Prietene la bine si la greu - 10

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Acum ne-am intors si noi de pe-afara. Am cumparat o cutie de Milupa -fulgi de orez bio fara lapte. Pe cutie scrie ca se pun 20 gr. fulgi in 200 ml lapte.
Ei, dar daca mie mi-a zis pediatra sa incep cu 2-3 lingurite, si sa tot maresc portia zilnic, cum fac?Ma gandeam sa pun 10 grame in 100 ml lapte muls. Dar nici nu as mulge 100 ml lapte asa...de florile marului... , sa pape printesu 2 lingurite de amestec si restul sa arunc. Ca no...nu mai sunt nici eu Fulga cum eram in vremurile de inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui smaranditza
Acum ne-am intors si noi de pe-afara. Am cumparat o cutie de Milupa -fulgi de orez bio fara lapte. Pe cutie scrie ca se pun 20 gr. fulgi in 200 ml lapte. Ei, dar daca mie mi-a zis pediatra sa incep cu 2-3 lingurite, si sa tot maresc portia zilnic, cum fac?Ma gandeam sa pun 10 grame in 100 ml lapte muls. Dar nici nu as mulge 100 ml lapte asa...de florile marului... , sa pape printesu 2 lingurite de amestec si restul sa arunc. Ca no...nu mai sunt nici eu Fulga cum eram in vremurile de inceput.
Am avut aceeasi dilema, doar ca nu a trebuit sa mulg, ci sa prepar. La inceput am facut un sfert din cantitatea recomandata, adica, 50 ml, i-am dat 2 lingurite si restul am aruncat si tot asa pana azi, cand am ajuns la 100 ml. Cristinica Inteleg ca ei ar manca, si Chiara ar baga, dar ma intrebam daca e ok. Eu personal am facut deja greseala sa n-o las sa urle de foame cand ar fi trebuit sa alaptez si am lasat asistentele la spital sa sara cu biberonul, acum as alege varianta sa urle de foame decat s-o umflu. Adica dilema e ... ii lasam sa creasca cantitatea sau ne oprim, cum e mai sanatos? Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

Trei surori batrine stateau impreuna, in aceeasi casa . Intr-o seara,una din ele isi pregateste o baie ca lumea, baga un picior in apa, se
opreste si tipa la celelalte:
- Heeei, io intram acuma in baie sau ieseam?
Una din celelalte doua surori, aflate la parter, raspunde:
- Nu stiu, stai sa vin sus sa vad. incepe sa urce scarile, dar pe la
jumatate se opreste si intreaba:
- Hi, io urcam scarile acuma sau coboram?
A treia isi zice in sinea ei "doamne fereste, ce v-ati prostit
amindoua" si bate de trei ori in lemn. apoi, cu voce tare:
- Stati sa vad intii cine-i la usa si apoi vin io sa v-ajut.



Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dragonitza spune:

Alexa ce bine ca ne mai scoti din ale noastre cu diversificarile astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinica09 spune:

ANDRE,acum depinde si de grutatea copilului...banditelul meu are 7150 gr si 68.7 cm deci ca greutate este la mijlocul graficului iar ca inaltime este la pragul cel mai de sus...pare slabut dar e lunganinsa pediatra spunea ca deocamdata nu-i putem infometa si vor veni perioade cand nu vor mai manca bine deloc...acum depide ce greutate si inaltime are scumpica de Chiara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dragonitza spune:

Fetele intrebare (poate prosteasca, dar na ): cand erau alaptati exclusiv la san nu era problema daca nu faceau cacuta 3 zile; acum cand papa diversificat cat de des trebuie sa iasa afara? zilnic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Pfiii...chiar ca e grele rau....
Boooon. Mulg 50 ml lapte, si in ei ar veni sa pun 5 grame de fulgi?
Andre, tu cum i-ai cantarit? 5 grame?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Noua para ne-a fost recomandata de pe la 5 luni si jumatate, suculet, dar cum Vlad nu a vrut sucuri, supe, am trecut la piurelul de mar cu para, para cu avocado, para cu mango si ii place mult asa, il ajuta si la digestie, para cruda (nici nu mi-a trecut prin cap ca se poate face coapta ca si marul)
Andre as vrea sa-ti raspund legat de cant. de LP si piure dar nu stiu ce sa zic, ca si Monis eu il pun la san dupa fiecare masa solida, cateodata suge de parca nu a mancat nimic alteori numai un pic, cred ca de sete. Asa cum a sugerat si RamoC cred ca prin eliminare trebuie sa mergi, incerci diverse cant.
Lumi imi pare rau ca ai asa probleme cu printesica, cu toate ca ea este bine dezvoltata. Si eu cred ca trebuie sa testezi ce-i place si ce nu din toate combinatile gatite de tine
Lili ce manechin ai tu acolo. Pe toate hainutele ptr. 6-9 luni scrie 68cm, deci Lila este ca la carte.O pupa mama2 ( sper ca nu te superi, dar macar asa pot sa cred ca am si eu fata)
Fetelor si eu sunt intr-o mare criza de timp. Eu nu am ajutoare, mama si soacra sunt la sute de km. de noi. Tot ce inseamna casa si copil este in carca mea, ma mai ajuta si sotul dar...
Mi-as dori sa pot sa scriu mai mult, dar nu am timpul fizic, sunt fete (mai noi) la care nu am adresat nici un cuvant, scuze.
Ma gandesc cu groaza ca trebuie sa introduc carnita si branza, nu prea stiu cum sa o fac, insa mi-am propus sa o iau mai incet, sper sa-mi deschida Vlad ochii ce si cum.
Hai ca m-am plans si eu, ma bag la baita si poate apoi la o desblanire
Pup

mami de Vlad (29.10.2009)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Bravo Alexa, mai trimite un banc..ca ne prindem urechile in ale diversificarii...

