experiente mistice

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

"if you can't say something nice, then don't say nothing at all
bocanila, din filmul Bambi"!!!!! nu e minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:



Eu am renuntat acum ceva vreme la ...sa le spunem actiunile voluntare pentru implicarea misticismului in viata mea. Renuntare care a pornit de la niste deceptii personale legate de oameni cu "pretentia" de invatatori.

Nu vreau paranormal in viata mea, sau mai corect, nu vreau sa il caut cu luminarea, sa il chem; nu vreau sa fac nici miracole, nici "magic tricks". Mai degraba imi doresc sa ating un nivel de liniste interioara, de Incredere (laica, daca mi se permite asocierea de termeni); meditatia mi se mare mai potrivita mie decit...levitatia (ca asa-i rima..), dar asta nu inseamna musai ca prima trebuie sa o excluda pe a doua.

Revin, s-a trezit Pisilinca

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

deja ai pornit pe drumul misticului fara manastire, cum ar spune caroline myss. deja ai gustat din nectarul sufletului! care apare proeminent si evident aproape in acelasi timp cand apar probleme in viata.
singurul maestru pe un astfel de drum esti doar tu insati. iar conditiile iti apartin in totalitate. muzica este un canal de captivare a spiritului prin linistirea ego-ului! il aduce la tacere. ceea ce face meditatia. am trecut prin aceasta etapa, de mult, de foarte demult! un mare impact aspura mea l-a avut klause schulze, a carui muzica ma propulsa rapid in starile modificate de constiinta.
sunt pasi catre misticismul autentic, catre cunoasterea-trairea divinitatii din tine, catre sufletul-forta din tine, catre TINE INSATI! si nu religie, candele, arome sau alte practici!
iar experientele mistice vor aparea, ca vrei sau ca nu vrei. este un stagiu de cunoastere la nivel fizic a unei transformari interioare. ingenunchind vanitatea prin modestie vei lasa experienta sufletului sa fie!
Parafrazez:
Faptul ca fenomenele paranormale au atras atitia cititori dovedeste ca suntem flamanzi de experienta sacrului. Cand cineva are o experienta a sufletului, viata spirituala devine o prioritate. Spiritul este capacitatea ego-ului de a atinge sufletul, spune invatatorul!
Un mistic este acela care se lasa animat de suflet! Un mistic este cineva pasionat si flamand de sacru, divinitate. Un mistic este acela pentru care dorinta de a vedea clar devine prioritate in fata a orice, pentru care cautarea de adevar este calatoria vietii. Este acela care trece de la a gandi divinitatea la a cunoaste-trai divinitatea.
CM spunea, ca pentru a ajunge la suflet, trebuie sa pasesti pragul umilintei. Este stagiul in care “eu”-ul narcisist este dizolvat, iar cararea vietii care servea ca oportunitate de satisfactie personala, devine cararea prin care omul se dedica si devoteaza aproapelui, o cale in serviciul aproapelui!
Sufletul este o forta. Este intrega experienta prin care se face managementul fortei care este fiinta, iar fiecare decizie luata devine un canal prin care incarnezi aceasta forta a sufletului in legea cauzei si efectului( ca esti bun sau rau, ca furi, sau nu, ca esti ambil sau argatos...).
Din propia experienta, marturisesc ca un sistem care esti se prabuseste pentru a se ridica o noua cladire a fiintei, o cladire a sufletului in care traieste fiinta, si nu o cladire a finitei in care se afla inchis sufletul. Este acel loc din casa unde tii icoana si te rogi, loc al sacrului prin gestul simplu de rugaciune , acel loc care, metaphoric vorbind, se extinde la nivelul intregii suprafete in care locuiesti, transformandu-l intr-un loc sacru, in care tu existi. Acolo si in exterior!
Daca traiesti viata prin suflet, orice gest al vietii este sacru. La nivel interior, orice travaliu prin care spiritul coboara lumina divina din domul personal al sufletului! Iar cand spiritul redefineste valorile egoului in fata sufletului, ingenunche in fata DIVINITATII, TRAIESTE DIVINITATEA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

