Gravidute prin FIV (53)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

Raluca , binisor .
acum m-au mai lasat durerile de spate , nu de tot , insa am mai capatat un pic de incredere .
maine la spital vedem ce si cum .

pupici Nataliei , saracuta ...aspirator nazal . suna tare urat .

Evy 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Evy, ai grija ca parca am auzit ca toate spitalele din tara sunt in carantina din cauza gripei noi. Asigura-te ca mai poti iesi din spital daca nu va fi nevoie sa ramai.. Mai bine suna-ti medicul si intreaba-l. Stiu ca si vizitele sunt limitate...asa am auzit la radio. Daca nu e asa, nu aruncati cu pietre.

Te pupic si iti tin pumnii.

Mai ai un pas mic pana la marea intalnire.

h.

minunata!
Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isa78 spune:

Buna fetelor

Azi am gasit acest subiect si am reusit sa va citesc cat de cat. Am intalnit persoana cunoscute de la FIV in Ungaria, unde am scris pana acum. Sunt o viitoare mamica de tripleti, obtinuti prin FIV in Debrecen cu dr Bodnar. Este prima FIV cu ET in 10 sept 2009.

Pana acum ma simt destul de bine. Stau acasa, dr Bodnar mi-a interzis total sa mai merg la serviciu, deoarece eu stau mult in fund (9 ore) si a zis ca nu e bine pt col. La control merg si in Oradea si in Debrecen. Ce ma sperie cel mai mult este ca va fi o sarcina dificila care am inteles ca daca o duci pana la 34 sapt este bine. Dr mea din Oradea vrea sa-mi faca cerclaj, cu care eu nu prea sunt de acord si nici dr din Ungaria, el a zis ca nu este necesar. deoarece colul este foarte bine inchis.

De acum incolo o sa vorbim mai des, probabil ca vom avea multe de povestit impreuna, sa invat multe de la voi.

Va pup pe toate si va doresc sarcina usoara.

Isa 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

Isa
bine ai venit . tripleti , nu prea am avut pe aici .
felicitari din toata inima si o sarcina usoara .
cerclajul este optional , dar iti ofera o mai mare siguranta , pt a evita o nastere prematura. medicul care urmareste sarcina decide .

Hepilica , am intrebat deja de dimi . se pare ca greu intri , la iesire nu e problema . sunt limitate vizitele la pacienti la 5 min .

tocmai acum s-au gasit si astia , cand ma pregatesc si eu de nastere
sper sa le mai treaca in perioada urmatoare

Evy 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Va pup fete dragi .
Bulinaco, pe noi, cele ce am nascut ne poti sterge din listute ca ne-am mutat la mamici de FIV. Va asteptam si pe voi acolo.
Hepilica, Raluca, ma bucur ca sunteti bine. Hai sa va zic cum fac eu ca poate va ajuta. Eu nu schimb pampersul decat atunci cand fac kk sau cand simt ca este plin. Iar noaptea deloc. Am noroc ca nu au facut eritem fesier ca poate as proceda altfel. Noapte nu vorbesc cu ele, le dau doar sa manance, nu le schimb, nu aprind lumina. Trebuie sa stie ca e noapte.
Cu masa noi avem deja program fix, mic dejun ora 9, pranz ora 13, o alta masa 5,30 si cina la ora 22. Noaptea mai au o masa, dar nu mai repede de ora 4. Daca se trezesc le dau suzeta sau ceai.
Nu le dati sa manance mai repede de 3 ore. Nu apuca sa faca digestia si nu e bine.
Cu scosul afara pe frigul asta si la mine e cam greu. Le scot in schimb la aer in balcon. Le imbrac gros si le pun in scoici si stau pe balcon cam 1-1,30 ore. Apoi le bag in camera cu geamul larg deschis si mai dorm.
In rest... fetitele mele mici s-au facut mari ca au depasi 5500 gr. Sunt f. active, rad, vb, vor sa stea in fundulet dar eu nu le las ca e prea devreme. Oricum nu ma plictisesc.

Gravidutelor dragi va doresc sarcini usoare, duse pana la termen. Sa nu va fie teama ca nu cantaresc destul copilasii pt ca ei vor creste. Asa am ajuns si noi de la 2 kg la 5 kg in 3 luni.
dear_bambie, eu am nascut la 39 sapt si 4 zile

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns li_am spune:

salut fetele,
ce mai e nou?

uau, Isa, tripleti, sa dea DD sa ai o sarcina cat mai putin complicata si puiutii sa stea bine pana la termenul lor! sa cauti sa ai cel mai bun medic din oradea pe care sa-l poti suna la orice ora din zi sau din noapte! ideea de cerclaj (in general, nu numai la tripleti) este una destul de controversata, se pare insa ca au existat teste care au evidentiat o imbunatatire a duratei medii pana la nastere cu 4-5 saptamani, dar si teste clinice care au concluzionat ca nu a existat nici o imbunatatire la gravidele cu cerclaj fata de cele fara... deci e o decizie extrem de greu de luat... mai ales cand colul e lung si inchis...

evy, mi se pare mie sau esti un pic mai relaxata? si noroc maine la control draga mea!

eu una sunt cu capul in nori, ieri am am facut plinul cu benzina la o masina diesel, noroc ca mi-am dat seama inainte sa pornesc motorul (ca-l faceam praf), oricum, am stat doua ore intr-o benzinarie la 40 km de viena si am asteptat sa vina platforma sa-mi ia masina s-o duca la service, pe urma am alergat isterica la doctor, sa ajung la timp la programarea pe care de fapt o aveam azi, nu ieri... ce sa-i faci, neuronul de gravi... in rest totul ok! maine avem 37s, bebita se pare ca e maricica, are peste 3kg, o asteptam cu nerabdare!

noilor mamici, tare-mi place sa citesc despre bebici mici, fie ei coliciosi, mucosi sau plangaciosi!

