Unghie cu probleme

Unghie cu probleme | Autor: dry_votka

Link direct la acest mesaj

Facand o cercetare pe google, gasisem un topic pe acest forum,pe probleme de unghii incarnate si cu probleme bla bla, f. interesant, insa era un subiect inchis cred, caci nu puteam posta
De aceea am deschis unul nou acum.
Asadar am o problema : la un singur picior, la degetul mare am cred un fel de batatura pe marginea unghiei astfel incat, dupa cate imi dau seama (sincer nu se vede prea bine, nici eu nu ma pricep) jumate din ea este cum am zis pe langa marginea unghiei , iar cealalta jumate este sub unghie. Pe langa asta, cred ca pe acolo mi se si incarneaza putin unghia. Ce sa spun, e tare dureros si ma chinui destul. De jumatate de an ma duc lunar la pedichiura si uneori "ma nimereste" alteori nu.
Exact la piciorul asta am avut cu putin timp in urma o tripla fractura de glezna - deci operatii, stat la pat, recuperare, dureri asa ca la acest picior chiar nu mai vreau sa suport nici o durere, gata! mi-a ajuns...
Si deci m-am tot gandit si am ajuns la concluzia ca ...vreau la doctor cu el. . Ok...dar la ce fel de doctor, care sa se priceapa si la bataturi de sub unghie, care sa si taie sau sa scobeasca pe acolo?? ...Dermatolog, ortoped...chirurgie sau microchirurgie, sau chirurgie plastica? Unde sa ma duc?
Mi-ati fi de mare ajutor cu niste sfaturi, recomandari...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

chirurgie sau chirurgie plastica.
Nu stiu , in Timisoara chirurgia plastica se ocupa doar cu chirurgia mainii , arsuri si chestii de genul asta , de picior se ocupa chirurgia generala.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

La chirurgie iti smulge unghia cu totul? Si cu batatura cum va ramane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dry_votka

La chirurgie iti smulge unghia cu totul? Si cu batatura cum va ramane?

BRRRR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

in Canada exista "foot specialist" care se ocupa printre altele si cu asa ceva...specialitatea respectiva se cheama "Chiropodist" sau "Podiatrist".

nu exista nimic asemanator in Romania??
imi pare rau ca in loc de raspuns vin cu o intrebare

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss, travel... and avoid bad people

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayleen spune:

Am avut si eu o problema la unghia de la degetul mare de la picior. Se numeste panaritiu (adica se face infectie la coltul unghiei (desi eu reusesc sa scot coltul de fiecare data, fiindca am unghiile moi). Cred ca de la incaltamintea ingusta. Am fost, cu ani in urma, la policlinica de cartier, la sectia de chirurgie. Procedura a durat 10 minute maxim. Mi-a facut anestezie in jurul unghiei (a durut un pic asa) si apoi mi-au decupat un dreptunghi cam de 1cm /30 mm. Nu am simtit deloc cand mi-a decupat unghia si, garantez, nu m-a durut deloc locul acela fara unghie! Nu durea, nu ma deranja atingerea sosetei nici un pic, asa cum credeam ca o sa se intample. Infectia s-a vindecat in doua zile, iar unghia a crescut frumos si uniform, sanatoasa si rozalie.
Acum iar am panaritiu, la celalalt picior. Si nu trece, deci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Taiati unghiile drept.Se poarta de ani de zile : ).Atunci cind colturile cresc, ai un anumit format de pedichiura ,necesita forfecuta.E vorba de un stafilococ ( :.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Multumesc mult pt raspunsurile primite pana acum
...Si mai astept ceva raspunsuri din partea voastra ;)
Asta e ca nu prea imi dau seama ce e. Eu simt ca o batatura naspa care este, cum am zis, parca jumatate bagata sub unghie.
Locul dureros este deci pe marginea, pe latura unghiei mai mult inspre baza unghiei si nu spre varful ei.
Nu am facut niciodata infectie la ea ( oricum, cand ma "scobesc" acolo pun apoi Baneocin pudra si pun leucoplast cateva zile, tocmai sa nu se infecteze ;) ).
Si parca mi-e frica sa ma duc asa tam-nisam la un chirurg care poate nu stie cum sa se comporte si cu acea batatura - el poate scoate toata unghia dar poate fi degeaba daca nu rezolva si batatura, nu? Din acest motiv as vrea sa ma duc la un specialist care stie mai multe si despre unghii incarnate si despre bataturi...care sa si inteleaga omul si durerea lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Problema e ca am dat pe google si am citit cateva topice de pe diverse forumuri despre problema unghiilor.

Insa... cam toata lumea se exprima prin "" am fost la medic si mi-a taiat din patul unghial"" sau ""doctorul mi-a facut anestezie si mi-a scos unghia"" sau ""am avut mai multe operatii si nu au avut rezultat"" etc etc ....Sa nu mai vorbim ca sunt cateva topice privind problema unghiilor incarnate si aplicarea metodelor naturiste.

....Bun, ok, am inteles, eu insa vreau sa stiu la CE tip de doctor s-a apelat : chirurg, ortoped, dermatolog?! Sau caz concret : mey nene si eu am avut o problema asemanatoare si am fost la spital la chirurgie sa mi-o scoata, sau la ortoped, sau la dermatolog bla bla, da dom-le mi-a rezolvat problema deci poti sa faci si tu la fel.
Cam astfel de raspunsuri mi-as dori sa primesc.

Pe un topic vechi (2005 parca) din forumul desprecopii.ro, foarte interesant de altfel doar 2 persoane au precizat unde au fost ( nu mai stiu daca erau sau nu din Bucuresti) : o mamica spunea ca a fost la chirurgie plastica, iar o alta mamica la dermatolog.
Sa nu mai vorbim ca exista procedura ""3 to spange"" pt care ma tot uit pe internet sa aflu unde se face ( ddeocamdata am aflat doar de Targu-Mures).

Ca sa stiu si eu pt ce specialitate imi iau trimitere de la medicul de familie.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui dry_votka

Ca sa stiu si eu pt ce specialitate imi iau trimitere de la medicul de familie.










Pai eu cred ca asta este raspunsul la intrebarea ta!Discuta cu medicul de familie si el va sti spre ce specialist sa te trimita!

Asa cum totusi tzi s-a raspuns,doar chirurgul poate face asta!Chirurgul ala din policlinica,nu ala care opereaza pe creier!

Anyella,taiatul unghiilor drepte este teorie crede-ma!Eu tai drept de ani de zile(la fel in urma documentarii)insa...asa cum spune si dry votka(oare cum tzi-o fi venit ideea unui asemenea nic name????)uneori nimerestu,alteori nu!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Uneori si...cateodata e buna si o "votca seaca", nu?

Da, mi se pare buna ideea si cu "chirurgul de policlinica" un asemenea medic cu siguranta s-a lovit de astfel de probleme, dar unde se gasesc "chirurgi de policlinici"? Exista asa ceva??

Mergi la inceput