am sa iti descriu o experienta mistica a vietii mele.
s-a intamplat pur si simplu. am intrat in meditatie. cred ca am adormit. am visat cum ies din corp, si incep sa zbor. si am zburat din ce in ce mai sus. la un moment dat, am inceput sa prin viteza in zbor. m-am vazut deasupra pamantului, l-am privit, si m-am intors sa continui calatoria mea astrala. eram in corpul meu eteric. viteza crestea, pana cand am pierdut notiunea de spatiu. am sesizat cum corpul meu eteric a inceput sa piarda din consistenta eterica initiala, devenind lumina, viteza cu care zburam era parca viteza luminii. cand m-am transformat toata in bulgare de lumina, m-am oprit intr-un spatiu de o frumusete cosmica uimitoare. mi-am dat seama ca sunt bulgare de lumina. eu-l meu, metaforizat in corpul energetic se diluase in lumina. am simtit ca nu mai exista ratiunea. mintea mea era libera de jugul ratiunii:eram doar constiinta si in acelasi timp, am trait experienta ca STIU TOT SI NIMIC! eram constiinta! pentru ca stiam ca sunt un graunte de lumina dintr-un tot de lumina! am ramas in imponderabilitaea aceea traind o pace imensa, o iubire ce ma coplesea dar si facea sa pulsez viata. apoi am decis sa ma intorc in corpul pamantesc. m-am urnit din imponderabilitatea aceea, si din lumina, am inceput sa recapat replica fizica astrala, m-am reintors. am deschis ochii imediat, calma, ca si cum m-as fi intors dintr-o calatorie obisnuita. m-am intors cu pacea! o pace fara dimensiune. si impresia acuta ca tot universul meu interior s-a daramat si recladit o fundatie a carei finalizare urma sa o continui ca datorie fata de mine insami.
in experienta aceea am invatat ce inseamna sa stii totul si nimic! sa fii parte din divinitate si in acelasi timp un minuscul graunte de lumina!
de atunci pacea nu m-a mai parasit. insa, e firesc, facand greseli, ma rataceam in consecinta propiilor mele greseli. insa era suficient sa stau de vorba cu mine insami sa corectez radacina greselilor ce perturba echilibrul.in functie de probleme aparute, dialogurile sunt portionate in timp diferit; sunt unele care mi-au cerut ani, pana cand am vazut...lumina.
iar la nivel mental, exista o disciplina: gandesc cand e necesar. in rest, e liniste! iar cand gandesc, gandirea seamana mai degraba cu o comunicare a sufletului (acel dom al informatiei, acel tot si nimic).
asta este doar o experienta mistica. una dintre multele altele.
cred din tot sufletul ca experienta mistica nu are religie. si fac afirmatia asta pentru ca o alta experienta a fost in prezenta lui BUDDHA. dar asta, pentru alta data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

As spune mai degraba ca experienta mistica nu are "culoare" religioasa, nu ca nu are musai nici o legatura cu religia, pentru ca apropierea mea de misticism a debutat simultan cu o perioada de ...efervescenta religioasa. Doream cu ardoare sa fiu o buna credincioasa, citeam zilnic diverse acatiste, mergeam in fiecare vineri la Maslu, afumam casa cu tamiie etc.
Ulterior insa poate mi s-a deschis sufletul altfel catre Divinitate, pt ca nu m-am mai regasit in crestinism - crud si neiertator, interpretat cu multa intoleranta si aplicat la fel de intolerant si discriminator. Singura raza de lumina, Iisus, care a murit ca sa ne fie iertate pacatele, isi vede sacrificiul uitat, Biserica impunind existenta pacatelor capitale.

Nu am cunostinte suficiente despre celelalte religii, dar prefer sa ma incred in cea proprie. Prefer universul bazat pe legea actiunii si reactiunii, animat de Iubire, cea mai puternica generatoare de energie.

