Frumuseti in miniatura (Toddlers & Tiaras)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

buflea, cred ca nu poti compara cele doua activitati - sportul si concursurile astea de fitze.
se pierde un amanunt esential : acestor fetite li se inoculeaza inca de mici ideea ca daca esti frumoasa, zambesti larg, fluturi din gene si te rotesti gratios, castigi foarte usor concursuri/bani/faima. adica poti sa fii proasta ca o gasca sau cu un caracter imposibil, daca esti frumoasa ai numai avantaje, nici nu trebuie sa muncesti cine stie ce si toata lumea iti face pe plac. mie nu mi se pare o educatie sanatoasa, cu atat mai mult cu cat unele dintre copile isi urasc/dispretuiesc fatis mama, altele sunt atat de invidioase si dusmanoase pe alte fetite din concurs, una dintre ele spunea ca ar fi zgariat-o sau ar fi tras-o de par pe fetita care castigase si chipurile i-ar fi furat locul.


Cred ca este o mare confuzie la mijloc - frumusetea nu implica in mod automat prostie, absolut deloc ...si da, stiu ca lumea incerca sa ascunda asta, dar frumusetea este un avantaj in orice domeniu care, dupa parerea mea, trebuie exploatat.

Apoi cred ca am mai spus - sa stii ca nu e chiar asa "fara munca" un concurs din asta - pare usor, apari pe scena, dai din fund de 2 ori, spui o poezie si iesi ... asa pare si patinajul - iesi pe gheata (plina de paiete si ruj si fard), dansezi armonios cu zambetul pe buze si iesi dupa 3 min ... asa par si concursurile de dans - tot rochii sofisticate, ruj si fard, muzica, dans ... daca nu ai naturalete in fata unui juriu, daca nu ai confidenta, daca nu prezinti hainele alea intr-un fel (de ex un costum de cowboy se oprezinta altfel decat un costum de printesa) - exista si un numar artistic dupa cum ai vazut pentru care fetele astea se pregatesc - un numar de dans (de regula), de recitat, am vazut ceva jonglerie de circ ... deci whatever copila aia poate face ca completare la imaginea ei.
Dupa parerea mea nu este usor, copilului ii trebuie oarecare inclinatie nativa si antrenament ca sa straluceasca in asemenea concursuri ... este o competitie ca oricare alta - ca si meciurile lui fi-meu - presupune disciplina, controlarea emotiilor, confidenta in fata unui juriu.

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
in schimb baiatul tau munceste pe teren, are potential, spirit sportiv, etc. si este constient ca, sacrificandu-si uneori somnul, lovindu-se, accidentandu-se, antrenandu-se pana la epuizare, are satisfactia de a fi castigator, pe propria lui munca si pe propriile lui forte.

In primul rand la 6 ani nu esti constient de nimic, te duci acolo pentru ca esti curios si continui pentru ca iti place - mai constienta sunt eu ca daca o duce bine cu hockey-ul asta poate obtine o bursa la facultate si ma scapa de cheltuiala ...
In al doilea rand si fetitele alea muncesc - in episoadele pe care le-am vazut eu, fetitele alea se antrenau cu personal specializat - gimnastica, dans, mers, atitudine ... se antrenau sa nu miste din cap cand merg cu 2kg de par infoiat (ca si fi-meu care se antreneaza cu 5kg de echipament pe el) - este acelasi lucru - orice competitie, de orice fel, antreneaza aceleasi componente - spiritul de competitie, confidenta, controlul emotional, performanta foarte buna sub presiune si stres - si toate astea se obtin cu ore grele de antrenament la care orice copil are momente cand le respinge.

Uite fi-meu - cand a inceput hockey-ul avea 3.5 ani - a inceput ca o joaca, hai sa alergam pe gheata, hai sa ne urmarim, cine-l prinde pe antrenor, cand fluiera ala trebuia sa se arunce pe gheata su apoi sa se ridice brusc si sa ajunga in cealalta parte a patinuarului ...ohohohoooo, o placere - abea astepta fi-meu sa se mai joace pe gheata. Cand l-au selectionat la echipa, brusc n-a mai fost asa de fun - antrenamentele au devenit mai lungi si mai serioase - si fi-meu a inceput sa scartie - ca ma strange casca, ca ma roade patina, ca antrenorul ala fuge prea tare si nu-l pot prinde, ca X e mai bun ca mine ... pana cand a jucat liga de la varsta lui (avea 5 ani) si ce crezi ? echipa lui a castigat trofeul final - puaaahhhh, sa vezi ce mai spunea pe toate drumurile ca hockey-ul este sprotul lui preferat, asta dupa ce toata iarna m-a miorlait la cap ca e greu ...
Ce vreau sa spun cu asta este ca clip-urile astea de pe Internet care arata fetele plangand nu sunt 100% autentice - copiii mai plang si cand devine greu, instinctiv le vine sa renunte ...
Sigur, nu elimin posibilitatea abuzurilor - poate unii parinti chiar sunt nebuni - abuzuri cred ca exista in orice competitie - ce crezi ca la hockey-ul meu nu or fi si parinti nebuni ?

