Semne ale autismului

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

cred ca undeva m-am exprimat gresit...baiatul meu este autist,are 6 ani,iar fetita mea este perfect sanatoasa,ea are patru ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana2010 spune:

Bebeaca cine a fost desteptul,medicul,care ti-a spus cand erai gravida cu fetita sa faci avort ca va fi cu sd?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

dariana2010 ma cam bagasei in ceata ca la subiectul asta nu povestisem de partea cand mi s-a spus ca fetita este cu sd.....
da e adevarat ca atunci cand eram insarcinata cu fetita in sapte luni mi s-a dat trimitere catre Filantropia pt eco 3D(initial am intrebat daca se poate si in alta parte dar era singurul spital cu eco 3D atunci) si dupa ce am vazut ca dr se tot foia si se tot incrunta am intrebat-o daca e in regula.Mi-a spus ca din pacate nu si ca bebe are sindrom Down,mi-a insirat niste termeni medicali pe care eu oricum nu-i mai auzeam,imi amortise tot corpul,parca totul in jur se invartea...
nu mi-a zis insa sa fac avort,desigur nu se mai putea...poate m-am exprimat gresit unde ai citit(scuze!)
pt avort tot insista sotul de cand a aflat,lui i-a fost foarte teama ca vom avea numai copii cu probleme..Oricum fetitei mele i-a fost scris sa se nasca,am aflat ca sunt insarcinata la 19 saptamani,menstruatia imi venise la timp,nu am avut greturi decat vreo doua zile pe la 9 luni,ma ingrasasem eu putin dar de fel merg numai in trening si greutatea mea variaza undeva intre 55-65kg,debordam de energie etc.Comparativ cu sarcina care am avut-o cu Gabriel...cu el nu reuseam sa mananc decat pufuleti,daca vedeam apa curgand de la robinet varsam si ce mancasem in urma cu o saptamana,as fi dormit tot timpul...In fine,ii iubesc pe amandoi la fel,neconditionat,nu am facut niciodata diferente intre ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

acum am vazut si unde postasem....
mai exact,sa te lamuresc sotul insistase pt avort cand am aflat de sarcina,oricum era tarziu...
cand mi s-a zis de sd nu am suflat o vorba nimanui,daca vedea cineva ca plang ziceam ca ma doare maseaua..
sotului i-am povestit cand avea fetita vreo 2-3 luni.M-a certat si inca ma cearta pt ca am tinut secret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EASTER spune:

Buna seara!
Sunt parintele unui copil care la 3 ani a fost diagnosticat cu tulburare din spectru autist comorbid cu ADHD, acum la varsta de 8 ani are diagnostic de intarziere (usoara spre medie) in dezv. psihica si a limbajului. Momentul diagnosticarii copilului meu a fost cel mai cumplit moment din viata mea, un copil superb care nu se deosebea prea mult de alti copii de varsta lui a devenit un copil care avea o problema, un copil care ar fi trebuit sa fie indopat cu medicamente care se prescriu celor cu schizofrenie...dezastru a devenit viata noastra, cu greu am reusit sa depasim socul dar l-am depasit si am inceput lupta pentru recuperarea lui. Am inceput cu terapie ABA acasa cu supervizare din Bucuresti (noi locuim la 60 km de capitala), a mers bine (asa credeam noi)o perioada de 3 ani dar lipsa de experienta a terapeutului si refuzul acestuia de a mai lucra sub supervizare a dus la o stagnare in evolutia copilului asa ca am cautat "mai bine" in Bucuresti. Am gasit ce am coniderat la acel moment ca este mai bine, un cabinet individual de psihologie unde se aplica, pe un grup de copii, metoda TEACH si PECS (un amestec) care a mers timp de un an dupa care am integrat din nou copilul intr-o gradinita normala (la recomandarea medicului) renuntand la terapie.
In septembrie anul trecut o data cu inceperea gradinitei am inceput si cate 2 sedinte de logopedie pe saptamana apoi vazand ca totusi copilul ii este greu la gradinita (grupa pregatitoare)am hotarat in decembrie sa ii facem o evaluare si sa incepem din nou terapia ABA dar de data aceasta in Bucuresti la acelasi centru (Napocensis Medical Center) unde face si logopedie. In paralel cu terapia am inceput si tratament homeopat (aceasta decizie am luat-o dupa ce am discutat cu mai multi parinti care au copii sub tratament homeopat de cativa ani).
Mergem cu toate o data condusi de speranta ca va fi mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,

daca se poate , as dori amanunte despre tratamentul homeopat.
Multumesc,
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Tratamentul homeopat se da individual pt fiecare copil,trebuie sa consultati un medic avizat(asa cum e dr Naghiu).Nu are efecte secundare,comparativ cu medicamentele alopate.Daca doresti alte detalii intreaba si incercam sa-ti raspundem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkei spune:

