indragostit de san

indragostit de san | Autor: buseandreea

Link direct la acest mesaj

buna fetelor.sunt noua printre voi.bebele meu are 9 luni si 2 saptamani si refuza sa manance mancare solida.pentru el sanul este cel mai important.am incercat sa diversific de la 6 luni dar foarte greu reusesc sa-l mai pacalesc cu cate o masa de fructe sau supa.ce ma sfatuiti?am epuizat tote mijloacele.....si a fost in zadar.multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Am o prietena care are o fetita de un an care mananca aproape numai san. Adica mai mananca in zilele bune 5 lingurite de supa.
Doctorita i-a zis sa nu o forteze, ca o sa manance ea cand o sa fie pregatita. Ea ii face in continuare in fiecare zi supita proaspata, ou fiert, piure, poate poate va manca in ziua aia (ea sa fie pregatita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Asa a fost si la noi la prima fetita... nu am avut prea multe de facut, pentru ca nu este bine sa fortezi copilul sa manance, daca nu vrea. Am incercat, o mai pacaleam cu iaurt, i-am dat si mancare din borcanas, cu aia am avut mai mult succes. Dar toate erau amestecate cu iaurt. adica din toata mancarea numai iaurtul se vedea, pentru ca altfel refuza sa deschida gura. Nici acum nu este o maare mancacioasa, dar acum o mai pacalesc cu diferite deserturi...

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

Nu fi preocupata ,fetita mea a supt pina acum 2 luni,are 2ani,sugea si ziua si noaptea (non -stop),mincare mai putin.
Minca doar la cresa.

ALESSIA 1/08/2007
http://tatto.weblog.ro
http://en.fotoalbum.eu/tatto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

si fata mea mica are 9 luni :)

9 luni e o varsta destul de mare ca sa isi mai poata lua toti nutrientii din lapte

eu cu ambele am avut probleme cu mancarea, cu cea mica chiar si cu greutatea si a trebuit sa muncesc un pic sa le fac sa manance bine.

ce am facut eu cand am avut probleme: niciodata fortate in primul rand insa incercate cu mancarea la orele de masa, zi de zi, nesarite mesele chiar daca stii ca nu mananca. e important ca atunci cand incepi masa sa nu ii fie extrem de foame si sa nu te poti intelege cu el.
daca refuza mancarea nu ii da san imediat, lasa-l la joaca un pic, incerci apoi dupa 15 minute din nou. daca si acum refuza, ii dai san, incerci iara cu solide la masa urmatoare. dupa cateva iteratii mananca din ce in ce mai mult solid. parerea mea e ca pe bebelusi poti sa ii convingi sa faca multe lucruri daca insisti suficient de mult, si de 100 de ori daca e necesar - fara a-i forta insa.

daca prinzi ca mananca ceva (ex cartofi), folosesti acel ceva ca baza pentru alte mancaruri si apoi diminuezi treptat cantitatea. eu pe fata mare am invatat-o sa manance legume amestecandu-le cu lapte si punandu-le in biberon. dupa cateva luni manca orice fel de terci oricat de verde si urat era

daca ai un copil nemancacios e un stres mare sa murdaresti juma de bucatarie pentru nimic. eu as folosi borcane, poti scoate o cantitate mica din ele si restul poti pastra la frigider 48h. cand incepe sa manance e bine sa faci repede tranzitia la piure facut de tine, altfel se invata cu textura borcanului si nu mai accepta. eu pe ale mele le-am invatat cu ambele.

aa, la 9 luni poti sa ii dai si bucatele sa ia singur. as incepe cu biscuite care se topeste in gura sa molfaie la el. eu pun la fata bucatele de mancare pe masuta scaunului ei si isi ia de acolo. sau biscuite, sau coaja de paine - astea le tine bine in mana. odata a mancat multe teci de fasole verde fierte bine de tot: le putea apuca, le molfaia in gurita si le manca.
era un articol cu "mancare degetel" pe dc, vezi si acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Dudu al meu inca vrea tzitzi dimineata la pranz si seara si de 3 ori noaptea...are 1an si 7 luni si eu incerc sa-l intarc...i-am explicat ca e mare si nu mai tre sa pape tzitzi...rezultatul: noaptea urmatoare a supt de 6 ori. Ziua nu mananca mult, de 3 ori 150gr de mancarica. Asta se vede...are deabia 10kg. Ce-i place: grisul cu lapte facut subtire, pastele cu lapte sau cu sos, banana cu mar si branza de vaci, cartoful copt, porumbul fiert, pepenele. In rest ii distragem atentia si-i indesam mancarea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Si noi ne-am confruntat cu o situatie asemanatoare:am inceput diversificarea pe la 5 luni iar la 8 luni abia daca manca cereale si iaurt,si ceva suc de portocale.Abia de la 9 luni a inceput sa manance,dar numai dupa ce am renuntat la mancarurile bebelusesti(fierte si pasate)si am trecut la mancarea de oameni mari,(bineanteles adaptata pentru varsta ei)Iar fructe am descoperit ca le manca cu mare placere daca si le tinea singurica si se mazgalea din cap pana-n picioareCarnita la fel, manca numai daca-i dadeam copanelul sa roada la el.La noi a ajutat si faptul ca atunci avea deja opt dintisori,deci putea musca si chiar mesteca.
Acum are un an , dar tot asa de indragostita de tzitzi este, si desi in general este o mancacioasa,tot are zile cand vrea sa manance doar laptic de la tzitzi si nimic altceva.



http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buseandreea spune:

Va multumesc pentru incurajari.Acum sunt mai linistita, vad ca nu sunt singura care se confrunta cu probleme legate de papica.O sa continui sa incerc in fiecare zi ca si pana acum....odata trebuie sa-i placa gustul mancarii.

Mergi la inceput