Conserve pentru iarna

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Va salut pe toate si ma bucur ca subiectul nu trece totusi nebagat in seama!

Serbetul, Adela, il fac din sucul obtinut prin presarea/stoarcerea fructelor; la 250ml zeama strecurata si limpezita de fructe, pun un kg de zahar, si las pe foc ff mic, pana se leaga si la proba in apa rece, se aduna siropul bob.
Dupa care, iei de pe foc si lasi ff putin sa se raceasca si il iei la frecat cu facaletul, intr-o singura directie. Mesteci asa pana se albeste si isi schimba consistenta, devenind gros si mat. Apoi il pui in borcane si plina de entuziasm, astepti primii degustatori!

Anita, fasolea de data asta am oparit-o in apa cu sare si am pus-o la congelator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Astazi am punctat ceva ce nu era in planul de bataie, dar cum ideile bune nu pot fi lasate de-o parte, am marcat, pornind de la congelarea minunatelor afine si cu:
-dulceata de afine;
- sirop din afine;

Ma felicit si va urez spor la umplerea camarilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

hristina, multzam!
sa vad cum ma descurc cu frecatu' :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Cgeea, cum se face dulceata de ardei iuti?

mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

merci de raspuns, dar siropul cum il faci?
dulceata de ardei iuti? am citit bine, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

uite aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126308
Nu va inchipuiti ca o puneti peste felia de paine cu unt..

In alta ordine de idei, vad ca sa copt socul, asa ca: la cules, fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

a venit mama la mine si s-a oferit sa-mi faca gem de caise... caci in baza mea, nici o sansa
pacat ca vine asa rar, doar o data pe an :)

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cokk spune:

Salut,
Am facut sambata dulceata de ..dovleac . A iesit super si se procedeaza asa :
-un dovleac mare ,se curata de coaja tare si miez,iar pulpa am dat-o pe razatoarea mare.L-am amestecat cu un plic de sare lamaie, 2 lamai date la robot si 1,5 kg zahar.Am pus la fiert si am pus si un plic de gelfix.Am lasat sa fiarba jumate de ora,am pus in borcane fierbinte.Au iesit 6 borcane de 350g si unul de 800 g.E delicioasa si ieftina.Incercati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cokk spune:

Fetelor aveti grija cu fructele de soc, sunt foarte puternice, fiind mai degraba medicament decat aliment. Si, ca orice medicament supradozat, poate crea probleme. Simptomele intoxicatiei sunt: voma, arsuri la stomac, iritarea gatului, dificultati in respiratie, convulsii.
Tratamentul cu fructe de soc este contraindicat persoanelor cu diaree cronica sau acuta. Eu prepar dulceata de soc ca oricare alta,dar o folosesc ca medicament.
Tinctura de soc o prepar asa: Fructele alese si spalate le dau la robot si apoi le pun la stors prin tifon.Cantitatea de suc obtinuta o amestec cu aceiasi cantitate de tuica si miere de albine.Cate o lingurita din acest sirop(tinctura)in 100 g apa este medicament pentru; constipatie,deci ajuta la slabit(elimina toxinele),boli de piele.
Cand socul era inflorit am facut sirop de floare de soc( nu socata).Se prepara la fel ca cel de papadie si este bine tolerat si de copii,nu are toxicitatea fructelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Cokk, Sirop de soc am facut si eu anul asta pentru prima data! E intr-adevar bun, dar nu l-am scos la consum ca sa am la iarna!
Din boabele de soc, fac cam de trei ani dulceata si a fost preferata fetitei mele; asa a inceput ea sa manance dulceata din tot ce are bob..."dulceata cu bobite"

Mergi la inceput