problema la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Am vorbit ieri cu cea mica, era foarte vesela si tropaia pe langa mine, nu parea deloc afectata de incidentul de la gradinita, care de altfel inteleg ca a avut loc si saptamana trecuta. N-am reusit sa o fac sa-mi spuna de ce, doar Irina mi-a dat repede raportul ca nu s-a dus la baie la timp, si ca au vazut-o copiii in chilotei.

Educatoarea n-a certat-o, si din cate am vorbit, nu sunt probleme la gradi. Irinei ii place foarte mult la gradinita, trage de noi sa o ducem, iar cea mica se simte in siguranta cu ea.

Banuiesc ca exista totusi un motiv pentru care nu se duce la timp, pe langa luatul cu joaca, o sa incerc sa mai vorbesc cu educatoarea.
Am inteles ca o mai tot intreaba daca vrea sau nu la baie, uneori spune, alteori nu.

Rrox - m-am gandit la protest pentru ca luni dimineata cand am trezit-o sa o duca tati, a inceput sa planga, pentru ca stia ca de la gradinita o vor lua bunicii si se va duce la ei pana vineri, iar ea vroia sa ramana acasa cu mine.
S-a linistit pana a plecat, dar stiu ca ar fi preferat sa stea acasa cu mine. Si cred ca si Irina la fel, e o perioada mai grea, pana nasc.

Asta e alta poveste, tati imi spune ca e mult prea atasata de mine, eu nu sunt foarte convinsa (mi se pare normal, e un copil care are nevoie de foarte multa afectiune) dar voi cere si sfatul unui specialist, pentru ca vreau sa o incurajez sa socializeze si sa fie mai indrazneata.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira mai mult ca sigur ca este si stresul cu bebe mic... ii va lua locul de mezina protejata. E normal sa fie mai atasata de tine acum, sa te ceara mai insistent. In ideea asta e posibil si sa se inmulteasca evenimentele de facut in pantaloni, sa-ti arate ca ea e inca micuta - bebe - si are nevoie muuuulta de tine.
Incearca sa vorbesti mai mult cu ea despre cum vor evolua lucrurile in familie. Irina deja stie care e treaba, a mai trecut odata prin asta, dar Nati nu stie ce si cum. E un mare hop pentru ea, cu atat mai mult cu cat este mai sensibila de felul ei. Acorda-i niste extra-timp in masura in care poti.
In general, e greu pentru copilasul mijlociu, isi gaseste greu locul in familie, ar fi bine daca ceva mai incolo, cand timpul iti va permite, ai cere si sfatul unui psiholog.
-ici fetelor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Rrox -

M-am gandit ca poate e si asta, dar vazand-o pe Irina relativ ok, nu am asociat neaparat bb3 cu toate astea.
Insa daca stau bine si ma gandesc, si Irina e mult mai lipita de mine acum, si simte nevoia sa stam mai mult impreuna.
Cred ca asta e, simt amandoua schimbarea, si vor amandoua sa stea cu mine, sa le imbrac, sa le dau sa manance, sa le culc etc, si fiecare reactioneaza in felul ei.

De mult vroiam sa ma duc la psiholog ca sa fiu sigura ca abordez problema cum trebuie, si am programare miercurea viitoare.

Multumesc!

Si ai dreptate cu extra-timpul: ieri am fost cu ea la dr, numai noi doua, practic am avut vreo 2h numai pt noi. A fost extrem de fericita, si afectuoasa si relaxata, si ne-am simtit amandoua extraordinar. Voi face la fel si cu Irina, sa vad cum.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Esti formidabila!!! Ai programare miercuri? Sper sa ajungi la ea Ti-am zis eu ca-mi place starea ta de spirit

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Daca ma crezi, am facut prima programare, exact ca sa stiu cum sa ma comport cu fetele, inca de la sfarsitul lui ianuarie. Insa a tot intervenit ceva, ba zapezile si n-am putut sa mai ies din casa, ba masina in service, in fine, cred ca am amanat de vreo 4 ori.

Saptamana viitoare insa nu-mi mai sta nimic in cale.



37+

Mergi la inceput