Bebeaca, dr. Naghiu pe care ti l-a recomandat Carmen este un tip f. cumsecade si-l poti intreba orice daca te duci la consultatie la el. Se ocupa in mod special de copii autisti si din cate stiu eu cu rezultate bune. Si noi mergem la el (desi Stefan are tetrapareza spastica)cam de 1 an.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Noutati dupa 6 luni de tratament luat oarecum haotic: 3 ture de Encephabol cu Tonotil, 3 flacoane de Tanakan picaturi, Magneziu cu vitamine B sirop (am refuzat sa-i fac si tratamentul injectabil cu Cerebrolysin). Dragos la 2,3 ani ne striga pe rand "mama", "tata" cand ne vede (este asa de scump cand striga tare "maaaa-maaa") sau cand are nevoie de noi, stie sa arate diverse lucruri din casa, spune dupa noi cuvinte bisilabice destul de binisor (dinti, ochi, mana, gura, buni, baie, body, Barny, pipi, bebe, caca, apa, Adi (varu-su), Anda (vara-sa), nu, a mea, nu veau, da-o, a(s)ta), ba nu, ba da. Nu spune propozitii simple, de multe ori pe langa alti copii incepe sa "mmmm" si sa arate cu degetul, nu mananca singur (chit ca cerealele le mananca singurel cu lingurita), nu stie inca de olita (este vina mea). Dar se joaca cu toti copiii din parc, ii cauta, alearga dupa ei, rade impreuna cu ei, este relativ cuminte (nu le smulge jucariile, imparte cu altii, aduna jucariile lui).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Uana spune:

Buna. Sunt mamica unui baietel de 1 an si aproape 3 luni. De vreo doua luni il urmaresc cu atentie, deoarece sunt anumite lucruri care imi ridica semne de intrebare... si ma fac sa ma gandesc ca ar putea avea autism. In primul rand, totul a pornit de la faptul ca de pe la 6 luni pana pe la 11 luni, atunci cand era entuziasmat dadea din incheieturile mainilor repede.. Medicul pediatru a spus ca e ok, ca asa se manifesta el, neavand sistemul nervos complet dezvoltat. A renuntat la miscarile acestea, insa acum, cateodata, se leagana, in fund, in fata si in spate.. nu timp indelungat..nu stiu, pana intr-un minut..De fapt, de multe ori l-am intrerupt eu sau sotul meu, distragandu-i atentia. De aratat arata cu degetul partile corpului, imi mai arata masinile pe strada sau cateii...Dar nu arata ce vrea (de exemplu apa sau jucarii). De vorbit spune de vreo cateva zile "papa" cand il duc in bucatarie si il pun in scaunul de masa si mai zice si "tata". In rest, gandureste destul de mult pe limba lui ( gen " abughi", "ca-ca", "tatui", "apai" si altele....). Ceea ce ma ingrijoreaza foarte tare de vreo doua saptamani este ca se trezeste noaptea plangand foarte tare. Urla, pur si simplu si se zbate chiar daca il iau in brate...nu se calmeaza... nu stiu ce sa ii fac.. Doar daca ii dau drumul la "gummy bear" tace. Am citit ca tulburarile de somn sunt un aspect foarte important in diagnosticarea autismului.. Din nou, medicul pediatru a zis ca are gingiile inflamate jos, si ii ies maselele si cei doi incisivi laterali de jos si poate ca de asta plange. In timpul zilei de cele mai multe ori e un copil foarte cuminte si sociabil. Rade, se joaca cu masinile asa cum trebuie (le impinge pe parchet, ca pana acum le intorcea si le invartea rotile, insa niciodata la nesfarsit).. se joaca cu verisorii lui care sunt mai mari, 8, 10 ani... si alearga dupa ei... le da mingea sa se joace...
Practic leganatul acesta cand e obosit sau cand se mai entuziasmeaza si cu tantrumurile nocturne sunt cele doua aspecte care ma ingrijoreaza. V-as ruga, daca se poate, sa imi impartasiti din experientele dvs si daca considerati ca aceste semne la o varsta asa de mica pot prevesti un groaznic diagnostic..
Va multumesc frumos.

Uana

Mergi la inceput