SILUAN, 6 LUNI - TRANSPLANT HEPATIC

SILUAN, 6 LUNI - TRANSPLANT HEPATIC | Autor: randunici

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Simo27 este colega noastra de DC, la "Puiuti de randunici".
Din pacate, bebelusul ei, de nici 6 luni, este grav bolnav si are nevoie urgent de TRANSPLANT HEPATIC.
El si parintii lui sunt internati in Austria, la o clinica din Salzburg si nu se pot ocupa de acest caz, aici, pe DC.
Ne-au rugat pe noi, colegele ei, sa o ajutam si sa deschidem cazul.
Deoarece nu putem oferi o situatia a conturilor lor, colega noastra de DC, natynic, a deschis pe numele ei conturi, in care sa se stranga banii in aceasta campanie. In acest fel, vom putea sa asiguram transparenta cazului si sa publicam periodic situatia conturilor.

Conturile sunt:
BANCA TRANSILVANIA – SUCURSALA BUCURESTI LIPSCANI
TITULAR CONT: PATRASCU NATALIA

COD SWIFT: BTRLRO 22

CONT LEI: RO90BTRL04101201W03510XX
CONT EURO: RO65BTRL04104201W03510XX
CONT DOLARI: RO17BTRL04102201W03510XX



POZE, DOCUMENTE MEDICALE, EXTRASE DE CONT

www.scribd.com/doc/35627758/Siluan" target="_blank">POVESTE, POVESTE IN ENGLEZA, EXPLICATII MEDICALE

www.scribd.com/doc/35720251" target="_blank">TRADUCERE SALZBURG

www.scribd.com/doc/35720094" target="_blank">TRADUCERE HANOVRA

www.scribd.com/doc/35720054" target="_blank">ACCEPT HANOVRA



0900.900.830 – 10 euro/apel


0900.900.832 - 2 euro/apel


0900.900.834 - 5 euro/apel


Numerele de teledon sint valabile in perioada 27.08.2010 – 26.11.2010, NUMAI in reteaua ROMTELECOM.


SITUATIA SUMELOR STRANSE
19.09.2010
- 22679.92 RON (inclusiv valuta donata prin Pay Pal)
- 200 dolari
- 809 euro


Aceasta este povestea lui Siluan:

"De cum ii privesti pentru prima data, acesti doi ochisori mari si blanzi te urmaresc mereu si iti scriu in suflet mesaje pe care le vei purta cu tine toata viata. Sunt ochisorii unui sufletel de nici 6 luni care doreste sa faca primii pasi, sa spuna primul sau cuvant, sa traiasca si sa faca lumea asta mai frumoasa.
Poarta numele Sfantului Siluan, care inseamna “bland si smerit cu inima”, este un copilas minunat, care de cand s-a nascut trece prin mari incercari. A fost asteptat cu mare bucurie de catre familia preotului George si Simona Bota. Este o familie frumoasa care a ajutat multa lume de-a lungul timpului si care a fost binecuvantata de bunul Dumnezeu cu 3 copilasi minunati. De cand era inca in burtica, mami obisnuia sa-l numeasca “Micu” si asa l-am alintat si noi. Acum “Micu” are nevoie ajutorul nostru, al tuturor.

Siluan a venit pe lume pe 8 februarie 2010, a avut la nastere 3820 g si 52 cm, parea perfect sanatos, totul a decurs normal, si nimeni si nimic nu putea sa prevada ce va urma.
Drumurile lui prin spitale au inceput la numai o saptamana de la nastere cand a fost evaluat de un chirurg ortoped si s-a decis ca trebuie sa i se puna piciorusele in gips, pentru a-i corecta talpile, pentru o saptamana.
La 10 zile de la nastere mama sa a observat un lucru: culoarea pielii lui Siluan era totusi prea “galbena” in opinia ei. Avand experienta icterului fiziologic cu primii doi copii la care a trecut in cateva zile, era totusi ingrijorata de ceea ce observa.
A urmat o perioada in care fratiorii se bucurau unul de celalat si mama era fericita. Siluan crestea pe zi ce trece si familia se bucura in fiecare zi de noul puiut care le-a fost daruit de Dumnezeu.
In martie, Siluan a facut bronsiolita, a fost tratata, insa icterul inca persista si asta o ingrijora din ce in ce mai mult pe mamica lui. Primeste tratament cu Liv 52 care este administrat impreuna cu antibioticul pentru bronsiolita.
In aprilie a fost vazut de medic si a primit tratament cu Fenobarbital pentru o saptamana, apoi urma sa se evalueze starea copilului. Insa a inceput sa aiba varsaturi tot mai des, mai ales cand i se administrau medicamentele…situatia parea din ce in ce mai greu de controlat. Peste aproape o saptamana mergeau din nou la medic datorita faptului ca bronsiolita inca persista. Medicul insista ca trebuie continuat cu fenobarbitalul in cazul icterului.
La 10 saptamani, ca urmare a faptului ca icterul inca nu era vindecat, el si mama lui sunt internati pentru 4 zile la Spitalul de copii din Brasov, unde i s-a prescris un tratament cu Ampicilina, Aspatofort, Isoprinosine si Ursofalk. La ecografie s-a vazut ca are colecistul prea mic si li s-a spus ca numai dupa un CT sau RMN se putea sti daca era cazul sa fie operat sau nu. Medicii banuiau ca un virus contactat de catre mamica lui in timpul sarcinii a afectat dezvoltarea lui Siluan si a dus la toate problemele de sanatate cu care se confrunta. Simona spunea atunci: “nu imi ramane decat sa sper si sa ne rugam... sunt tare incoerenta, obosita, SFARSITA! Baiatul este terminat! Este foarte sensibil! A suferit enorm… dragutul era iubit de toate asistentele care ii ziceau CRETU’! Nu ma mai simt in stare sa va mai zic prin ce am trecut... nu mai vreau sa imi aduc aminte… nu ma mai simt in stare sa il vad suferind!”
La sfarsitul lui aprilie au ajuns iar la spital si doctorul care s-a ocupat de cazul lui acolo i-a incurajat spunandu-le ca situatia pare ca se indreapta spre bine. In aceeasi zi, la ecografie, li se inlatura orice urma de suspiciune si li se spune ca Siluan este perfect sanatos.
Urmatoarea saptamana au facut analize pentru depistarea existentei CMV-ului.
A fost vazut de catre o alta pediatra care a sfatuit-o pe mama sa plece urgent cu el la o clinica la Targu Mures, insa la sugestia medicilor au mai ramas pentru a vedea rezultatele birubilinei si incurajati de cuvintele ecografistei au luat decizia de a astepta inca o saptamana.
Peste inca 3 zile, la control, medicul a ramas uimit de micul pui, de cat de bine arata si de culoarea pielii lui. Totusi rezultatele analizelor se lasau asteptate…mult prea mult…mult prea mult. Urma sa fie internati din nou saptamana urmatoare pentru a repeta un set de analize.
La inceputul lui mai au mers la spital pentru analize de sange si urina si i s-a mai facut o ecografie. Doctorii pareau dezamagiti, colecistul era tot contractat. Li se spune ca situatia nu se indreapta spre bine si ca trebuie sa plece la o alta clinica care il poate ajuta mai bine pe Siluan.
Peste cateva zile, pe 10 mai a sosit si diagnosticul: HEPATITA NEONATALA CU CYTOMEGALOVIRUS. Simona spunea: “... e destul de complicat avand in vedere ca trebuie cat mai repede tratament ca sa nu ajungem la o faza critica cand salvarea e doar transplantul de ficat! Deja cautam cu disperare fiolele ce trebuie facute intravenos, timp de 21 de zile... si costa mult, dar pentru copil dam oricat! Plus ca are si o anemie mare, iar valorile bilirubinei sunt mai mari ca acum 2 saptamani!”
Au inceput tratamentul, dar Siluan a facut o criza de hernie si au ajuns din nou la spital unde a fost consultat. Peste cateva zile au primit telefon de la spital si li s-a spus ca analizele sunt bune si sa continue cu antibioticul…insa noaptea au ajuns iar la spital si Siluan a fost supus unei interventii chirugicale pentru a-i corecta hernia. De data aceasta medicii sunt foarte sceptici cu privire la starea micutului care se pare ca avea probleme foarte mari cu ficatul si le dau parintilor un nou diagnostic: HIPOPLAZIE A CAILOR BILIARE.