Dar a face toata competitia asta "abuziva" si pe parintii aia "psihopati" mi se pare o exagerare - si asta doar pentru ca mentalitatea romaneasca este ca daca scoti in evidenta frumusetea inseamna ca esti PROSTA sau CURVA si ca nu este bine (de ce ?) sa castigi bani din frumusete ...

Cred ca am mai scris pe undeva - daca noua nu ne place "cum arata" o competitie asta nu inseamna ca concursul ala este un abuz - nici mie nu imi place boxul, nici nu ma pot uita cum isi trag aia pumni si ies din concurs cu nasul rupt si plin de sange - si totusi exista cometitii de box la copiii (ma rog, nu de 3 ani) si nimeni nu protesteaza - poate pentru ca nu s-a facut reality show cu ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

In fine, nu ma astept sa va conving ca acest gen de activitate "este bun la ceva", incerc insa sa prezint o alta perspectiva si militez pentru ideea ca "nu face nici un rau", categoric nu de "protectia copilului" ...

Este o competitie ca oricare alta - care implica "echipament" ca oricare alta competitie (ele trebuie sa poarte 3 min 2kg de fard, fi-meu trebuie sa poarte 1 ora 5kg de echipament), in care iti trebuie ceva potential nativ si care pana la urma este o experienta. Cine reuseste sa faca o cariera din asta - foarte bine - exista concurente care au inceput de aici si au facut din asta o profesie (Vanessa Williams, Oprah, Cindy Crawford) ...cine nu reuseste, iar bine, ca doar nu va imaginati ca toate fetitele alea de acolo vor deveni celebre ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Buflea, am facut si eu baschet, nu cred ca vreun antrenament mi-ar intoarce stomacul pe dos.
Ce mi-e greu sa inteleg este faptul ca se pare ca tu nu iti dai seama ca este o diferenta enorma intre concurs de frumusete, unde tu nu mai ai ce sa faci, esti asa cum te-a lasat Dumnezeu oricat ai munci, si o competitie sportiva unde exista oameni talentati care ajung sus dar exista si ami multi care muncesc de 1000000 de ori mai mult decat talentatii si toti ajung.
Acum, daca vine un copil cu nasul act o vanata, poate sa se dea si peste cap, ca tot nu va concura.
Te las sa te gandesti la impactul psihologic pe care il are o remarca despre frumusetea cuiva vs cea despre potentialul cuiva.
dar presupun ca stii, ca doar etsi o fiinta rationala.
Nu mai compara frumusetea cu sportul.
Ca daca fiului tau ii spune antrenorul "you suck at this game", lucrul asta il monteaza, daca unei fetite i se spune ca nu e frumoasa, o va marca.
Daca ai urmarit emisiunea aia vedeai ca toate spun ca ele sunt frumoase si sunt cele mai bune.
Le-ai vazut cand pierd?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Buflea, am facut si eu baschet, nu cred ca vreun antrenament mi-ar intoarce stomacul pe dos.

Nu stiu exact cum pute atmosfera in vestiar dupa un meci de basket, dar incearca sa iti imaginezi cum miroase in vestiar cand 10 copiii isi descalta patinele alea care nu stiu exact cu ce materiale mirobolante sunt captusite dar sunt cu siguranta "speciale" cand transpira ...iti spun eu sigur ca ti se intoarce stomacul pe dos

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
Ce mi-e greu sa inteleg este faptul ca se pare ca tu nu iti dai seama ca este o diferenta enorma intre concurs de frumusete, unde tu nu mai ai ce sa faci, esti asa cum te-a lasat Dumnezeu oricat ai munci, si o competitie sportiva unde exista oameni talentati care ajung sus dar exista si ami multi care muncesc de 1000000 de ori mai mult decat talentatii si toti ajung.
Acum, daca vine un copil cu nasul act o vanata, poate sa se dea si peste cap, ca tot nu va concura.
Te las sa te gandesti la impactul psihologic pe care il are o remarca despre frumusetea cuiva vs cea despre potentialul cuiva.
dar presupun ca stii, ca doar etsi o fiinta rationala.

Cum adica ? ... la competitiile sportive nu conteaza "potentialul" fiecaruia - adica "cu ce te-a lasat Dumnezeu ?" ... deci vorbim de competitii oficiale nu de basket in curtea scolii ? Adica vrei sa-mi spui ca eu (care m-a lasat Dumnezeu doar de 1.50 inaltime), daca as fi muncit de 1000000 de ori mai mult decat tine, as fi ajuns la aceleasi performante basketbalistice ?
Pai tu stii cu cati copii a inceput fi-meu hockey-ul ? Fara exagerare, erau 35 ... toti au facut timp de 1 an de zile aceleasi antrenamente ... stii cati au fost selectionati pentru echipa ? 8 (OPT) ... Oare nu cumva celor 8 le-a dat Dumnezeu "ceva" mai mult care ii face buni pentru hockey ?
Te gandesti la impactul psihologic a lui Victor, prietenul cel mai bun a lui fi-meu, cand el nu a mers la echipa si fi-meu a fost printre cei 8 ? Asta dupa ce timp de 1 an de zile, saptamana de saptamana s-au antrenat impreuna pe gheata ?

Sa-ti spun de fi-mea acum - care in virtutea inertiei, a fost si ea la patinaj artistic - i-am cumparat rochie din aia de patinaj, paiete, pene de pus in par () - a facut ore de balet (pa pamant si pe gheata) si NIMIC - daca n-a dat Dumnezeu ? N-are confidenta, n-are spirit competitiv, n-are ureche muzicala ...

Ce diferenta este intre "a nu fi suficient de frumos" pentru o competitie de frumusete, cu "a nu avea suficient potential" pentru o competitie sportiva ?

Ca sa nu mai spun ca fetele alea cand pierd nu pierd pentru ca "sunt urate" ci pierd pentru ca punctajul performantei lor este mai mic ... si punctajul contine impresie artistica, atitudine, performanta tehnica, naturalete ... ca daca vine pe scena o fetita stralucind de frumusete dar intepenita intr-o rochie de printesa, iti garantez eu ca nu castiga nimic ... o intrece una imbracata in tziganca, murdara pe fatza si cu batic in cap, care a dansat din buric de i-a lasat pe aia praf (asta nu e inventie - in unul din episoadele vazute de mine era o fetita de 10 ani care a performat un dans tziganesc si in loc de 3kg de fard, avea 3kg de "noroi" pe ea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Buflea, eu stau cu nasul in puroaie, fecale, picioare nespalate, escare si altele
Doar daca pute a mancare mi se poate intoarce stomacul pe dos, altfel nu.
Eu recunosc, ca sunt mai pornita decat trebuie pe aceste concursuri, mesajele melesunt putin hiperbolizate, dar judecand la rece, impactul pe care si-l lasa asupra copilellor este important.
Una este sa nu castigi pt. ca ai avut o zi proasta, nu ai fost in forma, nu a intrat nimic (cosuri, goluri), si alta eset sa pierzi pt. ca nu esti frumoasa.

la sport fiecare se intinde cat ii este patura. Evident ca nu o sa ajunga cineva de 1,50 sa joace in divizia A, dar uite ca sunt si sportivi considerati prea mici, care au ajuns staruri--Allen Iversone spre exemplu.
Si nu ma refer aici la perfomanta de a ajunge la Olimpiada sau mai stiu eu ce, ma refer la succesul unui sportiv de a face un sport de peformanta.
Competitia sportiva e una, tine de munca ta, e ceva ce poti schimba, competitia asta e alta, esti urata sau frumoasa, punct.
la sport daca nu esti bun la baschet poti inecrca fotbal,. volei, tenis, etc, fetele astea daca nu sunt frumoase pleaca acasa si la revedere.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Competitia sportiva e una, tine de munca ta, e ceva ce poti schimba, competitia asta e alta, esti urata sau frumoasa, punct.
la sport daca nu esti bun la baschet poti inecrca fotbal,. volei, tenis, etc, fetele astea daca nu sunt frumoase pleaca acasa si la revedere.


M-ai convins cu puroaiele si fecalele - ti-a dat Dumnezeu mai mult decat mie

Aici cred ca este confuzia ta - frumusetea este relativa, nu este o componenta de sine statatoare care sa aiba o referinta si toata lumea se fie masurata in functie de acea referinta - ce e aia o fata frumoasa ? Exista frumusete angelica, delicata, ascutita, abraziva, frumusete rece, frumusete rock, punck ...etc. Nu frumusetea este criterul de eliminare - pentru ca nu exista un standard de frumusete. Stii ca exista modele care fac numai reviste, altele se duc numai pe podium, altele numai anumite reclame (de ex alea cu buze groase sunt bune la rujuri, alea cu dintii de cal sunt bune la pasta de dinti) ... poti tu spune ca fata de la reclama de ruj este "mai frumoasa" decat fata de la reclama de pasta de dinti ? De ce crezi ca se fac castinguri de modele - pentru ca "frumusetea" fiecareia se potriveste unui anumit produs sau tip de activitate ...

Fetele alea nu sunt judecate dupa frumusete pentru ca nu se poate face asta - sunt judecate dupa un ansamblu de caracteristici - tinuta, prezentare artistica, confidenta, naturalete, degajare in fata publicului, atitudine, cum se descurca in cazul unei greseli ...etc. Doar ti-am spus de "tziganca" care a fost mai apreciata ca o printeza desi avea batic pe cap si noroi pe fatza.

Acum sa nu imi vii cu exemplul cu "nasul stramb" versus "nasul drept" - ca asta este un caz extrem si imi permit sa vin si eu cu inaltimea mea de 1.50 care nu imi permite sa joc nici basket de maidan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Totalmente de acord cu @buflea.

Mergi la inceput