Guvernul Boc a cazut - what is next?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Xeno, prezentarile tale multimedia sint, mai mereu, simpatice, insa Antonescu a facut altceva.

Antonescu a reusit, rapid, inteligent si fara zgomot, sa coaguleze PNL, PSD, PC, UDMR si Grupul Minoritatilor in jurul unei solutii de constructie politica menita sa rezolve situatia confuza creata dupa demiterea Guvernului Boc 2.
Lasind la o parte deosebirile ideologice, partidele astea au fost capabile, la initiativa lui Antonescu, sa renunte la orgolii si la interesele propriilor partide.

Oameni buni, pina si UDMR, recunoscut pentru pragmatismul sau, care urca-n orice barca daca i se ofera doua posturi de prefect si trei de director de scoala! pina si UDMR e parte a intelegerii.
Pina si Grupul Minoritatilor, care se alinia intotdeauna by default in spatele puterii! E prima oara in viata cind il vad pe Pambuccian, reprezentantul acestui grup, facind o declaratie politica, asumindu-si-o!
Credeti ca lui Geoana i-a venit usor sa se regaseasca intr-o pozitie subalterna fata de principalul lui contracandidat?, (ca el cu Antonescu are a se razboi mai intii, pentru accederea in turul 2 al alegerilor prezidentiale). Nu vedeti ce liniste neobisnuita e in PSD? Nu comenteaza Mazare, nici Mitrea, nimeni.

Nu va dau de gindit lucrurile astea?

Chiar credeti ca toti, toti astia, sint marionete in mina lui Voiculescu? va multumeste o asemenea explicatie?

Un asemenea consens greu de imaginat pentru Romania ma face sa cred ca situatia e intr-adevar extrem de rea si ca solutia promovata de Antonescu intr-adevar putea fi cam singura care avea sanse sa o rezolve.

Nah, cam asta facu Antonescu.



Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

1. Basescu nu a incalcat Constitutia. Cel putin nu putem spune asta pana ce Curtea Constitutionala nu face lumina asupra acestui aspect. Toata lumea stie deja ca acel articol este interpretabil. Si fiecare il va interpreta dupa cum ii va cadea bine.

2. Ca Base a facut un lucru amoral netinand cont de majoritatea creata conjunctural este si asta interpretabil.

3. Ca Presedintele a spus, bazandu-se tot pe articole ale Constitutiei ca acea majoritate trebuie sa fie constituita juridic are dreptate dar, dreptatea lui esta la limita moralitatii politice (daca se poate spune ca politica are morala!) deoarece vrea sa forteze PSD si PNL sa faca o fuziune juridica.

4. Sa nu uitam ca Tariceanu (intrat in parlament sub linie - si asta este dovedit) dupa alegerile parlamentale s-a dus la Basescu si i-a spus ca va sustine PDL in formarea unui guvern numai si numai cu conditia ca el sa fie pus premier. Atunci a disparut el ca presedinte PNL - pentru ca ei voiau de fapt la guvernare - si a aparut Antonescu. La inceput conducerea PNL ar fi trebuit sa fie asigurata de tandemul Orban -Antonescu, dar Orban stiind ca are tinicheaua de coada in urma unui accident de masina controversat a renuntat. Si asa a rams Crin singur.

5. Crin nu a facut nimic ca Parlamentar si asta este dovedit si de recordul de absente.

6. S-ar putea sa faca ceva ca Presedinte, dar din pacate nu are in spate un partid puternic si s-ar putea sa devina marioneta celor de la PSD

7. Faptul ca se foloseste de back-groundul lui Johannis si de statura lui de primar pentru a castiga voturile judetului Sibiu (si le va castiga) este tot la limita moralitatii politice. Si nu pot sa nu ma gandesc la o zicala: "La barza chioara ii face Dumnezeu cuib"

8. Conform legii si Constitutiei Presedintele Senatului sau al Camerei deputatilor trebuie sa sesizeze curtea constitutionala in legatura cu numirea lui Croitoru si cu controversatul articol. Nu stim inca daca Geoana o va face pentru ca daca i se da castig de cauza reusita se va contabiliza la Crin si el va pierde. Daca Curtea Constitutionala nu le va da dreptate pierd amandoi.

9. Modalitati de dezamorsare a crizei politice in momentul asta (nu ne mai intereseaza ce a fost)
- Cei 65% sa-si bage mintile in cap si sa-l sustina pe Croitoru (dar daca o fac nu vor mai putea sa-l acuze pe Base ca vrea guvernul Boc 2 in 1 pentru a accede la resurse si nu vor mai avea carne de tun pentru campanie)
- Domnul Johannis sa decline public propunerea de premier.
- UDMR si minoritati sa sustina viitorul guvern pana la alegeri si sa apara ca salvatori ai politicii romanesti si binefacatori ai poporului roman.

10. Referendumul. De ce nu vrea Parlamentul ca presedintele sa faca referendum? Oricum sa nu uitam ca avizul parlamentului este consultativ si ca Presedintele are dreptul de a organiza acest referendum fara voie de la Parlament.





Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Iileana nu pot decat sa spun despre cei care au facut atat de rapid aceasta coalitie dand la o parte orgoliile personale, calcandu-si pe inima, ca nu Antonescu i-a unit ci propria lor ura impotriva dusmanuui comun: Basescu.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Iileana nu pot decat sa spun despre cei care au facut atat de rapid aceasta coalitie dand la o parte orgoliile personale, calcandu-si pe inima, ca nu Antonescu i-a unit ci propria lor ura impotriva dusmanuui comun: Basescu.

Viviana, e o explicatie prea simplista.
Ura fata de basescu nu a impiedecat PSD-ul sa participe la guvernare cu PD-L.
Iar in cazul UDMR si al Grupului Minoritatilor, explicatia pica, ei nu urasc pe nimenea.

Pur si simplu acest front comun format de cele 5 partide care au, totusi, atitea animozitati intre ele, este un fapt atit de inedit si de neasteptat in politica romaneasca, incit explicatia cred ca e mult mai adinca decit lozinca "sint oamenii mogulilor si-l urasc pe Basescu, de aia".


Mi-ar placea sa discutam si postarea ta dinainte, cele 10 puncte, insa acum chiar nu pot, as vrea sa o reiau diseara.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu, nu este o explicatie simplista. Este baza de la care a pornit discutia lor: "hai sa i-o tragem lui base"

Ca ulterior ei si-au facut treaba foarte bine si ca s-au coalizat, se vor coaliza pana ce vor trece puntea, bravo lor!

Dar sa spui ca Antonescu este motorul acestei coalizari mi se pare putintel tras de par. Cel mult poti sa spui ca a fost initiatorul unei motiuni de cenzura.

Crezi ca Antonescu dupa ce va ajunge presedinte (daca va ajunge) nu va avea de platit greu catre PSd si UDMR?
PSD-ul, daca Geoana va ajunge presedinte va avea mai putin de platit.

Ce fel de cal alb calareste acum Antonescu?



Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Este baza de la care a pornit discutia lor: "hai sa i-o tragem lui base"

, da' de unde stii tu atit, atit, atit de sigur? Ai fost de fata?

Citat:
Cel mult poti sa spui ca a fost initiatorul unei motiuni de cenzura.

Cum adica "cel mult"??? Pai chiar a fost, nu vad unde incap indoielile. Doar sint acte oficiale.
PNL si UDMR au initiat si semnat motiunea. PSD s-a raliat ulterior ca altfel chiar ramineau in ofsaid ca prostii.

Citat:
Dar sa spui ca Antonescu este motorul acestei coalizari mi se pare putintel tras de par.

Si de ce e tras de par?
Cita vreme toti, si Geoana, si UDMR, si minoritatile au afirmat acest lucru, ca se raliaza propunerii PNL ptr prim-ministru, ce motiv as avea sa nu-i cred si sa-i banuiesc ca-i fac galerie nemeritata lui Antonescu???


Zau, Viviana, daca vrem (nu neaparat noi doua, ci toti de aici) sa stam de vorba si sa ne si foloseasca la ceva, trebuie sa depasim nitel nivelul asta, al lozincilor de stadion, ca altfel ce rost ar avea topicul asta? Ne stringem aici numai ca sa colportam idei prefabricate latrate de massmedia? Sa facem un puzzle din ele si sa ni le servim, periodic, unii altora?


Cu privire la calul alb nu am cum ma pronunta.



Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Ileana, as mai avea ceva de adaugat la lista ta cu ce nu l-as vedea pe Crin facand (si nu numai pe el, nici pe Geoana sau pe Oprescu sau pe cine mai vreti voi), ei bine nu l-as vedea sarind gardul la Cotroceni (la modul propriu nu figurat) ca sa fuga la o intalnire cu o blonda pentru care merita sa-ti rupi spatele. Si nu l-as vedea golind sticla de whisky in fiecare seara, si nu l-as vedea urcandu-se baut la volan sau balbaindu-se la televizor.
Si nu l-as vedea refuzat de Obama, sau neparticipand la adunarea ONU, unde participa toate tarile, si nu l-as vedea tratat cu dispret de Uniunea Europeana, de Putin si in general de conducatorii altor state. Si probabil ca nici unul nu s-ar lauda cu axa Washinghton - Londra - Bucuresti devenita in mod penibil axa Ruschita(Boc)- Plescoi (Udrea) - Murfatlar (Basescu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

viviana, tu ai un discurs foarte ok.
Dar cand incepi sa te intrebi daca Boc e marioneta lui Basescu pe cuvant ca iti pierzi credibilitatea.

