LMA>Ghiocei de Martie-Aprilie 2009**175**

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonapro spune:

LA MULTI ANI!

MARIA CRISTIANA

si multe pentru mami.

Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Situatia de pe plantatii s-a imbunatatit, a trecut criza
provista 1 specialist de cultivare, rodica 31, pisigri 72, ela 65, iuca 1 specialist de productie,dyana 54,mireal 50, dodo 30,petrean 66, gaza 50, simina 34, shasa 70,monique 56, cristina72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

veronica 31, dana inna 49

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Hai ca iar is defazata:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503:


Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m


Fetelor, eu n-as pune in aceeasi oala traditiile/superstitiile cu religia... Obiceiurile astea de care se vb initial (moatze, tavi, chiar ursitori, etc) se fac pt ca "asa se face" si au origini paganesti, multe de pe vremea dacilor, si difera (in detaliu) in functie de zona. Insa ceea ce tine de ritualul bisericesc este cu totul altceva. Daca aveti intrebari gen "de ce asa si nu altfel?" ar trebui sa va raspunda un preot. Nu-i padure fara uscaturi, insa nu toti sunt retardati sau fara credinta. Si fiecare crestin "practicant" ar trebui sa aiba un duhovnic, adica un indrumator in ale religiei, duhovnic pe care si-l alege fiecare si cu care ar trebui sa fie compatibil si pentru care sa aiba respect si incredere. Altfel nu vad de ce ne-am mai duce la biserica sau de ce am avea nevoie de oficierea tainelor bisericesti, daca pentru noi nu au nici o valoare. "Tolerarea" acestor oficii, mai ales de "gura lumii" este ceea ce eu nu pot sa accept. Pentru mine este lipsa de respect. Sa nu uitam ca este vorba despre DUMNEZEU si Casa Lui.
BIANCA, probabil tu te refereai la cu totul alt aspect, care mie sincer imi scapa acum, dar chiar nu-ti spune nimic fraza "ne nastem din pacat"? Necuratia este de multe feluri, insa mie asta la care te-ai referit tu mi se pare cel mai evident...Si bine inteles ca si copiii pot fi pagani atata timp cat nu-s crestini...ca doar asta inseamna!
Sa nu va inchipuiti ca sunt vreo bisericoasa care se da mare sau va judeca pe voi, pacatoasele! Departe de mine gandul! Dar m-am simtit cumva datoare sa iau apararea bisericii in discutia asta..Eu personal am mare respect pentru religii in general, si pentru Biserica Ortodoxa in special. Chiar daca mare parte din ritualul bisericesc uneori pot spune ca imi jigneste intelectul, daca ma gandesc de doua ori, ma smeresc si inteleg ca de fapt asta este calea pe care merg spre lumina (se poate citi si iluminare) si bogatul, si saracul, si prostul, si desteptul...Asta e modul cel mai concret de a fi egali cu totii in fata lui Dumnezeu.
Din pacate am gustat din plin binefacerile acestor rituri, de care recunosc ca am fost tentata (am mai si cedat tentatiei cateodata) sa fac haz, cu superioritate, insa atunci cand mintea se blocheaza intr-un disperat "DE CE???" si durerea te distruge fizic, "executarea" irationala a ritualurilor este singurul lucru pe care il poti face si care la un moment dat iti aduc un strop de lumina in suflet....
Cat despre mult-mediatizata moarte a bebelusului la botez, eu consider ca a fost un accident, atat de rar, ca nu cred ca e botezul mai periculos pentru copil decat inofensivul somn in patut. Iar scufundarea capului in apa mi se pare gestul cel mai plin de simbolism din intreaga taina a botezului, deloc barbar, si nu as renunta la el (e normal sa ti se stranga inima ca mama cand iti e facut puiul sa planga, indiferent prin ce metoda).
In fine, ma apucai sa scriu romane... Asa patesc mereu cand e vorba de religie. Sa va fie invatatura de minte pt viitor.

http://www.lucamic.blogspot.com/


Mai, scuze. Nu am vrut sa trezesc controverse. Eu ma refeream la faptul ca religia nu are legatura cu biserica. Nu toti preotii fac asta pentru ca asa simt. Multi au o meserie de relatii publice si influenteaza opiniile oamenilor prin intermediul credintei mai ales la tara.

Oare cade biserica daca o femeie careia nu i s-a citit molifta de 40 de zile intra in ea? Cade daca un copil nebotezat intra in biserica?Are copilul colici daca nu ii citeste popa? De ce femeia la menstruatie nu are voie in biserica? (ei bine, are. Insa e o interpretare gresita a unor pasaje din Biblie)

Si la urma urmei de ce trebuie sa il bage cu capul in cristelnita in conditiile in care Iisus s-a botezat adult fiind? Nu cred ca fost bagat in niciun cazan...Nu cred ca scrie undeva despre scufundatul capului in cristelnita.

repet, nu am nimic cu religiile- sunt fascinata de musulmani si de cum isi respecta ei religia desi uneori devin habotnici, sunt iarasi incantat de cum suna o orga intr-o catedrala catolica si as vrea sa merg in fiecare si o ascult, imi place cum se bate toaca la manastiri si daca ma nimeresc pe langa una la o ora apropiata de una din slujbe stau si o ascult- insa obiceiurile combinate cu religia sunt dezastru.

Simplyana, te rog sama scuzi daca te-am enervat/suparat. Gata! Inchei acest subiect ca sa nu mai dau nastere la alte discutii.



Na ca tre' sa redeschid subiectul.
In legatura cu ce a zis Simplyana: multe dintre ritualurile pagane au fost adoptate de biserica, ceea ce pana la un punct e OK, ca doar era normal sa existe o continuitate cultural-spirituala a comunitatii crestinate. Problema e cand preotul insusi pune prea mult pret pe superstitii, cand preotul insusi respecta mai mult litera decat spiritul Scripturii. Scrie - io cred ca am citit intr-un catehism - ca botezul poate fi facut, in ultima instanta, de oricine, chiar si cu tarana, in situatii exceptionale. Deci bagatul cu capul in apa nu face botezul mai botez, ci rostirea cuvintelor rituale, credinta parintilor si, mai ales, dorinta lui Dumnezeu.
De ce e femeia lauza necurata? Io n-as cauta o explicatie crestina. E in toate traditiile primitive: femeia la menstruatie sau femeia lauza e cumva "spurcata", faptul ca varsa sange o face asa. Sangele ei pateaza pamantul, pateaza comunitatea si sunt culturi care exilau femeile sangerande. E nedrept? In forma mentis a noastra da, in contextul lor mental nu. E o interpretare simbolica atat de veche, ca nu cred ca s-a obosit nimeni s-o demonteze/refaca in context crestin.
Faza cu nascutul din pacat: textele zic (ceea ce logica noastra contrazice) ca pacatul stramosesc se mosteneste. Deci copilul o fi el bun si pur si curat, dar e incarcat cu pacatele parintilor si ale stramosilor stramosilor, de la Adam incoace. Ca noua nu ni se pare drept, e adevarat, insa aici nu-s sigura daca nu cumva dogma bajbaie, in loc sa ne ofere o explicatie clara si acceptabila, sau mintea noastra nu e in stare sa accepte.
Bianca, in majoritatea privintelor sunt de acord cu tine. Insa e si o problema de atitudine: ce faci cand nu intelegi de ce e asa? Spui ca practica respectiva e o prostie si alegi sa nu o respecti sau te gandesti ca poate inca nu ai inteles pana la sfarsit sensul acelei practici si poate ar fi bine, pana te lamuresti sa o accepti? Amandoua atitudinile sunt la un moment perdante, pentru ca e greu sa distingi intre cele doua situatii. Si, in fond, nici nu ar trebui sa facem noi operatiunea asta de decantare, cel putin nu singure, dar cati preoti au inteles ei insisi spiritul Scripturii, cati sunt in stare sa puna in cuvinte profane, ca sa pricepem si noi?

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

mario al meu e destul de marait inca...cauza nu o stiu sigur...k vad ca aseara nu a mai fost chiar asa...dar azinoapte a dormit groaznic...oricum ...sper nma sa fie astenie de primavara si la el...
DAR...m-am convins k stie sa mearga f bine......numa' k nu prea ii place...prefera mersul in 4labute...mai rapid...mai comod
in rest..la fel...cum aude muzica...bate din palme si eventual si din picioare...
lapte nu mai bea deloc......iar in rest...toate bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

bai nene am nimerit aici,la un colectiv super zapacit....deci sunt toti nebuni...e destul de ok per total...numai k programul e cam lungut...adica stau destul de mult departe de mario...insa dupa ce rezolv partea economica...caut ceva mai scurt....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

LA MULTI ANI MARIA!Noi ne-am trezit la 8.30.De la un timp nu mai are stare deloc,se plimba prin casa, vrea sa traga de tot ce vede,se supara daca nu ajunge.Magdy cand ai zis de limba de vitel, m-am intrebat ce planta mai asta si la ce o folosi? dupa ce ti s-a raspuns mi-am dat seama ca e carneOlga, ce seamana David cu tine.Ma duc sa mananc ca nu am mancat decat un castronas cu gris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

Stie cineva vreun doctor ginecolog bun la Medlife Unirii?Doctorita mea la care ma duceam e cam departe de mine acum si vreau sa ma duc la un control.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

m-am intors de pe plantatii si n-am castigat pentru nimeni mai mult de 5 bani

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Novusa sosit postasul....multumimsunt super...


Bazar general pe DC


Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena


Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!



Mergi la inceput