**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(106)**

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Andrada, felicitari pt bbe si sarcina usoara, fara greturi prea mari si multe!

lauradi, Teodorei ii dau doar Vigantol, 1 pic, oricum fonatnela a fost aproape inchisa de la nastere, nu are semne de rahitism ca Andrei, asa ca nu am mai chinuit-o inutil.

Arcadia, uite aici cateva poze cu motata mea:
http://picasaweb.google.com/teodoramaria.dobrin/20090901InParcuri#5376574421748686866

si aici cu ANdrei:
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin/20090905LaZooBaneasa#5378726443368829202


Am vazut poze cu Mara, Ana de Madi si Antonio.Pe fetita lui Vali am ratat-o , nu mi se deschide site-ul.Frumosi foc, si cu un par mama-mama.

Noi suntem raciti.A inceput ANddrei acu 2 sapt, apoi matza mica, tati si in final io.Lu Andrei i-a trecut, noi ceilalti inca pe baricade.Ma omoara mucii fetei, nu sta deloc la aspirat, sters nasul, asa ca va trebui sa trecem la aerosoli.Data trecuta am scapat in 3 zile.

oana, noi am fost in categoria fara raceli inainte de gradi(atunci eram campioni la enterocolite) si fara numar dupa ce a intrat in colectivitate.Om vedea iarna asta cum va fi.

Io ca si Miniuta, am fost 'gospodina', nu am facut zacusti, dar am copt vinete si ardei, am facut gemuri, compoturi..Mai mult la insistentele husbandului, ca io m-am apucat de 2 sapt de aerobic, asa ca incerc sa limitez consumul de diverse dulcegarii.Ma ingrasasem, aveam colacei, celulita, aratam ca naiba.Asa ca ma duc de 2 ori pe sapt la sala, nu mai mananc seara, si am lasat-o mai moale cu dulciurile.

Intrebare: CUM FAC sa ii mut pe cei doi copilasi in aceeasi camera?Nu de alta, dar fata mea se scoalaa de 3-4-5 ori pe noapte, si are un plaman ceva de speriat.Si sa ma chinui apoi sa ii culc pe amandoi, e cam greu.Si sa se trezeasca si Andrei de nspe ori si sa fie varza a doua zi la gradi iar e nasol.Fetele cu 2 copii, cum ati procedat?Orice idee e binevenita.

Intrebarea 2: ai vostri copii mai tineti minte la ce varsta au renuntat la masa de noapte?Ca io tot incerc cu Teodora si nimic...e imuna la toate incercarile mele, da urla in schimb.Please help.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare,
aseara am mai scis un mesaj, dupa ce am citi mesajul Andradei, nu a aparut, insa.

Andrada, am uitat esentialul. Sarcina usoara, bebe sanatos cum visati voi!!!
Multzumesc mult de raspuns. Am sa i le tranmit colegului. Robert al meu a avut a doua iarna in colectivitate foarte "curata", dar de 1 an..nu stiu ce se intampla. Ceva e gresit. M-am enervat pe pediatra cand i-am spus sa imi prescrie niste medicamente pt aerosoli. Ella, amanoua ne referim la acelasi lucru. Deci nu e incurcatura de denumire. Si nu a vrut, ca le considera frectie la picior de lemn. Asta m-a uimit, pt ca ea e specialista si in acupunctura. Asa mai au unui o specializare. Si, apoi o am de 4 ani, tot ea mi l-a pus pe R pe picioare, doar cu paracetamol. Ma enervez, ca nu vrea sa ii faca o analiza. E o diferenta intre tipurile de asigurare, noi avem una comuna si platim procent, oricum muult, dar nu puteam trece, inca, la aia privata, care-i procent din cat de rau te imbolnavesti, ca la masini, daca ai accidente multe, platesti mai mult.Ea m-a asigurat ca mi-a prescris intotdeauna cele mai bune medicamente, dar cum ai mei sunt bolnavi parca pe banda rulanda, mi-a prescris lunea trecuta la David un sirop de tuse, care e din clasa antihistamicilor, si totusi nu e asa de grav. ca i-am dat 2,5 ml si parca il turmentase. apoi am vazut cei cu acel sirop, nu i l-am mai dat si vineri cand l-a vazut pe R nu i-am pomenit.
Asa ca mi-am gasit alt dr, aici in sat, am o retinere, pt ca greu ma mobilizez sa schimb perosoanele. si apoi greu ma despart de ele.

si, la mine aparatul asta imi da de gandit. Asa ca am tot citit , dar sotul meu zice ca inca nu mi-am luat licenta in medicina, asa ca, sa ascultam de specialist. nu zic ca nu are dreptatate, dar parca-s bolnavi non stop. si parca as incerca si ceva alternativ.

Vali5, Felicitari!!! sa va traiasca sa fie sanatosi si voi si ei, ca frumosi sunteti

Anca, fiecare cu ce il doare. E bine sa eviti astfel de pareri, sunt copii tai si tu esti mama lor, Are dreptate Andrada si Ella, tot la fel preciza acu ceva timp cu calitatea si nu cantitatea

KAY, vorbim aceeasi limba, numai ca io is in depresiune acu
Voi cum sunteti cu logopedia?

