Prietene la bine si la greu - 28

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

ca sa nu mai gugalesc, ce e "tantrums"?? (ca ieri am gugalit dupa "firefly" )

Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:


DOMINIC ANDREI
(26/10/2009) si a lui tati Stefi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Buna seara!

La multi ani Miany!!! Multa fericire si sanatate alaturi de baietii tai!

La cat mai multe lunite Vlad si Paulita!

Ramonika, condoleante!


Ma duc la nani ca sunt franta...noapte buna!



------------------------
Dana, mami fericita de David ( 2 noiembrie 2009)

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Repede pe picasa ca a aparut un fisier nou, "botez CHiara".
sper sa nu mi-o iau in freza de la Andre

Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:


DOMINIC ANDREI
(26/10/2009) si a lui tati Stefi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:


In sfarsit v-am ajuns.
Mi-e foarte dor de voi ,dar se pare ca nu mai reusesc deloc sa postez si sa mai schimbam o vorba-doua. Dar sunt alaturi de voi macar cu gandul daca de mai mult nu sunt in stare.
Va multumesc mult dragelor ca va ganditi la noi .In continuare eu bag recuperare la greu si din greu.Progrese sunt mici ,dar bine ca sunt.
Iustinut are nevoie de foarte multa atentie ,sta bine in fundic ,iar mai nou vrea in picioruse. De papica nu indraznesc sa zic inca prea multe ,parca e ceva mai bine de doua zile si sper sa am curand vesti bune. Tzitzi e delicioasa in continuare ,asta-i super.
Stefita ,dupa cum stiti ,este din ce in ce mai "energetica" si imi mananca ficatii asa ca am un motiv in plus sa nu pot lega doua vorbe pe forum.

Asa dor imi e sa mai fac o labarteala ca pe vremuri ,sa vorbesc cu fiecare din voi ,dar nu stiu cand oi mai reusi.

La multi ani sarbatoritilor de astazi!!!

Un La multi ani foarte special pentru prietena noastra draga ,Miany!!!Sa fii sanatoasa ,iubita ,fericita si sa ai parte de multe lucruri frumoase zi de zi!


Va imbratisez cu drag pe toate si pup fara exceptie si fara numar.

_
Ramona , mamica Stefaniei si a lui Iustin
Poze cu Strumfici
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Salutare salutare.

La multi ani Miany!
La multi ani sarbatoritilor de Sf Petru si Pavel!

Nu va tradez cu Nicoleta, am apucat sa cos fix 20 de minute azi noapte dupa ce au adormit pruncii, a iesit ca pixul si am zis ca mai incerc si alta data, mai pe ziua cand is mai limpede la cap. Ziua pur si simplu nu pot, n-am cand intre 3 copii scosi de 2 ori la plimbare, imbracat, dezbracat, rufe, vase, hranit 3 prunci, facut mancare pentru prunci etc si etc pur si simplu nu mai incape si Nicoleta. O sa trag tare poimanie si poate si vineri cat o sa stea un pic soacra mea cu ei. In ultimele 3 saptamani am avut ajutor doar o singura zi. Si perspectivele pe viitor nu sunt diferite.

Teo s-a dat pe brazda cu tzatza. Papa acceptabil si solide, cam 120 de fructe (dar a papat si 200 in ziua imediat dupa pauza de solide) iar legumele sunt tot iac, papa maxim 50 dica i le dau "natur". In combinatie cu iaurt sau branzica papa cam 100. Masa 3 e sporadica, cand mai mulg ceva laptic ii dau, altfel nu.

Smarandita nazdravan Timi al tau. Eu nu te-as sfatui sa-ti porti bebe in spate pana dupa un an, acum poti sa-l porti in fata (front carry) sau pe sold (hipp carry). Gasesti pe google si you tube zeci de exemple de pozitii. De carnea de iepure, nu stiu parca era la o lalta cu cea de miel, mai pe la 9-10 luni incolo.

Am vazut poze cu nazdravanul de ginerica si Alex de Lylyana, si poze murate bine de Monis.

Alexa, felicitari pentru burtica perfecta!

Mi-e dor tare de Stephy... Edit, uite ca ai aparut! Te pup cu drag!

Intre timp am facut si dus, mai trebuie sa-mi usuc si parul. Pupilici la toata gasca (ps si mie mi-e dor sa stau cu voi...)


Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

tantrum=istericala, acces de furie

am pus poze cu soare

edit si am vazut si pozele de la botezul Chiarei, cred ca a iesit totul beton si Andre nu ne scrie doar pt ca i s-a prajit laptopul si ca a avut treaba. in rest par toate in parametri la Italica

Monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Inainte sa ma culc...am vazut ca a scris Shtephy...am intrat sa o pup. Spor la recuperare

Monis, ma dai gata cu pozele tale. Esti talentata.

------------------------
Dana, mami fericita de David ( 2 noiembrie 2009)

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_seby spune:

Vaz io ca radeti de mine......si io imi imaginam faza si am si vedeam zburand prin toate partile, fluturand bad, bad doby

Pupici multi pt Stphy si Diana si Tina si Dana.n ca au aparut pe aici

Monis, frumos textul!

Fug sa cercetez si eu Picasa poate poate si apoi la somnic ca mooor.

Pupixuri la discretie!

pozici botez 07.02.2010


poponitzu' meu Matei-Andrei

Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

monis, eu de la voi stiam ca e apa de ploaie Bepanthenul, asa ca nu le-am zis alor mei sa-mi aduca din Romania cand au venit incoace. Am folosit cu succes Sudocremul. Asta pana sa plecam in Elvetia. Acolo mi-a facut Timi o iritatie urata la fundulet...cu niste bubulite mici cu varf alb, de nu mai stiam ce sa-i fac. Cu cat il dadeam mai mult cu Sudocrem, mai cu spor se inmulteau bubulitele.
Atunci ne-au dat prietenii nostri un tub de Bepanthene sa incercam si cu el. Ei numai din asta foloseau. In doua zile i-am reparat funduletul lui Timi, si ne-am luat 3 tuburi - provizii inainte de a ne intoarce acasa...

Vad ca lecturezi la greu. Super! Eu m-am impotmolit in cartea lui F. Dolto - Cand apare copilul, pe la pg 38 si acolo am ramas.

Cînd ai un copil, îti doresti bineînteles „să ajungă cît mai departe“, cum se spune si, de ce nu, să devină, de exemplu, artist. O mamă care are trei fete (de nouă, sapte si sase ani), ne scrie despre prima si ultima dintre fetite că sînt deosebit de talentate la desen. Celei mari îi plăcea să deseneze chiar de cînd
era foarte mică, de la optsprezece luni. Păpusa si desenul au devenit singurele sale preocupări. Temele desenelor sînt mereu aceleasi: printese, zîne cu rochii lungi, brodate cu motive geometrice foarte precise, destul de surprinzătoare pentru un copil de vîrsta ei. La scoală, dimpotrivă, este o elevă de nivel mediu,
ba chiar cu unele mici probleme. Cea mai mică – care are sase ani, este foarte linistită si se întelege minunat cu celelalte două, desenează în culori foarte vii care, după cum spune mama, nu au legătură cu realitatea: pare a vedea obiectele în propriile ei culori: „De exemplu, un soare enorm cu raze de un rosu sau portocaliu
foarte aprins.“ si acum întrebarea: „Se pot deduce anumite lucruri din aceste desene?“ Altfel spus, desenele copiilor trebuie interpretate?
În nici un caz. În schimb, cred că ceea ce-l poate interesa pe copil este să i se vorbească despre desenele lui. Dacă nu le arată, nu trebuie să facem mare caz. Dar atunci cînd copilul îi arată mamei desenele, aceasta să nu spună, coplesită de admiratie: „Vai ce frumos e!“ si atît. Ea trebuie să-l facă să vorbească despre ceea ce reprezintă desenul, despre povestea lui: „Aici?... Dar aici?... De exemplu, aici? Dar dincolo? Asta
ce e? Ah, da! N-as fi crezut că e asta.“ Pe copil îl interesează să se vorbească despre desenele sale, nu să fie admirat. Copilul căruia i se admiră desenele, poate ajunge să se repete, asa cum se pare că se întîmplă cu fetita mai mare. Poate că prin asta a vrut să atragă atentia mamei asupra ei, după ce s-au născut si celelalte două surori. Poate din această cauză nu s-a adaptat prea bine la scoală. E greu pentru ea: prin tot ce face, simte nevoia să atragă atentia mamei. Cred că acum ar fi bine ca mama să o ajute, inventînd,
de exemplu, un joc în care să decupeze desenele, cu conditia bineînteles, ca fetita să dorească acest lucru.
Zînele, printesele, si toate celelalte personaje să fie plasate într-un anumit decor: în castele, pe drumuri si apoi să imagineze povesti cu aceste personaje. Aceasta va trezi interesul fetitei si o va ajuta să fie mai activă la scoală.
Cît despre cea mică... sînt din ce în ce mai multi copii care au simtul culorilor. Mă întreb dacă nu cumva din cauza televiziunii în culori sau a revistelor atît de colorate. Cînd eram noi copii nu existau toate lucrurile acestea.
Toti copiii au o perioadă „artistică“ în care desenează, toti au de asemenea o perioadă „artistică“ muzicală. E bine ca aceste înclinatii să fie dezvoltate în perioada în care copilul manifestă interes pentru ele. Pentru aceasta, nu e necesar ca adultul să explice desenele copilului, ci să-l facă să vorbească despre ele.
Cred că vi se pune această întrebare pentru că se stie că sînteti psihanalist: psihanalistii au reputatia de a găsi cîteodată explicatii destul de surprinzătoare...
Acestea nu sînt „explicatii“. Pur si simplu, copilul se exprimă prin desen, iar acest desen e tradus în cuvinte de către copil la momentul potrivit.
Oricum, nu trebuie interpretate.
În nici un caz!

