Toate forumurile Timp liber pentru minte, suflet, trup si ochi  Stiinta si cercetare

Minoritatile din Romania: studiu istoric - 2

Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 19
beren
beren1690 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite beren un Mesaj Privat
Accept: Nu in paralel, pentru ca e vorba de licee de niveluri diferite, cu elevi de olimpiada internationala sau de adus "cu arcanul" la scoala, la industriala. Asa ca sunt experiente complementare, nu redundante. Care acopera realitatea de pana acum 3 (trei) ani.

Asa ca - ce comentarii de substanta ai de facut, care sa demonstreze ca si eu si Laura25 exageram?

Editat de - beren on 11/03/2010 18:05:50
Mergi la inceput
denizel
denizel9439 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite denizel un Mesaj Privat
Accept, eu am lucrat in invatamant in epoca noastra, copilul meu e elev in aceeasi epoca si sustin ca nu exista sanse egale pentru copii.
Iar daca din clasa I se porneste stramb (in sensul ca n-ai sa vezi un copi de tigan intr-o clasa "de elita"), mai greu sa se repare nedreptatea pe parcurs.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput
Llaura
Llaura3099 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiLlaura Adauga semn de carte la raspuns Trimite Llaura un Mesaj Privat
Eu lucrez in invatamant in epoca noastra si va zic ca nu exista equal access pe nicaieri, nici in US, nici in Canada. Chiar in Romania e mai bine ca e mai ieftin.

If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.
Mergi la inceput

accept922208 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns


beren, denizel...

Clasele de elita nu se formeaza incepand cu clasa I. Ca nu ai ce sa evaluzei. Chiar daca se pretinde asta, este praf aruncat in ochii parintilor care au in cap numai elitism. Apoi, in cazul particular ar sistemului nostru de invatamant unde te duci la scoala pentru a fi evaluat nu pentru a fi invatat, sansele sunt dictate de disponibilitatea parintilor de a isi 'antrena' copiii acasa. Disponibilitate de timp, disponibilitate intelectuala, sau disponibilitate materiala. In acest context 'viata e greu' pentru toti copiii, aia care ajung acasa si nu are nimeni disponibilitatea sa se ocupe de ei sunt pierduti in sistemul nostru. Indiferent de etnie. Din punctul asta de vedere sistemul trebuie corectat spre beneficiul tuturor.


Mergi la inceput

Laura2513160 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiLaura25 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Laura25 un Mesaj Privat
La scoala unde lucreaza tatal meu sunt in aceeasi clasa si copilul primarului ,si a invatatorului si a tiganilor. Ba chiar se duc directorul cu dirigintele/invatatorul la parinti acasa si insista si cauta solutii sa vina TOTI copiii care au varsta scolara la ore. Absenteismul e in randul familiilor sarace, cu multi copii (tigani si romani in aceeasi masura). DAR tata e profesor la o scoala dintr-un sat din fundul Moldovei. Mai departe, la liceu merg maxim 50% din copii ce termina cl a 8-a, indiferent de nationalitate, dar in functie de veniturile familiei (asta, normal, fara a lua in calcul gradul de inteligenta necesar pt a ajunge la liceu).

Eu zic ca totusi e posibila situatia de mai sus si pt ca statul garanteaza dreptul la educatie. Pt ca acum 100 de ani nu cred ca tiganusii care acum sunt in banci la scoala ar fi avut vreo sansa sa treaca pragul clasei.Bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me
Mergi la inceput
beren
beren1690 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite beren un Mesaj Privat
Laura, si eu ... dar cred ca tu compari mere cu portocale. Am fost in comisii de admitere la graduate school in USA si stiu ce inseamna affirmative action "dinspre culise". Nu se poate face o comparatie cu Romania. Suntem in alta epoca.
Mergi la inceput
Iasmin08
Iasmin082103 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiIasmin08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Iasmin08 un Mesaj Privat
copilul meu este la o scoala foarte buna (in buricu targului), o clasa foarte buna, 5 copii romi. Ce o fi insemnand si unde e discriminarea aia nu pricep Se vorbeste de ea, dar nu exista.
Cand nu am vrut ca puiul meu sa faca optional engleza, a fost scos pe hol si lasat de capul lui. Cand copilul de tigan nu a facut engleza, a fost lasat in clasa, ...de frica... Da, da discriminare, right

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Mergi la inceput
denizel
denizel9439 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite denizel un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui accept92beren, denizel...

Clasele de elita nu se formeaza incepand cu clasa I. Ca nu ai ce sa evaluzei. Chiar daca se pretinde asta, este praf aruncat in ochii parintilor care au in cap numai elitism. Apoi, in cazul particular ar sistemului nostru de invatamant unde te duci la scoala pentru a fi evaluat nu pentru a fi invatat, sansele sunt dictate de disponibilitatea parintilor de a isi 'antrena' copiii acasa. Disponibilitate de timp, disponibilitate intelectuala, sau disponibilitate materiala. In acest context 'viata e greu' pentru toti copiii, aia care ajung acasa si nu are nimeni disponibilitatea sa se ocupe de ei sunt pierduti in sistemul nostru. Indiferent de etnie. Din punctul asta de vedere sistemul trebuie corectat spre beneficiul tuturor.Accept, clase bune = clase cu invatatoare bune.
Invatatoarele considerate bune in scoli isi selecteaza elevii in functie de ocupatia parintilor.
Copilul de tigan ajunge la cea mai slaba invatatoare din scoala daca se intampla sa aiba mama casnica si tatal fauritor de burlane.
El trebuie sa fie extrem de inteligent, iar parintii sa fie foarte implicati in educatia lui pentru a se mentine la acelasi nivel cu copiii din clasa buna.
Daca cele 2 criterii nu sunt indeplinite, copilasul se cam pierde pe drum.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput
Llaura
Llaura3099 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiLlaura Adauga semn de carte la raspuns Trimite Llaura un Mesaj Privat
Compar si mere cu mere si mere cu portocale.
Pe aici repartizarea copiilor in scoli e teritoriala, stam intr-un cartier nou cat vezi cu ochii, am prieteni cu fetita la scoala si o descos periodic :-) Concluzia mea: nubun. O sa ma mut? nu (exista si destui care-o fac). Scoli private sau charter nu prea sunt si personal nu sunt de acord cu scolile private, cum am invatat eu in scoala publica sa invete si el. Asa ca o sa fac ce a facut tata (si el in invatamant, ca si mama si ca si o multime de alte rubedenii si cimotii) si o sa gasesc o solutie sa-l duc la o scoala mai buna.
Mere cu portocale: am fost candidat la comisie din aia de care zice beren. $45,000 /an a fost scrisoarea de finantare oferita de universitate sa pot lua viza de student. Cate familii din US isi permit sa plateasca banii aia?
In ceea ce se intampla la mine in scoala, lucrurile sunt departe de a fi ok desi statul finanteaza destul, vad de mai aproape si mai bine, vad zilnic problemele si incerc cat pot sa gasesc solutii si pe cat posibil sa le propun spre institutionalizare, de cele mai multe ori pe timpul si energia mea (sper din inima ca le foloseste studentilor mei, cred ca eu am invatat de la ei mai mult decat au invatat ei de la mine).


Editat de - Llaura on 11/03/2010 18:33:37
Mergi la inceput
beren
beren1690 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite beren un Mesaj Privat
Laura, nu inteleg logica ta: de ce sa plateasca familia studentului american 45k/an? Tu crezi ca tie ti-a fost oferita bursa pentru ca nu erai cetatean? Criteriul este exclusiv de calitate, cu exceptia locurilor pentru AA. Oricine cu scorurile tale la teste si scrisori de recomandare similare ar fi primit bursa, chiar daca avea tata senator si milionar in US. De platit trebuie sa plateasca doar cei care nu sunt la un nivel satisfacator academic, dar insista sa faca acele studii optionale. Iar daca nivelul e prea jos, nu conteaza cati bani au: nu sunt acceptati.

Acceptarea pe locuri AA e diferita, criteriul de diversitate este amestecat cu cel de calitate. Dar asta nu e equal access, e mult mai mult decat atat.

Edit: Iasmin, tu vorbesti despre scolile din Iasi? acolo unde exista "Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanta"? Atunci poate ai sa incerci sa iti faci baiatul acceptat intr-unul din grupurile speciale de pregatire, peste cativa ani, si ai sa ne spui si noua cat de transparent si democratic este procesul... succes!

Editat de - beren on 11/03/2010 19:14:30
Mergi la inceput
Pag. din 19 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com