Cinematografia europeana (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

portocalia, mai zi-ne despre filmele care ti-au placut sau nu, despre regizori, flori fete sau baieti:)

iarina, si mata, maica!

Poate mai antrenam lumea, ca subiectul asta - cand nu-i pe moarte - seamana cu un blog de-ala unde blochezi toate raspunsurile:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Mihaelka, daca tot m-ai pornit....sa mai dau din casa
Eu aseara m-am canonit cu un film grecesc, Dogtooth, care nu mi-a placut deloc, da' deloc. In prima parte mi s-a parut o fada imitatie dupa Hanneke, e vorba in filmul asta de niste parinti care isi trateaza copiii ca pe niste animale. Daca la Hanekke jocul actorilor iti taia respiratia, aici mi s-au parut toti niste amatori.

P.S. Bre zicea Lilanda mai demult de un film turcesc cu un tanar filozof care mnoare de tuberculoza in casa de vacanta a familiei - da' nu-si mai aducea aminte cum se numea...am dat cautare pe net dupa subiect si n-am gasit nimic. Mihaelka stii cumva despre ce film e vorba? Ca pe lilanda o palise amnezia si nu m-a ajutat deloc. (apropos, Lilanda pe unde umbla, ca mi-e dor de ea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Si mie mi-e dor de lilanda!
Nu stiu cum se numeste filmuletele respectiv, eu stiu doar unul (de fapt doua dintr-o trilogie) cu un tanar poet care se intoarce acasa de la oras la moartea mamei si nici asta nu-i tocmai sanatos. Prima parte se numeste 'oul' iar a doua 'lapte'. Caut a treia parte de vreo doi ani - 'miere' se numeste' - dar n-o gasesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Am vazut doua dintre filmele straine nominalizate la Oscar: A separation-iranian si Bullhead-belgian.
Excelente amindoua. Cu Bullhead-ul m-am codit, daca sa il vad sau nu, descrierea de pe imdb e descurajanta, ceva despre mafia hormoilor bovini. Filmul exceptional- foarte intens. Citeva scene m-au emotionat zdravansi, abia am putut sa le urmaresc. Filmarile exceptionale-muzica, intreaga atmosfera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

ati vazut "Carnage", ultimul film de Roman Polanski? Nu-s sigura ca intra la cinematografia europeana, dar plusez... :). E de fapt o piesa de teatru transpusa in film, tot farmecul sta in jocul actorilor si in ascutimea replicilor. Actorii sunt pur si simplu beton, minunat alesi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Un film fain, cu Tilda Swanson (ptr cine o place pe Tilda): Io sono amore. film italian, din 2009. despre iubire, contexte... nu prea stiu sa spun despre ce e, doar ca Tilda "sparge ecranul" si nu o vezi decat pe ea, in rol de femeie de 50+, indragostita de un barbat mult mai tanar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaelca spune:

La aproape un an de la ultimul raspuns (portocalia, sa traiesti si sa bling-blinguiesti!), iata ca dezgropam subiectul (sa speram) si il punem la aerisit sa iasa duhoarea de naftalina.

Vazui si eu Carnage, foarte misto, mi-a placut. Portocalia (mereu m-am intrebat daca accentul cade pe 'ca' sau pe 'li', adica esti o portocala sau esti portocalie:), aveti dreptate domnia voastra cu jocul actorilor si ascutimea replicilor. Si cum pe mine m-a interesat mereu dinamica de grup - daca se poate sa fiu si eu in grup si sa observ dinauntru dar si sa particip - filmul e foarte misto din punctul asta de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaelca spune:

Vazut si 'Io sono amore'. Interesant s-o vezi pe Swinton, cu mutra ei androgina si statura de lord englez hranit cu creson, in rolul de femeie amorezata, lovita de pasiune carnala.

Mi-a ramas in cap secventa in care Swinton mananca ce i-a pregatit iubitul ei bucatar si actul mancarii e un fel de mini-act sexual (oops, pardon, dar ce sa-i fac:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaelca spune:

Voiam sa va mai spun despre un film frantuzesc, foarte lacrimogen si foarte misto, despre care ati auzit cu siguranta: Les intouchables.

Reteta e clasica: un tip paraplegic reprimeste pofta de viata in persoana unui 'asistent' cu care se distreaza foarte tare. Cu tot clasicismul si caracterul 'fumat' al scenariului, filmul e foarte reusit si te umple de optimism.

Enjoy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Micaelca, bine ai revenit! e portocalia cu accent pe "ca", de la portocaliu (culoarea). Da, scena aia cu Tilda, cand mananca, mi-a ramas si mie in minte. Nu stiu daca mi s-a parut neaparat sexy, mie mi-a facut mai degraba foame, crevetii aia aratau bine de tot :)).

N-am vazut Les Intouchables, dar o sa-l vad, merci de tip.

Recunosc ca-n ultima vreme n-am mai vazut niciun film european, m-am ingropat in seriale americane, pe care le-am consumat ca pe seminte. Tre' sa-mi revin.

Mergi la inceput