Retardul de crestere intrauterina

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Si mie imi spune acelasi lucru dr. Ba ca e mai mic cu 6 zile, ba ca e in regula. Eu insa mai am inainte o experienta cu buburuza mea mai mare care a avut la nastere 2.900 Kg iar eu luasem in greutate doar 8 kg. Si cu toate astea dupa o luna de hrana la san, fiica-mea avea greutatea normala a unui bebe si apoi evolutia a fost fara probleme. Probabil ca unele dintre noi nu suntem nici predispuse la ingrasare in timpul sarcinii si nici bebeii nostri nu sunt foarte grasutzi la nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi_aluna spune:

La mine problema e ca am pus 20 kg pana la 37 sapt, si e mult, chiar daca am plecat de la 43 kg. Mai ales ca le-am pus in ultimele luni pe toate...iar la el nu prea au ajuns...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi_aluna spune:

Revin: cred ca difera foarte mult si in functie de aparat. De ex. La Bucuresti am avut BPD 8,7 cm si greutate apreciata la 2400 gr, iar la Constanta dupa 3 zile am avut BPD 8,8 cm si greutate 2800 gr. Mi se pare mare diferenta de 400 gr. pentru un milimetru la dimensiunea capului...dar mai avem 4 zile si vom afla exact ce se ascunde in burtica...

38+ Andrei - 16.02.2011

MAI AVEM 4 ZILE!!!

Totul sau nimic. Si de obicei totul...

http://margelutzee.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Eu am nascut anul trecut in martie o fetita de 2640 gr, in saptamana 40. Prima fetita, nascuta cu 5 ani in urma avusese tot in saptamana 40 greutatea de 2840 gr. La externare am vazut ca scria pe bilet "retard de crestere intrauterina" si am intrebat asistenta sefa din ce cauza s-a produs aceasta intarziere, iar ea mi-a raspuns ca nu e nici o problema, jumatate din copiii nascuti in perioada asta avand retard de crestere intrauterina. Amandoua au primit scor APGAR 10 si au evoluat foarte bine ulterior. Eu am aflat ca s-ar putea sa am trombofilie dar nu mi s-au masurat la ecograf rezistentele pe arterele uterine, iar intarzierea a aparut la sfarsitul sarcinii. La 32 de saptamani a doua fetita avea 1700 gr iar la 39 doar 2840, ceea ce inseamna ca in ultimele aproape 8 saptamani a pus doar 900 gr. Daca as fi stiut as fi facut analize de trombofilie, pentru ca problema putea fi mai grava, si as fi facut injectiile cu Clexane, dar bine ca s-a terminat totul cu bine.
Asadar eu cred ca medicii ar trebui sa fie mai interesati de restrictiile de crestere si sa recomande analize suplimentare, pentru ca poate sa fie sau nu grav, situatia fiind diferita de la o persoana la alta. Sora mea a pierdut doua sarcini din cauza trombofiliei (la varsta mica a sarcinii, ce-i drept) si de asta cred ca si eu am facut trombofilie in sarcina, care insa nu mi-a fost depistata.

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Si noi am avut problema acesta. La 32 de sapmanai mi s-a spus ca e in urma cu 2 saptamani fetita mea. Am nascut prin cezariana la 37 saptamani si 5 zile pentru ca s-a declancsat travaliul. Neonatologul a diagnosticat-o cu retard de crestere intrauterin fara sa se cunosa motivul Am luat 12 kg in sarcina,am fost intr-o stare zen toata sarcina.Deci nu era practic nici un motiv real.Chiar nu s-a stiut ce si cum. Dar ,Dumnezeu ne-a ajutat si fetita este foarte bine. A recuperat fizic,dar mai mult psihic. Intr-adevar a mers mai tarziu,abia la 1 an si 2 luni,dar din punct de vedere mental,ce sa va spun...stie deja alfabetul si sa numere pana la 10 si cred ca e suficient. Are 2 ani si 7 luni.Deci,dragi mamici,incercati sa fiti calme cat puteti. Ei au o capacitate de recuperare fantastica. Ce e dret noi am facut kinetoterapie si ergoterapie de la 1 luna jumatate pan la 8 luni. Si a ajutat-o foarte mult.

Va doresc liniste sufleteasca si copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Am uitat sa scrui ca s-a nascut cu 2,1 kg si 47 cm. Dar a putut sa respire singurica. Ea a primit acest diagnostic probabil doar pentru ca a fost slabuta,pentru ca s-a nascut oarecum la termen.Am stat 5 zile in spital,desi ar fi trebuit sa stam o luna,pana ajungea la 2,5 kg. Am reusit sa plecam pe semnatura.Mai rau este ca i-au gresit masuratorile la nastere si i-au mai pus un diagnostic dur,si anumemicrocefalie. Mi-au spus ca nu i se va dezvolta creierul si sa va avea retard.Circumferinta craniana este cea care a dat verdictul asta.Noroc ca a fost gresita masuratoarea. Asa ca puteti masura chiar voi capsorul cu un metru de croitorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

dragelor eu am trombofilie si de aceea toata sarcina am monitorizat ecografic din 2 in 2 saptamani. fac clexane zilnic din sapt 28 pentru o buna circulatie a placentei.acum am 35 de sapt si bebe e bine, e dezvoltat la termen.
retardul de crestere, obsesie care m-a urmarit toata sarcina, inseamna din trim 2 de sarcina o diferenta mai mare de 10 zile intre varsta gestationala si dezvoltare. in primul trim nu se poate diagnostica caci e in functie de cand ati ovulat deci nu e un calcul exact.
abia din trim 2 se poate pune acest diagnistic si asta daca e o diferenta mai mare de 10-14 zile. daca va apare sfatul meu este sa vi se masoare si IR urile cu doppler caci poate aveti vreo problema de crculatie a sangelui care poate fi tratata la fundeni la dr Uscatescu cu antiacoagulante.
Bafta!