Ella, despre prospan a scris si Elteka odata, e din plante, la noi se da fara reteta (paracetamol, nu) dar nu trebe folosit, scria El, mai mult de 3 zile. il am sub forma de supozitor. am observat, ca efectul e latent, nu unul imediat, la prospan.

MADi, mersi de Feed-back

Ramona, multzumesc, tu esti o draguta

Tot citind pe aici, vad ca informatia buna circula pe PM
Acu intrebare: DE CE????


Si noi folosim aripioare la inot, mai sunt si niste centuri cu scartiitoare la scoala, poti sa scoti din placi cat sa ii tina la suprafatza apei. Am vazut ca si o terapeuta( nu stiu exact specilizarea: kine..etc etc..)folosea la copii care nu mergeau la fel aripioare, le da libertatea in miscare.
David in schimb e subtire si orice aripioare cu aer ii iesea asa ca avem umplutea cu aer+ scartiitoare.

Intre timp mi s-a intamplat si o chestie interesanta. De curand Robert a implinit 5 ani. si l-am serbat cam asa: noi, cu pretenii nostri si copii lor, la gradi cu educatoare lui si vineri, in park cu pretenii lui din gradinita. Si, chiar daca io am fost plina de intentii bune, copilul vroia altceva: de ziua lui, fix in ziua aia sa ii vina invitatii, ca a doua zi cand am vrut sa schimbam data din calendar, nu m-a lasat, ca nu i-au venit copii sa ii cante la multi ani, si vineri ma intreaba daca el: azi face 6 ani?! l-am ametit.

Florentina, recomanda-mi te rog si mi-e niste jocuri de inceput pt copii pe computer. io inca negociez cu colegu sa nu i-l lasam pe computer, dar stiu ca ajuta, asa ca nu o sa ma mai opun cu inversunare. Hai vino si ne povesteste din emotiile/trairile/ impresiile de bobocei ca io abia astept sa te citesc, atunci cand ai tu timp
Si, Diana si Florina sunt cu Bobocei acasa

Chichi, cu cine sta Livia cand mergi tu la servici. mi-a placut baia voastra

Madaiulia (Andrada ea este numaieu, o schimbare de nick, sa o recuperezi) cum viata de dupa concediu? cum e planu de bb2? cum e cu rezidentiatu?

Io sunt in criza totala de timp. am inceput un curs, lunea de la 19-21,30 si am apoi trei seminarii: ma, mi, jo de la 9-13. Cursul este de finatare, nu aduce nik nou, numai ca am inceput sa conduc masina (unde dai si unde crapa, o sa spuneti) am 18 km inclusiv autostrada, si nu am cum sa ajung cu mijloacele de transport si imi imbunatatesc limba.

Andrada, nu credeam ca o sa isi mai aminteasca cineva cum am intitulat io povestea nasterii lu D. Ti-ai ales clinica? dr?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Lavinia, io is la polul ala rau, cu 2 care nu doarm noaptea, nici acu la 5 ani!!! David are 3 mese pe noapte, uneori, rareori nu vrea deloc. i-am scos biberonul pe la 2 ani, inainte sa plecam in ro, si acolo mi-a fost usor sa revin ca greu ar fi adormit in locuri noi. deci nu te ajut cu raspunsul meu, decat sa iti zic ca dupa 3 ani ei au somnul mai profund, Robert al meu doarme si cand urla asa cum zici tu de nr 2 a ta. ai mei nu se joaca singuri, asa ca le dau de treaba, ca is agatata cu amandoi. culmea e ca lunea raman cu tatal lor si se comporta exemplar, oare ce pana mea fac de-s luata drept freiera???!!!
Ah, io mai demult am acceptat asta in mine si nu mai fac o tragedie din nesomn, uneori recuperez, alteori ma apuca cu tremurat, dar daca te framanti ca nu dormi, nu dormi, chiar esti terminat. Am vazut poze cu motzata voastra, o frumusica, nici nu ai zice ca-i urlatoare.

Deci iti recomand acu pe perioada iernii sa ii tii separat pana implineste Andrei 2,8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

arcadia ai primit pachetul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Ellla, de ajutat la respirat sigur o sa il ajute, ca doar imprastie aer sarat. Dar nu vad cu l-ar feri de raceala. E cumva imuno-stimulator? Ii intareste cu ceva imunitatea? Altfel nu vad cum... Si virusi tot iau cu totii , ca nu stau izolati... Dar depinde cum se manifesta la fiecare. si sa ne zici cum merge.

S a mancat miezul de la o paineintreaga si si-a tras-o pe mana, o are bagata pana la cot .

Andrada, wooow !!! Sarvina usoara si motzata la termen

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !


oana de SOSONICA (6.06.2007)


asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an


S


www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

poohy fiecare mama face ce stie mai bine pentru puiul sau si pentru ea.Sunt mame care rezista acasa sau nu au incotro[io] si mame car nu rezista.Asta nu le face mai putin mame.Copilul are nevoie de mama si decat o mama streata,imbufnata si fara rabdare io zic ca este mult mai bine o mama cu servici dar linistita cand vine acasa.Acopera mult mai bine nevoile copilului.
Cat despre coleg............. chiar nu inteleg de ce il framanata grija de copii tai

andrada felicitari pentru burtica,sa fie totul bine si sa ai sarcina usoara

Vali5 felicitari pentru pitica sa cresca mare si sa va bucurati de amdoi puii vostrii

VAd ca mai toti capsuneii sunt bolnaviori si atunci ne "laudam" si noi cu o raceala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Kay, asta e aparatul care il folesesc io momentan. www.pari.de/pari_gmbh/produkte/untere_atemwege/produkt/detail/info/pari_boy_sx.html" target="_blank">Care-s diferentzele dintre ele? io nu il pot folosi, mda si io racita, ca huruie, in rest e silentios, ii tin in bratze, pe rand si le tin masca pe fatza (am 2: una mai mare, mai bine) si ii las la desene.

Is novice in domeniu, asa ca is in cautare de info.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Salutare! Ce reveniri spectaculoase! Andradap, Vali, bine ati revenit! Mor de nerabadare sa ajung acasa sa vad poze (inclusiv Ana de Madi) ca de la serv nu pot vedea pe webshots. Am vazut-o pe papusica Laviniei, ca e pe Picasa. E o frumoasa, si ce par aveti! (eu sufar de lipsa de par, sau par care creste greu, asa ca fericesc toti pletosii!)
Didi, ai dreptate cu calitatea, eu de cand sunt la serv petrec altfel timp cu Livia! Si eu imi aduc aminte titlul albumului. M-ai omorat cu doi copii care nu dorm bine, mereu m-am gandit ca nr 2 o sa doarma neintors/a.

Vroiam sa va intreb ceva: ati auzit sau vi s-a recomandat cumva Ribomunyl? Cam asta contine:Fractiuni ribozomale: 70% ARN standard, ribozomi de Klebsiella pneumonie (35%), Streptococcus pneumoniae (30%), Streptococcus pyogenes (30%), Haemophilus influenzae (5%) 0,750 mg. Fractiuni membranare: Klebsiella pneumoniae - proteoglicani 1,125 mg. Excipient: q.s. 1 pliculet.
Mi-l daduse pediatra pt stimularea imunitatii insa nu stiu ce sa zic.

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Didi, pari am avut si noi in G, imptumutat de la farmacie. Pfui ca scump a fost... Dpdv functional nu e absolut nico o diferenta, fata de al meu(daca la el te referi). Isi fac treaba la fel de bine ambele. Singura chestie e ca al meu e mic cat palma, nu scoate nici un sunet si e cu cristale, adica nu face abur d-ala, ci niste cristale de... Mama lor, nu stiu.. Si e mai rapid. Dar ca treaba fac ac lucru.Ah si e cu baterii, pot sa ma du. Dupa ea oriunde prum casa. Inca cva, eu nu folosesc masca. Ii pun motu' tubului in nas si ii ibtra suficient. Masca e pt nasoleli nasoale (la noi zic). Eu ii trag inhalatii cu (recunosc :D) NaClconcebtratie de 0,9% cand e vascoasa rau treaba si se scurge vazand cu ochii. Adio fluidizatoare de muc :D.

Didi, mi-am amintit azi. Acu 2-3 ani ma plangeam eu pe forum ca a aruncat alex un ambalaj de napolitana pe jos si tu mi-ai zis ca aia nu-i problema si ca atinci cand o sa am probleme adevarate o sa mi se para un mizilic. Si iata-ma azi, dupa un sac de probleme adevarate, ca inca m-a deranjat ambalajul de napolitana aruncat pe jos . si, ca si atunci nu era vb de ambalaj in sine, ci de lipsa de respect pt munca mea. Numai ca de data asta si l-a ridicat singur .

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !


oana de SOSONICA (6.06.2007)


asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an


S


www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Didi, felicitari pt sofat si pt progresele in invatarea limbii.Sa stii ca tocmai iarna era motivul pt care as fii mutat-o, ea sta in sufragerie acum, nu am usa, e tare expusa acolo.O sa ma mai gandesc, sotu tot insista cu mutatl, cica poate se mai calmeaza si ea de la Andrei :)

Chiqui, multumim de complimente, sa stii ca e rau si cu par asa mare la copil asa mic.Ea nu sta neam sa ii prind paru, se zbate, urla, ajunge sa transpire, se face fleasca pe cap. e un cerc vicios.Asa am tras pe caldurile astea din vara cu parul asta...
Noi am folosit vreo 4 luni Rybomunil, in iarna, insa dupa ce am mers la gradi.Plus ca treb luat pe stomacelul gol parca, ori Andreei nu era prea cooperant atunci, si il puneam in lapte.Nu stiu ce sa zic, dc are vreun efect mai nu stiu cum, cert e ca desi acum noi bolim de 2 sapt, el a scapat cel mai repede.Dar nu pot sa spun ca a fost de la asta, de la propolis sau pur si simplu s-a mai imunizat el.Oricum, de luna viitoare ii mai dau si eu o tura, cica efectele nu ase vad din prima.Om vedea..

Mergi la inceput