plans la alaptat si refuzat sanul + vomita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolett2445

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

@ Diamat: cam 26-27, ca avem aer conditionat si bate indirect in camera ei; m-am gandit si eu ca e posibil sa fie de la caldura...

@sunshine2009: dupa 3 zile de cosmar m-a izbit si pe mine gandul asta, ca prea era maraita si agitata. Inainte manca la 2,5 ore noaptea si cam la 2 ore ziua, dar nu avea un program (abia face 4 sapt!). Acum cere foarte des.

Intre timp a venit o doamna specialista in lactatie si de ieri de la pranz a mancat numai de la tzitzi si este si un pic mai calma. M-a ajutat pe mine foarte mult sa discut cu doamna respectiva si m-a invatat smecherii de reducere a riscului de inec cand suge ca o calica. Sper sa dureze pasiunea pentru tzitzi!
Mami este foarte fericita!

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!





ioana
am nevoie de smecheriile pe care le-ai invatat de la doamna specialista in lactatie,si noi am patit la fel si am citit capitolul cu mare interes de la inceput....au fost sfaturi foarte folositoare .....fetelor miiii de multumiri
sunteti de milioane
eu nu am trei jeturi de lapte,la mine vin doar doua,am pompat 30 min pe liber si tot nu a venit cel de-al treilea jet

eu nu am cantitate suficienta cateodata,in timp ce suge ,daca am timp si sunt acasa ma mulg la un san si suge din celalalt,scot 50 ml maxim la pompa,cateodata i-l dau cu bibe, cateodata il pastrez in frigider

cum sa fac sa maresc cantitatea,o pun des la san,de cate ori vrea la o ora sau 30 min,doua ore ,trei ore maxim ziua beau ceai de lactatie ,1 litru pe zi,apa,supe




NIKOL cu ANTONIA MARIA (06 MAI 2010) si DAVID (15 MAI 2006)



Nikolett: vezi ca am scris doua mesaje mai lungi direct in capitolul Alaptare/ pagina 6. Acolo sunt si metodele pentru sporire de cantitatea de lapte.
Nu in ultimul rand pe langa metodele "fizice" descrise acolo, gen bere fara alcool, ceai pt alaptat samd, reteta de bilute pt alaptat, iti recomand sa elimini stresul, pompatul, verificatul continuu cat mananca copilul. Sunt unele femei care la pompat nu reusesc sa scoata doi stropi din sani, desi le plesnesc de lapte! Si cand pun copilul, functioneaza instant. Relaxeaza-te, elimina factorii de stres din jurul tau in momentul cand ii dai de mancare, fara tv, radio, mama-soacra, cunostintele frustrate ca ele nu au reusit si mai ales fara gandul ca nu-ti ajunge laptele. Ceva mai putin de 4 % din femei chiar nu au, restul pierd din diverse motive, mai ales stres si suplimentare cu lapte praf! Si nu in ultimul rand, elimina pe cat posibil datul de bibe cu laptele tau, poate duce la un refuz al sanului tau! Este valabil si pt suzeta, desi aici mai apare si aspectul suptului de deget, care evident trebuie evitat!
Dar daca tu reusesti sa scoti 50 ml dintr-un san, de ce iti faci griji???? Este mult mai mult acolo, si daca chiar ar fi sa fie putin, dai mai des de mancare! Se anunta bebe daca chiar nu i-ar ajunge.
Iti doresc mult succes!

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy17 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Dragelor,

De 4-5 zile ne confruntam cu o problema noua. Bebita noastra mica (24 de zile) a inceput sa planga la alaptat si sa refuze sanul.

O alaptare noaptea este asa: se agita, o iau, o pun la tzitzi (pozitia clasica), papa, ragaie, doarme.

O alaptare ziua este asa: se agita, o iau, o pun la tzitzi, manaca un pic, apoi o aud cum inghite foarte precipitat (se aude lichidul cum galgaie pe gat), se opreste, tuseste/ se ineaca (uneori). O ridic pe umar sa respire bine. O bat pe spate si uneori ragaie. O pun la tzitzi din nou si nu vrea, mai precis se incordeaza ca o scandurica, loveste cu pumnisorii in tzitzi, urla. Uneori o apuca sughitul. O iau in brate si ne plimbam prin casa (ea ridicata pe umar). Incerc iarasi tzitzi - daca am noroc accepta si se reia ciclul cu galgaitul. De multe ori, cand o ridic sa ragaie da cate un jet de lapte branzit, destul de consistent. Dupa 45-60 de minute, ea urla de foame si eu as urla de nervi daca as putea Ba mai mult, bruma pe care a inghitit-o, a injumatatit-o vomand.

Ma feresc ca de Aghiuta sa ii dau biberonul, de teama sa nu se obisnuiasca si sa refuze tzitzi pe motiv de biberon.

Am incercat sa o alaptez:
1. lateral (eu si ea in paralel, asezate pe o parte) - da rezultate slabe, tot se ineaca;
2. lateral, dar ea pe o pernuta, sa fie mai sus decat mine ca sa traga laptele mai greu - idem;
3. pozitia clasica, dar sa ii tin caputul mai sus decat restul corpului - aproape ca o tin vertical si degeaba
4. ea peste mine - incepem cu pozitia clasica si ma las treptat pe spate - nu functioneaza
5. ma mulg putin inainte sa o pun la san, sa nu vina jetul puternic si am incercat sa ii scot sanul din gura cand vad/ aud ca galgaie - degeaba

Pentru ca mananca prost, vrea tzitzi des si se amesteca lapticul semi-digerat cu cel proapat :(

Nu mai stiu ce sa fac. Ia mult mai prost in greutate fata de primele 3 saptamani de la nastere. Culmea este ca se intampla de cateva zile. A mai avut tentative de vomat laptic, apoi s-a reglat singura.

Stiu ca trebuie sa am rabdare sa se dezvolte sist digestiv, dar ma tem sa nu ii fac mai mult rau si vreau tare mult sa fac cumva sa nu se mai inece + sperie la tzitzi.

Please help.


Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!


Draga Ioana ma confrunt cu aceeasi situatie si sunt in pragul disperarii...Vad ca a trecut o luna de cand ai postat mesajul.Spune-mi te rog cum s-a rezolvat in cele din urma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_alex spune:

Buna Ioana,
te rog frumos ma poti ajuta cu o informatie ? Unde anume ai postat acele mici tucuri ? Am un bebe de 3 saptamani care a inceput sa faca identic si la fel si eu deja simt ca o iau pe pereti in sus de nervi. Nu stiu ce sa ii fac cand incepe sa faca asa.. Nu stiu unde sa caut... ca m-am tot uitat si nu am vazut ce ai postat tu.
te rog frumos ajuta-ma si arata-mi unde ai scris.
multumesc mult de tot

Mergi la inceput