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara DPN 13.04. 2011 la Elias cu Dr Rotaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Uof... am citit si eu atatea despre acest subiec si speram sa nu se ajunga aici, dar...
Pe scurt, foarte pe scurt:
- ciclu neregulat, cam la 40 de zile. Motiv pentru care acum sunt in 22 de sapt, iar doctorul pe ecograf imi da 24. Eu stiu sigur ca nu e 24, nu aveam cum! dar nu intelege.
- la ecografia de 18 sapt. mi-a spus doctorita ca e totul ok, femurul (ca ala a putut sa-l masoare) e mai mic cam cu o saptamana, dar ca e ok, nu e o problema (atentie, doctoria mea tine cont de aceasta diferenta de 2 sapt)
- ieri la eco morfo de trim II toate masuratorile au iesit bune, functionare buna, inspre 23-24 de sapt (desi eu v-am spus, am 22 de sapt!) doar femurul are o intarziere de aproape 3 saptamani (fata de data ecografului deci, 24-3 = 21 de sapt, cam cum a zis si doctorita mea, ca e in urma cu o sapt). Eu cel putin asa inteleg.
- tot ieri mi-a gasit pe artera stanga presiunea usor marita (la limita, de fapt), undeva la 0.56, iar dreapta e 0.32
- doctorul a scris pe foaie ca bebe are RETARD DE CRESTERE de 45% - mie cifra asta mi se pare ENORMA, daca toate sunt la locul lor si merg bine, chiar sunt mai mari un pic decat varsta sarcinii, cu exceptia femurului, de unde 45%?!
- datorita presiunii pe artera stanga m-a trimis la Fundeni la dr. Uscatescu - care, din cate am inteles de aici de pe forum, e specialista in trombofilie - sa imi fac analizele si sa imi dea trataemnt, ca cica "e reversibil"
- doctorita, azi, cand a vazut 45% a zis OAU! nu s-a uitat insa la nimic altceva, n-am apucat sa vb cu ea sa ii spun de problema mea cu ciclu neregulat pe care doctorii vad ca nu o iau in calcul, doar mi-a luat sange si a ramas ca ne vedem maine pentru rezultate (si tratament, probabil)

Intrebare pentru cine a mai trecut prin asta: e grav? e intr-adevar reversibil? ca imi bat creierii intr-una... partea cu femurul mi se pare mai putin grava decat partea cu retardul de 45% pe care nu inteleg de unde l-a scos calculatorul. Precizez ca am fost la un doctor de renume din Bucuresti.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Ireth, faptul ca ai facut analizele la Fundeni este un lucru bun. Nu iti pot spune cum e cu procentele alea, gandeste-te ca este doar un soft de computer pana la urma, care calculeaza dupa anumiti parametri. Intr-adevar, IR-urile conteaza mult, dupa cum ai spus si tu pt ele te-a trimis la Fundeni, iar tratamentul, daca este cazul, va ajuta foarte mult. Eu personal as mai merge la un dr ginecolog, iti sugerez pe d-rul Albu Dinu, de ex, pt a repeta morfofetala sau a face o ecografie "de rutina", care uneori este mult mai complexa decat morfofetalele facute de alti medici. Iti spun asta din propria experienta. Sper ca intre timp ti-au iesit bine analizele si te-ai mai linistit. Sarcina usoara si bebe sanatos!
Uite aici un link, poate te ajuta cu ceva: http://www.perinatology.com/calculators/biometry.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Floaredemac, multumesc pentru raspuns.
Doctorita a incercat sa ma treaca pe heparina (clexane) fara sa am nimic... doar pentru acel retard de crestere. Iar doctorita mea ginecolog nu a fost de acord. Mai mult, am fost si la alt hematolog care mi-a vazut analizele de la Fundeni (precizez ca la Fundeni nu mi-a zis nimeni nimicL: ai aia, nu ai aia, ci doar s-au legat de retardul de crestere). Acest nou dr. hematolog mi-a spus ca proteina S e usor sub limita dar ca ea oricum scade in timpul sarcinii (adica daca ai avut la limita inainte, acum e normal sa fie sub limita) si ca in orice caz doar pentru acest deficit de proteina S nu mi-ar recomanda heparina... mi-a facut si alte teste si acum astept rezultatul.
In schimb doctorita ginecolog mi-a zis ca eu oricum sunt in urma ecografului cu vreo 2 sapt. si jumatate, si stiu ca asa am fost mereu. Chiar tin minte ca pentru dublu test pe ecografie scria 15 sapt 4 zile si initial nu vroiau sa ma accepte pt dublu test ca era prea tarziu. Asta desi doctorita mea scrisese pe biletul de trimitere "sarcina normala in dezvoltare de 13 sapt"
Deci sper din tot sufletul sa fie o eroare cu varsta sarcinii. Dar stii cum e, odata ce ti-au bagat pititcii in creier, nu ti-i mai scoate nimeni...


22+

Mergi la inceput