experiente mistice

experiente mistice | Autor: 3x3

Link direct la acest mesaj

o definitie comuna a experientei mistice consta in trairea DIVINITATII. Mistic este diferit de religios, prima sustine experienta, a doua teoria despre DIVINITATE. VIATA DE ZI CU ZI IN NOUA ERA A VARSATORULUI, VA DESCHIDE CANALUL INTERIOR DE COMUNICARE DINTRE MATERIE-MENTAL-EGO-SPIRIT-SUFLET, LA NIVEL DE INDIVID SI COLECTIV. VISELE CU CONTINUT MISTIC, VINDECARILE MIRACULOASE, RUGACIUNEA...IATA CATEVA DIN REPERTOARUL MISTICULUI FARA MANASTIRE, asa cum Caroline numeste omul contemporan in experienta de viata mistica!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

experinetele mistice sunt irationale, sunt trairi ale puterii lui Dumnezeu. Sunt acele experiente care dezvolta o stare reflectiva: cine esti, care iti sunt valorile, cum iti influenteaza viitorul; sunt momente in care sufletul iti vorbeste, nu ego-ul, oferintu-ti suport si nu placere!
Fiecare persoana are, mai devreme sau mai tarziu, o experienta mistica (ghidarile interioare, rugaciunile, exerienta dupa moarte, vindecarile miraculoase, visele cu continut mistic...).
...vorbesc despre experienta care te aduce in prezent, te scoate (fara logica) din trecutul care inabuse gandirea, si in consecinta si raspunsurile pentru viitor. sufletul, in serviciul tau intotdeauna, este vocea prin care coboara gratia divina, care iti da raspunsuri pe care de cele mai multe ori le refuzi sau ignori.
...sunt intrebari de genul:"de ce sunt aici", "care este rostul meu", "cine sunt?", "de ce am venit pe pamant?"; sunt intrebarile care te aduce intr-un moment de pauza mentala, iti fura un oftat, te indeamna sa apuci in maini carti pe care niciodata nu le-ai citit sau gandit ca le vei citi vreodata.
..intrebari si intamplari care iti creeaza comfortul unui irational din care orice este posibil, sunt intrebari care apar de cele mai multe ori in crize ale vietii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui 3x3
Fiecare persoana are, mai devreme sau mai tarziu, o experienta mistica ...

Renunta la cuvantul fiecare si vei avea liniste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

au inceput amenintarile deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
au inceput amenintarile deja.

Te simti amenintata?
Eu doar am restrans subiectul; nu am contestat obiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui conchita
au inceput amenintarile deja.

Te simti amenintata?
Eu doar am restrans subiectul; nu am contestat obiectul.


"daca vrei sa ai liniste"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

si e diferit de daca

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

si e diferit de daca

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@


daca faci asa si pe dincolo, vei avea liniste. in context, "si" il implica pe "daca".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:




Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

In context si tinind cont de proaspetele rafuieli, personal nu mi se pare ca si=daca. Mai degraba mi-a sunat a sfat menit sa "corecteze" un termen potential generator de alte discutii decit cele dorite aici.

3x3,
in postarile tale de la topicul cu paranormalul am regasit niste idei din perioada in care am urmat cursurile de inforenergetica...acum vreo 8 ani, cam asa. Mi-ar fi mai simplu daca as sti daca ai cunostinta de ele.

De asemeni, unele idei mi s-au parut asemanatoare cu "Karma, sau armonia dintre fizic,psihic si destin", autor N. Lazarev.

Nu am experiente mistice...extraordinare pe care sa le relatez. Ele se limiteaza la "paranormalul interior" cum imi place sa spun. Daca ce cauti aici este o relatare cu fantome si levitatie, nu sint omul tau; daca vrei sa dirijezi discutia in alta directie...de asta ti-am adresat intrebarile de mai sus, poate gasim un punct de pornire al discutiei.

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:


1. un exemplu: Sfanta Teresa of Ávila, cunoscuta ca si Sfanta Teresa of Jesus, in rugaciunile ei catre Dumnezeu, i se intampla sa leviteze. deci, levitatia a fost, in cazul ei, un efect fizic al unirii mistice cu Dumnezeu in rugaciune.
2.<"Karma, sau armonia dintre fizic,psihic si destin", autor N. Lazarev>
Nu am citit nimic de Lazarev. insa nu este exclus sa exprim idei asemanatoare; nici pa aivanhov omraam mikhael nu l-am citit, pe care il consider un maestru; sunt in posesia a cateva lucrari, si cand am inceput una, am crezut ca tot sistemul meu de valori se naruie.
3.<"paranormalul interior">
imi place cum ai formulat. in cele din urma, intreaga experienta se rezuma la o alchimie interioara. manifestarile in exterior nu sunt importante, cand se face lucrarea interioara; daca admit teoretic, ca si manifestarea in fizic are "o ratiune", atunci gandul ma trimite la rugaciunea Tatal Nostru, in care se spune "precum in cer asa si pe pamant"; parafrazand, precum in interior, asa si in exterior,precum in teorie asa si in practica...deci, un echilibru al manifestarii dupa o lege nu a ratiunii umane;
4.inforenergetica ...cu siguranta nu am facut astfel de cursuri. asta nu inseamna ca nu putem discuta. caile pe care ajungem la adevar sunt diferite. adevarul,din punctul meu de vedere, este un mesaj abstract; omul il relativizeaza prin divizarea lui in simboluri accesibile capacitatii individuale de comunicare a mesajului;

5.am deschis aceasta fereastra pentru a face o delimitare clara intre subiectele care provocau intelectul (paranormale), si cele care nu au legatura cu intelectul: experienta mistica; asa cum am mai spus, daca la o experienta mistica ego-ul se grabeste sa dea un raspuns, genereaza filosofie si/sau conflict(e de dorit cel intelectual-creator si nu individual-generator de tensiune); din punctul meu de vedere, filosofeaza cel care inca nu a gasit raspunsul; cine a gasit adevarul, il traieste pur si simplu, il aplica in practica, creeaza...il inmulteste, spune pilda talantilor!

Mergi la inceput