E ca si cum ai cere dovezi ca cercul e rotund.

Eliza si Alex (15 nov. 2004)



Eu nu pricep de unde dracu vine la noi, la romani, ideea asta ca daca doi oameni lucreaza bine impreuna, se respecta reciproc si exista intre ei o relatie formala de subordonare, ala de e subaltern e obligatoriu slugarnic sau marioneta.

Eu am la mine in firma o astfel de situatie. Am un angajat care se da mereu mare cocos si de cate ori un alt angajat spune ceva admirativ la adresa mea sau face cu placere ceea ce am decis ca este bine sa fie facut imediat da o replica gen "ce ma... s-a decis vre-o prima si eu nu stiu ? Ca sa pricep si eu de ce atatea periute...". La inceput am luat totul in gluma dar mi-am dat seama ca in realitate tipul asta chiar nu pricepe la ce e bun un sef intr-o firma. El e calat pur si simplu pe aruncat cu cocoloase de hartie. Si pare sa vina din educatia lui de mare smecher, din valorile lui de manelist care-i spun ca autoritatea este facuta pentru prosti si ca baiatii destepti nu o respecta.

Cand un grup de oameni are o treaba de facut trebuie sa existe un sef (chiar daca este in continuare democratie in organizatie, chiar daca echipa isi poate spune liber parerea, chiar daca te certi principial) si este nevoie si de o oarecare armonie in final. Altfel nu se poate lucra. Asta nu-l face pe sef un dictator si pe subalternii sai niste pupincuristi.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Iileana: De fapt eu am spus asa (si vei observa ca frazele nu au alineat deci fac parte din aceeasi idee. A rupe ideile si apoi a le da cu totul alt inteles este o practica urata si sincera sa fiu nu o asteptam de la tine. Dar ce nu face omul pentru candidatul ideal!):
"Dar sa spui ca Antonescu este motorul acestei coalizari mi se pare putintel tras de par. Cel mult poti sa spui ca a fost initiatorul unei motiuni de cenzura."

Adica, asta inseamna ca Antonescu a facut cel mai mult (adica maximul facut de el) pentru partidul lui si pentru tara asta o motiune de cenzura. In nici un caz nu mi-am exprimat indoieli asupra initiatorului si nici nu am negat acea motiune de cenzura.


In afara de tine nu a folosit nimeni lozinci de stadion si nici nu le-a citat nimeni. Eu zic sa lasam lozincile pentru stadioane, sedinte de partid, greve samd

Si mai cred ca multi dintre cei ce discuta aici s-ar putea sa-l placa sau sa-l sustina pe Antonescu. Dar niciodata nu o vor face cu atata vehementa ca tine pentru ca, zic eu, au ceva mai multa maturitate (departe de mine gandul de a-ti contabiliza anii de maturitate!) care se oglindeste in faptul ca nu idealizeaza pe nimeni ajungand la acea intelepciune cand pot vedea la absolut toti candidatii si partile bune si partile rele.

Si mai cred ca multi care discuta aici si-au dat seama ca vina haosului politic este impartita egal intre parlamentari si presedinte.
Acuzele reciproce sunt facute pentru a ne deturna atentia de la momentul "Z" care a fost generatorul crizei. Pe care numai ei il stiu.

E ca primul razboi mondial. Toata lumea stie de Primul Razboi Mondial Marasti, Marasesti (avem chiar si un monument) dar doar putini stiu ca scanteia a pornit de la asasinarea lui franz Iosef la Sarajevo.

Si acestea fiind spuse, respectele mele Iileana, dar eu nu voi mai continua sa discut cu tine pe aceasta tema.
In momentul in care ai inceput sa distorsionezi cuvintele mele mi-am dat seama ca nu poti fi un interolcutor credibil.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Lasind la o parte deosebirile ideologice, partidele astea au fost capabile, la initiativa lui Antonescu, sa renunte la orgolii si la interesele propriilor partide.



Asta e un eveniment atat de exceptional in Romania incat nu s'a mai intamplat niciodata.

In ultimii 3 ani.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput