La apusul flacarii violet

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren
De exemplu, pentru Laura si mine ramane un mister absolut ce anume inteleg homeopatii prin "solutii-dilutii" in care s-ar gasi o milionime dintr-o molecula de substanta "utila" (sau "activa").

Pai nu ne spusesi chiar tu ca Mr. Fisher amesteca viguros dilutiile? Atat de tare incat moleculele se sparg in milioane de bucatele care permit continuarea procesului de dilutie dincolo de limitele penibilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Buna ipoteza, capcaunule, dar cum noi nu suntem "initiati", poate ne scapa ceva ... sa asteptam o explicatie de la cei care par a fi informati (din moment ce pot sa propuna tratamente). Eu sunt serios foarte curios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid
Legea se poate consulta www.emedic.ro/Legislatie/163.htm" target="_blank">aici impreuna cu anexa (savuroasa).

Din anexa aflam ca hidrogenul este agent oxidant!
Virgulele astea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Genul asta de proceduri sint decontate de casele de asigurari?


Sistemul de sanatate pe aici pe unde locuiesc eu este 100% de stat. Asigurarea de baza, cea prin "casa", e gratis pt toata lumea (ceea ce nu e cea mai buna idee dar asta ar fi cu totul alta discutie). Angajatorii ofera "asigurare privata" dar practic astia sunt bani pt servicii neacoperite de casa (gen camera privata la spital). Angajatorul meu imi acopera prin aceasta asigurare suplimentara cateva sedinte de masaj pe an, asta e, lucrez aproape numai in picioare si in conditii stresante; scoala are si gym unde am acces gratis. NU mi se pare ca-s prostii, ei au un intreg discus despre cum sunt ei obligati sa-mi asigure mie cele mai propice conditii ca sa traiesc intr-o stare de well-being.
beren, mersi; asa e, nu inteleg ce rol au dilutiile. Ca thuja poate sa aiba nustiu efecte e foate posibil, asa cum au o gramada de alte plante.
Pe de alta parte, la categoria deochi pe mine sa nu contati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren
sa asteptam o explicatie de la cei care par a fi informati

Iegzista. Memoria apei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Beren nu sunt de specialitate, doar un consumator, de voie, de nevoie al homeopatiei. As putea sa-ti explic, mai putin stiintific (caci nu sunt doxa de de toate, ca altii, dar am citit mult din acest domeniu). Insa nu simt ca ar avea un rost. Pentru ce as face-o? Sunteti atit de inversunati sa combateti o idee, incat eu simt ca nu mai are rost sa imi consum energia pt a va raspunde. Acum vor urma misto-urile aferente, cunosc lectia.

Si inca ceva: daca nu as fi incercat tratamente homeopate - recunosc, fara prea mare incredere la inceput, e omeneste asta - poate ca nu as fi fost asa de increzatoare in efectele lor. Nu a functionat nici la mine orice remediu, de la inceput, pt ca a trebuit ceva timp sa gasesc un homeopat bun. dar apoi s-au rezolvat niste probleme carora cativa specialisti medici alopati nu au reusit sa le gaseasca o explicatie, ci imi recomandau operatii, interventii samd.
Eu nu vorbesc din "stiu cazuri", ci pe ce a functionat la mine si familia mea.
Oricum, homeopatia nu e facuta pt cei care vor sa bata din picior si problemele vechi sa dispara. E necesara putina rabdare si un medic homeopat experimentat. Castigul cel mare, inafara de vindecarea propriu-zisa, este ca nu iti mai intoxici organismul cu substante chimice (cum sunt medicamentele clasice).

Eu inteleg si punctele voastre de vedere, este ABSOLUT normal, omeneste, sa nu aveti incredere. Nu va cere nimeni sa o dobanditi. Treaba voastra!
Singurul lucru care pe mine m-a deranjat este combaterea prin mistocareala si nu prin logica.
Scuze daca m-am implicat prea serios intr-un subiect al carui protagonist l-a dorit de la inceput la misto. Greseala mea!





Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.





www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Danat, tu scrii misto foarte des!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat
Eu nu vorbesc din "stiu cazuri", ci pe ce a functionat la mine si familia mea.

Nici eu nu vorbesc din auzite cand v-am povestit ca raceala mi-a trecut fix dupa anuntarea rezultatului ultimelor alegeri prezidentiale. Si-acum ce sa fac, sa declansez alegeri anticipate cand ma mai prinde vreo viroza?

danat, acum serios. Experienta personala care nu este controlata stiintific nu este relevanta. Nu stii si nici noi nu stim care a fost problema, care a fost contextul si ce s-a intamplat in realitate. Faptul ca rezolvarea unei probleme a urmat unei anumite actiuni nu inseamna ca acea actiune este cauza rezolvarii problemei. Este o falsa corelatie cata vreme ea nu se regaseste la o multime consistenta de alti pacienti. Este doar o ipotetica corelatie daca nu se poate descrie stiintific traseul de la acea actiune la presupusul ei efect (evident ca nici eu nu pot explica cum anuntarea rezultatului votarii a stins toate simptomele racelii, asa ca am abandonat aceasta ipoteza, presedintele in exercitiu poate rasufla usurat).

Sunt atatia factori in joc incat nu este de mirare ca dintr-o multime de oameni care urmeaza tratamente homeopatice sa fie cativa care constata o ameliorare. Cazurile vor fi hipermediatizate de homeopati pentru a-si vinde remediile. Si showul va continua ca orice alta religie.

Stiintele (inclusiv medicina si farmacia) presupun altceva. Studiul pe un numar mare de subiecti inclusiv un grup de control. Daca efectele sunt statistic evidente, adica nu unu-doi vindecati acolo ci un procent semnificativ, chiar si numai 10-20% este relevant, abia atunci corelatia poate avea un substrat real si incep cautarile mecanismului. Odata gasite niste mecanisme acestea pot fi imbunatatite sau "ajutate" pentru marirea procentului de succes.

Ori, niciun homeopat din lume nu a reusit sa demareze un studiu de o asemenea rigurozitate care sa puna in evidenta o corelatie cat de cat veridica, ca sa nu mai pomenesc de faptul ca nimeni nu a dat o explicatie verificabila sau macar credibila (de aceea si mistourile, dar ele nu sunt adresate utilizatorilor homeopatiei ci promotorilor acesteia) pentru aceasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat
Castigul cel mare, inafara de vindecarea propriu-zisa, este ca nu iti mai intoxici organismul cu substante chimice (cum sunt medicamentele clasice).

Dana, intrebarea la care tu alegi sa nu raspunzi nu e de ieri-azi, nici de la inceputul DC-ului, ci de mult timp. Desigur ca stim foarte bine raspunsul: este extrem de improbabil sa existe macar o molecula de substanta activa in remediul homeopat obtinut prin acele dilutii succesive. Mai pe sleau, remediul homeopatic este apa chioara.

La nivel individual, pot exista cazuri in care sunt raportate "vindecari". Din cauza ca aceste situatii nu sunt verificabile sau reproductibile in experimente controlate, ele nu au nici o valoare obiectiva. Asa ca nu se poate vorbi despre homeopatie ca parte a medicinei, traditionala sau moderna.

Subiectul este relevant nu atat pentru cei care participa activ, cat si pentru cei care doar citesc - unii pentru prima data - despre problema asta. De exemplu, confuzia intre homeopatie si medicina traditionala (tratamente nediluate cu plante) este inca raspandita.

Si mai relevante sunt consecintele la nivelul societatii. Atunci cand un practicant homeopat face bani vanzand apa chioara cu pretentii de medicament, asta se cheama frauda. Iar atunci cand un pacient care poate fi tratat doar prin medicina moderna si medicamente sintetice intarzie tratamentul din cauza sperantelor false induse de homeopatie, se cheama neglijenta criminala sau mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Dana, nu ai inteles ce am vrut sa zic, dar nu-i nicio problema.
In primul and, preturile la multe tratamente homeopate, acum 5,6 ani, erau destul de prohibitive. Ca presupun ca doctorita nu mi-a recomandat variantele mai scumpe doar analizandu-mi infatisarea (ce-i drept, imi pusesem si eu hainele de bune )
Insa am prieteni care au cheltuit mici averi pe consultatii si tratamente in van. Ma bucur ca tu ti-ai rezolvat problema de sanatate.
In ceea ce ma priveste, prefer mijloacele curative care si-au dovedit statistic eficienta si nu sa cheltuiesc bani, timp si energie cu speranta ca voi gasi, odata si-odata, daca si numai daca am noroc, un medic homeopat competent.

"Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori"

Mergi la inceput