_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria - 36+ AMR 12

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Isa, bine ai venit! Sarcina cat mai usoara si la termen!

Moni, ce ma bucur ca mai scrii!

Cred ca m-am exprimat gresit, eu nu am probleme cu schimbatul pampersului. Am zis doar ca nu il schimb dupa ce papa pt ca vomita tot. Are un mic reflux, vomita cam multisor si incerc ca dupa masa sa n-o agit.

Ziua nu am remarcat sa aiba vreo regula de mancat sau dormit, insa noaptea e bine, o iau cu mine in pat si cum simt ca se agita o pun la san. Mananca putin si adoarme la loc. Asa am reusit sa ma odihnesc cat de cat.

Hepilica, tu ai pus cercei Maiei? Natalia inca nu are gauri si trebuie sa merg la Medlife sa-i faca.

Pupici!

Baby

de Natalia (03.09.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Moni, multumesc de sfaturi. Chiar sunt curioasa sa aud si alte pareri si ma bucur ca ai scris.Cum ai reusit totusi sa le faci programul asta de masa? Nu plang intre mese? Nu li se face foame...? Maia se trezeste dupa 2-3 ore si daca nu ii dau sa pape plange de mama focului si isi baga pumnisorii in gura.. In 24 ore ia cca 7-8 mese.
MA gandesc ca poate inspre 3 luni voi reusi sa mai reduc nr meselor, marind intervalele si cantitatea de laptic.

Raluca, eu nu am vrut sa ii fac Maiei gauri in urechi. Are insa deja 2 perechi de cercei superbi primiti cadou. Am vrut ca decizia asta sa ii apartina ei cand va creste, sa nu decid eu pe corpul ei atata vreme cat nu este o decizie vitala, evident. Atunci cand va vrea ea sa isi puna cercei, eu o voi ajuta. O voi incuraja sa ia singura decizii si sa si le asume. Daca la gradinita / scoala sau oricand vrea cercei, mami va fi de acord. Oricum, acum gaurile se fac f simplu, fara durere la orice varsta.

Ii poti face gauri Nataliei la Medlife. Sigur fac. Pe mine m-au intrebat din maternitate.

h.

minunata!
Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Felicitari proaspetelor mamaici sa fiti sanatoase si voi si bebelusii vostri si sa aveti parte numai de bucurii impreuna.

Evy iti tin pumnii. natere usoara si bebe sanatos iti doresc.

Hepilica si eu ii schimb pe pitici inainte de fiecare masa. Ii mai las cate putin goi si sunt tare fericiti. Cu Matei e mai greu ca el daca face pip cat nu are pampers se uda din cap pana in picioare ca are o stropitoate sa ii traiasca. Cu Ana e mai simplu daca face pipi cand e fara pampers ca nu de uda asa rau. Dar chiar si asa ii las putin pana sa le pun pampersul curat. Cu masa noi ne-am facut program si il urmam cu strictete. De la 3 luni au inceput sa papape la 4 ore si nu la trei la sfatul pediatrei. Cereau laptic la 3 ore dar incepusera sa pape mai putin. Ea mi-a spus sa le dau la 4 ore pt ca ei sunt mari si oricum nu vor mai papa asa mult ca la inceput cand aveau de recuperat kg. Asa ca papa noaptea o data intre orele 4 si 6 cand vor ei apoi la 10 la 14 la 18 si la 22. La orele 21 facem baita. Nopatea nu le schimb nici eu pampersul si nu stau la povesti cu ei. papa si atat dorm la loc.
Va mirati ca m\bunicutele se descurca mai bine cu nepoteii. Stiti de ce pt ca ele sunt mai relaxate si mai stapane pe ele. Copii simy asta si se simt in siguranta. Fiti si voi la fel si o sa fie totul bine.
Va pup trebuie sa fug la baita.


elena fericita de Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009

Piticii mei iubiti


Povestea noastra in Tabu

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Elena, Moni - tare mi-as dori sa reusesc si eu sa ii fac Maiei un program de masa. Ma gandesc ca poate acum e prea devreme (6 saptamani) si poate spre 3 luni vom face impreuna un program. Cu pampersii, voi incerca si eu sa nu o mai schimb noaptea. Nici eu nu stau la povesti noaptea cu ea.

Multumesc mult fetelor pentru sfaturi si informatii.

h.

minunata!
Multumesc lui DD.

Mergi la inceput