Acei anonimi care pot scoate Romania din anonimat

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.bursa.ro/analiza-ca-vocatie-schimbarea-ca-oportunitate-200843&s=neprevazute&articol=200843.html" target="_blank">Analiza ca vocatie; schimbarea ca oportunitate BURSA 13.03.2013 - IONEL NITU

Citat:
Mult timp am fost convins ca suntem unici prin modul de raportare la valorile si interesele nationale. Asa cum am scris īn carte, e posibil sa fi fost "chiori īn tara orbilor".

Petrecānd ceva timp si īn lumea academica, am descoperit platforme sociale/civice care promoveaza valori autentice mai puternice uneori decāt īntreg esafodajul complicat al institutiilor de stat. O viata īn slujba intereselor nationale ajunge sa te focalizeze exclusiv pe sarcini si urgente.
Uitam adesea sa ne īntrebam care este finalitatea reala/sociala a muncii noastre? Mama mea īmi spunea ca nu crede ca īmi fac treaba bine, de vreme ce nu-i creste pensia... Cāt adevar!

Odata ce mi-am schimbat perspectiva de analiza si de viata, am īnceput sa cunosc realitatea securitatii cetateanului de rānd, care nu se suprapune adesea cu ceea ce am defini drept securitatea statului.
Am vorbit, īntr-un interviu, despre migrarea conceptului de securitate nationala (īnteleasa adesea ca securitate a statului) catre securitatea umana (a individului).

Foarte importanta ideea lui Ionel!


Mergi la inceput
Mergi la inceput