Simona ne povestea: “Operatia a decurs bine, desi doctorii anestezisti au zis ca putea muri pe masa de operatie sau in 24 de ore din cauza analizelor lui foarte rele, DAR ne-a ajutat Bunul Dumnezeu! Nu va mai zic prin ce am trecut 2 ore cat a durat operatia si apoi toata noaptea... nu stiu cum de mai sunt intreaga la cap. Sunt asa de terminata din toate punctele de vedere incat nu mai pot sa mai zic nimic...”
Au ajuns iar acasa de la spital, cu branula la manuta, cu antibiotic si…cu speranta in suflet. Intre timp se pregateau pentru o noua etapa care ii ingrozea: Fundeni…Bucuresti.
Ultimele analize facute indicau o scadere a bilirubinei, nu foarte mare dar tot era ceva. Mersul la clinica Fundeni a fost amanat la sfatul unui medic de la aceasta clinica. Si totusi pe 27 mai au plecat spre Bucuresti la Spitalul Gomoiu, unde lui Siluan i s-a facut punctie hepatica. De acolo au plecat acasa cu tratament cu Predinson pentru 2 saptamani, incurajari ca totul o sa fie bine si…sperante. A urmat o perioada in care Micu isi facea tratamentul, analize si investigatii, iar rezultatele oscilau intre bine si rau, insa situatia parea sa fie tinuta sub control si se spera ca totul va fi bine.
La 18 iunie s-au repetat analizele de bilirubina si CMV la Bioclinica. In acel moment s-a luat decizia definitiva de a se indrepta cu pasi repezi spre Fundeni. Din pacate acolo nu se putea patrunde asa usor si au fost rugati sa trimita datele cazului si sa astepte raspuns.
Intre timp au aparut noi probleme si a fost din nou internat pentru ca ficatul si splina ii erau foarte marite, avea burtica umflata si plangea foarte tare. In greutate nu mai luase decat foarte putin si asta era un semn de mare ingrijorare pentru doctori si parinti. Insa din Bucuresti nu primeau niciun raspuns…
La 18 iulie, la exact o luna de cand au inceput primele demersuri, au plecat spre Clinica Fundeni. Aici s-a efectuat un alt set de teste. Doctorii vorbeau din ce in ce mai des de transplant, iar parintii erau efectiv ingroziti... Si totusi nimeni nu parea a grabi lucrurile, spunandu-le ca abia in septembrie vor putea face ceva…
Dezamagiti si cu ultimile puteri, Simona si George au luat decizia de a pleca in strainatate punandu-si toata increderea si sperantele in mainile unor straini care le-ar putea salva ce au mai pretios pe lume, puiutul lor de nici 6 luni care ii priveste cu ochisorii lui frumosi si mari si le cere ajutorul.
Pe 26 iulie au ajuns cu Siluan la Munchen. A doua zi a fost admis in Salzburg, Austria, unde i s-a facut imediat biopsia si totul s-a desfasurat cu o viteza care pe parinti i-a uimit si nu le venea sa creada cum au pierdut luni de zile… zile pretioase pentru Siluan.
Doctorii au stabilit inca din prima zi un rezultat: TRANSPLANTUL HEPATIC era singura sansa a lui Siluan sa traiasca. Au confirmat ca este vorba de ciroza hepatica data de infectarea cu CMV, un virus foarte periculos.
Este greu de imaginat ce este acum in sufletul lor. Simona este la capatul puterilor, obosita de atatea luni de lupta. Numai speranta, increderea in Dumnezeu si dragostea fata de puiul pe care l-a purtat in pantec si l-a leganat in brate o fac sa mearga mai departe. George face naveta zilnic de la Munchen la Salzburg. Sunt obositi pana la extenuare si totusi spera… spera ca puiul lor va trai.
Innsbruck va fi urmatoarea destinatie, unde se va efectua transplantul. Pana atunci se efectueaza teste de compatibilitate si se grabeste derularea evenimentului. Situatia este foarte delicata deoarece Siluan a facut complicatii in urma biopsiei. Dupa toate medicamentele luate timp de luni de zile, dupa toate testele si analizele la care a fost supus nici nu este de mirare ca trupusorul lui a obosit.
Aceasta este povestea unui sufletel de nici 6 luni care are nevoie acum de ajutorul nostru. Se estimeaza ca in total costul operatiei de transplant hepatic va ajunge pana la 100 000 euro. Este mult, stim… dar din mic se face mare si cei slabi, daca se unesc puternici vor fi.
Simona si George sunt doi oameni minunati, o familie cu frica lui Dumnezeu, mult bun simt si inimi mari. Au sperat cu tarie ca medicii din Romania le pot ajuta copilul si au mers inainte urmandu-si cauza in care au crezut.
Va vom tine mereu la curent cu noutati, poze si speram ca peste cateva luni sa privim fericiti cum Siluan ne va spune tuturor MULTUMESC!


Incheiem doar cu…:
Inger ingerasul meu,
Dat mie de Dumnezeu,
Eu sunt mic, Tu fa-ma mare!
Eu sunt slab, Tu fa-ma tare!

Presa vine in ajutorul micutului:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-baiat-de-6-luni-are-nevoie-de-transplant-902232.html

http://www.gandul.info/news/articolul-de-50-000-de-euro-din-gandul-extraordinara-poveste-a-soniei-fetita-care-i-a-cucerit-inima-domnului-anonim-6784395?p=2 (despre cazul lui Siluan - in cadrul articolului cu Sonia pe pagina 2, spre sfarsitul articolului-a aparut si in varianta printata a ziarului).





Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am primit documentele solicitate. Va doresc mult succes si sanatate!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Mutumim, Marius, pentru ajutor!

Doamne ajuta!

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Desprecopii, Mirela, Marius

multumim inca o data



Asociatia M.A.M.E. sustine cazul lui Siluan.

In cazul in care o persoana juridica doreste sa sponsorizeze acest caz, e necesara trimiterea unui email in care sa se precizeze acest lucru, precum si datele firmei (nume, adresa, CUI) la adresa office@asociatiamame.com urmand ca noi sa va transmitem contractul de sponsorizare.

Suma necesara pentru acest caz este de aproximativ 100.000 euro. Este o suma mare, iar parintii au la dispozitie un timp foarte scurt pentru strangerea ei.

Haideti sa-i sprijinim, atat cat putem, pentru ca acest copilas de aproape 6 luni sa aiba o sansa de supravietuire.




Alinuk


la doar un pas...multumim!


www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik


............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Doamne ajuta-l pe Siluan!

mami de David si samburica



Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

in sfarsit

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Doamne ajuta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Nu faceti si un cont la Paypal? Ar fi mai la indemina pentru cei din strainatate ce vor sa faca donatii.


Doamne Ajuta!



A sosit si 'surpriza' noastra...Adrian Theodor

Alina, mamica de 3 copilasi: Andreea (27.07.2002), Laura (5.08.2005) si Adrian Theodor (1.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Doamne ajuta! Trebuie sa fie bine si va fi bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Doamne ajuta sa se intoarca Siluan cat mai repede sanatos acasa!. Le suntem alaturi.

mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Doamne-ajuta!!

Multumim,Marius!!

Simo este colega noastra inca de la inceputurile cuibului-o femeie deosebita,o mama minunata,dedicata copiilor si familiei.Nu credeam ca asemenea nenorociri se pot abate asupra unei familii cu un asa suflet,asupra unei familii care este atat de aproape de El..Se spune ca toate au un scop..Rugati-va pentru puiul nostru drag,iar daca puteti ajuta si cu o suma,nu conteaza cat de mica,va rog din tot sufletul sa o faceti-e un prunc la inceput de drum,are atatea sa ne arate,are atatea de facut si de vazut! Sa-l ajutam sa faca toate astea!

Siluan trebuie sa traiasca!!



Mamica lui Mihai si cu Maria Sa la purtator!

Mergi la inceput