Exista casatorii fericite ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Noi suntem casatoriti de 8 ani, avem un copil si al doilea pe drum. Primii ani am lucrat impreuna la acelasi loc de munca, practic singurele momente cand eram despartiti era cand ne duceam la baie :)...asa ca atunci cand am nascut si a trebuit sa avem activitati separat ( eu acasa cu copilul sau prin parc, el servici) mi se parea ca imi pierd echilibru pe strada, ma obisnuisem atat de mult sa fie langa mine. Timpul liber tot timpul l-am petrecut impreuna si doar in foarte putine cazuri fara copil, nu ne-am impus unul altuia asta...pur si simplu a venit de la sine. Stau pe mess numai ca stiu ca sunt in contact permanent cu el ( de multe ori nici nu vorbim- ca el deobicei e ocupat, dar ne mai salutam din cand in cand sau ne intrebam ce mai faci), daca nu suntem pe net, clar vorbim la telefon.

As adauga ca pe langa pupaturi la venire la plecare, dragoste si ce s-a mai insirat pe aici, sotul meu este omul cu care discut orice, vorbim foarte mult, pe orice tema, politica, filme,carti, poezii, nemurirea sufletului, orice, ce stire sau ce am auzit interesant in ziua respectiva ne comunicam unul altuia si dezbatem subiectul...chiar ne-a zis un prieten, odata ca stam toata ziua de vorba, ce om ava atata sa ne spunem...

