Minoritatile din Romania: studiu istoric - 2

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Tot e bine ca apar scandalurile astea ca uite asa aflam si noi despre "snorkeling" :)))
http://www.aolnews.com/nation/article/eric-massa-accused-of-trying-to-snorkel-navy-subordinates/19392321

Pt cine nu stie, nici eu nu am stiut, e o tehnica prin care un marinar, in timp ce alt marinar doarme, se coboara din bunk-ul lui si isi pune testicolele pe ochii celui care doarme si penisul pe fata spre gura, imitand o masca de snorkeling.

Ah dar asta nu e nici macar 1% din chestiile juicy ce se intampla in lumea celor "righteous" si pt "family values". Un sumar excelent, si destul de grafic, il prezinta cartea asta http://www.amazon.com/You-Dont-Know-Me-Republican/dp/0979419867



Adriana 14w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Dap, dar fara ei lumea ar fi cu mult mai trista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Xeno, Massa e democrat. Sau in fine, a fost. Nu ti-am zis sa nu te uiti la Glenn Beck? daca se ia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Sunt sigura ca stia, nu despre aia e vorba ci despre cei care cred cu toata fiinta ca homosexualismul nu e real ca e o chestie de moda...se casatoresc au copii si tot la smoking pole ajung. Aici e esenta, daca si cei mai indarjiti oameni sunt gay o fi ceva cu asta nu?
Cand Larry Craig a fost prins de politist in baie invitandu-l la una mica a spus ca nu e adevarat, ca el nu a facut asa ceva, de ce atata negare? Be here, be queer si gata, nu ii pasa nimanui.

Adriana 14w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Am mai auzit teoria asta, se refera la dreapta, si am vrut doar sa set the record straight. (De altfel din cate imi amintesc din presa momentului, istoria cu Larry Craig e privita ca un fel de buba pe fata sistemului de justitie si nu ca adevar obiectiv; a fost si episod in Boston legal apropo de asta). Eu una sunt multumita ca mai exista si oameni care, la acuzatia ca au parul roz, prefera s-o tina sus si tare ca nu e adevarat decat sa-si vopseasca parul. Este experienta mea ca multi dintre acestia traiesc in valorile familiei nu in "valorile familiei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Hmm, ciudat, eu daca vad negru pe alb ca omul e gay dar impotriva tuturor dovezilor incontenstabile el spune ca nu e asa, nu pot sa apreciez.As aprecia insa daca ar spune "da, sunt gay, a fost greu sa imi neg pornirile dar ma simt usurat ca a iesit la iveala". In plus, nu iti bate joc de comunitatea gay si nu le nega drepturile cand tu insuti esti unul dintre ei.
Daca femeile luptau cu asa indarjire pt drepturile femeii unde eram azi?

Iar faza cu valorile familiei, give me a break, traiesc in valorile familiei dar isi inseala nevestele cu barbati...unde e valoarea, respectul fata de familie, nevasta si copii?Inselatul de orice fel arata ca nu respecti nici o valoare a familiei.
Ai avea respect daca ai iesi din dulap si ai divorta ca sa poti sa zburzi cu cine vrei.

Adriana 14w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana



Practic ceea ce spui tu este ca homosexualul de acest tip, investeste o anumita persoana cu puterea de a-i alina afectul, de a-i satisface nevoia de siguranta si asa mai departe. Pana aici e corect dar ca sa aplicam obligativitatea ca obiectul sa fie de acelasi sex, practic lucram cu niste prejudecati culturale: ca barbatul e mare si puternic si stapan pe el si tatos, ca femeia e materna si alinatoare si grijulie. Sau, dimpotriva, daca subiectul isi satisface invers acest tip de nevoi.
Practic tu sustii ca el nu poate vedea o persoana de celalalt sex ca aducandu-i ceea ce are nevoie si eu nu inteleg de ce nu poate. Pentru ca in mod sigur exista barbati si femei care isi cauta si gasesc o figura parentala sau de orice alta natura care ar satisface orice conflict de afect nerezolvat, in relatia heterosexuala pe care o au. Ce face diferenta (din punct de vedere psihanalitic freudian) intre acestia si cei carora le trebuie musai unul de acelasi sex?
Lasand asta la o parte, ce facem cu faptul ca toate cele de mai sus se petrec in adult. Ori noi cunoastem deja in zilele noastre ca orientarea sexuala e deja stabilita pana la pubertate, in general dinainte de perioada aia de latenta sexuala a lui Freud.

