fetelor ajutorrrrr.... cred ca intru in travaliu

fetelor ajutorrrrr.... cred ca intru in travaliu | Autor: envy_me

Link direct la acest mesaj

am o mare problema... am fost la eco pe 18 doctora mi-a zis sa stau calma ca pe 23 august nasc..... DAR.... dupa socoteala mea dupa 18.... de azi noapte... am niste dureri de ovare ffff dureroase... si din ce in ce mai dese.... si de mijloc..... mi-a aparut o dunga pe burta,,,, dintre sani pana sub burta.... exact pe mijloc.... buricul mi s-a facut in mijloc maro inchis.... (eu sunt alba de felul meu la piele) pana acum nu si-a schimbat culoarea.... am inceput sa am contractii nedureroase...... si se umfla burta ca si cum ar sta pe jumatate de burta numai... PLUS.... daca stau cu mana sub burta.... inspre stanga putin.... simt ca si cum ar da cu pumnul sau cu piciorusul ... dar nu o miscare normala.... ci dureaza cam 30 de minute..... respir ffff greu.... nasc?? deci am intrat intr-o stare de disperata... doctorita ma intreaba "te doare rau sau suportabil?" si iam zis "ca la ciclu" si imi zice "ah stai acasa, ca mai e pana nasti" .... ca ea e abia luni la spital.... eu sunt DISPERATAA.... pt k parca se accentueaza din ce in ce mai tare si durerea si frica mea :)....
PLUS CEVA FFFF IMPORTANT.... am senzatia aceea de la ciclu... cand simti cum curge un cheag de senge... doar ca nu curge nimic la mine... e doar senzatia ca sta sa curga.... si am o secretie mult mai densa decat am avut=o pana acum... schimb 2 -3 perechi de chiloti pe zi..... dar nu este apoasa.... este inspre galben.....

INCA CEVA IMPORTANT.... MA AJUTA FFF MULT SA STAU IN CADA IN APA CALDUTA (chiar fierbinte)...... cam din 2 in 2 ore intru in cada.....


va rog frumos daca va suna cunoscut... a travaliu, sau travaliu fals?? ajutati-ma si pe mine ca doctorita ma lasat balta.... ea o tine una si buna k nam ce cauta la spital pana pe 20-23 august.....


va multumesc
carina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns envy_me spune:

am uitat sa zic ca fac pipi cam din 30 in 30 de min... sau din ora in ora.... fff rar trec 2-3 ore fara sa fac... ce-i drept beau si multe lichide... si mananc cam 1 pepene pe zi... singura :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona75 spune:

eu zic sa nu mai intrii in cada - apa fierbinte provoaca nasterea - cel putin mie mi-a interzis doctorita sa mai fac baie in ultimele saptamani de sarcina - faceam doar dusuri si nu cu apa fierbinte.

apa multa e ok. pepene la fel.

scurgerea e densa? maro/galbuie? poate fi dopul. la unele femei se elimina deoadata - la unele se elimina treptat. mai ai totusi pana la termen - nu te impacineta. de la eliminarea dopului pot trece ore - chiar si zile pana la nastere.

contrractiile de la inceputul travaliului sunt SUPER suportabile si sunt ca si durerile menstruale - doar ca le simti si in fata si in spate. Burta se contracta in diferite parti si simti cum te tine acel loc puternic .... si te tine cca 1-3 minute.
Eu am pornit spre spital cu asemenea dureri si cu contractii din 17 in 17 minute. Cand m-au suit pe masa aveam doar dilatatie de 2 cm. Deci am zacut ca leguma pana m-am dilatat indeajuns pentru a iesi copila. Deci nici sa te grabesti spre spital nu e bine. E mult mai confortabil acasa in patul tau.

Cronometreaza-te si tu, vezi ce interval ai intre contractii si suna doctorul - fi-ti in permanenta legatura. e tot ce pot sa-ti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Nu te panica.
Durerile ca de ciclu pot dura si o saptamana-doua sau chiar mai mult inainte de nastere. Si eu le am mai ales seara, cate 3-4 ore, uneori ma tin treaza si in zorii zilei incetinesc. Fiecare femeie actioneaza diferit.

Bea apa multa, odihneste-te pe partea stanga.
Travaliul adevarat e atunci cand contractiile devin tot mai intense si regulate.
Adica o contractie sa dureze intre 40 sec - 1 minut, la interval de 5-6 minute si sa se intensifice dupa o ora sau cateva ore. Daca trec complet cand te plimbi sau daca faci dus, masaj la spate, sau daca dormi, inseamna ca e travaliu fals.

As evita baie fierbinte, poti doar stai in cada cu apa calduta daca te relaxeaza.