mamica de printesa Maria si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

Dupa ce si-a golit buzunarele de tot ce-a avut mai bun, toamna, ministrul roadelor, tocmai cānd sa dea coltul vremii celei aspre, cade īntre ,,tālhari”.
Jefuita de hainele acum uzate, dar care odinioara erau invidiate prin saloanele naturii, distinsa ,,doamna” renunta la sine si la orice speranta de a supravietui. Īmbolnavita de elegie, se arunca īn ultimul gest sinucigas. Trimite milioane si milioane de scrisori, acele frunze ruginii, prin care le spune oamenilor si oricarei fapturi ca-i pare rau ca pleaca.
Cāteva din acele mesaje leganate de vānt patrunsera prin fereastra īntredeschisa si cazura pe o patura uzata. Sub ea, un batrān albit de cei optzeci de ani era facut prizonier de o boala ce l-a legat de aproape un an de pat.
- Cānd mai facem o partida de sah, maestre? Īl īntreba doctorul pe vechiul lui pacient, īn timp ce īsi strāngea stetoscopul si aparatul de tensiune īn geanta lui cea veche, de aceeasi vārsta cu el.
Un zāmbet discret si putin ironic a īnsemnat raspunsul celui īnfratit cu frunzele venite īn vizita.
-Nu ma īndoiesc ca o sa faci o mutare buna. Nu-i asa? Ne mai vedem noi, dar pāna atunci, gānduri bune, Paul.
Clara īl conduse pāna la poarta. Īi era frica sa-l īntrebe. Ochii ei l-au fixat īndelung, obligāndu-l sa spuna adevarul. Doctorul tusi de doua ori, oarecum jenat de ceea ce urma sa spuna.
-Poate chiar azi, doamna. Īmi pare rau. Nu cred ca mai rezista. Plamānii lui sunt atinsi de dusmani din toate partile. si nimeni nu le poate tine piept. Īmi pare rau.
Batrāna se prinse de gard, ca sa fie sigura ca nu cade. Deci sosise momentul. Se īntoarse īn casa clatināndu-se. Trecusera cincizeci si cinci de ani de calatorie īmpreuna si au decis ca traseul vietii de camin sa-l faca pāna la capat.
-Sa-ti aduc putina apa, Paul?īl īntreba ea, uitāndu-se la miscarea pleoapelor, acele semnale care spuneau da sau nu. Bine, īti aduc imediat.
Īi puse un furtunas īn pahar si capatul liber i-l strecura īntre buzele livide. Sorbi putina apa, apoi īntoarse capul īntr-o parte, refuzānd-o.
Aduna frunzele de pe patura si le aseza lānga pahar.
-Am ajuns ca frunzele astea, Paul. Uite, asta mai ascutita si mai zimtata sunt eu, ca toata viata mi-au placut amanuntele si, de ce sa nu recunosc, adesea te tocam la cap, te mai īntepam si te cicaleam pāna īmi iesea mie treaba. Apoi, īmi parea rau. Ce mi-a placut la tine e ca nu mi-ai stricat ,,zimtii” felului meu de a fi. M-ai īnteles si gata. Cānd taceai īndelung si intrai īn ,,bārlogul” tau de mutenie, īmi dadeam seama ca nu-ti convine si nu insistam prea tare. Mi-a trebuit ceva timp ca sa te īnteleg si sa nu te scot din ,,vizuina” atunci cānd nu erai de aceeasi parere.
Da, cānd tuseai de doua-trei ori, īntelegeam ca treaba o sa mearga. A īnceput sa-mi placa tusea ta, Paul. si uite, asta esti tu. Ca frunza asta mare si rotunda, cu adānciturile astea, de parca o omida a ros adānc īn frunza. Asta esti tu, asa domol si tacut, nu atāt de zburdalnic ca mine. Tu aveai o gramada de timp, iar mie nu īmi ajungea nici noaptea sa-mi termin treaba. Uneori ma suparam pe tine ca nu te consumai ca mine. ,,Lasa ca mai e si māine zi”, spuneai.
Au trecut cincizeci si cinci de ani de cānd ne-am luat si ne-am cam potrivit amāndoi.
Ce n-aveam eu īmi dadeai tu si ce n-aveai tu īti dadeam eu. Adica eu te puneam pe jar sa prindem viteza īn unele planuri, iar tu ma domoleai si aduceai chibzuinta cānd o mai luam pe ,,aratura”.
Ce repede trece timpul, Paul. Dupa socoteala mea, mi-ar trebui īnca o casnicie de cincizeci si cinci de ani sa te cunosc mai bine si sa mai facem cāteva treburi pe care nu mie le-ai terminat. De exemplu, clantele de la usi. Tot nu se īnchid bine. si o bucatarie de vara. stii cāt mi-am dorit.
Ti-aduci aminte cānd mi-ai aruncat pantofii īn lacul Herastrau? Īi aveam de trei ani si-mi placeau, chiar daca se dezlipisera. stiu ca m-ai amenintat tu ca mi-i arunci, dar n-am crezut. Atunci m-ai scos din pepeni. Cum sa merg īn picioarele goale acasa? Ai spus ca ma duci īn brate. Ce te-am mai certat! Apoi ai scos din sacosa ta o pereche de pantofi noi, pe care-i ochisem eu īntr-o vitrina, dar care mi s-au parut cam scumpi. Am regretat toate cuvintele pe care ti le-am spus. Aveai stilul tau de a face cadouri, īn momentele cele mai prielnice. Ai fost omul marilor surprize, Paul.
Vrei sa-ti mai pun muzica? Un Medelsohn sau un Bach? stiu ca amāndoi īti plac. Hai sa īncepem cu Bach. Nu-l dau tare, ca vreau sa mai trancanesc putin. Doar ma cunosti. Uite, stau lānga tine, aici, pe marginea patului. Cum sa uit felicitarile pe care mi le puneai sub perna de ziua mea de nastere? Īti placea sa nu te repeti. Mi-aduc aminte de una careia nu i-am uitat textul. Spunea asa: ,,Fac din ochii mei o lacrima mare de bucurie, īn care sa-ti scalzi visele; fac din nasul meu un tobogan pe care sa te dai cānd vrei sa te joci; fac din buzele mele povestirea cea mai frumoasa, cu care sa te sarut dimineata si seara; fac din urechile mele radarul cel mai fin cu care sa-ti aleg melodiile dragostei mele; fac din inima mea o puscarie īn care sa te īnchid īn ea pe veci, caci īmi esti draga, Clara”. Chestia cu puscaria m-a data gata. Ai fost omul cuvintelor frumoase, Paul.
