Palatoschizis si formele sale (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corina_tutza spune:

Cecilia, sa ma pun nitelus pe picioare si va astept cu drag, chiar si cu potaie(asa o alint si pe catelusa mea, sa nu te superi).Acum sunt darmata...a venit nasa mea cu amandoua fetitele...una are aproape patru ani si cea mine are un an.Deci iti dai seama ce este pe capul meu...Imi vine sa fug de acasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Despre operatie la buza, am auzit si eu ca se face in Italia chiar din primele zile de la nastere a bebelusului, dar, rezultatele nu sunt cele asteptate.Si plus de asta gandeste-te ca este un nou nascut, care trebuie sa pape cu biberonul,(in cazul vostru il poti alapta) trebuie sa ia in greutate, chiar ma intreb cum poti hrani un nou nascut operat la buzita? Prin gavaj, cu lingurita...eu zic ca este ingrozitor de greu.Noi am operat buza la cinci luni, dar Radu era deja invatat sa manance cu lingurita.
Elena eu eram sigura ca este desfacuta operatie lui Radu, dar la control mi s-a spus ca este bine, asa ca stai linistita, o sa vezi ca este bine!Va pup, merg la culcare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

O sa scriu aici ce vroiam sa-i scriu celliei pe privat:eu am fost urmarita pe timpul sarcinii,lunar, si de dr uscatescu de la fundeni,avand unele mici semne de trombofilie,insa,din pacate,n-am stiut pana acum ceva timp ca tb sa-mi fi facut analize suplimentare pt a sti si daca am una din cele 3 mutatii posibile ale unui suspect de trombofilie,una dintre ele banuindu-se ca ar da aceasta malformatie a copilului.In cazul detectarii acestei mutatii se iau niste complexe mai puternice de vitamina b,care se gasesc numai in germania(medyn forte) si inca alte chestii...in fine,voi sti ce am de facut la bebe 2...
Aceasta dr,desi e o mare specialista pe domeniul ei,nu cred ca are habar de cum stau lucrurile in cazul unui copil cu cheiloschizis sau palatoschizis,m-a derutat si bulversat complet ultima data cand am mers la analize:m-a certat de fata cu o gramada de paciente si m-a speriat groaznic,desi abia imi revenisem din socul initial.Eu citisem povestile voastre si eram clarificata cam cum stau lucrurile,cum se pot opera copiii,care sunt cei mai buni dr...
Ea m-a mustruluit ca in cazul copilului sigur este si la palat despicatura si undeva la nivelul esofagului(de acolo imi spunea ca e denumirea de 'gnato",d-asta v-am si intrebat)si eu tb sa vorbesc cu o echipa intreaga de medici inca de pe acum pt operatie(ceva de genul-o sg operatie pt toate pb),sa stabilesc ziua operatiei cu fiecare si sa-i aduc la locul respectiv.
Mi-a mai zis ca ea a operat cu moasa copii la buzita,la nastere,si ca,daca aveam norocul sa traiesc intr-o tara dezv.se putea opera din burtica mea.Ca sa fie treaba-treaba si sa ma sperie de tot mi-a mai zis ca eu n-o sa-mi aud copilul plangand la nastere,daca are la palat despicatura,ci urland asa ca un lup(a si imitat sunetul respectiv,de a-mi zis ca innebunesc).
Nu am spus nimanui ce mi-a zis,putin sotului,dar pur si simplu ma daduse peste cap.Oricum,n-o mai iau in seama,pt ca mi-am dat seama ca nu se pricepe la astfel de pb nici pe departe...Eu oricum nu ma gandesc sa-mi operez copilul mai devreme de 6 luni,cred ca m-ati inteles gresit...am vrut doar sa va spun ce zicea aceasta dr.
Mai tb sa mai merg sapt asta din nou sa vad cum stau cu valorile alea ale circulatiei sangelui,dar mi-e si frica.Sper sa fie bebe bine din punctul asta de vedere,pt ca,daca la inceput era mai mic cu o sapt,acum dpdv ecografic e mai mare cu o sapt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Liliana mie mi se par aiureli toate cele spuse de acea dr.

Fetita mea a plans la nastere, si inca foarte puternic si cu o voce cat se poate de puternica, pana si medicul s-a mirat de ea (si inca nu se stia ca are palatoschizis, doar la 5 min dupa ne-a spus medicul neonatolog).
Si toata perioada cat a fost bebe mic a plans exact ca un bebe mic: oaaa-oaaa-oaaa .
Eu cred ca dr aceea nu a avut in viata ei un asemenea caz si vorbeste din auzite/citite aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_tutza spune:

