Burger de fasole (de post, vegan)?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ooff, mii de scuze, pur si simplu am uitat de revista!!
iata reteta:
2 linguri ulei
o ceapa rosie taiata fin
2 tulpini de celery, taiate fin
un catel mare de usturoi, taiat fin sau zdrobit
un ardei rosu iute, mic, taiat, fara seminte
2 x 410g fasole la cutie
1 lingurita chimen praf
150ml iaurt grecesc (pentru servit)
2 rosii coapte, fara seminte, taiate
buchet mic de coriandru
chifla integrala, salata verde, pentru servit

se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta, se adauga ceapa, telina si usturoiul taiate marunt, ardeiul iute, se acopera si se coace la foc mediu pentru 5 minute sau pana cand sunt inmuiate bine.
se pune fasolea intr-un bol mare si se zdrobeste cu furculita pentru a obtine o pasta grosiera. se adauga ceapa si telina, apoi chimenul, se adauga sare si piper dupa gust. se formeaza burgerii cu mainile ude, se lasa la rece vreo 30 de minute.
se amesteca iaurtul, rosiile si coriandrul, se asezoneaza.
se incalzeste restul de ulei si se prajesc burgerii cam 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos. sau se pot coace in cuptor pe baking sheet, cam 20 de minute. se intorc o singura data pentru ca sunt fragili.
se servesc in chifle, cu iaurtul asezonat si salata.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nu-i nimic, Roxana, iti multumesc!!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput