M-am hotarat...........adoptie(66)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

clipsy- dupa depunerea actelor urmeaza ancheta sociala care e formata din asistent social si psiholog.
ei vor pune diverse intrebari, despre viata voastra,copilarie,mariaj etc etc etc...
Dupa 60 de zile de la depunerea dosarului se elibereaza atestatul.
Cat despre "baza de date cu copii declarati adoptabili" m-ai facut sa zambesc.Aceasta baza nu ne este aratata noua.Ei cauta un copil care sa corespunda cerintelor voastre.
Din pacate copilasi pana in 2.5 jumatate nu sunt.Nu sunt ei nici pana in 4 ani dar asta e deja alta poveste.Intru in detalii si nu e bine.
Rabdare si asteptare!
Si inca ceva...poti incepe sa cauti chiar tu copilasul si poate pana iti elibereaza atestatul ai si copilasul.E mai usor sa o iei din timp.
noi nu am stiut asta insa alte fete au stiut.
pup


Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

KoraPop, fie ca visul sa ti se implineasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianaFi spune:

Salve

...e ceva timp de cind va citeam...dar cum nu puteam adopta din Romania locuind in alta tara ma limitam la citit..incepusem dosarul la domiciliul actual pt adoptii..pt moment am oprit procedura...daca se deschid adoptiile internationale macar pt cetatenii romani cu domiciliul in alte tari ar fii superb...prefer un copil din tara mea..

Va rog frumos puteti sa-mi raspundeti la aceasta intrebare
...dupa depunerea dosarului:vizitele care urmeaza a fii facute sint anuntate telefonic,programate la depunerea dosarului sau...cum ??? ...multumesc anticipat!

Kora off..draga mea...ne intilnim din nou...imi pare tare rau ca "micutii tai"..nu au rezistat ..imi pot inchipui cum te simti...poate ai dreptate cind spui ca unele dintre noi sintem destinate a deveni parinti pe alte strade...nici eu nu ma vad in viitor fara copii...sa auzim mai de bine .....in dec.vin in tara..poate ne vedem la restaurantul Ioanei!


...Fetelor eu am fost la cursuri informative si pre-adoptie aici in it.,vreau sa va spun ca acesti psicologi care tin cursurile reusesc sa te faca sa accepti si chiar sa doresti sa ai si copii mai mari de 8 ani, cu handicap...de alta culoare nici nu se pune problema...

...Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Fetele, am pus poze pe mail-ul comun, va pup

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois


SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Bun venit fetelor noi, multa incredere, mult curaj si drum drept si scurt catre copiii vostri, va doresc! Si imi permit un sfat...incercati sa vedeti experienta de pe aici cu detasare, ce s-a intamplat 'rau' uneia dintre noi, nu inseamna ca se intampla fiecareia. Dincolo de randurile scrise pe aici sunt lucruri nespuse.
Ba se poate. Nimeni nu zice cand si cum 100/mie insa se poate.

Fara a dori sa intru in polemica si desi e inutil si e posibil sa consumam din nou energie si resurse aiurea nu ma mai pot abtine si intreb si eu cat se poate de obiectiv: Simo75, de ce nu pomenesti si de copiii sub/peste 4 ani care-ti sunt prezentati si repeti on&on ca nu sunt copiii?
Poate fetele noi n-ar fi induse in eroare si nu s-ar panica afland ca totusi iti sunt prezentati copii insa nu-ti plac din diferite motive, ceea ce ar fi mult mai de inteles.
Putin mai multa sinceritate, fata de tine in primul rand, n-ar strica.

Salviae, sunteti adorabili!! efectiv infloreste Razvan langa voi!
dpluhovici, nu stiu daca e pentru ca ne-am vazut fetitele in aceiasi zi, ori pentru ca Antonia e tot maricica ca si Alexandra insa eu am o sensibilitate anume pentru voi Antonia este delicioasa iar despre voi nu mai zic...va stralucesc ochii! Poate ti s-a mai spus, are acelasi zambet cu al tau, e tare frumoasa!! Sa fiti fericiti dragilor Cand o aduceti acasa?? Ati depus dosarul pentru incredintare??



mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Bun venit noilor viitoare mamici adoptive!
Drumul e greu si uneori si lung dar merita.Trebuie sa fiti curajosi sa fiti constienti ca nimeni nu va asteapta cu covorul rosu si cu flori, nu sunteti tratati ca niste eroi, uneori dimpotriva dar nu trebuie sa va uitati scopul - vreti sa fiti parinti.
Mariaa .