Principiul placerii pe care il enunti ca prosibila explicatie, poate veni in detrimentul atitudinii tale pro deoarece un adversar in dezbatere ar putea spune: ei, tocmai de aia, destrabalarea trebuie oprita, este impotriva bunei morale, iar daca homosexualitatea vine din destrabalare este deci un viciu ce trebuie eradicat. Este o panta periculoasa asta cu placerea, pentru ca , sa nu uitam, asta e fundamentul pe care s-a sprijinit sute de ani ideea ca homosexualitatea este doar un viciu (asta e terminologia epocii
) precum drogul si alcoolul, trebuie doar sa ne dezbaram de el cu un efort de vointa oarecare.






Inaioana,incep prin a spune ca eu nu cred ca imaginea masculina si cea feminina sunt prejudecati culturale, mai ales la nivelul perceput de copil.
Un copil are cu mama si cu tatal sau relatii diferite, complementare dar diferite.
Baiatul incepe sa vada diferentele dintre cele doua sexe, la un nivel minimal, dar totusi il surprind.Intai descopera diferenta dintre el si fete: penisul.Faptul ca el se joaca altfel, are alte interese.Copilului i se spune ca e baiat, ca va ajunge mare ´´asa ca tata´´ si va putea si el face cutare si cutare lucru.
Problemele apar cand copilul devine pasiv fata de tata si tot ce vrea este sa ii intre in gratii, fara a incerca sa ´´lupte´´ si sa-si doreasca sa fie ca el.El se supune tatalui, adica figurii paterne. El este cel mai puternic, pana si mama, considerata fiinta suprema,prima iubire a copilului, i ´´se spune´: il mangaie, il pupa, doarme cu el, etc. Asadar figura paterna ramane obiectul in fata caruia trebuie sa te supui.Nu vorbim de nicio conotatie sexuala.
De aceia el, cand va creste, nu va putea vedea intr-o persoana feminina idealul, e blocat pe afectivitatea masculina. Feminin inseamna bland si supus, mama e blanda, mama plange uneori, tatal este ´´mai puternic´´.
Isi poate gasi eventual fericirea in bratele unei femei ´´altfel´´, o femeie care-l ´´tine sub papuc´´ si ii ofera autoritatea care pe el il linisteste. Aici sunt de acord cu tine, salvarea poate fi gasita intr-o relatie hetero.Dar este asta chiar o salvare? Inseamna oare ca adultul isi satisface in aceasta relatie nevoia afectiva?
Sau poate pur si simplu renunta la ideea de femeie, cautand figura masculina, dezvoltand afectivitate fata de anumiti barbati.
Chiar daca orientarea sexuala a fost demult stabilita, doar maturitatea il face pe om sa accepte. Multi homosexuali spun ca ei simteau o atractie pentru barbati, dar ori o negau ori nu intelegeau ce-i cu ea.

Eu cred ca nimic nu este cert cand vorbim de viata psihica a adultului de azi, copilul de ieri.Pentru ca nivelul de agresivitate, iubire,manifestarea puterii, interdictiilor, etc, nu este doar unul, in relatia parintilor cu copiii.
De aceia este mai corect daca privim cazurile individual, ceea ce ingreuneaza foarte tare elaborarea unei definitii general valabila.

Si pana la urma, pe afectivitate se bazeaza si relatiile noastre sexuale, mai exact pe suma experientelor noastre afective pe care le-am tot strans de-a lungul timpului.

Homosexualitatea nu e un viciu, este consecinta unor factori. Cei care striga in gura mare ca ar trebui eredicata nu ma impresioneaza cu nimic, ba chiar ii acuz de probleme afective nerezolvate, de tristete psihica, de imposibilitatea de a fi sinceri cu ei insisi .
Sigur ca e o panta periculoas placerea, dar sa dea cu piatra ala care n-are nicio placere pe care si-o satisface.

Ai dreptate, spuneai mai devreme ca , teoretic, orice invat are si-un dezvat. Gandeste-te cat de greu poate fi pentru un barbat sa descopere ca el este defapt gay. Chiar si in societatea noastra. Acel barbat are doua variante: se accepta pe el, asa cum simte sau neaga cu inversunare propriile porniri. Cati din ei crezi ca merg sa ceara ajutor specializat? Cati isi dau seama constient de asta?
Plus ca exista homosexualitatea innascuta, deci chiar si pentru un specialist poate fi greu sa stabilesca daca pornirile homosexuale au la baza vreun conflict afectiv nerezolvat. E nevoie de ani de terapie. Probabil de aceia un gay va spune ´´asa m-am nascut´´ mult mai simplu, decat sa inceapa sa sape in trecut,este o actiune foarte dureroasa.



Acum , vreau sa te intreb ce crezi tu despre homosexualitatea pasiva si activa, ce factori deosebesc aceste doua atitudini?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

O sa incep cu sfarsitul. Problema e ca ma pui sa operez cu niste termeni care nu se mai folosesc, fiind dovediti ca inexacti, bazati pe bias. Nu exista homosexualitate pasiva si homosexualitate activa. Iarasi este un mod patriarhal de a pune problema sexuala in termeni de dominare/supunere, relatii de putere cumva maniheiste, lucru ce vine din modelul patriarhal femeie/barbat. Din cate am citit (ca nu am acces direct la experientele oamenilor) rolurile sunt amestecate in relatiile homosexuale de cele mai multe ori, nu exista activ (care domina, care penetreaza) si pasiv (care se supune, care primeste penetrare), mai ales ca sexul cu penetrare oridecare nici nu e asa de prezent in realatii le homosexuale cum ne imaginam noi, heterosexualii, care ne raportam la tiparul clasic de sex (vezi dilema lui Bill Clinton). De fapt am inteles ca exista multe relatii homosexuale in care aceasta nu este niciodata prezenta, relatia sexuala fiind libera de aspectul asta, cumva echilibrata in termeni de putere intre cei doi. de asemenea, cred ca e mai usor de imaginat ca lesbienele au de asemenea o relatia echilibrata din acest punct de vedere.
Spun ca e bias cultural toata interpretarea asta freudiana, pentru ca nu imi raspunde la intrebarea "cum e posibila existenta homosexualitatii in societatile in care modelul de tata occidental nu exista deloc?" Spre exemplu vorbeam mai devreme despre Mouso, sociatate matriarhala in care tatal natural al copilului nu exista in viata lui. ai sa imi spui ca figura paterna este preluata de unchiul prezent, dar nu e asa simplu. Pentru ca inteaga constructie culturala despre barbat care ne insoteste in lumea occidentala (ca e puternic, pater familias, detine proprietatea, are puterea de decizie si asa mai departe) dispare cu totul in sociatatea matriarhala despre care vorbim. Si atunci cum explicam homosexualitatea din societatea respectiva ca putand fi dobandita in felul explicatiei freudiene?
Vezi, problema este ca, asa cum spuneam si ain alt mesaj, atributul de a fi filosofie speculativa, va face pe adeptii psihanalizei sa caute si sa gaseasca posibile explicatii speculative si pe aceasta tema. vor schimba registrul si vor gasi petecutzul care sa se muleze si pe aceasta situatie, vor cauta si gasi alte tipuri de traume sau de prezumtive blocari ale rezolvarii unor prezumtive conflicte si asa mai departe. Perspectiva asta nu ma satisface, iar eu o consider periculoasa. Asta pentru ca dand libertatea oricarei interpretari, practic legitimeaza perspectiva conform careia unii oameni s-au defectat pe parcursul cresterii lor, cresterea copilului trebuie sa aiba un anume unic parcurs ca sa rezulte intr-un copil non nevrotic ...si de aici pana la "adevar universal" mai e doar un pas.

Trebuie sa ma intrerup. Revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Pana revii, sa nu imi uit ideea, intrebarea despre a fi activ sau a fi pasiv mi-a aparut prima oara cand am discutat fara perdea cu un amic homosexual. Omul declara sus si tare ca el este pasiv, face si activ dar asa..ca diversificatie .

Nu cunosc alte date despre asta, am doar marturia unui singur om.
Acum ma gandesc ca indiferent de relatiile hetero sau gay, ne rezumam la a da placere si la a primi placere. Sigur ca intr-un act normal ideal dai si primesti, dar uite ca sunt prezenti si pasivii..puri, atat gay cat si hetero. Gata , m-am luminat, n-are legatura cu orientarea in sine.

Legat de Mouso, ma depaseste putin, pentru ca eu stiu ca cultura in care traieste un om permite sau nu aplicarea unei ideologii psihologice, cum e psihanaliza in acest caz.Sunt convinsa ca cei care opereaza practic cu psihanaliza lanseaza diferite speculatii care se intrepatrund cu alte curente psihologice dezvoltate de-a lungul timpului, si deci nu mai sunt punct de vedere psihanalitic.Si raman pana la urma doar puncte de vedere, rapid demontate de alte puncte de vedere....

Pana una alta noi toti suntem oarecum ´´defecti´´,si e bine ca-i asa, normalitatea NU EXISTA la nivel universal! Ideea terapiilor este doar aceea de a incerca sa-l faca pe om sa se accepte,sa poata coexista ´´normal´´ in societatea lui, sau de a indrepta problemele grave care tin subiectul intr-o stare care-i face rau.
Nu cred, defapt sper ca nu se va ajunge la ´´a controla´´ cresterea unui copil dupa reguli general universale, pentru ca pur si simplu acestea nu exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Fete si baieti vreti ceva de rontait? Ia uitati-va la topicul asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149885


Veninul dauneaza grav sanatatii.

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput