Sindromul ADHD

Sindromul ADHD | Autor: CristinaF

Link direct la acest mesaj

Buna ziua

Zilele trecute discutam cu colegele mele despre acest sindrom.
Exista parinti care au fost cu copii la un control? Unde anume sti fost?
Ce simptome va facut sa faceti acest pas?
Fetita mea este foarte activa. Am descoperit ca daca mananca ceva dulce devine mult mai agitata. Tinem dulciurile sub control. Nu are voie ciocolata sau prajituri cu crema.

Cum descoperim simptomele si unde sa ma duc la un control de specialitate?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui CristinaF

Buna ziua

Zilele trecute discutam cu colegele mele despre acest sindrom.
Exista parinti care au fost cu copii la un control? Unde anume sti fost?
Ce simptome va facut sa faceti acest pas?
Fetita mea este foarte activa. Am descoperit ca daca mananca ceva dulce devine mult mai agitata. Tinem dulciurile sub control. Nu are voie ciocolata sau prajituri cu crema.

Cum descoperim simptomele si unde sa ma duc la un control de specialitate?

Mami de Alexa(06.12.2004)


Am intalnit un baietel cu acest diagnostic.
Ce a alarmat-o pe mamica ?
La 3 ani inca vorbea chineza;
Nu era atent, nu avea rabdare sa asculte o strofa - doua dintr-o poezie;
Era foarte agitat si neascultator;
Era tot timpul pe fuga;
Il fascinau actiunile repetitive (urcat-coborat scarile, inchis-deschis usa);

Desi ultimile 2 le-am observat si la fetita mea si nu as putea spune ca sufera de ADHD;
In rest era un copil vesel, sociabil. Din acest motiv i s-a infirmat diagnosticul initial de autism.

Acum are 6 ani, a recuperat destul de bine cu ajutorul psiho-terapeutului si logopedului.
Mamica lui, prietena mea a schimbat de 2 ori terapeutul pana a gasit pe cineva potrivit. Cu ultima s-au vazut imediat progresele.

Si bineinteles fara dulciuri, ciocolata.
Iar ca medicatie, preparate pe baza de Omega3.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

si eu am crezut ca Andrei al meu are acest sindrom. Ma mai speria si sora mea cand il vedea cat de energic este... Este plin de viata, totul pt el este nou, se entuziasmeaza usor, si are energie de ne seaca... la propriu.(e se mai repezit de fel). Si uite ca s-au inselat cei care ma stresau... Andrei e la gradi si e unul din cei mai cuminti si ascultatori copii. Invata poeziile si sunt mandra de el de nu mai pot. Asa ca nu stiu clar care sunt simptomele acestei boli.


Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

Sint multe lucruri care la prima vedere care duc la acest sindrom.Totul este pe baza chimica, de aceea si medicamentele care s erecomanda sint ptr a regla acest proces.Si noi am crezut ca baiatul cel mare ar avea ADHD, f activ, nu prea era atent la scoala, dar cu rezultate bune la invatatura, l-am dus de l-au evaluat, l-am dus la sedinte psihologul, si ne-au spus ca e genetic, este un copil activ, asta nu inseamna ca are ADHD, .C u timpul am renuntat la psiholog, nu am fost de acord cu nici un medicament , am decurs la alte metode, mai multe lucruri pozitive decit negative, am schimbat tactica.Au trecut anii si el a crescut altfel decit era atunci, f cuminte, interesat de matematica si fizica, studiaza xaxofonul, si ma bucur ca nu am decurs la medic, sau alte forme de al tine linistit .S e fac atitea teste de alergii, alergia la mincare , anumite fructe si legume, sau peset , unt de alune pot conduca la stari de nervozitate.Nu am renuntat niciodata la dulciuri, totul este gatit in casa d emine, cit mai organic, fara prea multi aditivi.Sint copii si copii, asta nu inseamna daca sint mai energici decit altii trebuie sa fie ADHD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,

E adevarat ca unii copii sunt mai energici decat ceilalti, dar daca asta e insotita si de un deficit de atentie apar semne de intrebare:
Iata cateva simptome ale deficitului de atentie:
- nu este atent la detalii;
- nu pare ca asculta cand i te adresezi direct;
- este usor distras;
- intampina dificultati in organizarea si finalizarea sarcinilor;
- da din maini si din picioare, neputand sta locului;
- vorbeste continuu;
- intrerupe conversatiile si deranjeaza jocurile altor copii;
- evita sarcinile care necesita efort mental (de pilda exercitiile pe care trebuie sa le faca in clasa, temele, jocurile).
- face lucruri care sunt periculoase fara sa se gandeasca la posibilele consecinte.
Toate acestea devin mult mai evidente la scoala, cand copii trebuie sa faca fata unui anume mediu, cu reguli clar stabilite.
In cazul ADHD predominant cu inatentie, copilul are dificultati in a urmari instructiunile, nu-si poate mentine atentia asupra sarcinilor scolare sau activitatilor de joc, pierde lucruri care-i sunt necesare pentru diverse activitati, adesea pare ca este cu mintea in alta parte si ca nu asculta cand i se vorbeste direct, este incapabil sa acorde atentia cuvenita detaliilor sau face greseli din neatentie, are adesea dificultati in organizarea sarcinilor si activitatilor, este dezordonat, neglijent, uituc si distras cu usurinta, trecand usor de la o activitate neterminata la alta, fara a reusi sa finalizeze aproape nimic.
In cazul ADHD cu simptome predominant de hiperactivitate si impulsivitate copilul este intr-o continua miscare, se foieste permanent pe scaun, alearga sau se catara, actioneaza ca si cand "ar fi in priza", pare cs actioneaza inainte sa gandeasca, este incapabil sa se joace in liniste si sa-si astepte randul in activitatile de grup, vorbeste excesiv de mult si intrerupe conversatiile celorlalti, raspunde la intrebari inainte ca acestea sa fi fost formulate, la scoala fiind incapabil sa stea in banca linistit sau sa raspunda doar atunci cand i se cere.
Multe dintre simptomele ADHD pot trece neobservate sau sunt pur si simplu ignorate, pana cand copilul ajunge la scoala, unde comportamentul sau este catalogat de invatatori ca diferit de al celorlalti copii si auzim etichetari de genul "poate, dar nu vrea".

Eu, personal, am deschis 2 subiecte la o alta sectiune a forumului - la cabinet de psihologie - care nu prea mai sunt de interes acum, sunt undeva in pagina 3, cred, gasesti si acolo cate ceva.
Orice mama simte ca e ceva "in neregula" cu copilul ei. Si eu pot spune ca mi l-am autodiagnosticat initial, in urma celor citite, asta acum 3 ani, am mers la medic, din discutii (...doar atat) diagnostic: ADHD, imediat strattera ( mai nou a aparut si concerta). Nu a functionat, la noi inducea stari de agresivitate.
Ma preocupa foarte mult acest subiect (nu doar din curiozitate),asa ca am citit si am scris mult pe forumuri diverse, corespondez cu multe mame in situatii similare. Concluzia mea - sunt multe semne comune, dar copii sunt foarte diferiti. Eu am marele noroc ca al meu copil sa fie cuminte la scoala, poate de aici si suspiciunea ca nu ar fi acest diagnostic.
Asa ca ....m-am inarmat cu rabdare si multa munca cu el.
In primele clase a mers mai greu, a citit de abia la sfarsitul clasei a II-a,la matematica a ramas in urma - asa ca recuperam de zor!,nu prea stia si nu isi prea nota tema, in clasa scria putin.Acum cam toate astea s-au ameliorat.
Parca greul de acum incepe!!! Acum suntem in clasa a V-a, ma bucur ca "realizeaza" ca e mult mai greu, fiecare profesor cu pretentiile lui,"nu mai este cu dna invatatoare" etc. Sa vedem cum reusim sa ne mobilizam si sa facem fata cerintelor.
Dupa primii 4 ani de scoala, si eu pot spune, asa cum am si citit de altfel, ca pe masura trecerii timpului, maturizarea isi pune clar amprenta si lucrurile evolueaza spre "normalitate".
Dar trebuie multa rabdare, rabdare si iar rabdare !!!
Copilul trebuie in permanenta laudat si recompensat !
Si bunavointa celor din jur!
Si multa dragoste! Pentru ca sunt copii nostrii ii iubim asa cum sunt, chiar daca nu vor fi toti "olimpici"... Si ce daca...!?!?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaF spune:

Buna
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Fetita mea are 4 ani si 9 luni. Este activa de cand s-a nascut, vorbeste f mult de mica, alearga, se catara, nu sta locului. Rareori sta linistita la masuta cand face ceva: se joaca cu cuburi, plastelina, picteaza. Si cand se uita la televizor sta in cap, intr-o parte, atarna pe marginea patului. Nu pare a fi atenta la mine cand vb cu ea, dar cand o intreb ce i-am spus imi repeta identic ce i-am spus. Nu ii place sa faca ordine, nu ii place sa i se dea ordine, se baga in discutii, etc.
In concluzie toate semnele de care mi-ati spus.
In schimb, la gradi, este al 3 lea an, toate educatoarele mi-au laudat-o: este atenta, isteata, face curatenie, doar ca in pauze cand se ia o bulina neagra ea este prima.

Nu stiu unde sa apelez. Sa caut un pediatru phihiatru. Parca imi si este frica.
Eu am fost invatata de parinti sa fiu cuminte, la locul meu, sa nu intervin in discutii si mi-a adus numai pierderi. Daca nu ai tupeu nu rezolc=vi nimic. De aceea pe Alexa am invatat-o sa fie mai tupeista, mai puternica, cand vrea ceva sa obtina, bine in limitele bunului simt.

O sa ma interesez la clinici si la medicul de familie poate primesc o recomandare.
Am citit pe forum ca in America diagnosticul se pune dupa un control amanuntit timp de 6 luni, nu dupa o singura sedinta.

Imi puteti recomanda ceva?

Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
din pacate, eu la vremea cand sesizam "ceva" (poate chiar la varsta la care sunteti voi acum) in viata mea erau probleme grele si grave de familie (absolut obiective, asa ca am tot ignorat "semnele", la un moment dat, problemele s-au incheiat cu "ultimul drum". Atunci am inceput sa tot caut ...
Am scris anterior, ca am rezerve de diagnostic, asa am citit ca se fac investigatii mai amanuntite, pe termen lung, la noi pauza... neurologii astia nu stiu decat ce au invatat: neuroleptice !
Eu zic sa nu te grabesti in autodiagnosticare, mai ales daca la gradinita e ok cu atentia!.
Cel mai sigur te vei edifica la scoala, mai ales daca vei regasi cat mai multe din simptomele de mai sus.
Iti pot da un singur sfat aici; nu te grabi scoala! Amana cat poti! Conteaza atat de mult un an! Andrei nu implinise 7 ani ...noi am gresit (ca m-am luat dupa sotul meu), dar asa in timp, ce mai puteam face, sa amanam anul, sa ramana repetent...ar fi fost deprimant si pentru el si pentru noi.
Oricum, m-am lovit de multe rautati, am gasit ceva intelegere la invatatoare, dar nu tot timpul a fost asa, conteaza mult sa il "scoate" din conul de umbra, marea majoritate isi fac ora cu copii buni, restul... Dumnezeu cu duhul! Si inca ceva: din nefericire la noi in societate, discutiile referitoare la copii se rezuma la performantele scolare....desi viata a demonstrat ca au reusit, chiar foarte bine, si cei care nu neaparat au excelat la scoala!!!!
Nu am nici eu referinte catre un specialist, tot caut informatii despre terapii alterantive (homeopatie, de ex.) care sa ajute la cresterea puterii de concentrare si la focalizarea atentiei, pentru ca hiperactivitatea clar se mai atenueaza cu timpul.
Si eu sunt curioasa in cazul nostru, cat e "neputinta" cauzata de inatentie si cat e "rasfat".
Sa nu uitam ceva :acesti copii pot fi si chiar sunt foarte "atenti" la ce ii intereseaza, calculator sau desene animate. Poate de aceea, multi cad in capcana: ADHD = rasfat!!
Poate de curiozitate vei citi pe internet, eu ma tot regasesc intr-o gramada de postari si sincer am impresia ca prea ma lupt cu ideea de scoala, vorba cuiva : scoala va trece! important e cu ce ramane si ce drum isi alege in viata!
Am discutat su cu adulti cu "adhd", cei cu IQ mediu si peste se descurca "OK" in viata.
Sper sa reusim, cu ceva medicatie naturista, "batalia" cu scoala!
Am emotii la testari, la teze, la viitoarele examene!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Cristina, eu cred ca este normal la varsta asta sa regasesti in comportamentul copilului ceea ce descrii tu. Poate daca aceste lucruri persista si la varste mai mari, este alta poveste.

Si noi avem un copil energic, care nu prefera deloc activitatile statice (colorat, jucat cu plastilina, pictat). Vorbeste mult si cursiv, uneori intrerupand discutia celor din jurul lui (probabil deranjat ca nu este bagat in seama). De multe ori cand se uita la televizor, sta cocotat sau atarnat pe / peste bratul fotoliului, si are uneori momente cand nu imi raspunde la intrebari (face intentionat, sa vada cum reactionez). Ce-i drept, ii place foarte mult sa faca ordine, sau mai precis pt ustensilele de facut curatenie. Ca si fetita ta, este laudat la gradi, si in general este un copil extrem de intelegator.

Eu sunt adepta zicalei "Paza buna trece primejdia rea", si am mers cu copilul la specialist pt orice chestie care mi s-a parut iesita din tipare. Dar ceea ce am descris eu mi se pare perfect normal pt varsta de 3-5 ani. In locul tau as mai astepta putin, si intre timp m-as intersa de un specialist bun in domeniu.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

CristinaF,orice ai face,fereste-te de asa zisii specialisti din cta....daca te hotarasti sa mergi cu pitica la un specialist,da-mi un pm,sa-ti recomand pe cineva bun...multa bafta!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M


BAZARUL LUI MIHAITA

Mergi la inceput