Sa o ajutam pe Viorica !!

Sa o ajutam pe Viorica !! | Autor: Anca L

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

scriu acest mesaj in speranta ca o vom putea ajuta pe colega mea, Viorica, mama unui baietel de 11 ani, diagnosticata in mai 2009 cu LAM4 (leucemie mielomonocitara acuta).

Dupa 4 cure de citostatice nu a obtinut decat o remisiune partiala, medicul curant considerand ca trebuie facut cat mai repede transplantul allogen de celula stem. Intrucat nu are frati/surori procedura trebuie efectuata in strainatate.

In acest sens ea a depus dosarul 46345/29.09.2009 la Ministerul Sanatatii pt. obtinerea fondurilor necesare efectuarii transplantului in baza Ord. 50/2004. Clinica aleasa de comisie este in Graz, Austria. La aceasta clinica se fac transplanturi cu donatori neinruditi compatibili 100%, iar costul interventiei este de 75.000 Euro. Timpul mediu pentru gasirea donatorului este de 3 luni.

Pentru ca in situatia ei cateva luni pot fi critice, medicii de la Clinica Hematologie SUUB a caror pacienta este, prof. dr. AnaMaria Vladeareanu si dr. Cristina Ciufu, au trimis dosarul si la clinica 'San Raffaele' din Milano, prin intermediul dnei. Monica Bunaciu pres. ARIL (Asociatia Romana Impotriva Leucemiei) care a intermediat acceptarea la aceasta clinica.

Aceasta clinica face transplant si cu donator inrudit compatibil 50% (sunt foarte putine clinici in lume care fac acest tip de transplant). In acest caz donatorul ar putea fi fiul ei de 11 ani si deci, nu ar mai trebui sa astepte gasirea donatorului, dar costul interventiei este de 120.000 Euro.


In ultimul timp, starea ei de sanatate s-a agravat. Statul roman a aprobat deblocarea sumei de 10.000 Euro, necesara gasirii donatorului de catre clinica din Austria, iar clinica din Gratz a demarat procedura de cautare a donatorului. Din pacate, cei de la Ministerul Sanatatii nu au putut sa-i confirme ca,in cazul in care donatorul va fi gasit, vor fi deblocati si restul de bani necesari transplantului (75.000 E). In plus, costurile totale se ridica la cca 150.000 Euro (cu perioada de recuperare si controalele care trebuiesc facute dupa).


Pana acum noi am reusit sa strangem din donatii suma de 34.000 Euro, si orice donatie, cat de mica, ii poate salva viata.


Pentru cei care doresc si pot sa o ajute, conturile in care puteti transfera sau depune direct la banca banii, sunt urmatoarele:


Cont RON: RO53INGB0000999900206567
ING Sucursala Bucuresti

Cont EURO: RO77RNCB0141032764490003
BCR SJ Galati

titular cont: Oncica Viorica


Haideti sa incercam sa o ajutam sa ramana langa fiul ei.
Va multumesc pentru implicare si sustinere.

Persoana contact :
Anca Lipan : anca_lipan@yahoo.com ; 0728.246.603
Gabriela Mosneag : gmosneag@kepler-rominfo.com ; 0720736691

P.S. Am trimis la info@desprecopii.com dosarul continand informatiile acestui caz.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca L spune:


.............................

In numele familiei ei le multumesc mult celor care au ajutat-o.

Din pacate timpul nu a mai avut rabdare ....




Rog adminii sa inchida subiectul

Mergi la inceput