NU Dietelor Stricte, DA sportului

NU Dietelor Stricte, DA sportului | Autor: iulix

Link direct la acest mesaj

Pentru ca aveam de gand sa caut o dieta care sa imi atraga atentia am inceput sa caut pe internet ceva interesant legat de acest domeniu si astfel am dat peste aceste sfaturi ale celebrului dr. Mehmet Oz, unul dintre cei ami buni specialisti in domeniul sanatatii, care mi s-au parut f. interesante si bune de pus in practica si astfel mi-am dat seama ca nici o dieta minune nu ma va ajuta sa scap de kg. in plus acestea ducandu-se doar cu multa vointa din parte mea. Sfaturile dr. Oz sunt urmatoarele:

Regula 1 - Strica-ti cina!

Celebra vorba nu-ti strica cina cu gustari se pare ca nu este valabila. Recent, cercetatorii au descoperit ca declansarea senzatiei de foame este datorata unui hormon produs in stomac numit ghrelin.
Din momentul in care incepi sa mananci, dureaza aproximativ 30 de minute pentru a scadea nivelul acestui hormon, de aceea este recomandata o gustare cu aproximativ jumatate de ora inainte de masa, ca pana in momentul cinei sa treaca senzatia de foame si sa nu mananci pana la saturatie. Deci, micile gustari dintre mese pot fi benefice daca stii cand anume sa le mananci.

Regula 2 - Nu bea sucuri in timpul mesei!

Leptina este hormonul care semnaleaza creierul ca te poti opri din mancat din moment ce corpul tau a acumulat suficienta energie din alimente. Insa fructoza (un zahar care se gaseste in bauturile non-alcoolice) intrerupe semnalul catre creier, astfel incat nu realizezi ca esti satul, avand tendinta sa mananci in continuare.
Pentru a ajuta organismul sa manance exact cat trebuie, este recomandat sa nu consumi bauturi dulci in timpul mesei (sucuri, ceaiuri).

Regula 3 - Consuma alimente bogate in fibre!

Fibrele accelereaza tranzitul intestinal, ajutand astfel la buna functionare a organismului. Recomandat este sa consumi un mic dejun alcatuit din alimente bogate in fibre, pentru a-ti incepe ziua cu o digestie sanatoasa si a nu avea dureri stomacale pe parcursul zilei.
Fibrele ajuta totodata la slabit, avand un continut mic de lipide si calorii. De aceea, multe dintre dietele recomandate de specialisti contin astfel de alimente. Cele mai utilizate in regimuri disociate sunt fructele, legumele, orezul si graul.

Regula 4 - Ai grija cum manaci!

Este binecunoscut faptul ca mancatul pe fuga sau in alta pozitie decat cea corecta iti poate influenta digestia, astfel este bine sa mananci la masa intr-o pozitie corecta a corpului, nu pe canapea sau la televizor.
O alta pozitie decat cea recomandata nu numai ca te afecteaza la nivel hormonal, senzatia de foame crescand astfel, ci uiti sa te opresti din mancat datorita faptului ca esti poate prea absorbita de ce se petrece la televizor sau in alta parte in care iti este atrasa atentia.

Regula 5 - Nu uita de fibra musculara!

Fibra musculara te ajuta foarte mult din punct de vedere al sanatatii. Aceasta iti reduce riscul obezitatii si problemele cardiace. Totodata, te ajuta la construirea unui corp de invidiat, nu numai sanatos. Din acest motiv, este recomandat sa practici sport din cand in cand .
Daca acest lucru este peste masura timpului tau sau, pur si simplu, nu iti place ca activitate in sine, poti incerca sa renunti la mersul cu masina. Cei 10.000 de pasi pe care ii poti face zilnic pe jos te vor mentine, cu siguranta, sanatoasa.
In plus aici mai puteti gasii si alte sfaturi minunate despre o pierdere in greutate sanatoasa.
http://www.euforia.tv/campanie/doctor-oz/detalii_dieta.php?id=16
http://www.euforia.tv/campanie/doctor-oz/detalii_dieta.php?id=22

Asa ca avand aceste sfaturi m-am hotarat sa incerc sa slabesc sanatos si frumos. Pt. inceput mi-am zis sa imi pun un target: am la dispozitie 3 saptamani in care prin miscare si o atentie sporita asupra alimentelor consumate as vrea sa slabesc aprox. 5 kg (ar fi ideal). Ma insoteste cineva in aceasta batalia pt. ca mi-ar placea sa ma cu cine sa impart aceasta experienta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Te rog sa nu te superi pe mine dar 5 kg in 3 saptamani e mult. Parerea mea.
In rest, spor la sport, cu asta sigur o sa slabesti.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

iulix, hai la subiectul Abdomen extraplat:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154603
pt noi sportul e pe primul loc. ca si mancatul sanatos.

ALAPTATUL HELPLINE


de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele



POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Eunice eu pierd cam 2 kg. pe saptamana fara sport, dar cu ajutorul lui ma gandesc ca as avea ceva sanse. Acum sa vad...
Emaaimee ma alatur voua daca ma primiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

teoria slabitului e simpla ca buna ziua pentru o persoana normala, trebuie doar ambitie ca sa practici teoria

in 2 cuvinte: sport de 5 ori pe saptamina (6 cine poate) cardio combinat cu greutati cam 50%/50% iar "dieta" sa fie compusa din: fructe, vegetale, cereale integrale, carne slaba (sau alte surse de proteine, cele vegetale sint si mai bune) si grasimi sanatoase (avocado, ulei de masline, nuci). Se maninca des si putin cantitativ (3 mese principale si 2-3 gustari). NU te ridici de la masa ghiftuit ci relativ satisfacut.
DESERTUL sa nu fie zilnic, ci o data pe saptamina maxim, portie unica pe post de tratatie in weekend, sa zicem...Ca daca e in fiecare zi, nu mai e tratatie, e obicei...

In functie de sensibilitatile fiecaruia, cele de mai sus se pot adapta...eu de exemplu tind spre stilul dietei Hay...imi face bine la stomac felul acela de combinatie. Etc...

Personal, "dietele" mi se par de 1000 ori mai grele decit sportul...sportul dureaza o ora maxim si la sfirsit esti plin de energie si buna dispozitie, pe cind dieta se tine 24/7 si esti tot timpul infometat si frustrat...

Daca ti se pare rezonabil cele spuse de mine, vino la topicul mentionat de emaaimee, ca noi asta propovaduim, pt cine vrea sa auda Avem acolo programe variate de sport pt toate gusturile si rezultatele sint faine. Noi chiar facem ce zicem :)
Ma rog...mai dam si noi in balarii, ca sintem oameni, dar tocmai asta e farmecul



n.b. - nu am mentionat lactatele la alimente permise fiindca nu prea mai cred in ele ca fiind grozave, mai ales daca vrei sa slabesti. (recunosc ca mai pacatuiesc din cind in cind, dar voi sa faceti ce zice popa...)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"The best exercise for abs is running... Away from the kitchen." Chalene Johnson

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Allure am trecut la topicul mentionat de tine si am gasit acolo un real sprijin. Multumesc de raspuns si crede-am ca o sa pun in practica cele citite.

Mergi la inceput