Kora numai dupa 30 de zile dupa ce s-a eliberat atestatul o sa poti adopta din alet sectoare/judete.Succes , drumul nu e usor dar finalul e divin - devii MAMA.





Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Buna tuturor!
Indraznesc si eu sa ma inscriu la "vorba". Cine se ocupa de prima pagina, rog sa ma treaca si pe mine, ca aspiranta.
De vreo 2 saptamani cochetam cu ideea adoptiei si sper cat mai curand sa intocmesc dosarul si sa il depun.
... Urmeaza sa modific si semnatura, unde se vede ca am facut 6IA, FIV - nereusite...si intentionam si cel de-al 3 lea FIV... doar ca pe criza asta ... nu ne mai ajuta situatia financiara.
KoraPop, denisa....iata ca ne intalnim si aici...va urez multa bafta.

endometrioza, 6IA, 2FIV
si inca mai incerc ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Buna fetelor!

liliFi luptatoare cum suntem, tot vom deveni mamici, ai sa vezi! Sa inteleg ca ai ales acest drum si ai renuntat definitiv la FIV-uri? Bafta multa!!!!

Belliaze multumesc!

asi privesc cu optimism si cu hotarare inainte. Abia astept sa simt si eu ceea ce ai spus tu....finalul fericit...Multumesc!

Pentru ca suntem hotarati, pentru ca avem multa dragoste de oferit unui sufletel, azi am fost la Directia de adoptie sector 5. Am fost intampinata de o d-ra foarte draguta si amabila ( sefa de acolo) care mi-a dat lista cu actele necesare intocmirii dosarului, mi-a spus ca putem adopta copii si din alte judete si ca ei ne vor prezenta copilasi cu situatia finalizata ca sa evitam neplaceri si incurcaturi. M-a incurajat si mi s-a parut un prim pas important...Ma apuc de acte zilele acestea. Apoi, dupa depunerea dosarului, la cca. 2 saptamani ni se va repartiza un inspector de caz care sper sa fie descurcaret, cu care sper sa ne simpatizam reciproc si sa ne ajute....Va voi tine la curent!
Pana atunci orice sfat il primesc cu mare drag!
Multumesc!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simo_75
...Si inca ceva...poti incepe sa cauti chiar tu copilasul si poate pana iti elibereaza atestatul ai si copilasul.E mai usor sa o iei din timp.
noi nu am stiut asta insa alte fete au stiut.

cum adica poti incepe sa cauti???? se poate sa gasesti tu si sa te duci peste cei de la DGASPC si sa le zici... ca in centru cutare exista un copil adoptabil conform cerintelor tale??? sau ca sti pe cineva gravida care vrea sa isi dea spre adoptie copilul????? la ce te referi mai exact? poti sa ma lamuresti si pe mine, te rog? sau cineva poate sa ma ajute cu un raspuns???
si inca ceva... in 60 de zile de la depunerea dosarului obti atestatul... sa inteleg ca asta este perioada maxima de zile??? sau cam asta e media si se pot depasi cele 60 de zile??? (nici din legea 273 nu am fost foarte lamurita legat de acesta intrebare)??


endometrioza, 6IA, 2FIV
si... pornim spre adoptie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Kora deja vad ca ai actionat! Bravo!
O sa merg si eu la DGASPC saptamana viitoare, am inceput cu copierea actelor ce trebuiesc legalizate, am solicitat deja adeverintele de venit... apropo ce venit trebuie trecuit pe adev. brutul sau netul??? conteaza???
si inca cevacaracterizarile cum trebuiesc: scrise de mana sau se pot scrie pe computer (intervine comoditatea)?? e ceva tipic sau ramane la latitudinea asistentului social care te indruma?


endometrioza, 6IA, 2FIV
si... pornim spre adoptie...

Mergi la inceput