EXTREMISMUL!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Roxy ,stiu asta , dar depinde de persoana.
la fiecare "tine" altceva.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Abys


Cum putem preveni "boala" in randul copiilor nostri?
Cum ii putem "vindeca" pe cei care au deja varste in jur de 12-16 ani?




Pai arata-le urmatoarele doua documentare pentru inceput:
http://topdocumentaryfilms.com/a-class-divided/
http://topdocumentaryfilms.com/how-racist-are-you/

Eu cred ca merg excelent pentru orice varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Subiectul este foarte larg si cu multe implicatii. Din pacate nu am acum timp sa detaliez.

Ce ma ingrijoreaza insa pe mine este si implicarea anumitor medii religioase ortodoxe romanesti (nu stiu altfel cum sa le denumesc) in raspandirea unor atitudini extremiste, in special antisemite.
As avea multe exemple de dat, dar cel mai recent este urmatorul mesaj pe care l-am primit pe mail de 8 martie (de la un sef care este foarte credincios si habotnic):
Toata lumea s-ar cadea sa cunoasca adevarata poveste a zilei de 8 martie (demagogic numita “internationala, caci n-au sarbatorit-o oficial, dupa modelul Sovietelor, decît tarile din fostul “lagar socialist”, iar în restul lumii numai anumite cercuri de stînga, marxiste sau marxizante). Propunerea instituirii unei Zile a Femeii a fost facuta si aprobata în 1910, la asa-numita Conferinta a Femeilor Socialiste de la Copenhaga, prima ei sarbatorire în mediile respective avînd loc în anul urmator. Autoarea propunerii a fost militanta revolutionara Clara Zetkin (1857-1933), o evreica nascuta la Wiederau (Saxonia) si moarta la Arhanghelskoie, în fosta U.R.S.S. (unde si-a vazut împlinit visul “tineretii revolutionare” si a prop#asit pe linia bolsevismului stalinist).

De ce tocmai ziua de 8 martie? Unul dintre motive (si cel mai invocat) este ca în aceasta zi avusesera loc mai multe demonstratii revendicative ale “femeilor muncitoare”, începînd cu o greva a tesatoarelor new-yorkeze din 1857 (ce-i drept, reprobabil de aspru reprimata de autoritatile “capitaliste” ale vremii).

Ar mai fi însa un motiv important, asupra caruia atrage atentia, de pild, un mare teolog Si duhovnic rus contemporan, diac. prof. dr. Andrei Kuraev: pornind de la originea etnica a Clarei Zetkin, autorul este de parere ca ea “n-a putut sa nu se gîndeasca” la populara sarbatoare evreiasca de Purim (foarte apropiata calendaristic de data de 8 martie), care rememoreaza anual un cumplit masacru (dupa traditie, 75.000 de morti – barbati, femei si copii) întreprins asupra poporului persan de catre iudeii aflati în exil. Personajul-cheie al evenimentului este tocmai o femeie, viclena si sîngeroasa Estera, devenita întruchipare biblica a “eroismului” feminin evreiesc.

Daca e asa sau nu, cert ramîne ca, prin realele sau doar posibilele ei origini mentale, ziua de 8 Martie reprezinta o conventie festiva cu totul straina si de traditia noastra folclorica, si de spiritul crestinismului, astfel încît o constiinta nationala si religioasa creatina nu si-o poate asuma fara a se trada esential pe sine însasi."

Am cautat si am descoperit ca acest text halucinant, cu clare implicatii antisemite, a fost scris de Razvan Codrescu, directorul editurii Christiana si redactor la niste reviste crestine.De aceea mi se pare foarte grav ca BOR accepta si tolereaza asemenea pareri si mesaje de la oameni care, intr-un fel sau altul, ii sunt aproape. Nu spun ca Biserica ar trebui sau ar putea sa inchida gura cuiva, sa cenzureze pe cineva, dar zic ca ar trebui sa dea un mesaj clar ca asemenea atitudini nu sunt compatibile cu statutul de crestin ortodox.
Mereu ma intreb (si din pacate nu gasesc raspunsul) cum e posibil ca un crestin (asa cum sunt si eu), oricare ar fi el, poate, vreun singur moment, sa uite ca Isus a fost evreu.

Bineinteles, nu sunt de acord nici cu oricare alte discriminari, etnice, religioase sau de orice alta natura, dar, cum spuneam, azi nu am timp de un mesaj mai amplu.

Bedrosmart

PS Editez ca sa scot diacriticile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moniboni spune:

Eu nu pot schimba lumea; si nici opiniile unora. N-am timp.

Dar pot sa-mi "modelez" copiii; si o fac.

Sunt unii parinti care ii dau pe tigani drept exemplu negativ. Eu foloses cuvantul generic de "mitocan": mitocanul se scobeste in nas, scuipa, arunca hartii pe jos, injura.

Apropos de rasism: eram anu' trecut cu fi-miu (avea 4 ani) la Grigore Alexandrescu. La coada, o tigancusa de 17-18 ani cu fi-su de vreo 3-4 si inca o tipa cu un baietel cam de aceeasi varsta. Bineinteles ca s-au imprietenit pustii. La un moment dat, tiganushul scoate o punga de chipsuri. Al meu, cu mana pana la umar in punga lui. Nici prin cap nu mi-a trecut sa-i zic sa nu manance de la baietel pt. e tigan. I-am spus sa ceara frumos, nu sa se repeada la punga.
Cealalta tipa in shimb, l-a tras pe fi-su si l-a admonestat: nu manca de la asta, ca-i tigan....

Ideea este ca ura impotriva altor etnii porneste din copilarie si are o foarte mare lagatura cu educatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Bedrosmart, bun venit in lumea reala!
Eu imi tot iau portia de realitate incepand cu acum aproape 5 ani, cand am facut cunostinta cu... lumea virtuala :).


Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput