Nasterea prin cezariana

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramona_patra

Ce sa mai zic, ca sunt pro nastere naturala atat timp cat tu si copilul esti ok, ca medicul vine si te supravegheaza atat pe tine cat si pe bebe, dar vedeti voi lucrurile astea nu prea se intampla.
Deci, cred ca daca medicul te sustine, te supravegheaza in cel mai mic detaliu si iti ofera toate informatiile pro si contra cezarienei si nu o recomanda doar din comoditate si beneficii, atunci vei stii ca alegerea facuta e cea mai buna si eu una recomand nasterea naturala, mai ales ca iti poti tine copilul in brate aproape imediat, dar uite ca la mine nu a fost sa fie.


Complet de acord ! Din pacate in RO, sustinerea din partea medicului si mai ales a personalului medical este o loterie, ca sa nu zic ca e inexistenta. Daca ar fi fost sa nasc in strainatate, probabil as fi optat pt nastere naturala (cu epidurala). In RO am considerat ca e mai sigur pt mine si pt bb sa nasc prin cezariana.

Felul in care decurge nasterea, fie ea naturala sau prin cezariana, depinde de fiecare organism in parte si de profesionalismul medicilor. La fel si recuperarea. Sau cum s-ar spune, cum iti e norocul !

Pt mine cezariana a fost ok, nu am avut dureri atat de mari dupa trecerea anesteziei, chiar ma asteptam la cine stie ce si o intrebam pe dr "daca acum nu ma doare, inseamna ca o sa ma doara mai tarziu sau asta e tot?". A doua zi, cand m-am ridicat in picioare, a fost mai greu, dar nu insuportabil. Dupa 3 zile deja mergeam destul de bine, singura, iar dupa o saptamana eram ca noua.

Pe bb l-am putut alapta la 2 ore dupa operatie (ma rog, daca as fi avut lapte, ca mi l-au adus imediat; oricum am inteles de la specialistele in alaptat de pe forum ca abia dupa 3 zile se instaleaza lactatia, fapt confirmat si de o prietena care a nascut natural).
De tinut in brate l-am tinut de a doua zi (doar ca il tineam in pozitie sezand, nu faceam haltere cu el).
Mai grea mi s-a parut perioada de 2-3 luni de dupa nastere, cezariana am uitat-o repede !!!

*****************************
Irina (2006) si 26+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEASMAR spune:

Am nascut si eu prin cezariana anul trecut (probleme medicale cu mine si mai tarziu cu bebe) si pot sa spun ca nu a fost o experienta placuta, insa nu cred ca as fi in stare sa nasc natural... Am avut nevoie de o saptamana pentru recuperare si dupa o alta saptamana m-am simtit bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

sal.
si eu am nascut prin cezariana in 2009, desi imi doream sa nu ajung la asta. am avut noroc cu faptul ca medicul meu a fost super, venea in salon din 30 in 30 mnute iar asistenta din 15 in 15, copilul monitorizat, dupa 8 ore de la internare, deoarece nu aveam contracti decat rare si apoi au disparut, dilatatie zero m-a informat ca o sa fiu pregatita pt cezariana pentru ca nu mai are rost sa asteptam si sa stresam bb-ul care statea pe uscat.

regret ca nu l-am vazut pe puiut imediat, dupa vreo 5 ore cand m-am trezit nici nu vedeam bine, abia dupa vreo 11 ore m-am trezit cu adevarat.
noroc ca sotul meu l-a filmat atunci pe bb si asa am vazut si eu cum erau primele lui clipe afara din burtica.

Iaiu, mami de Alex (25.11.2009)
"Invata sa-ti scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

cred ca recuperarea dupa cezariana depinde de fiecare in parte, sau mai bine spus de organismul fiecareia in parte!!1 eu una dupa ce m-am externat deja am mers intr-un supermarket sa-mi fac niste cumparaturi pt bebe, si sa pun ceva in frigider pt o sapt cat eram constienta ca nu o sa am prea mari sanse de deplasare!!!!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph



Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonesy spune:

eu sunt hotarata sa nasc prin cezariana. deocamdata. Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa nasc natural, nici macar in adolescenta.
Problema ar fi ca aici medicii sunt porniti cu furie impotriva cezarienelor, ziarele si cartile urla ca sunt deja prea multe, ca este inuman sa tai uterul si cate si mai cate.
medicii cu care am vorbit pana acum sunt clar impotriva, desi eu nu le-am spus ca as vrea cezariana, am adus doar in discutie optiunile.
Imi pun intrebarea, vazandu-i cat de inversunati sunt, cum mai pot avea eu increder ca isi vor da tot interesul pentru o cezariana "curata"?
Daca nu reusesc sa dau pentru un medic care sa imi impartaseasca parerea si sa imi si inspire incredere, ma tem ca va trebui sa ma intorc in Romania, si asta nu ma incanta deloc, in mijloc de iarna.
dar pana atunci mai avem ceva timp. deocamdata avem alte golgote de trecut. Ghemoltocul este, surprinzator, cel care provoaca cele mai putine greutati. Cu adultii insa e alta poveste....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Du-te la o clinica privata.
Asta cu "inumanul" nu am mai auzit-o pana acum

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Am doua cezariene:una fat mic in pozitie pelviana, care nu ar fi rezistat la un travaliu (a avut 1.9 kg la nastere), a doua pe principiu:uter cicatricial, fat mai mare si constitutia mea fragila (dr a decis in ambele situatii)
Pt mine au fost 2 experiente pozitive, nu au lasat traume, dar nici nu pot sa spun ca le-am trait si le-am simtit ca o raceala. O operatie e totusi o operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Si eu am nascut de 2 ori prin cezariana, ambele experiente au fost pozitive, am fost treaza in ambele dati, mi-am vazut si pupat fetitele acolo de fiecare data, a fost foarte bine.

De recuperat m-am recuperat foarte repede, prima zi e mai grea, pana te dai jos din pat, dupa ce m-am dat jos din pat jos am ramas, si eu am mers la cumparaturi etc. Am avut grija sa nu car in perioada normala de lauzie, dar pe bebe din prima zi. In ambele dati.
Oricum am fost doar noi doi, eu si cu sotul, si la nastere si in primele luni de dupa, iar la cea de-a doua fetita am fost eu cu sotul si fetita 1. Eu am avut experiente pozitive si nu duc dorul a ce-ar fi fost daca ar fi iesit pe alta parte cu o alta taietura. Mi-a fost bine asa.

Jonesy, doctorii nu recomanda, ba chiar sunt inversunati pentru ca cezariana la alegere nu este platita de casa de asigurari si nu au cum sa o faca. Doar daca inventeaza un motiv ceea ce nu este corect. si numarul mare de cezariene incarca sistemul de stat luand bani probabil din alta parte, din alte locuri unde ar fi nevoie. Asta este explicatia corecta a sistemului. Doctorii nu recomanda cezariana la stat pentru ca nu au cum sa o acopere, dar nu mai au nimic impotriva la clinicile private, unde daca platesti tu, atunci poti avea ce fel de nastere iti doresti.
Si aici este la fel legal.
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

A naste prin cezariana sau natural este optiunea fiecaruia, fie pe baza experientei altora, fie pe baza experientei proprii cu o nastere.

Nu inteleg de ce atatea discutii contradictorii, de ce atata infierare a mamelor care au nascut prin cezariana din partea mamelor care au nascut natural. Daca nasc prin cezariana ma face mai putin mama sau mai putin femeie????

Cred ca trebuie respectata decizia fiecaruia, decizie luata dupa o documentare serioasa privind ambele tipuri de nasteri. Comentariile de genul 'sa faci ceza la cerere este cea mai mare prostie posibila' nu isi au locul.

Eu am nascut prin cezariana prima data si acum la a2a nastere tot cezariana voi face. Recuperarea a fost rapida, fara cine stie ce dureri, a doua zi dupa operatie mergeam fara probleme, mi-am luat bebele in brate si l-am pus la san chiar de a 2a zi. Colostru am avut inca de la inceput, iar asta e de ajuns in primele 2-3 zile ptr ca bebe are stomacelul foarte micut de 5-7litri. A 3-a zi dupa cezariana a venit si laptele.

Nu mi se pare corect ca in spitalele de stat sa nu ai optiunea de a naste prin cezariana la cerere pe motiv ca sunt costurile mari. Fiecare dintre noi cotizeaza lunar sume considerabile la asigurarile de sanatate, asa ca nu inteleg de ce sa ni se refuze dreptul de a alege.

Asa cum a spus bine cineva pe un alt grup de discutii, a carei tema era tot legata de nasterea prin cezariana, ar tb si in cazul asigurarilor de sanatate sa se puna la dispozitia asiguratilor o evidenta a sumelor achitate de fiecare precum si cat a consumat din aceste sume. Dar asta este deja o alta discutie.

Din fericire, am putut face efortul de a strange bani ptr nastere la particular, asa ca statul nu a fost pagubit in vreun fel. Oricum prefer sa merg la particular si ptr analize si orice fel de urgente, asa ca as putea spune ca platesc degeaba la asigurarile de sanatate. Dar asta e sistemul momentan.

Nasteri usoare sa aveti, indiferent de cum veti alege sa nasteti! Si cel mai important copilasi sanatosi!

35+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapep spune:

Si eu am nascut de doua ori prin cezariana, iar acum in ianuarie ma pregatesc pt a treia. Prima a fost si de nevoie dar si pt ca asa am hotarat eu cand am vazut ca nasterea normala se poate complica, iar la noi mai rar sa vina medicul cand nasti. De obicei vine moasa sau asistenta, ceea ce mi se pare foarte riscant, apoi de epidurale sau alte tipuri de anestezii nu poate fi vorba, sa ajungi sa te chinui ore in sir poate chiar zile, asta mi se pare inuman si nu cezariana asa cum spunea cineva mai devreme. Apoi operatia de cezariana este mai putin traumatizanta atat pentru bebe, care nu se mai chinuie de unul singur sa iasa la lumina.
Eu m-am recuperat ff bine dupa ambele cezariene, dupa a doua chiar mai bine ca la prima, cicatricu nu am absolut deloc, dupa cele 5 zile de stat obligatoriu in spital am iesit ca noua , bineinteles ca m-am ferit de efort pt binele meu, dar totul a fost ok.
Acum ma pregatesc pt a treia cezariana si se pare ca vom avea trei fetite:). Sincer de operatia in sine nu ma tem, dar am avut mereu o teama de anestezia totala care se practica la noi...speram sa fie totul bine.

Mergi la inceput