Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

si voi cele care ati facut morfofetala.....in ce consta?
trebuie alt aparat decat cel folosit obisnuit?
tine mai mult?
te pune si pe masa??????????????

va rog sa imi spuneti ca sa stiu sa ma pregatesc.................

Poze
Bea 19+ cu Ivan Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!



in general ecograful cu care se fac morfofetalele ar trebui sa fie mai performant. insa nu este obligatoriu. tine in jur de 35-45 minute in general.
morfofetala este o ecografie mai amanuntita in care este studiata morfologia fatului. nu are nicio treaba cu controalele pe masa.

eu de exemplu nu sunt pro controale manuale in sarcina si nici acum si nici la alma nu m-a consultat nimeni. in schimb ecografii am facut sa imi pun si in cap.



Petra mamica de Alma (20.08.2007) si 21+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Am si eu o intrebare: pe 1 sept este ziua sotului si as vrea sa fac eco fara sa stie el sa ii dau vestea cu sexul copilului chiar de ziua lui....ideea e ca pe 23 sept am eco al iosup, adica f scumpa, stiti unde se poate face cea mai ieftina eco pt depistarea sexului? atat vreau sa stiu ce e. Si de care eco ar fi? In caz ca sun la vreo clinica si ma intreaba de care eco vreau.

Multaam de raspunsuri!

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) 15+

PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

fetelor sunt intr-o situatie oarecum incurcata-poate va dati si voi cu parerea cam ce ati face in locul meu

ma gandesc (cam in proportie de 50% )sa-mi schimb dr la care merg acum si care m-a urmarit si la daria.De fapt cei 50% pe care i-i mai acord incredere sunt mai degraba pt tot ce a facut pt mine la sarcina cu Daria,si nu a fost puitn lucru.Acum insa parca nu mai reusim de nici un fel sa fim pe aceeasi frecventa.Dr la care as vrea sa merg( nu am fost niciodata la el ci doar am referinte f bune pt el) este insa coleg de clinica cu dr mea.Deci chiar daca merg doar la cab particular pana spre final tot am sanse mari sa dau nas in nas cu dr mea cand va fi sa nasc.Mie mi s-ar parea jenanta situatia.Pe de alta parte nu stiu cum va reactiona cel la cre vreau sa merg pt ca va afla oricum de pe analizele mele de pana acum cine m-a urmarit

deci dilema mea acum e urmatoarea-sa-mi ascult instinctul care imi spune ca ceva nu e ok in colaborarea noastra si sa fac schimbarea indiferent care arfi situatiile prin cre as putea trece sau sa mai merg in contnuare la ea si sa ma bazez pe profesionalismul ei fara sa mai implic si latura sentimentala

Mihaela 18+ Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Buna la toata lumea!

Mariucasaraoff ce nenorociti, reclamatie le trebuie alora...

Dastefa nu stiu ce sa iti spun sa faci, dar pot sa iti spun cum am ales eu medicul cu care o sa nasc: pe net, cu google, dupa nise criterii care stiam ca le vreau. Cand am inceput s ama documentez despre ultimii 3 dr pe care il alesesem, am mers la unul singur, dupa instinct si nu m-am inselat deloc. Pt mine e cel mai important sa ma simt confortabil cu alegerea. Si in cele mai multe din situatii instincul nu m-a inselat.



Catalutza 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

MIHAELA, schimba medicul. Daca iti este peste mana sa mergi la acel doc cu referinte bune, mai cauta un alt medic cu refetinte cel putin la fel de bune cu cel care vrei sa te duci. Situatia in bine nu se va schimba in colaborarea cu medicul, iar daca nu esti multumita, fa pasul acum. Mai intreaba fetele de aici de la noi la ce medic merg ele si sunt 100% multumite de ei si vei vedea ca vei gasi mai repde decat ai sperat. Eu de ex merg la doc Grigoriu Corina, tot pe ea am avut-o si la Paul, mi-a facut cezariana pe buna dreptate ca a stat copilul in picioare, pozitie pelvina, dar acum la a doua nastere, as vrea daca se va putea, natural, eu am pus de la bun inceput problema sa stiu daca accepta sau nu. Si-a dat cu parerea ca nu imi recomanda, mi=a spus apoi ca la Municipal, politica spitalului nu accepta naturala dupa cezariana si chiar mi=a recomandat sa ma duc la Cantacuzino daca vreau musai natural. SI am decis asa: merg in continuare cu dansa in caz ca totusi nu se va putea natural, sa imi faca cezariana pentru ca are o mana extraordinara, operatia nici nu se mai vede la mine , m=am vindecat f repede si mi-a pus fire absorbante cu care n=am avut treaba...dar voi cauta in paralel, un doc bun, care sa ma primeasca sa nasc natural, in caz ca voi putea si ma incadrez in cerintele necesare nasterii naturale dupa cezariana. Doc mea este de treaba, raspunde la intrebari, nu te expediaza, iti explica ce ai nevoie sa stii, studiaza cu mare atentie analizele pe care le faci, ecografiile, daca i se pare ceva suspect, te trimtie mai departe pt investigatii, am incredere in ea.
Daca te mai pot ajuta cu ceva, sunt pe aici.