La urmatoarea vizita (banuiesc ca mergi saptamanal acum) DR iti va verifica cervixul si s-ar putea sa iti zica ca te-ai dilatat 1-2-3 cm. Eu am fost dilatata 2-3 cm cu primul appx o luna.

Pipi des, dunga pe burta, buric innegrit,astea sunt absolut normale in ultimul trimestru de sarcina si nu sunt semne de travaliu.

Stai cu ochii pe contractii si monitorizeaza-le. Asculta de Dr ta.

Foarte multe femei se panicheaza in ultima luna si au o oarecare anxietate la fiecare semn de travaliu. Mai e si lumea din jur : nu nasti inca? esti inca gravida? cat mai ai? stiu pe cineva ca a nascut mai repede, dupa cum areti nasti mai repede, ca si la mine a fost asa, bla bla.
Bebele sta inca 'la copt' iar corpul tau isi face incalzirea inainte de nastere.
Ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramona75

Cronometreaza-te si tu, vezi ce interval ai intre contractii si suna doctorul - fi-ti in permanenta legatura.


subscriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Daca nu esti f sigura de ce se intampla de ce nu te duci la spital totusi sa te vada medicul de garda, daca e travaliul suni dr tau si-i spui, daca nu te intorci acasa si stai linistita pana vine momentul. Nu sta in tensiune, stresata, mai bine du-te si lasa un medic sa-ti spuna despre ce e vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns envy_me spune:

ma voi duce cred in noaptea asta daca continui asa.... apa ma ajuta fff mult.... este galbuie secretia... si contine ca niste scame.... nu este secretie pura sau apoasa.... niste scame tot galbui.

m-ati mai linistit

fiind prima sarcina mi se pare ca oricand daca imping cade bebe :P

va multumesc fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

In primul rand calmeaza-te!! Imi amintesti de mine hi hi Si eu in ultima luna aveam impresia ca nasc oricand

Eu am avut dureri ca la ciclu destul de des in ultimele saptamani ca pana la urma eram total confuza ce sunt daca nasc sau nu. Mie mi s-a aspus ca sunt contractii - uterul (?) s-ar pregati pt nastere (cica ar "exersa"). Contractiile astea vin si trec

Cat despre secretie.. E normal sa fie mai abundenta in ultimele saptamani.

Nici eu nu m-as baga in cada. DACA travaliul a inceput apa calda o sa incetineasca contractiile. Mie asa mi s-a spus. Doar cand esti deschisa cam 4-5 cm e ok. Eu am stat in cada ca sa ma dilat (n-am vrut epidurala etc)

Cu vizitatul toaletei asa eram si eu

Bafta si nastere usoara

p.s. eu am nascut de o luna :))

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Nu cumva e cistita/infectie urinara/pietricica la rinichi? Te ustura cand faci pipi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Relaaaaaaaaaaaaaaaaax.

Relaxeaza-te. gandeste-te de ce ti-e frica, lucreaza la asta, nu are de ce sa-ti fie frica. Corpul tau e cladit asa cum e nevoie, ai incredere in el si in bebelusul tau, incearca sa conectezi cu el, sa te pregatesti interior, sa nu te opui la ce se intampla, sa nu te blochezi, lasa totul sa curga, sa vina asa acum are de venit. profita de faptul ca e primul copil, poti dedica ore intregi tie insati. Ai chef sa faci baie calduta, te simti tu bine? Fa baie calduta, linisteste-te, respira adanc, asculta-ti corpul, lasa lucrurile sa se intample.
Asculta-ti doctorita, stie ea ce zice cand zice ca nu nasti acuma, da timp lucrurilor sa vina, nu te prezenta la spital fara nici un simptom constant daca nu e nimic ingrijorator ( sange in abundenta etc).
Contractiile nedureroase vin si pleaca, peste noapte pot aparea, maine dimineata s-au oprit, cine stie. corpul se "incalzeste", face antrenarea pentru meciul care vine, lasa-l sa se miste.
Dormi cat poti, ai nevoie de odihna pentru efortul din zilele urmatoare..
Un bebe nu cade din burta asa usor, e nevoie de cotractii constante ca sa iasa.

daca esti intr-adevar preocupata si vrei sa mergi la medic nu te lasa "lucrata" de cine te vede, de gen rupt apa, rupt membranele inainte de vreme. Daca te sui pe masa la un control spune clar ca vrei sa astepti pana cand vine momentul, ca nu ai pregatit X lucru sau ce stiu eu, roaga-i sa nu-ti faca cine stie ce provocare in timpul controlului.

Bafta!

cel mai important e sa te linistesti tu cu tine, sa accepti ce se intampla!, e normal

asa a fost

mes p’tits riens



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns envy_me spune:

nu, nu ma ustura deloc

Mergi la inceput