Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *150*

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Ce-a fost tufetelor la capitolul trecut? Un brainstorming in acord cu vijelia de afara?


Ilinca, sa-ti dau o tigaie? Emilia, nu stiu cine esti si ce faci, dar sa-ti cresti copilul dupa cum spune tzatza Leana din piata, si mai rau sa vii cu parerile tale "dastepte" pe un forum (ca laptele matern nu contine anticorpi este cea mai mare tampenie pe care am auzit-o vreodata) intr-o epoca super-informatizata, in care toate mediile duduie de informatii si cercetari stiintifice, nu mi se pare o dovada de mare inteligenta.


Suzeta, Ianis nu a stiut ce-i aia decat intre 2-3 luni pe post de jucarie de rontait, in rest isi baga degetelele de rocker atunci cand ii este somn sau foarte foame, nu de fiecare data. Dar nu mi-am facut probleme, pentru ca am citit undeva ca "suptul degetului la sugar sub 1 an este ceva normal". Unii copii renunta singuri la suzeta/degetel in jurul varstei de 1 an, altii renunta gradual spre 2-3 ani, numai cand se ajunge la 4 ani exista tot felul de tehnici: http : // www . whattoexpect . com /toddler/behavior/thumb-sucking.aspx?xid=nl_YourDailyNewsletterfromWhattoExpect_20100128


Mireal, sint 100% de acord cu tine Nici noi nu planificam asa repede copil, nici eu nu stiam la ce sa ma astept, dar ma adaptez pe parcurs la fata locului si invatand o gramada de la colegele mele iubite de pe forum



Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Novus, poate www.incaltaminte-copii.ro/index.php?obj=front&action=q_a" target="_blank">asta te ajuta

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel



studiez !

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310
M-am hotarat sa nu o dezvat de nimic din ceea ce se numeste a fi reflex arhaic pentru ca am incredere in mostenirea ei genetica si stiu ca va renunta o data cu varsta la multe din aceste obiceiuri.

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009


Georgiana de acord cu tine! E ceea ce am spus si eu cu alte cuvinte.
Citat:
citat din mesajul lui georgiana310
Poate ca am eu o super-nevoie de protectie fata de Monica


Multumesc!



Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Ela, ce mai faceti ? ai disparut de pe aici, bine ca ai revenit !!



Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Doar pt cine doreste sa citeasca si altceva
Dreptul de a avea nevoi



Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Petra, nu e vorba de suzeta/degete/alaptat/nealaptat! Si daca spuneai in mesajul ala adevarul absolut al omenirii, acelasi lucru ti-l spuneam. Eu nu sunt avocatul Monicai si nici nu o "apar" de ceva. Dar, in mesjul ala eu am citit: Bine ca Ayla, dupa ce a cautat ca fraiera pe DC despre cum sa o scape pe Luana de suzeta - ca... deh, s-o lauda ea ca e fie-sa supra dotata si face lego, dar de suzeta nu e in stare sa scape - vine aici si ma ia pe mie peste picior. Tocmai pe mine, care ii explic clar ce are de facut!

Deci, in mesajul ala era vorba de TON! Si de respectul pe care il transmitem unei mame care vine si ea si intreaba ceva. Cu acelasi avant cu care am venit si eu si am zis ca am lasat-o pe Bris sa planga si NIMENI nu m-a judecat!!! Fiecare mi-a spus cum ar face/fac deci, argumentele PRO si CONTRA.

Tonul era problema in mesajul tau sau... paramesajul pe care il transmiteai...

Eu intru pe DC pentru ca desi nu va cunosc, ma simt foarte bine cand:
- o laudati pe Bris
- imi dati un sfat
- ma relaxez
- ma bucur de ghiocei
si
- NUUU, daca vad o Vitamina super avansata nu ma gandesc nicicum ca a mea e mai bleaga pentru ca tot noi, aici, ne-am spus una alteia ca FIECARE COPIL ARE RITMUL LUI si MAMA LUI, E CEA MAI BUNA MAMA PENTRU EL!

Dar, daca mi s-ar raspunde ironic, nu stiu cat de fericita as mai fi sa fac efortul de a intra aici...

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Ela, ce mai faceti ? ai disparut de pe aici, bine ca ai revenit !!



Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)










Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Floric..sa-ti raspund la ce ai intrebat la cap anterior
Karvolul..nu e totuna cu Colargol. Karvol sunt niste capsule cu ulei de eucalipt..care se pun pe batistuta..sa desfunde nasul copilului/adultutlui. Colargol, sunt niste picaturi urate..(colorate)pt nascul plin de muci,..sa-i usuce. Da.e ala ce Ilinca spunea ca usutra. Nu mi-a ajuns inca, insa am sa-ti spun dc chiar ustura.la "herghelia de muci0.".
ce-o detin ai mei
Aerosolii...se fac pe nas curatat, defundat.(.m-a invatat ORL-istul)altfel degeaba ii facem peste muci si apoi aspiram.Sunt benefici pentru desfundarea nasului..sunt ca si inhalatiile normale.NU dispar mucii dupa ele, insa dupa cate ture de aerosoli se va desfunda nasucul




Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ela, poti sa-ti deschizi o afacere cu tigai, ca vad ca suntem pornite care mai de care si pe teme diferite.
Eh, eu m-am calmat, nici nu stiu de ce m-am imflamat asa; dar mi s-a parut de-a dreptul nesimtzire ca o persoana care n-a dat niciun semn de viatza 1 an, desi stia bine ca la inceputul fiecarui capitol apare:"asteptam vesti de la...", care apare doar cand una dintre noi propune stergerea fetelor in asteptare, din moment ce intr-un an n-au zis nimic si care se contrazice singura (ba a fost tare bolnava si de-aia n-a intrat+ ca are copil pisicos, nici de-aia n-a intrat; ba-surpriza- de fapt e la curent cu tot ce discutam noi, e la zi cu cititul, altfel cum ar fi reactionat asa prompt la propunerea Aylei? Na, ca nu mai stiu de la ce am pornit. Reiau: deci mi se pare o nesimtzire ca o astfel de persoana care sta in umbra si nu catadixeste sa bage un enuntz scurt:"am nascut, la data de..." (hai ca toate avem copii mai mult sau mai putin pisicosi; urat ca baga la inaintare copilul ca pretext ca n-a putut scrie un randuletz...parca alti copii nu-s solicitanti, numai al ei...) apoi devine brusc foarte activa si incepe sa-si verse teoriile gen "e, hai, ce alaptare? nici anticorpi, nici substantze benefice...fraierelor!" jignind astfel cred ca 95% de mamici de la club, care au alaptat macar la inceputuri sau care inca alapteaza. Si cu asta am incheiat subiectul, dar am vrut sa stiti de ce m-am ambalat asa.
In alta ordine de idei, Sophiphi de azi aplauda; nu stiu de unde a scos-o, ca eu nu fac asa ceva, nu alaud, nu zic "braaavooo"; asta mai mult ca sigur e amprenta soacra-mii si maica-mii cu care am tot lasat-o in ultimul timp cand cu Manole si masina. In orice caz e tare haioasa cum aplauda ea larg, ca o foca

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
9luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodica2008 spune:

fetelor vremea de afara produce viscol si aici?Hai sa lasam naibi discutiile in contradictoriu !
CARVOLUL eu l-am folosit si am fost tare multumita de el.
Spre rusinea mea , nu stiu sa pun poze cu andrei sa il cunoasteti si voi,are cineva timp sa ma invete si pe mine?

Andrei si mami.

Mergi la inceput