Sa-ti mai dau putina apa. Nu? Cum vrei tu. Respiri greu, Paul? Nu te grabi sa pleci. Am atātea lucruri sa īti spun. Īntotdeauna eu am avut mai multe sa-ti spun. Daca asa a facut-o Dumnezeu pe femeie! Parca ti-ai mai revenit. Auzi, Paul, unde ai pus actele casei si actele noastre de nastere si casatorie?
Ochii batrānului se īntoarsera cu greu spre servanta din coltul dormitorului.
Sa stii ca acolo sunt, pricepu Clara. Ce ma fac eu, ca tu le stiai pe toate unde sunt. Īti amintesti ce figura mi-ai facut acum douazeci si cinci de ani cu florile? si tie īti vine sa rāzi.
Mi-aduc aminte ca mi-ai adus un buchet de nemuritoare, si īn mijlocul buchetului, un trandafir. Mi-ai spus ca, pentru a pastra trandafirul cāt mai mult, sa pun īn vaza un amestec de otet, ulei si spirt. Ciudata reteta! Dar am zis ca barbatul meu e īntelpt si nu trebuie sa-l contrazic. Mai ales ca mi-ai spus-o foarte serios. A trecut o luna, au trecut doua luni, trei luni si trandafirul nu se mai vestejea. Am dat reteta asta mai multor prietene, dar trandafirii lor s-au ofilit mai repede decāt daca ar fi fost īn apa. Ziceai ca este o stiinta de cum sa combini cele trei lichide. stii ca te-am crezut? Ca sa constat, pacatos ce esti, ca trandafirul era artificial. Ai fost pus pe sotii mereu. Dar flori īti placea sa-mi aduci. Ai fost un romantic urias, Paul.
Cānd ma mai īnfuriam pe tine, atunci cānd nu-mi convenea ce faceai, puneai melodia: ,,Esti pacea mea” si ma domoleai pe loc. Doamne, ce distrat mai erai, Paul!
Sa pleci tu la serviciu īn papuci si sa nu-ti dai seama decāt tārziu, dupa ce ti-ai terminat orele? Ce-or fi zis elevii cānd te-au vazut? De fapt, ti-au facut si o poezie pe chestia asta.
Sau cānd te-ai grabit si ai uitat sa-ti dai jos sortul de bucatarie, atunci cānd m-ai ajutat la zacusca. Ai luat pardesiul peste el si ai fugit, ca aveai un consiliu profesoral. Ce-au mai rās colegii! Sa ma faci de rās, Paul, nu alta! Nu ti-a mers porecla de ,,sort” mult timp īn scoala?
Mai tii minte cānd am stat la pat trei luni, anchilozata de reumatism? Ai calcat, ai spalat ca o gospodina veritabila. si ce māncare faceai! Stateai toata ziua cu cartea de bucate īn māna, de ziceai ca vrei s-o pui īn versuri. M-am cam īngrijorat atunci. Īntr-o zi, mi-ai promis ca-mi faci un fel de māncare pe care nici un bucatar vestit nu l-a facut si nu-l va face. Auzi, sa-mi faci tu ardei umpluti cu…mamaliga! Ai fost un gospodar pe cinste, Paul.
Parca eram īn ’85. Dupa terminarea programului la biserica , tu te-ai dus īn fata bisericii si ai spus comunitatii ca ai primit un dar de la Dumnezeu care te-a īmbogatit pentru vesnicie si ca merita sa-l cunoasca toti. Īntreaga adunare astepta sa le descoperi darul. Aveai o cutie lunga īn māna si toti credeau ca darul este acolo. M-ai chemat lānga tine si ai deschis cutia. Din ea ai scos un buchet de crizanteme albe, de parca erau din Eden. Ai spus bisericii ca darul cel mai minunat eram eu, si nu florile, si ai citit textul din Proverbe 31, 10-31. Atunci īmplinisem patruzeci de ani de la nunta noastra. Ai fost un om al evenimentelor fericite, Paul.
Aveai stilul tau de a face din īntāmplarile nedorite ocazii ale credintei. Cānd faceam studiul biblic īmpreuna, ne pierdeam īn discutii de parca picioarele noastre nu mai atingeau pamāntul. Īmi spuneai ca bucataria de vara mi-o faci īn cer. Ne regaseam mai uniti īn fericita noastra speranta. Cum de v-ati īnteles, tu si fiica-ta, sa-mi faceti figura cu scrisoarea aceea din America? Nu m-am īndoit o clipa. Auzi tu, sa-mi scrie mie o ruda din partea mamei ca-mi lasa mostenire o fabrica de alimente sanatoase si doua vile, cu doua masini aproape de noi. si ce vise si ce pregatiri īncepusem sa-mi fac! M-ati lasat doua saptamāni sa plutesc īn fericire, ca apoi sa-mi spuneti ca era o farsa. Sa va fie rusine, negustorilor de povesti! Ati fost draguti. Mi-ai colorat viata, Paul, si n-am dus lipsa de prospetime si varietate. Vrei sa-ti citesc psalmul tau preferat? Psalmul 23. Ai facut si muzica la psalmul asta, asa de mult ti-a placut. Respiri greu, Paul? Mai stai putin. Sa termin psalmul. Dar cum de am uitat! Azi e ziua ta, Paul. Īmplinesti optzeci de ani. La multi ani, iubitul meu.
A urmat o respiratie adānca si ochii lui nu au mai clipit.
ti-am spus doar sa nu pleci, Paul. Pāna ne vedem din nou, somn usor.
Clara īsi lipi fruntea de pieptul lui si, printre suspine, spuse: Iubitule, cānd vom fi acolo, īmpreuna, sa nu uiti de bucataria de vara.




e o poveste dar sunt convinsa ca e inspirata din realitatea mai multor cupluri.

da exista cupluri fericite, noi suntem impreuna de 7 ani, ne-am casatorit la 8 luni de cand ne cunosteam, avem doi copii si al treilea e pe drum, desi ne vedem numai seara deabea astept sa ne vedem si sa stam de povesti, sa povestim despre totul sau nimic, acum am ajuns la ceva minunat sa ne gandim la acelasi lucru in acelasi timp, sau sa ne dorim sa facem acelasi lucru in acelasi timp, bine ca nu e tot timpul roz si cand ne certam ne certam dar impacarea
si eu ma consider foarte norocoasa ca ne-am cunoscut si credema ca m-am luptat cu foarte multa lume pt relatia noastra nu a fost usor dar lucrul asta ne-a unit mai mult
deci ai incredere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

de ce e asa textul?

pacat e o poveste super faina



ai folosit diacritice - am corectat eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

De-a lungul timpului am citit multe povesti emotionante pe forum (la acest topic, sau la altele similare). Cred insa ca este foarte greu sa definesti notiuni precum casatorie fericita, iubire nemuritoare atunci cand vorbim (asa cum se intampla in marea majoritate a cazurilor, foarte frumos de altfel) mai ales despre ceea ce este "de basm" intr-o relatie, uitand momentele de cumpana si incercarile prin care trecem uneori, si nu in ultimul rand, cum reusim ca dupa ce trece "furtuna" sa regasim iubirea din noi (in modul cel mai sincer cu putinta, fara compromisuri sau falsitate).

Citind ultimele postari la subiect, ma gandesc la faptul ca neincrederea in noi (si in relatie) poate la fi la fel de periculoasa ca si increderea absoluta. Iar eu le-am experimentat pe amandoua, si nu a fost deloc usor sa imi gasesc linistea interioara pana cand nu am inteles ca in loc sa incerc sa ma raportez la realitatea inconjuratoare (asa cum o percepeam - poate fals uneori), mult mai important era sa nu uit sa construiesc (alaturi de jumatatea mea) "fortarete" care sa ne apere iubirea. Fara indoiala, daca ar fi sa putem da timpul inapoi ne-am alege tot unul pe celalalt. Ne simtim binecuvantati ca am avut sansa sa ne gasim, dar mai ales ca am avut puterea sa luptam sa nu ne pierdem atunci cand presiuni din exterior ne-au pus la incercare. Nu stiu daca asta inseamna ca suntem indreptatiti sa primim calificativul de "casnicie fericita", dar suntem fara indoiala fericiti ca am redescoperit bucuria de a iubi si de a fi iubiti... si asta nu oricum, ci in trei (asa cum visam odinioara cu ochii deschisi): noi doi, alaturi de minunea din viata noastra.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/duduburlacu" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Fetelor va invidiez pentru aceste casnicii fericite si in acelasi timp ma bucur pentru voi,mie imi vine sa plang cand ma gandesc ca eu nu voi avea NICIODATA parte de asa ceva dar incerc sa ma obisnuiesc cu acest gand fiecare cu norocul lui,incerc sa imi canalizez toata energia asupra copilului si asupra mea si sa imi dea Dumnezeu sanatate sa am putere sa merg mai departe,va felicit inca odata si la multi ani impreuna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stockholm spune:

oh casniciiile fericite sunt destul de rare .... pe noi insa din fericire ne au atins niste aripi de inger sau poate ne ma intalnit amandoi sufletul pereche? cine stie ;daca ar fi sa mor maine as muri implinita pt ca am avut in viata tot ce mia m dorit

daca sar putea ca lumea sa se opreasca in lok azi ....sau azi sa se repete in fiecare zii .. azi e o zii banal de week end in care nu se intampla nimik deosebit se intampla insa ceva special :NE IUBIM! si atat tot

ne iubim cu multa patima si daruire ca si cand maine sar termina iubirea

va urez tuturor multa dragoste si fericire ; fetele care s necajite nu fiti sunt convinsa ca undeva e un lok si pt voi trebuie doar sa cautati lokul acela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Exista, da, da, exista.Nu developez mai mult, muti veterani de pe forum cunosc povestea mea, ca am povestit mereu pe la astfel de subiecte. Sunt fericita...am intalnit fericirea acum 12 ani undeva departe. De atunci traiesc intr-un "conte de fée".

O vorba ce nu am sa o uit niciodata, o vorba pe care sotul meu mi-a adresat-o atunci cand am intarziat 30 min. la o intalnire cu el(sa-l recuperez de la serviciu) Ma scuzam de intarziere, la care el mi-a raspuns senin " Te-am asteptat 29 de ani(atat avea cand ne-am cunoscut), crezi ca 30 min; mai conteaza?

Ca orice casnicie, sunt suisuri si coborasuri(line ce-i drept ana acum) peste care trecem cu saninatate.
Inca una si gata: El e prietena mea cea mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Da,da, da ,exista!!! Am fost crescuta de doi parinti cu o casatorie plina de iubire ,respect, toleranta, intelegere si am o casatorie la fel de feicita ca a lor.

Gabriela
28 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Uau!! Ce bine ca mi-ati amintit! Anul asta fac 20 de casnicie. Aproape ca uitasem! Atat de frumos si lin s-a scurs timpul ca nu am mai tinut socoteala.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

sunt una dintre norocosele vietii
desi am o boala cronica ce necesita tratament zilnic
avem 17 ani de cand ne cunoastem si am fost despartiti doar 1 an
in rest telefoane zilnice,amor nebun,fantezii,dorinte,cadouri

viata mea este el!!!!!!!!!

daca suntem certati(5 min) si ma priveste simt ca ma topesc,am fluturasi in stomac si inca cred ca ma tin tare


imi tremura degetele pe tastatura cand scriu despre el


e tot ce-mi puteam dori de la viata



si 2 ingerasi care il adora

yolanda 15.5 ani si sarah 3.5 ani



sunt sigura ca fericirea iti este data o data in viata


cine nu a gasit-o sa nu se complaca intr-o relatie si atat


sa o caute si va simti ca nu a trait degeaba

ganditi-va ca daca nu sunteti voi fericite nici copii vostri nu sunt ei simt dragostea,ura,tensiunile,etc


SA FITI IUBITE

Mergi la inceput