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) 15+

PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Dragele mele, revin cu precizari asupra triplu testului facut la Medlife. Ziceam eu intr-o postare anterioara ca mi-au gresit varsta gestationala dupa UM, ca iesise egala cu cea ecografica, in conditiile in care eu am o diferenta intre cele doua de 2 saptamani.

Ei bine, m-au sunat sa imi explice ca, avand in vedere ca ciclul meu nu este de 28 de zile, ci de 40, ei au calculat varsta sarcinii dupa UM luand in calcul acest 40 si nu 28, ceea ce normal daca stau sa ma gandesc bine.

Repet rezultatele aici, asa ca sa fiu sigura ca e OK:

Trisomie 21 (Down): 1:7520
Trisomie 18: 1:10000
NTD: 1:10000

Oricum, ca sa fiu eu sigura-sigura (si de fapt pt ca mi-e dor sa il vad pe bebe ), m-am programat marti la o alta eco pentru un al doilea triplu test, just to make sure.

pe burtici!

Ratusca 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

am dormit................

un pic ma cam doare gatul..ca iar m-am molipsit de la mami si dorm cand is asa aproape non stop...............



Poze
Bea 19+ cu Ivan Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_28 spune:

Am intrat si noi sa va citim si sa va salutam
ratusca mica si bubu bu am mai scris si eu despre acest aspect al ecografiei. La mine bebe dupa masuratorile ecografice avea cat varsta dupa UM + 3 zile.Nici cel de la eco nici ginecologul meu nu m-au lamurit de ce e acest rezultat dar niciunul nu a zis ca ar fi probleme. Din ce am observat pe aici la majoritatea dintre burtici bebe e cu doua saptamani mai mic decat UM.Eu raman la ideea ca e putin probabil sa fi ramas insarcinata atunci(cu 3 zile inainte de UM) dar nici lamurita nu sunt in privinta varstei date la eco.

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_28 spune:

Bun venit noilor burtici sa aveti o sarcina usoara, bebei sanatosi si la termen si sa ramanem impreuna in odisee


19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

si voi cele care ati facut morfofetala.....in ce consta?
trebuie alt aparat decat cel folosit obisnuit?
tine mai mult?
te pune si pe masa??????????????

va rog sa imi spuneti ca sa stiu sa ma pregatesc.................

Poze
Bea 19+ cu Ivan Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!




Poti face morfo la eco 2D, 3D, 4D. Eu de obicei faceam eco 2D, dar la morfo am vrut cu un aparat mai performant care sa aibe si 4D. De aceea am facut prima morfo la un alt cabinet decat la doctoritza mea. Aceasta ecografie este deosebita de celelate prin faptul ca se masoara mult mai multe chestii: col - inchis/deschis, lungime, grad de maturare placenta si pozitionarea ei, indici de rezistenta, cantitate de lichid amniotic, la bb o groaza de masuratori (cap, creier - cate camarutze, inima - tot asa cu cele 4 camarutze, arterele principale, pozitionare pe dreapta sau pe stanga, stomac, rinichi, vezica, plamani si apoi oasele - coloana, dimensiuni oase importante, numarat degetzele si multe altele). La mine a durat cam 20-30 minute pt fiecare bb.
Eu voi repeta morfologica la 24 saptamani cu doctoritza mea tot cu un eco performant (la mternitatea unde voi naste).



22+

odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi

Mergi la inceput