb, sunt grupuri formate pe aceasta tema. Eu stiu unul care se numeste 'La Comuna', unde membrii au pornit o initativa de a crea propria lor bucata de pamant (cu acordul primariei) cu o gradina biologica cu legume si fructe de consum, cu flori si copaci de ornament, o gradina cu permacultura. Totul e chestie de initiativa si formare de grup care are acelasi ideal. Ei isi fac absolut totul, fara ajutor financiar din afara, fiecare contribuie cu ce are si stie si toti muncesc de la A la Z. O initiativa demna de apreciat. Eu cred ca sunt mai multe, dar nu sunt cunoscute. Am vazut ca au fost initiative multe in ultimul timp de voluntariat la plantare de suprafete mari cu copaci.

Mergi la inceput