Liliana si Radu a plans din prima secunda si nu cum a spus doctorul la care mergi, a plans chiar tare, a primit scor agpar 8 si asta din cauza malformatiei si pentru ca am fost scos prin operatie cezariana.A fost foarte riguros, a supt bine, motric s-a dezvoltat excelent.Si eu m-am lovit de asemenea afirmatii, cum ca nu o sa vorbeasca, ca nu aude, ca o sa fie distrofic.La esofag nu a avut nici o problema si totusi diagnosticul a fost cheilognatopalatoschizis.
Flori acum te contrazic...chiar am vazut la ultimul control o fetita care avea doar buza, nasul si gingia desfacute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna LILIANA .......a fost operata de d-na doctor BRATU impreuna cu d-nul Spataru (cred ca doar impreuna operaza ...cred)in legatura cu plinsul copilului la nastere tin sa contrazic si eu ....chiar plinge ca un copil normal .............cred ca aceea doctora e dornica sa experimenteze si sa faca ceea ce marii medici stiu ca nu se poate ,eu cred ca vrea sa riste prea mult .........in primul rind e vorba de anestezie care inca nu se stie daca toti copii o suporta fiindca sistemul imunitar e inca ne format ,sunt medicamente cu reactie adversa care ar putea fii alergic ,din cite am citit eu asa am inteles ...............ma bucur ca ai ales varianta cea mai buna sa ai incredere in ceea ce simti tu pentru copil si sa iei decizia cea mai corecta ...................eu am riscat cind bebe meu avea 2 luni si am ajuns cu ea in urgenta unde au vrut sa mi-o opereze la rinichi ,credema ca nu stiu nici acum ........de ce??????????.....fiinca eu ajunsesem cu ea fiinca facuse temperatura mare si o durea burtica asa credeam eu dar micuta mea facuse otita si cind au venit sa-mi ceara acordul nici nu am apucat sa citesc ce scria pe acea foaie ca o asistenta deja se lupta cu mine sa-mi ia copilul din brate ........binenteles ca am impins-o si am refuzat...... a chemat directorul spitalului care in momentul cind mi-a consultat-o a inceput sa urle la ele ca sunt nebune si ca cine a hotarit sa-mi opereze copilul .........in rest nu stiu ce sa intimplat ca am plecat acasa si i-am dat tratament pentru otita si a fost ok .............iti dai seama ce putea sa se intimple............

daca viata nu ne va ucide vom fi nemuritori......mergi inainte ...........viata nu poate fii un film in reluare ..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

e clar ca nimic din ce mi-a spus dr aceea nu e ok...nu stiu care i-or fi fost intentiile,dar pt mine e pe langa subiect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_tutza spune:

Cecilia cum a fost petrecerea? Ai dansat?Adelina a fost cumintica cu buni?
Nicoleta voi cum ati petecut? A fost cumintica bebelina ta? Sa-ti traiasca micuta crestina!
Liliana, cred ca doctora aceea habar nu are de ce spune, cred a spus asa despre plansul copilului din cauza demumirii populare a malformatiei, denumire pe care refuz sa o pronunt, sa o folosesc.Sa nu te superi pe mine pentru tot ce am scris in postarile anterioare, am recitit ce am scris si cam suna a critica...sper ca nu te-am suparat, a fost doar parerea mea vis a vis de spusele acelui doctor.
Fetelor, va urez o duminica placuta! Noi mergem la zoo, abia asteapta Vlad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

corina,n-am de ce sa ma supar...in niciun caz
pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia2008 spune:

buna fetele,multumesc corina mai mai linistit un picut totusi poate mi se pare mie,vom vedea.nico hai repede cu vesti sa ne spui cum afost la botezul printesei si sa iti traiasca fetita crestina.ceci la nunta cum a fost cred ca super ai dansat mamico ?ginye,mihaela voi ce ma faceti mersi ca va ganditi la noi pupici dulci pt voi.cori poate mai vb sa imi mai dai detalii daca zici ca si voua va lasa o fisura acolo dupa dintisori,ca mie acolo in continuarea la fisura aia mi se pare ca e desfacut o fi impresia mea tie unde ti se parea ca ar fi fost tot pe acolo.liliana sa ma bag si eu acum in vb eu cred ca doctorita aia este nebuna cum sa iti spuna asa ceva auzi ca va urla ca un lup.e NEBUNA. daca vrei eu iti spun ca si fetita mea sa nascut cu buzita si palatele despicate dar nu se face asa ceva urat din partea ei.eu sunt si acum socata de ce aputu sa iti zica nemernica.in loc sa te incurajeze si sa te susutina ca nu este grav ca se repara.si noi am avut un episod la spital noi nestiind ca nu sa vazut la eco iti dai seama soc si eu cum am facut cezariana mia arato foarte putin dar nu am vazuto bine si lui sotu a iesit pur si simplu pe hol a strigat numele si ia arata o pe fetita si a zis asta si sa intors si aplecat nemernica.putea sa fac infarct sout iti dai seama ,nu ii intereseaza dar mai sunt si oameni printre.fug ca sa trezit micuta.va pupacesc poate mai intru mai tarziu.o duminica splendida va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Juke spune:

buna fetelor.
nu am mai scris de ceva timp, am fost ff ocupati: ne-am crestinat si noi. si cu toate pregatirile a trecut timpul ff repede.
in legatura cu biberoanele- la inceput i-am dat cu unul normal, dar la 20-30 ml de lapte stateam cate o ora, iar cand coboram (pt ca mi l-a dus la prematuri dupa ce a fost descoperit)plangeam si iar plangeam. cat am stat in maternitate a luat ff putin in greutate. eu ii dau cu tetina speciala de la nuk cu gaurile un pic mai mari si ne descurcam destul de bine.luam in greutate ca un copil normal.

ceci nu stiu de unde poti sa ai atata optimism si veselie, sincer tare mi-as dori sa am si eu macar un sfert din optimismul si buna ta dispozitie.de fel sunt mai pesimista si acum incerc cu greu sa imi fac curaj sa trec de acest mare hop. (si te mai rog ceva, chiar daca greseala este a mea; data de nastere a fiului meu este 9.05.2010)

va pup pe toate si mai vorbim
moolti poopici

Mihaela, mami de Razvan-Andrei (9.05.2010)

Mergi la inceput