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

Ca biserica nu a reusit sa transmita in experienta ta crestina adevarta imagine a divinitatii nu este o tragedie. Trebuie sa multumesti acelor evenimente care ti s-au intamplat ca s-au intamplat. Ele te-au determinat sa iti asculti vocea interioara, sa traiesti adevarul in care te-ai regasit si care te-a pus pe calea reala a sufletului!. Asa cum CM spunea foarte bine, “religia este costum de petrecere”. te-a oprit a deveni un habotnic cu ritualuri si predici...dar cu sufletul strain de tine! Tot ea spune, “religia nu calatoreste cu noi cand murim, ci integritatea sufletului”.
Sufletul ,realitate si adevar divin , este coborat in fiinta umana. Este forta divina manifestata in tine ca persoana. Este vocea care te acopera in mental ca o a doua optiune la un gand, daca primul a fost cumva generator de dezechilibru!
Acea voce interioara care spune “ ridica-te din pat, trebuie sa te ridici din ruina in care esti...”, nu manca asta ca iti face rau...”,” grabeste-te ca intarzii la scoala” de exemplu, este vocea sufletului, este gandul-glas care apare spontan, este GHIDUL NOSTRU INTERIOR, PRIN CARE PRIMIM TOATE COMUNICARILE CU FIECARE PAS PE CARE IL FACEM. Este gandul replica care apare imediat dup ace ai fost aspru cu cineva (“nu trebuia sa ridici tonul”), de exemplu. Astea sunt exemple ale ghidarii interioare, sunt comunicari intuitive cu sufletul in situatiile de viata ordinare. Astea sunt exemple ale comunicarii intime cu adevarul personal, cand se scrie gestul de viata in actul de viata.
Imaginea noastra despre comunicarea divina este de cele mai multe ori eronata. Pentru ca in loc sa recunoastem aceste mici ghidari interioare, cautam comunicari care sa ne resolve un conflict, sa ne oblojeasca ranile, sa ne vindeca de o boala...comunicari care nu ne face sa gandim profund despre cine suntem, despre integritatea vietii interioare, despre calitatea deciziilor pe care le facem!
Daca dam atentie acestui limbaj interior si il intelegem, acceptam, si il facem congruent cu actul de a gandi si a fi, atunci traim in sacru.intotdeauna aceasta voce interioara ne va vorbi in alfabetul pe care il cunoastem.cand ii vorbeste intelectului, forma poate lua aspecte simbolice de mare complexitate, insa trairea revelatiei este tot ce are nevoie intelectul pentru a pune in forme lizibile adevarul! In rest e doar lucru mecanic! Si sunt convinsa ca fiecare in viata a avut cel putin o revelatie, care este un fel de experienta mistica, prin accesul intuitive, spontan la informatie.
Cm da un exemplu foarte frumos cand vorbeste despre adevarul mistic si si accesarea lui. Experienta mistica fiind accesul la adevarul mistic.Si a luat exemplul atat de banal al descoperirii gravitatiei.Cand Newton a avut revelatia descoperirii gravitatiei a avut de fapt acces la un adevar mistic pe care l-a tradus in simboluri si stiinta, si a devenit functionabil pentru system. A devenit un adevar care a schimbat lumea .
Marii mistici au trait in acest limbaj interior total! Au trait in divinitatea interioara pana la contopirea vietii fizice in realitatea interioara. Este, acel metaphoric mesaj intalnit in rugaciunea TATAL NOSTRU: PRECUM IN CER ASA SI PE PAMANT! Adica, precum in realitaea fizica asa si in realitatea interioara, precum in gand asa si in fapta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

prezenta mea in rubrica paranormal nu a fost primita calduros. dupa cateva replici, am incetat sa scriu. conchita, de exemplu, a fost cea care si-a ascultat glasul interior si a luat o atitudine pozitiva la atitudinile negative. a avut un dialog cu sufletul, si l-a pus in congruenta cu fapta, actul de a scrie. ei bine, asta este o comunicare cu divinitatea din fiinta ei.
de la fapte marunte, ca acestea pana la acte de mare implicare in viata sau lume, nu este decat o problema de integritate si sete de adevar mistic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

