IUGR restrictia de crestere intrauterina

IUGR restrictia de crestere intrauterina | Autor: HBOT

Link direct la acest mesaj

Stimate mamici, dar mai ales viitoare mamici!

Deschid acest topic ca urmare a importantei, brizantei si mai ales consecintelor acestei teme!

IUGR cunoscuta ca si restrictie/retard de crestere intrauterina apare ca urmare a unei tulburari ischemice intrauterine, afectind 10% din sarcini, ducind in primul rind la imaturitate dar si la o serie de tulburari de crestere, sechele, retarduri, CP, retinopatii iar in cazul a 10% din IUGR chiar la mortalitate.

Desigur despre IUGR se cunosc foarte multe (GOOGLE), mai putin sint cunoscute studiile americanilor si mai ales ale canadienilor in acesta afectiune si configurarea unei posibilitati de tratament eficient al problemelor hipoxice (lipsa de oxigen) intrauterine: oxigenarea hiperbara (HBOT sau HBO).

Ca urmare a publicarii acestor rezultate aplicarea HBO in IUGR a devenit o prioritate a Comisiei Europene de Medicina Hiperbara, Constanta fiid de mai putin de 2 luni primul oras romanesc ce dispune de o astfel de facilitate de tratament.

Deschid acest topic sa informez despre HBO si posibilitatile acestei terapii, dar mai ales sa discutam despre consecintele IUGR, cu ajutorul d-voastra, poate IUGR va putea fi tratat in curind in cadrul unui program national, prevenind astfel posibilele complicatii!

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Prima mea sarcina a avut diagnosticul de hipotrofie fetala simetrica, cauze necunoscute. Am nascut la 38s vastra gestationala si 33s si 4 zile vasta de dezvoltare a copilului, prin cezariana.

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi D

Mergi la inceput