Pt parinti!Intrebari legate de gay.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Maru , pe Discovery , la o emisiune despre homosexuali doctorul dintr-o cumintate de homosexuali , care practica medicina acolo de 10 ani a spus ca nu a avut nici un caz de HIV

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Xio, depinde de la comunitate la comunitate...
si iar zic, educatia sexuala nu trebuie sa tina de orientarea sexuala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Alex, eu sunt de acord in mare cu ceea ce a spus Mirela.

As vrea insa sa subliniez ca la 17 ani orientarea sexuala nu este inca bine definita. Multi adolescenti, baieti sau fete, experimenteaza la aceasta varsta cu cei de acelasi sex. De ce? Pentru ca e mai usor din punct de vedere emotional, le e mai putin rusine, nu e atat de mare stressul de a fi competitivi in aceasta directie... Si simplifica mult relatiile si implicatiile sau cel putin asa li se pare lor.

Asa cum singur ai spus, ceea ce faci acum sunt experimente, este autocunoastere. Daca ai o minte deschisa, nu te limita la ceea ce crezi ca esti acum. Poate esti homosexual, poate esti bisexual, poate esti chiar un heterosexual care testeaza. Nu stiu si cred ca nici tu nu stii inca cu adevarat.
Primul/prima cu care ti-ai inceput viata sexuala conteaza, iar la tine a fost un baiat si ti-a placut. Cu o fata ai incercat vreodata?
Nu ma intelege gresit, nu te imping sa devii heterosexual, ci sa iti cauti propria identitate care la 17 ani este de abia in formare.

Bafta in cautarea de sine si in relatia cu mama ta!



"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandescasa spune:

Buna Sanziana!
Chiar ma asteptam ca cineva sa imi puna intrebarea asta daca cu o fata am incercat.Si da am incercat...si nu mi-a placut.Este adevarat ca la varsta mea inca nu e bine definita orientarea sexuala, la unii, dar la mine e.Cel mai plauzibil exemplu ar fi filmele porno.Daca ma uit la un film cu femei..nu am nicio reactie, nu simt nicio placere, dar in schimb, daca ma uit la un film cu baieti, am mai multe reactii.Si daca ma uit la un film cu femei si barbati, am reactii datorita barbatilor si nu femeilor.Tocmai datorita varstei mele, si a faptului ca asta e varsta la care esti indecis din multe puncte de vedere, ma obliga oarecum sa nu ii confirm mamamei mele faptul ca sunt gay.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

nu stiu ce sentimente amestecate as avea daca as afla ca fimiu e homosexual. bineinteles ca l-as accepta, ba, nici nu se pune problema in felul asta, pentru ca finnd fimiu il iubesc neconditionat. sa incerc sa-i schimb orientarea sexuala? nu, si nici nu cred ca as vorbi cu el despre asta, i-as spune doar ca orientarea sexuala e "problema" lui, ca doar el stie ce simte, ce il atrage. daca as banui ca e homosexual nu cred ca as face nimic deosebit decat ca as fi acolo daca ar avea nevoie de sprijin de vreun fel, asha cum sunt si acum indiferent de orientarea lui sexuala. nu, nu mi-ar fi rusine cu el, ca doar sexul nu e rusinos si toata identitatea lui nu e numai homosexualitatea. nu l-as trimite la psiholog, dar i-as sugera ca ar fi bine sa mearga si nu pentru a se convinge daca intr-adevar e homosexual sau nu ci pentru a vorbi cu un psiholog despre greutatile (stim cu totii ca oricat de moderna a devenit lumea, societatea se uita inca chioras la homosexuali si nu numai)pe care le intimpina si cum sa le faca fata - de aia am si spus la inceput ca as avea sentimente amestecate. pentru ca stiu, vad, ca nu e usor sa traiesti in societate ca homosexual. si colac peste pupaza si adolescent :). ei, si daca ar veni si mi-ar prezenta iubitu' in primul rand as fi multumita ca are incredere in mine, ca vrea sa-mi prezinte persoana cu care e impreuna.
spui ca mama ta banuieste si nu stii daca sa-i spui sau nu. aici nu stiu ce sa zic. io daca as avea banuieli as aduce poate io vorba, asha cum fac unii parinti sacaitori :) : no, nu ai nici o prietena? sau prieten? ... sau esti indragostit? sau ceva de genu' asta. ca-mi imaginez ca e destul de greu sa vina copilu' acasa si sa zica: mama, sunt homosexual!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandescasa spune:

Salut Adela!Sincer mama mea bate apropouri de genul asta, dar eu mereu am evitat sa ii raspund la intreabari, sau cand ma intreba daca am prietena ii spuneam ca nu imi trebuie mie bataia asta de cap.Si in legatura cu raspunsurile tale la intrebarile mele, imi place ca mai exista si PARINTI, care gandesc asa si care nu ar incerca sa isi schimbe copilul pt simplul fapt ca e homosexual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

eu n-am baiat, am fata. dar am cunoscut baieti gay... oameni absolut normali. chiar am avut un coleg de facultate... in primul an, cand faceam cunostinta, el i-a spus profesoarei ca e gay... am aflat si noi si totul a decurs normal. ne povesteam despre iubiti, injuram barbatii impreuna na chiar povesteam detalii intime. niciodata nu am avut reactii aiurea sau probleme...

din cate vad in Ro, problema e mult mai mare decat la Mirela sau la Maru... aici chiar e o problema... oamenii se vor uita ciudat la tine daca mergi pe strada de mana cu un baiat, tu baiat fiind... vor chicoti si cei batrani (unii) pot ajunge si la apostrofari... am vazut eu cu ochii mei pe strada