Andre, vin si io care is mai relaxata sa zic ashea....da vrei musai sa faci exact exact cum zice madama pedi???de ce musai sa ii scoti de tot lapticul de la masa de pranz? de ce musai sa pape fix aia si ailalta? Mergi si tu pe instinctul tau, si dupa cum reactioneaza ea, dar nu vad de ce ar trebui sa ii dau asa mult..Cum spunea si Diana, bebeii la bibe nu prea stiu sa se opreasca, chiar daca s-au cam saturat. Si eu sincer is pornita rau pe faza cu indopatu si kg in plus, ca sincer mi se pare tare greu pe urma cand o avea cativa anisori sa ii zic ca nu are voie sa pape aia ca o ingrasa
Zic si io..imi dau cu parerea..Eu am zis ca o sa continui mult si bine( a se citi pan pe la 1 an) cu lapticu de la tatzi ca si completare la toate mesele..Stiu..si mie pediatra mi-a zis de carnita/branzica/ou de la 6 luni, fiimea are deja 6 luni si nu prea ma inghesui sa i le dau........Ma mai codesc cred ca asa vreo 2 saptamani cu piureuri de fructe/legume si zeama de la legume..

Lumi, acum ma uitam la pozicile pisicutei tale si e o grasunica si o frumusica foc, nu ai zice ca acasa cand e vorba de papica treci prin toate chinurile cu ea..Sincer nu stiu cum sa te ajut, ce sfat sa iti dau..Sper sa intre si Diana si sa te mai linisteasca cumva..

Monis, si io am ramas cu gandu la abdomenu tau plat si mic mic mic..Da ca sa te mai veselesc sa stii ca e muult mai nasol sa fii vazuta mereu purcica, si sa ai sunci atarnande, si mereu sa nu te incapa nici un pantalon cu talie joasa, o bluzita/camasuta mulata si ...etc etc..Parca la voi astea gazelute nu mi se pare asa mare tragedie, mai o vitamina, mai niste fructe/legume pline de bunatate si va tratati cat de cat, da noi astea grasunoasele...mereu atragem numai priviri de alea nasoale..'iote-o si pe purcica aia'Nu mai pun ca nici sanatoase nu suntem...Mereu incercam ba infometare, ba sport in extremis, ba pastile/alte rahaturi pt slabit...E un chin, ti-o zice cineva care toata tineretea a fost complexata , si acum sunt si mai si..Dar nu mai pot pur si simplu sa ma abtin, nu mai am forta sa rezist oricaror tentatii...Iti dai seama cum e sa ai 90cm in talie???cand tu probabil acu ai undeva intre 55-75?nu vrei sa stii cum e....Si mai rau e ca tine mult de psihic si sunt constienta ca nu sunt in stare sa renunt la toate placerile si sa te abtii ca sa arati cat de cat omeneste..[:-(]
..hai ca am dat-o in plangere de sine si va rapesc si din timpul vostru..

Alinus, daca te consoleaza .....si mie mi-au venit uratii acu vreo 2 saptamani..Nu inteleg de ce si cum, eu am pus-o pe seama ca am inceput cu D. la rechinasa..Da tare nasol e sa o iei de la capat cu dureri/tampoane/stari de toate felurile..Si cat priveste pe fiimea, ea nu a resimtit in nici un fel, adica nu mi s-a parut schimbata deloc.

Dragonitza si eu am cumparat azi pere, maine vreau sa ii dau, ca deja nu mai stiu ce combinatie sa ii dau la fructe dimineata..

Monis, Andre, interesanta treaba aia cu sita, da eu habar nu am cum o pun si deasupra daca mai sta vreun capac etans pe oala cat sa lucreze aburu la legumele de pe sita..nah ce probleme mai am si eu acu...

Am si io o intrebare intrebatoare, la branzica aia daca ma apuc sa o fac in casa...ce lapte pun??lumea ma sfatuieste sa cumpar de la tarani de la piata ca e mai gras, si daca gasesc vreo tanti de incredere e mult mai ok laptele ala....Daca nu?ce marci de lapte sunt mai safe?si sa fie UHT sau de ala proaspat?



Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Buna intrebarea Laureiirina, ce lapte fol? Dr. noastra zice lapte de 1,5%, dar daca luam de la tarani banuiec ca nu este smantanit, cum este bine?
Am mai vrut sa zic ceva, dar neuronul este in greva


mami de Vlad (29.10.2009)
Poze

Mergi la inceput