Ingrijirea bebelusului prematur

Ingrijirea bebelusului prematur | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Se considera ca bebelusii nascuti inainte de 37 de saptamani de sarcina sunt nascuti prematur. Mamele de bebelusi prematuri sunt adesea speriate si ingrijorate, chiar nervoase din cauza acestei situatii. Este adevarat ca bebelusii prematuri au un risc crescut de a avea una sau mai multe complicatii. Riscul complicatiilor este cu atat mai mare cu cat bebelusul se naste mai timpuriu. Orice complicatie pe care o are un bebelus prematur va fi monitorizata si tratata in unitatea de terapie intensiva a maternitatii. www.desprecopii.com/info.asp?id=1854" target="_blank">Iata mai jos o scurta descriere a lucrurilor la care va puteti astepta legat de ingrijirea bebelusui prematur si sfaturile de la Desprecopii:

**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Medeuta spune:

Ar trebui ca in fiecare sectie de neonatologie sa existe si un medic specialist oftalmolog...sau daca e prea mult macar toti acei copii nascuti mai devreme si cu nevoie de oxigen,sa fie trimisi la un control oftalmologic inca din a 4a saptamana de viata.Cred ca cea mai mare problema a acestor copilasi ramane retinopatia de prematuritate ,care din pacate in multe cazuri este descoperita cand deja este intr-un stadiu foarte avansat...Am citit undeva ca la copii care sunt dependenti de oxigen se acopera ochisorii ca un fel de protectie...deoarece oxigenul atat de necesar este in acelasi timp extrem de daunator ducand la dezlipirea retinei...sunt multe de discutat pe aceasta tema...am trecut prin asa ceva,stiam ce inseamna oxigenoterapia si am cerut control oftalmologic si in materniatte si la medicul de familie si la pediatru...la toti auzeam aceeasi replica:"este prea mica si nu s ar vedea nimic la examinare"Daca imi ascultam instinctul poate ca acum bebelusa mea vedea cu ambii ochisori...dar la noi in tara mai sunt inca multe lucruri de invatat despre ingrijirea prematurilor....pt toti medicii plictisiti si ignoranti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lencuta spune:

buna medeuta si eu am un baietel prematur si a fost tinut la oxigen dar am avut "noroc" ca a facut icter de 3 ori si a fost acoperit la ochisori si nu a avut probleme la ei,dar am avut colege din spital care a trebuit operati copii pt dezlipire de retina a si apropo depinde unde ai nascut de ex in polizu buc se face control la ochi la 1 luna de la nastere si de un medic f bun de la emilia ilza dr. nascuti, si dr. vatavu sau vatafu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Medeuta, depinde mult de spitalul la care esti. Exista spitale in care se da un mare interes pentru igrijirea prematurilor. In Tg. Mures unde am fost noi de exemplu li s-a facut cat am fost in spital n controale oftalmologic, cardiologic, neurologic la intervale regulate si inclusiv acum suntem toti tinuti sub obsevatie.
Eventual mai cauta sa vezi niste pareri in alte orase mai mari.


Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeuta spune:

am nascut in Galati si din pacate la noi nu se acorda o atentie asa mare prematurilor....tratamente standard aproape si cam atat....exista si exceptii se mai intmpla sa se intereseze cate cineva mai mult de bebei ,adica asistentele ca medicul vine sta 3 minute si pleaca....la noi nu exista programe speciale pentru prematuri...daca iti explica cineva bine,daca nu si mai bine....si te trezesti ca ajungi acasa si nu stii de unde sa o pornesti...asta e...scrisem primul mesaj in ideea ca poate va intra o viitoare mamica si Doamne fereste(nu doresc la nimeni sa treaca prin stresul provocat de o nastere prematura)dar poate ca o va ajuta sa stie anumite lucruri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

Medeuta multa sanatate!ASA E din pacate la noi in tara e o mare ''varza''inca prin spitale.Imi pare tare rau ca ai asa probleme cu fetita ta. Poate da DD si o sa se rezolve in timp,va doresc multa multa sanatate!
Si eu am nascut prematur la 30 de sapt (am avut 1600 de grame si nota 5 la nastere)dar am avut noroc si am scapat numai cu hemipareza spastica la piciorusul drept care am reusit sa il corectam prin injectare cu toxina botulinica ,aparat ghipsat ,kinetoterapie(acum e bine!)
Am stat si noi vreo luna la oxigen dar nu am ramas cu probleme la ochisori.Oricum la 1 an am mers la control la Iasi.La 3 ani am repetat analizele si era bine.Acu la 6 e si mai bine
Tin minte ca ma duceam la el in salon ,deschideam incubatorul si daca furtunul era in dreptul fetei ,il mutam spre picioruse..stiam ca e rau oxigenul pt el.

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Mos viscol a fost alungat vine primavara!


http://picasaweb.google.com/BazarGeneral
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

Medeuta, LA MULTI ANI!!!(pt ziua de ieri)sa fii iubita si fericita

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq



http://picasaweb.google.com/BazarGeneral
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana2010 spune:

Noi am avut noroc, suntem din Iasi iar aici chiar se recomanda la copii nascuti prematur investigatii suplimentare fata de cei nascuti la termen. Noi mergem peste tot cu pustiul nostru si ii facem investigatii periodice la ochisori, la cap, la inimioara, la pediatru. Din cauza asta am trecut si printr-o groaza de sperieturi, mai intai neonatoloaga lui david, datorita unor ventriculi mariti la cap, ne-a trimis de urgenta sa-i facem computer tomograf crezand ca are hidrocefalie ceea ce s-a infirmat...la fel am patit si la ochisori cand doctorul ne-a dat diagnosticul de cataracta congenitala ceea ce ulterior a fost infirmat de alti trei medici...Cate o data ne dorim sa lasam balta toate aceste controale si sa mergem la medic doar daca pediatrul sesiseaza ceva suspect, insa nu ne lasa inima..intotdeauna va exista teama ca daca se intampla ceva iti reprosezi toata viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Eu am intrat sa va rog inca o data sa sustineti proiectul O sansa pentru prematuri, desi mi-am cam pierdut speranta de a-l castiga. Inca sunt pe locul 1, insa un proiect a reusit de ieri pana azi sa stranga 6500 puncte si sa ajunga pe locul 3, asa ca probabil, pt foarte putin timp voi ramane pe 1. Inca trag speranta si sper sa mobilizez mai multa lume si pana in 17 decembrie 2010 sa raman totusi pe locul 1. Se poate vota o data la 24 ore.

Multumesc anticipat, acordati preferabil 5*


Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanahoria spune:

buna, am nascut la 32 de saptamani o fetita de 1300g.In prezent ae 9 luni varsta corectata 6 lunijumatate si cantareste abea 6kg si ceva.Este extrem de energica sta in fundulet binisor papabine, dar greutatea ma omoara e foarte lenta crstere are ca lungime acum 68cm a avut la nastere 47.Toti medicii imi spun ca asta este ritmul ei, dar de ce .Baietel nascut la aceeasi greutate ca Maya dar cu 2 saptamani mai devreme cantareste acum 9,950g.Ce as putea sa fac ii dau un siropel Sanzyme pt cresterea apetitului...Ce spuneti? de fata mea la voi cum e?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanahoria spune:

maimentionez ca bea lapte praf de la milupa si cereale cat incape.Astept o parere de mamica cu experienta.multumesc

Mergi la inceput