Sublinerile imi apartin.
Nu am fost de acord cu afirmatiile astea despre interpretarea desenelor copiilor, asa ca am lasat balta cartea deocamdata.
Mie imi place tare mult domeniul asta al interpretarii desenelor facute de copii. Cand eram in liceu am facut doua saptamani de practica la aceeasi educatoare la gradi; una foarte experimentata. Ea ne-a explicat cateva notiuni de interpretare a desenelor, apoi profa de psiho a continuat pe scurt explicatiile.
Am avut si un studiu de caz: la prima etapa la gradi (de la 8.00 -8.45) sunt jocuri si activitati pe arii de interes. Unii copii aleg masuta cu lego, altii pe cea cu modelaj, altii pe cea pentru desen, etc. Un baietel venea in fiecare dimineata la masuta pentru desen, si zilnic lua doar culoarea neagra. Cu ea desena totul. Fara exceptie. Totul era negru. Il intrebam de ce alege doar negrul, ii sugeram si alte culori, dar spunea ca doar culoarea asta ii place lui acum. Pentru ca inainte ii placeau alte culori.
I-am spus educatoarei despre asta, si ea i-a rugat intr-o dimineata pe toti copiii de la masuta de desen sa desneze familia lor.
"Subiectul" nostru S-a desenat pe el in centrul foii, cu mainile intinse in lateral, de-o parte si de alta mama si tata. Dar nu il tineau de mana. Si totul era desenat cu negru. Ne-a pus pe ganduri.
Cand au venit parintii la amiaza dupa ei, educatoarea i-a spus mamei ca se intampla ceva cu copilul: foloseste doar culoarea neagra la orice desen, este mai abatut la activitati, etc. Atunci mama a izbuncit in plans si a spus ca tocmai este in divort cu tatal copilului, dar nu si-a dat seama ca el sufera atat de mult...ca nu ar da semne ca e afectat...

E mult de povestit pe tema asta. Ce am vrut sa spun e ca nu sunt de acord cu ce spune tanti asta in carte.
Mai scriu eu cand am timp. Acum ma bag la somn.

Pup si noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali762000 spune:

In ceas de noapte tarziu urez si eu:

LA MULTI ANI Miany!

La Multi Ani tuturor sarbatoritilor Petru si Pavel!

La Multi Ani fulgusorilor de azi!!




Mergi la inceput