Dieta macrobiotica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabriela7 spune:

Buna
si eu sunt pentru miscare.am cateva kg in plus si ma chinui ceva cu ele insa dintre toate curele pe care le-am tinut cea mai buna a fost alergatul pe stadion si am slabit. Apoi normal ca le-am luat la loc pt ca am incetat sa mai alerg si am mancat normal. Depinde foarte mult de metabolismul fiecareia si eu zic ca daca vrem sa slabim sa ne facem un mod de viata mai echilibrat in functie de necesitatile noastre zilnice .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Eu am facut tot felul de experimente,am tinut o gramada de diete si am ajuns la concluia ca nimic nu ma ajua,ca nu este sanatos si una peste alta am capatat si o gramada de celulita de numai pot sa scap de ea asa usor si vergeturi.
Dieta aceasta este ok pentru cine poate sa manance in stilul asta dar noi avem nevoie de toate grupele de alimente pentru a fi sanatosi,singura greseala pe care o facem este ca consumam in cantitati mari,mai mult decat are nevoie organismul nostru.Putin si des este cel mai bine,deci nu foarte putin,exact cat sa nu ne saturam sau sa ne stea in gat mancarea cum spun oamenii din popor.Spor la slabit si aveti grija de organismul vostru ca este cel mai important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Sunt fericita. Am scapat de aproape 9 kg intr-o luna cu dieta bineinteles. Am papat asa: cereale de orice fel, paste fainoase integrale cu smantana sau cu fructe de mare sau peste la abur, lactate de orice fel, fructe uscate.
Poate veti spune ca nu este sanatos, dar eu ma simt minunat, mai usoare si plina de energie.
Acum am achizitionat si 1 borcan de http://www.colonhelp.ro/ si lupt in continuare cu kg-le.
Va dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocarta spune:

Cu 8 ani in urma faceam sport cu o constiinciozitate iesita din comun si aveam un corp atat de frumos ca s-a minunat pana si o doctorita care trebuia sa imi faca ecografie. Mancam numai BIO, adica de la bunica din curte. Aveam un abdomen plat si niste picioare subtiri de imi vine sa plang acum cand imi amintesc. Ciudat este ca mancam smantana, tocanita, paine de casa si nu aveam pic de grasime pe mine. Insa nu prea mancam sarat si placinta se facea odata la saptamana iar la alte dulciuri nu pre pofteam. Cum am luat obiceiurile orasenesti, totul s-a dus la mama naibii. Cred ca fiecare zona are tipul ei de mancare ce ar trebui consumat. Noi ne-am indepartat foarte mult de obiceiurile noastre care ne tineau in forma, sanatosi. Bine in schimb ca dam bani grei pe toate tampeniile si credem ca am avea rezultate miraculoase cu nu stiu ce diete. Parerea mea: putina intelepciune, va rog !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Vad ca de mult nu s-a mai scris pe-aici......

Eu am tinut dieta Macrobiotica de doua ori. Am tinut regimul nr.7 care consta in combinarea celor 4 cereale (mei, grau, hrisca si orez brun). Am mancat doar aceste cereale si am baut doar apa. Nu 2 litri, ci cand mi-a fost sete, atat cand am simtit nevoia. Am tinut doua ture de cate zece zile cu o luna de pauza intre ele. Acum vreau sa ma mai apuc de inca o tura, pentru ca mie imi face tare bine.

Va povestesc pe scurt:

Avantajele pe care le-am observat/simtit:

1. Am slabit considerabil (6 kg in 10 zile)
2. Kilogramele pe care le-am dat jos nu le-am pus inapoi in totalitate nici pana astazi (dupa cozonaci, sarmalute si piftii)
3. NU mi-a fost foame nici macar un pic in nici un moment al zilei (sau noptii)
- am mancat pe saturate si nu am simtit 'foame' absolut deloc
4. Dupa 3 zile de regim am inceput sa rezolv problemele mele cu somnul (insomnii si ore neregulate de culcare)
5. Dupa 2-3 zile de regim am inceput sa capat o ENERGIE debordanta.
6. Tenul mi s-a curatat incredibil.
7. Am inceput sa am o atitudine foarte foarte pozitiva despre mine si despre lume.

Dezavantajele pe care le-am resimtit

1. In ultimele zile de regim (ziua 8,9) mi se face pofta de altceva. Un ou, un mar....pur si simplu altceva. Dar cu putina vointa am rezolvat. IMPORTANT: nu am simtit nevoia fizica de altceva, ci doar pofta. Pofta pura.
2. Regimul mi s-a parut greu, spartan pentru ca este foarte monoton.
3. In primele doua zile am avut ceva dureri de cap, dar nu insuportabile.
4. Mi-a fost destul de greu sa renunt la tigari si am tras doua, trei pufaieli in fiecare zi.

Avantajele au fost nenumarate si le-am simtit din plin. Aveam energie cat sa mut muntii din loc in conditiile in care de obicei am tensiunea cam mica si obosesc destul de repede. Am avut energie sa fac gimnastica, sa dansez, sa ma duc sa inot si peste toate, roboteam prin casa ca o nebuna.
Faptul ca nu am simtit foamea m-a surprins foarte tare. De aia cred ca am reusit sa-l tin. Curele de slabire ma deprima dinainte de a le incepe. Mi-e groaza de senzatia de foame si de lipsa de energie pe care o am. Cand mi-e foame sunt nervoasa, anxioasa, plang si in cele din urma am usoare ameteli si o lipsa de pofta de viata.
Aici a fost exact invers. Am mancat pana m-am saturat, am avut energie cat 7, dar mi-am recapatat tonusul si am inceput sa am o pofta de viata nebuna.

Dezavantajele pentru mine au fost chiar de neglijat. Le prefer de o mie de ori decat sa indur foamea si sa fiu ca o musca beata care abia, abia mai face cate ceva.

Ma bucur ca ati deschis subiectul asta!

Daca vreti sa ma mai intrebati cate ceva despre dieta, alte detalii, sunt aici si va raspund cu mare drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kallista spune:

Subscriu la ceea ce a scris Maria. Pentru cele care nu ati incercat niciodata regimul nr. 7 al dr. Oshawa, chiar si pentru cele mai sceptice... incercati macar o cura de 10 zile. Tinut corect (si nu cu rondele de orez expandat cum am mai auzit) are exact efectele descrise mai sus. In plus, rezolva si problemele de sanatate, nu doar pe cele de silueta.
Si da, pofta a aparut si la mine in cea de-a opta zi ... ma uitam cu jind la o farfurie cu fasole pastai pe care altminteri nu le-as fi mancat sub nicio forma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

multumesc, multumesc, multumesc din tot sufletul celei care a abordat aceasta tema si mai ales Mariei(cu ultima postare).

M-ati facut curioasa si stau de cateva zile (pierd noptile!) sa ma informez despre dieta macrobiotica, care de altfel nu e o dieta! e un mod de viata!
Am gasit cateva site-uri interesante, citesc insa in germana, cu siguranta exista si in engleza.
Ce vreau insa sa spun este, inainte de a judeca, de spune ca e o "dieta dezechilibrata", informati-va!
Exista in acest moment o groaza de carti pe aceasta tema. Aici in Germania sunt chiar oameni specializati pe asa ceva care ofera cursuri de "gatit macrobiotic", de "stil de viata macrobiotic", seminare in toata regula!

Dieta macrobiotica e de fapt, cum spuneam, un stil de viata, care se bazeaza nu numai pe alimentatie ci si pe alti factori: respiratie, miscare, gandurile noastre, trairea in armonie cu mediul inconjurator. Alimentatia e numai unul din factori si presupune nu numai cereale, ci si legume, fructe peste, etc...in forma cat mai putin prelucrata, cat se poate de "roh".
Si cum spunea cineva in unul din site-uri: Macrobiotics inseamna "sa folosim acel lucru de care avem nevoie, ca sa atingem acel scop, pe care ni-l dorim" cu alte cuvinte, asa zisa "dieta" trebuie adaptata la fiecare persoana. Nu este o reteta fixa, este o cale pe care o urmam in mod constient si o modificam in fctie de necesitatile noastre, Altfel spus, daca esti obisnuit sa mananci multe carnuri si alte porcarii super-prelucrate, nu vei putea trece direct la mancat Porridge sau cereale fierte la micul dejun si supa Miso, e important intai sa vezi ce NU iti face bine (in alimentatie) si sa adaptezi acest regim de viata nevoilor tale. Asta nu inseamna ca poti manca in continuare carnuri si pizza, insa o asemenea "dieta" trebuie chibzuita bine. Fiecare hotaraste cat de serios ia acest stil de viata si cum si-l face.

As putea vorbi ore intregi pe aceasta tema, insa nu sunt nici eu specialista, ma duc sa citesc mai departe.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Buna!
Am inceput azi dieta 7 Oshawa.
Am fost cumva motivata de faptul ,ca mi-au aparut niste pete pe corp, de la ficat si m-am decis sa o incerc.
Am tot citit pe net beneficiile ,insa m-a convins experienta unei cunostinte ,care a tinut-o 8 luni si se simte mult mai bine ,plus ca a slabit 40kg.
Dimineata am mincat orez fiert.N-aveam orez brun, asa ca am mincat orez normal.
Acu mi-am facut provizii de hrisca ,mei ,griu integral si orez brun.
Acum rontai niste fulgi de griu integral.Nu-s prea buni!
Orezul fiert merge.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona_2 spune:

buna ziua,
astazi intru si eu pentru prima oara pe acest forum asa sa va urez tuturor Craciun fericit! vroiam sa postez si eu un comenariu privitor la faptul ca sportul este o solutie petru slabit. experienta mea a fost insa nu tocmai ok in aceasta privinta pt ca am mers de 2 sau 3 ori pe saptamana la sala si dupa ce am dat jos vreo 2 kg m-am oprit. nici cu dietele nu am avut mai mare noroc...

Mergi la inceput