BEBE HIPOTON...:(

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MAMASOPHIEI spune:

Asa este,fiecare copil cu ritmul sau,dar copii hipotonici nu-i poti numi chiar copii perfect sanatosi,nu are rost sa ne amagim cu ideea asta(poti sa ma urasti ca zic asta,e firesc).Primeaza insa evolutia si progresele pe care le fac.Fiica-mea are aproape 12 luni,vorbeste pe lmba ei,se joaca,e interesata de tot din jurul ei,aplauda,face pa si insoteste gestul de cuvant,spune"oa oa dididiid"la melodia aia:oac oac diridiridam"si incearca sa danseze:),spune mama,tata,baba.Adora muzica!Se chinuieste sa mearga in 4 labe dar deocamdata adopta pozitia si se clatina inainte si inapoi,se prinde de barele patului si incearca sa se ridice,sta in fundulet si adopta singura pozitia asta indiferent daca e pe burta sau pe spate si mai nou sta in genunchi uneori si se joaca.DAR NU MERGE.Asta inseamna ca are o problema,nu-s nebuna si nici nu neg asta.Poate ca la inceput intreaga mea fiinta refuza sa creada ca e bolnava si chiar nu primeam deloc informatia asta,nu ajungea la creierul meu,dar acum constientizez problema si incerc sa o rezolv.Sunt optimista,sigura ca voi reusi si asta m-a facut sa ies din depresia aia idioata de la inceput.Totul va fi bine,trebuie sa fie,altfel nu se poate,nu lasa DD atata suferinta...Ada,astept vesti si progrese.Numa' bine fetelor!Enes,curaj si capul sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G.AURA spune:

Stau si citesc si nu i-mi vine sa cred ,"Nu vreau sa-mi etichetez copilul cu un certificat de handicap"adica noi astia care am scos certificat i-am etichetat,va dati seama ce spuneti,am un sot care lucreaza mai mult de 13 ore pe zi ,este mecanic si dupa servici lucreaza in particular,asta este si marea problema la noi copii sunt responsabilitata mea,gradinita,kineto,casa,mancare,ma rog ca fiecare de aici pornesc certurile ,simt ca nu ma ajuta,dar,sa revin daca i-am scos certificat la 2 ani si 2 luni a fost tocmai pentru banuti,sa nu i-mi spuneti mie ca,daca va-ti permite financiar nu a-ti duce copilul la innot,eu m-am interesat si este foarte scump in bucuresti peste 1 milion ora si va spun ca eu una nu i-mi mai permiteam dar i-mi doream pentru el si alte terapii,sau jucariile pentru terapie ocupationala a-ti vazut cele mai bune sunt scumpe ,am vrut sa i-i comand un spalier si multe alte lucruri specifice kinetoterapiei tot banii au fost o problema nu am reusit sa i-i cumpar tot ce mi-am dorit,asta in ideea ca,avem copii de hranit si la supermarket i-si pun in cos toate prostiile asa i-am invatat si nu vreau sa le tai acum ce sa i-i explic fetitei "stii mama trebuie sa facem gimnastica cu sebi"ii mai spun dar nu tine tot timpul ,intotdeauna nu a trecut luna sa nu le cumpar cate cava de imbracat si numai eu stiu cum fac sa le cumpar,si multe multe altele care necesita bani.Sincer nu ma intereseaza parea mamicilor daca au scos sau nu certificat,asta decide fiecare ,ma deranjat faptul ca voi mamici de copii cu nevoi speciali criticati,ce pretentie mai avem de la ceilaltii,nu stiu sa pun o poza cu baiatul meu sa-l vedeti sunt convinsa ca,o sa fie un copil normal .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Aura te inteleg...situatia la mine/noi e cam la fel .Al meu munceste 13ore/zi si vine acasa la 3 saptamani un wk.Sa va explic cat cum e sa faci singura tot absolut tot.(Bogdi,terapii,gradi,teme,mancare,joaca,Isabella si tot ce tb la un copil de aproape un an si 7 luni).Nu are sens..Sunt convinsa ca si puiul tau isi va reveni si va fi un copil ca majoritatea.
MamaSofieiscriai

Citat:
as simti,odata cu acceptarea actului,ca lupta mea a luat sfarsit

Vezi pe mine aceea hartie ma facut sa trag si mai tare.ca sa vina ziua cand le voi arde .
Citat:
.Sunt optimista,sigura ca voi reusi si asta m-a facut sa ies din depresia aia idioata de la inceput.Totul va fi bine,
Asa am fost imediat dupa ce am stiu exact cu ce ma lupt si ce trebuie sa fac.Asta trebuie facut.Mult optimism ,rabdare si lupta.





Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!


dod-participarea noastra in concurs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_P spune:

Ca si on-topic partial, care au fost demersurile pe care le-ati luat pentru a face rost de 'hartie'? Simpla trimitere de la neurologie, cu diagnosticul hip.ax. a fost suficienta sau a fost nevoie de un diagnostic mai precis, bebe trebuie vazut de un medic autorizat? Inteleg f bine care e dezavantajul, dar ce beneficii concrete aduce actul respectiv? Noi nu mai excludem posibilitatea de a-l scoate, daca se intrevad terapii complexe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_P spune:


In alta ordine de idei, strengarita mea a stat azi in picioare, in patut, sustinuta de balustrada patutului, vreo 20 de minute, ceea ce e bine, avand in vedere ca saptamanile trecute abia daca statea cateva secunde. As vrea sa reusesc sa o ambitionez sa 'mearga' pe langa balustrada, dar nu reusesc, ii pun jucaria agatata de capatul opus al patului si ea vrea sa 'plonjeze' pe burta pana acolo... lucru care n-ar fi asa rau daca oata ajunsa la locul potrivit, s-ar ridica macar in fundulet, daca nu in picioare, spre jucarie. Cred ca ma repet, si am mai zis-o proabil, dar am senzatia ca pe fata mea trebuie sa o invat sa faca lucrurile pe care alti copii le efectueaza instinctiv: sa miste un anumit muschi, sa faca un anumit lucru cu o jucarie (i-am luat Borcanul cu formele de biscuiti si i-a gasit... deliciosi, si-atata :P ). Tot ce putem spera e ca ii putem invata atata incat de la un punct incolo sa se descurce singuri.

Offtopic: La Multi Ani Sofiei, cand e ziua ei? A Amaliei e de Anul Nou. MamaSophiei, putem vorbi prin PM sau YM? Cam jumatate din postarile mele ti se adreseaza personal, avand in vedere varsta si dezvotarea relativ apropiata a fetitelor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMASOPHIEI spune:

Aura sper ca nu ai facut trimitere la mine cu mesajul tau,eu nu am zis nimic de etichetat si nici nu te judec,fiecare face cum vrea,ok?In loc sa vb despre progrese,medicamentatie,sa ne spunem ce a facut bine si ce nu,purtam aici discutii contradictorii pe subiectul asta.Nu ajungem la nici un consens.Nu te judeca nimeni draga mea,tu faci cum stii pt copilul tau.Iar eu la fel pt al meu.Spre deosebire de alte centre,noi facem recuperare doar cu diagnostic,fara incadrare in grad de handicap,u vad ce alte beneficii as avea dupa urma actului.Tu faci cum vrei tu,daca una,doua,100 de mame au copii speciali si nu scot acea hartie nu inseamna ca te judeca pe tine.Poate alea 100 is mai norocoase financiar sau ar face o depresie puternica din cauza asta,sau dr spun ca nu e cazul caci se va recupera sau cine stie,nu vor pur si simplu(fara a te ironiza pe tine in mod direct prin asta).TU DE CE LE CONDAMNI???????Fiecare cu ale lui,fiecare munceste,nu neaga nimanui ca unora le e mai bine si altora mai putin bine.Dar asta e situatia.Daca nu as mai putea de atata bine,as infiinta o gradinita pt copii speciali,dar raman insa doar la faza de proiect pt ca nu imi permit financiar.Si pt ca ma izbesc de atatia incapabili incat iti vine sa o iei la fuga r e p e d e din tarisoara asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMASOPHIEI spune:

pt Ada:ziua Sophiei e pe 6 noiembrie.:)Si putoarea mea sta in picioare dar doar daca o ridic io.Deci nu a functionat surpriza formelor?:)))Na,ca ai dat si banutii degeaba,las ca o va gasi ea interesanta la un moment dat.A mea se joaca cu catelul vorbaret de la fisher price,ii place,acum depinde de copil probabil...Lasa-mi te rog id-ul de YM in privat si te adaug in lista.Numa' bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Ada iti raspund eucum este la CT si ce-mi trebuie mie pentru Bogdan
-in primul rand iti trebuie o programare de la protectia copilului(acolo de regula in aceeasi cladire este si comisia de evaluare complexa care va face dosar pentru emiterea acestui certificat)
-de aici vei primi si o hartie cu tot ce-ti trebuie:
@-certificatul de la specialist(pt asta tb mers la dr neuro(pt aceasta specializare)care-ti va da o adeverinta ce o vei duce la secretariatul policlinicii de unde vei obtine in cateva zile acest certificat fara de care nu poti intra in comisie)
@de la medicul de familie istoricul medical
@de la gradinita caracterizarea educatoarei semnate stampilate cu antetul gradinitei
@caracterizarea psihologului gradinitei(la noi in gradi nu era si tb nmers la un cabinet din Ct acceptat si acreditat de cei din comisie)
@caracterizarea de la logoped
@caracterizarea de la kinetoterapeut
@copii dupa actele medicale care le are(iesiri din spital,retete,scrisori medicale...)
@copii de pe CI parintilor
@ ancheta de la asistenta sociala(aici tb depusa cerere sa se vina acasa sa se faca ancheta sociala)de aceasta depinde o anumita suma de bani
@un dosar de incopciat
Astea toate pt prima vizita la comisie apoi nu se mai aduce dosar copii Ci.

Avantajele :
-alocatie dubla deci 82lei
-daca are gradul unul sau grav deci are drept de insotitor.Insotitorul va avea un salariu min 400 si e in funct si de vechimea in munca (cati ani a muncit pana a se incara asistent)
-tot copilul va mai avea 91 lei(aici poate fi mai mult in functie de ancheta sociala)
Daca are gradul grav dar nu vrea insotitor poate beneficia de indemnizatie crestere copil bolnav pana la 7 ani si aici indemnizatia este mai micutza putin se scade somaj....
-are dreptul la recuperare in centre specializate gratuit
-are dre[ptul sa fie insotit la orice internare gratuit ambii(si el si insotitorul)
Dezavantaje:
-pentru copil eu nu le-am aflat inca,eu nu mi-as fi permis 4 ore de terepie /2ori /saptamana.
-pt parinte e tare greu de "inghitit"aceasta hartie si sa o citesti.Eu pe prima nu am citit-o niciodata nu am putut.





Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!


dod-participarea noastra in concurs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G.AURA spune:

Mamasophiei de ce ai avut impresia ca,ma refer la tine ,nu ,era un mesaj mai in fata,vorbim mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

mamasofiei nu te mai necaji...despre ce as crea pentru minunile noastre de am atatea visuri(nu pot spune planuri caci stiu ca nu am cu ce decat daca castig la Loto,dar cum nu joc?
pe alocuri ne contram..dar iti spun sincer in ceea ce scrii ma vad pe mine in urma cu 6 ani...sunt convinsa ca printesa ta va fi bine.Dar in aceasta perioada e mai greu pana se "urnesc "ei.Apoi ai sa vezi,desi cred ca ai vazut fiecare progres iti da si mai multe aripi.
Ar fi fost minunat daca aveam suntinere macar din partea celor apropiati(in afara de sot) toti credeau ca mi se pare,ca-i el"puturos" chiar daca dr spuneau altceva ei nu am putut accepta pana de curand realitatea.Si acum o accepta pentru ca Bogdi e fff aproape de normalitate..
Fiecare are crucea lui pe care trebuie sa si-o duca...uneori asa a vrut Dumnezeui alteori greselile medicilor...dar totul trebuie sa ne intareasca,pentru puii nostri
.
all





Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!


dod-participarea noastra in concurs

Mergi la inceput