Alex, eu imi pot imagina ce e in inima mamei tale... cred ca incertitudinea in care traieste (e baiatul meu gay sau nu) o macina mai mult decat daca ar stii adevarul... da eu vb, eu nici acum nu ii spun mamei ca mai fumez, rar, ocazional...

si ca sa iti raspund generic la intrebari (pt ca am o fetita de nici 2 ani ) :

1. DA !!! normal, e copilul meu si ii sunt datoare sa il sprijin in orice situatie !
2.nu, niciodata. atata timp cat asta e alegerea facuta, probabil in cunostinta da cauza si bazata pe sentimente si nu teribilism, stie ce face si ce vrea.
3.as discuta deschis cu copilul. i-as spune ce simt si cred eu si as pretinde sinceritate. doar e normal sa discutam lucruri de genul asta. faptul ca e gay nu vreau sa ma faca sa nu imi impartaseasca primii fluturasi din stomac, dar si as vrea sa cunosc persoana, sa stiu daca e ok sau nu...
4. NU ! NEVER !
5. pentru? sa ce? de ce ar fi nevoie de psiholog? eu cand m-am indragostit sau mi-am descoperit sexualitatea m-a trimis cineva la psiholog?
6.as fi extrem de sceptica, as supune saracul om la mii de teste psihice si fizie, l-as tortura fara incetare, sa vedem daca rezista glumesc, evident ! dar acum cred ca si daca ar veni cu o fata sau un baiat, tot as privi pe sub spranceana sa vada ochiul soacrei ce si cum ... nu, m-as purta normal, indiferent de sexul persoanei, atat timp cat imi face copilul fericit si merita sa ai incredere in el/ea, relatia e ok, I`m happy with that

Alex, succes, sa ne spui si noua daca ai vb cu mama ta si cum a reactionat !



************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)


asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an


S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna Alex!

Uite raspunsurile mele. Inainte de ele, iti doresc sa fii fericit, sa nu te iei dupa ce spun cei din jurul tau si sa-ti urmezi drumul.

1.L-ati accepta pe copilul dumneavoastra daca ati afla ca e gay?

Da. Nu mi-am pus niciodata problema acceptarii sau respingerii unei persoane in functie de orientarea sexuala a acesteia. Cu atat mai putin daca ar fi vorba despre copilul meu.

2.Ati incerca sa ii schimbati orientarea sexuala?

Nu. Orientarea sexuala este o "data" cu care te nasti, nu este o pereche de pantofi pe care o schimbi.

3.Ce ati face daca ati banui ca e gay?

As face ce as face si daca ar fi heterosexual; adica as incerca sa-l educ sa fie un om drept, corect, frumos. Referinu-ne exclusiv educatia sexuala, l-as invata reguile esentiale - despre utilitatea folosirii prezervativului, despre riscurile BTS, ale sexului neprotejat, etc.

4.V-ati rusina cu copilul dumneavoastra?

Nu. Mai mult nici n-as putea spune.

5.L-ati trimite la psiholog?

Nu. Nu pentru faptul ca este gay.

6.Cum ati reactiona cand ar veni acasa si v-ar prezenta pe iubitul lui si nu pe iubita lui?

As incerca sa nu reactionez ca o "soacra"

Pentru "statistica" - am copil, fetita.


Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandescasa spune:

Salutare din nou!Kay sa sti ca ai dreptate, defapt nici nu ma mir, ca gay-ii pe care i-ai intalnit sunt oameni "normali", ca nu toata lumea e Naomi sau Solcanu la naiba in puii mei.Stiu ca oamenii se vor uita ciudat la mine pe daca pe strada de mana cu iubitul, dar sincer as fi dispus sa accept apostrofarile si tot ce presupune"afisarea in public", ca la urma urmei, sunt om si nu animal.Si in ceea ce ii priveste pe cei batrani, ar cam trebuie sa taca din gura si sa isi ia pastilele, ca prea judeca ei pe toata lumea, poate ca "gaina batrana face supa buna", dar ar trebui sa se mai controleze.
In legatura cu mama mea, stiu ca e foarte stresant pt ea, chiar mi-a zis in fata ca ar aprecia daca i-as spune...dar nu pot, eu lucrul asta nu am vrut ca ea sa il stie vreodata, pt ca ce nu stie rau nu ii poate face.De ceva timp ma gandesc la niste cai de ai zice, sa nu ii pice chiar asa de greu la "stomac" dar nu prea gasesc.
Gabriela, imi place ce ai raspuns la intrebarea 6, chiar ca nu ar trebui sa reactionezi ca o soacra...ca totusi nu se cade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mie nu mi-ar pica bine sa aflu ca fi-miu e gay. Si asta numai pt. ca vad ca viata ca gay este destul de grea si ar putea avea de suferit din partea societatii.
Dar normal ca l-as iubi la fel, bineinteles ca nu as incerca sa ii schimb orientarea (nici nu s-ar putea), nu l-as trimite la psiholog (decat in masura in care are de suferit efecte secundare si ar vrea el sa invete cum sa faca mai bine fata), l-as trata politicos pe partenerul lui. Seful meu este gay, este un tip f. destept si are multe calitati, este un om realizat. Desi toata lumea stie ca este gay, tot departamentul a facut petitie sa fie el seful departamentului si sa nu fie adus cineva din afara. Deci faptul ca e gay nu il impiedica sa fie placut si apreciat de ceilalti ca om si ca professional. Dar connsider ca e o mare pierdere pentru lumea feminina ca e gay :)

Mergi la inceput