S-a vorbit despre iubire! Iata cuvantul de provenienta divin mistica!
Ai fost o inspiratie, cand ai pronuntat cuvantul iubire!
Poti descrie cum iti iubesti copilul? Poti descrie cum iti iubesti aproapele? Poti, in general, descrie cum iubesti? NU! Noi aratam modalitati de manifestare a iubirii , ca limbaj perceptibil al unui univers interior inundat in irationalul mistic care este iubirea! Si vorbesc despre iubirea aceea pe care o simti in celulele corpului tau, cea care profund te animeaza, indiferent de situatie, pentru care esti capabil sa te darui si sacrifici, indifferent ce ti se cere sa sacrifici...
De ce, situatiile sunt atat de greu de controlat, cand o iubire nu mai are corespondentul de iubit (moare copilul, se despart cuplurile...)! pentru ca, traind in irrational la un paroxism emotional, brusc, devi rational, cautand motive (de ce s-a intamplat, de ce tocmai mie, cum e posibil...) si se sfarseste in a fi proiectat intr-un haos!
Prima reactive, aproa[e instantaneu, este de a folosi ratiunea pentru a controla dezechilibrul! Si este o mare greseala! Pentru ca vrei sa gasesti ratiuni intr-o situatie irationala! Si se ajunge la drame, ca sa nu le spun show-uri pe care nu le-ai crezut vreodata posibile! . acceptarea iubirii ca fapt irrational si total daruit implica iertarea, trecerea peste tot fara ratiune.o singura realitate ramane: iubirea a fost impartasita in doi, si nu mai este. Dar ea poate fi, fara sa mai existe Cu cat stai mai mult ancorat in ratiuni , motive cu atat agonia va fi mai lunga.( Este una dintre tainele vindecarilor miraculoase! Oamenii se despart de trecutul lor , se proiecteaza in present prin rugaciune! Si minunea divina se intampla!)
Iubirea exista sau nu exista. Cale de mijloc nu exista! Daca nu mai exista, renuntarea la a folosi ratiunea pentru a intelege un fapt al irationalulu este solutia pentru vindecare! Si iertarea! Asta e! Ce se poate face? Multumi cerului ca ai avut experienta iubirii!
Astfel, imi rezerv dreptul de a sustine inca o data ideea, ca fiecare in viata, are, cel putin o data, o traire mistica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui 3x3
[iar la nivel mental, exista o disciplina: gandesc cand e necesar. in rest, e liniste! iar cand gandesc, gandirea seamana mai degraba cu o comunicare a sufletului (acel dom al informatiei, acel tot si nimic).



F interesant...am citit si recitit...

mi-a atras atentia paragraful de mai sus, pot sa spun ca esti un om norocos
mi se pare f greu sa ajungem la o astfel de performanta, sa controlom mintea,de cele mai multe ori mintea ne controleaza pe noi, din pacate.
Si m-ar interesa , daca poti si vrei sa dezvolti/dezvalui secretul...cum ai reusit totusi?
cum stapanesti, controlezi gandurile sa nu iti invadeze mintea?mai ales cele distructive??

Din pacate nu pot contribui la acest topic, intr-ucat nu am avut parte de astfel de experiente, sau poate daca au fost nu am constientizat...

si as mai intreba...de ce doar unora le este permis accesul catre aceste experiente??
De ce unii oameni experimenteaza usor proiectiile astrale, de ce unii au viziuni, premonitii...si altii nu?
Cunosc oameni care practica meditatia de 20 de ani, si nu au experimentat nimic ...iesit din comun, sa zic asa...(imi gasesc f greu cuvintele cand e sa vb despre experiente mistice)
si de asemenea am intalnit o persoana care experimenteaza destul de des, fara voia ei , iesirea din corp, din cate mi-a spus se intampla doar atunci cand este in panica, sau traieste o frica incontrolabila(atac de panica de ex.).
Si URASTE chestia asta....

In rest...felicitari 3x3 ptr topic, imi plac mesajele tale, si imi place f mult linistea de aici, e...relaxant sa citesti, si f constructiv

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui 3x3
un therapist

Fara nicio urma de ironie, uite o

Mergi la inceput