Urgent, sfaturi : Bichon Maltese

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

am intrat si eu in randul crescatorilor de bichon.Al nostru e bichon havanez,l am luat din targ[stiu ca nu e indicat,insa n as fi avut bani sa cumpar unul cu pedigree,ar fi insemnat sa dau salariul meu pe 2 luni].Copiii si au dorit enorm un caine[mai ales baiatul cel mare-7 ani] si ,dupa ce am studiat piata,am ales rasa bichon,desi intial el isi dorea ''un caine mare'',care ''sa l apere cand va iesi pe strada''.
Noi stam in 2 camere si bichonul a fost cea mai potrivita rasa si pt ca nu creste mare si pt ca nu i cade parul.
Am fost in targ si ne am indragostit iremediabil de o catelusa[desi voiam catel]...E ca de plus,e cea mai dragalasa catelusa pe care am vazut o vreodata...Si e plina de personalitate,ne musca intruna cu coltisorii ei ascutititi...
i am luat initial bobite de pedigree,ca asta a zis stapanul ca i dadea,insa dupa ce am citit topicul de aici,i am luat belcando.Azi i am dat putina carnita de pui cu orez cu morcovi si l a devorat.Eu cred ca mancarea de oameni n are cum sa i faca rau,atat timp cat nu i dau ''porcarii''.In fond,mancarea de catel contine carne [ba chiar resturi as putea spune].
Lapte nu vrea sa bea.
A invatat deja sa faca pipi pe paturica absorbanta,dar caca face prin casa.
Are primul vaccin facut,al doilea tb sa i l facem pe 22.Voiam sa va intreb-al doilea vaccin tb sa aiba aceeasi ''marca'' ca primul?
O pot scoate din casa in brate?Sau exista riscul sa raceasca?
Pot incepe sa i fac baie?
Cum s o dezobisnuiesc sa ne mai muste?[practic,ea se joaca,dar isi infige coltii pe unde apuca,ne musca de picioare,de maini,ne trage de pantaloni]?
Nu stiu sa pun poze aici,dar cine vrea s o vada,poate intra pe facebook.Contul meu de acolo e Eu Altfel.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

NU MAI SCRIE NIMENI AICI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diannaalex spune:

Sa iti traiasca catelul si sa va bucurati de el

mami de Alex nazdravan www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Vine Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

monalac iti raspund eu repede. Si noi avem un bichon maltaise baiat de 7 luni, rasa tea cup. (cei care nu cresc mari-probabil ca si catelusa ta).Nu ai spus ce virsta are a ta. Noi l-am cumparat la 9 saptamini si l-am spalat imediat. Il spalam cam la 10 zile, e recomandat sa-l perii in fiecare zi altfel i se va innoda blana si greu o mai descurci dupa.

Nu l-am scos prea mult afara peste iarna , dar nici iarna nu a fost f grea aici. I-am cumparat hainute si le-am si folosit de citeva ori. In rest are blana care il protejeaza.

A ros si al nostru la inceput, cam de la 6 luni incep sa-i cada dintii. I-am cumparat oase de ros speciale, jucarii si de fiecare data cind incerca sa ne muste pe noi nu il lasam si ii ziceam cu voce mai dura "nu, nu e voie" Acum stie cind i se zice nu, se duce imediat si se aseaza pe labe pe covorul lui.

La fel l-am certat si cind facea caca prin casa, il duceam la pipipad (ca un pempers ptr catel) si ii spuneam ca acolo face "pupu", eventual i-ai si caca si lasa-l pe paturica sa-l miroasa si sa asocieze mirosul cu locul respectiv.

Vezi ca anumite alimente nu sunt recomanbdate, de ex ciocolata-cacaua e chiar mortala ptr ei. Incearca sa cauti pe net exact. Noi nu ii dam decit mincare de catel, si nu a fost niciodata constipat sau bolnav la stomac.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

ca mai fac cateii ? Cam "subtire" activitatea pe aici, fata de subiectul cu prepelite

mamagiuliei, ce face Sela, ai sterilizat-o pana la urma ?

Noi am fost la monta acu 10 zile, sper sa fie cu noroc ca a fost cu peripetii

Va pup

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cibibikeru spune:

Eu am un bichon maltese de vreo 4 luni, incerc sa-l invat sa faca pe servetele speciale, am pus unul pe jos si l-a facut bucati, l-am certat si i-am dat si doua la fund, s-a uitat la mine, a stat cateva secunde si ce credeti ca a facut? Mi l-a tras asa rupt din mana si a fugit cu el, ok trecem peste, am pus altul, in 15 minute l-am gasit franjuri, innebunesc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Lol, te rog sa nu te superi ca rad, stiu ca e frustrant da' catelusul tau dupa ce a facut pipi avea chef de joaca
Nu te supara pe el ca e mic si nu stie de capul lui, degeaba ii tragi la fund.
Cel mai bine e sa il duci afara. Dupa parerea mea invata mult mai repede sa nu mai faca in casa pentru ca asociaza pipi/caca cu mersul afara.
Daca nu, inlocuieste servetelele cu un prosop oarecare pe care il imbibi cu urina lui si sa incerci sa-l urmaresti, daca ii vine vreo idee nastrusnica sa roada prosopul dupa ce face pipi, sa ii dai o jucarie de-a lui la schimb.
Calm si cu multa rabdare, e doar o perioada, trece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Vreau sa adaug si eu ceva pentru cei interesati.

Bichonul este o categorie de caini. Nu este o rasa in sine. Din categoria Bichon fac parte mai multe rase de caini care trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a intra in aceasta categorie.

Bichon Frise, de exemplu, este o rasa de caini. Dar daca spui Bichon simplu, aia nu este decat o categorie de caini.

Maltez(in romaneste)/Maltese(in engleza) este o rasa antica de caini de talie mica. Maltezul dateaza din perioada antica. Unii experti chiar considera ca Maltezul ar avea niste gene de Terrier in el. Maltezul este una dintre rasele care se incadreaza in categoria Bichon.

Rasele Bichon sunt (in engleza):
- Bichon Frise
- Maltese
- Coton de Tulear
- Bolognese
- Havanese
- Lowchen
- Bolonka

Acestea sunt toate rasele din categoria Bichon iar cei care spun ca exista mai multe deocamdata nu au dreptate.

"Tea cup" NU este o rasa. Nu este nici macar o marime oficiala. "Tea cup" este un termen dragut folosit de crescatorii si vanzatorii neprofesionisti de caini care doresc sa isi atraga cumparatori profitand de lipsa acestora de informatii si de simpaticul termen de "tea cup". Acesti crescatori neprofesionisti diminueaza talia cainilor lor prin monta gresita pentru a obtine marimea falsa de "tea cup." Totodata cu aceasta marime se obtin si multe defecte genetice care afecteaza sanatatea cainilor. Cluburile canine din intreaga lume nu accepta marimea "tea cup" ca fiind oficiala sau corecta si descurajeaza cumpararea de astfel de caini. Unii caini de marime "tea cup" pot avea norocul de a fi foarte sanatosi dar majoritatea se dovedesc a fi foarte bolnavi mai tarziu in decursul vietii.
Nu veti vedea marimea "tea cup" pe nici un website oficial despre rase de caini si nici in cartile despre rasele de caini. Riscul de a avea un caine bolnav de marimea "tea cup" este foarte mare de aceea crescatorii de astfel de caini trebuie sa fie descurajati.

Pe scurt: "Tea cup" este o marime, una falsa, descurajata de experti, cunoscatori si cluburile canine din intreaga lume. Riscul de boli genetice este foarte mare in acest tip de caini.

Despre Maltez: Este o rasa pura, descoperita in Antichitate. Face parte din categoria Bichon. Este de talie mica, ideal pentru viata in apartament, desi se adapteaza cu usurinta oriunde. Este un caine de companie si trebuie tinut in principal in casa. Nu poate fi lasat afara intr-o cusca deoarece va suferi. Este un caine foarte incapatanat si este destul de greu de educat in a merge la toaleta afara si nu in casa. Este foarte atasat de stapanii sai si poate fi rezervat cu strainii/cei care nu locuiesc in aceeasi casa cu el. Are tendinta de a latra mult daca ii este permis. Este foarte inclinat sa sufere de frica de separare si este recomandat sa nu fie lasat singur des si pe perioade lungi de timp (mai mult de 3-4 ore). Are tendinta de a fi mofturos la mancare. Se intelege foarte bine cu copiii atata timp cat acestia nu il bruscheaza/sperie. Daca il sperie/bruscheaza va avea tendinta sa ii muste. Se intelege foarte bine cu pisicile si cu alti caini de talie mica, dar cu animalele foarte mici (hamsteri, broscute testoase, porcusori de guinea, etc)are tendinta de a le vana, de a le urmari si de a le considera mai degraba jucarii decat animale vii. Daca aveti caini de talie medie si in special de talie mare, trebuie sa ii supravegheati in jurul Maltezului deoarece un caine mare poate rani involuntar si cu usurinta un Maltez, chiar si adult. Maltezul are o durata de viata destul de mare (15-16 ani). Atentie la posibilele probleme de sanatate. Daca va doriti un Maltez sanatos cu personalitate autentica de Maltez cumparati/luati numai de la crescatorii seriosi, profesionisti si asigurati-va ca are Pedigree si ca voi ii intelegeti Pedigree-ul (verificati in Pedigree-ul sau daca rude canine foarte apropiate gen bunica-nepot/unchi-nepoata/strabunica-stranepot au avut pui impreuna. Daca da, nu luati de acolo, cautati mai departe.)

Sper ca aceste informatii sa va fie de folos

Mamica fericita de pisicute alintate, fericite, mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Monalac, de unde stii ca ai un Bichon Havanez?

Daca nu vrea sa bea lapte este foarte bine. Puii de caine nu au nevoie decat de laptele de la mama lor. Dupa intarcare nu mai au nevoie de nici un tip de lapte. Daca insisti cu laptele si accepta, poate sa se deranjeze la stomac.

Nu stiu la ce te referi cand spui "marca" de vaccin. Cel mai in masura sa iti raspunda este veterinarul. Stiu ca puii de caine au o schema clara de vaccinuri care trebuiesc facute si apoi repetate. Nu sari/nu uita de ele pentru ca pot face diferenta intre viata si moarte. Discuta cu veterinarul si te va lamuri, nu ezita sa ii ceri detalii ca sa intelegi cat mai bine

Nu este indicat sa fie scoasa afara, nici macar in brate deoarece unii virusi canini se pot transmite din aer si la un pui nevaccinat acesti virusi pot fi mortali. Daca vrei ca ea sa ia aer curat o poti tine la geamul deschis sau o poti tine in balcon putin sa ia aer curat.

Ii poti face baie dar trebuie sa o usuci bine ca sa nu raceasca. Din moment ce nu iese afara inca, nu prea ar trebui sa fie nevoie sa ii faci baie. Daca se murdereste doar pe o parte a corpului ai putea sa o stergi cu servetele umede de bebelusi.

Cat despre muscat, cumparati jucarii de ros pentru ea si cand va musca pe voi, ii spuneti ferm:"Nu!Nu e voie!" si ii dati repede o jucarie de-a ei pe care poate sa o roada. Cand accepta/ia jucaria si incepe sa o roada, laudati-o:"Da!Bravo!" si mangaiati-o. Puteti folosi orice cuvinte/expresii vreti dar nu le puteti schimba. Folositi de fiecare data aceleasi cuvinte de lauda sau interzicere si atunci va invata repede.

O metoda de a invata cainele unde si cum sa faca la toaleta este urmatoarea: cumparati o cusca de caini putin mai mare decat cainele vostru. asigurati-va ca se poate ridica si invarti cu usurinta in cusca dar ca nu are loc sa se joace/sa alerge/sa sara. trebuie sa fie comfortabila dar nu foarte. invatati-va cainele cu cusca pentru ca sa se simta bine/in siguranta in ea. dupa ce se obisnuieste (dureaza cateva zile)puteti inchide usita.
Metoda este: seara la culcare chemati cainele in cusca si ii spuneti ceva de genul "nani nani acum" sau "somn usor", ceva simplu si apoi inchideti usita. Voi va culcati in patul vostru si puneti cusca cu cainele undeva langa patul vostru ca sa puteti sa auziti noaptea ce face. Daca plange ii repetati ca trebuie sa doarma. Apoi dormiti si voi. Daca in timpul noptii se foieste/plange va treziti, luati cainele din cusca si il puneti fie pe servetele absorbante ca sa mearga la toaleta fie in curte daca stati la casa. Daca nu face, il puneti inapoi in cusca, dati aceeasi comanda de somn si va culcati la loc. Repetati procesul pana face.
Idea este ca puii de caine se nasc cu instinctul de a nu-si murdari cuibul unde dorm. Daca ii puneti intr-o cusca mica dar comfortabila, nu for face in ea. Daca acea cusca e prea mare pentru ei, atunci se vor duce si vor face intr-un colt, de aceea este important ca acea cusca sa nu fie prea mare.
Exceptie de la aceasta regula fac puii de caine vanduti in pet shopuri deoarece acestia sunt tinuti in spatii medii/mari si nu sunt mutati/scosi afara pentru a-si face nevoile deci li se inhiba instinctul de a-si mentine cuibul curat.

In timpul zilei, urmariti puiul de caine cu atentie si cand vedeti ca se invarte in cercuri sau miroase pe jos intruna sau se pune in pozitia de mers la toaleta, il luati imediat fara a spune nimic si il puneti fie afara in curte sau pe servetelul absorband si imediat il laudati chiar daca nu face nimic. Majoritatea isi vor da drumul. Daca isi dau drumul, continuati sa il laudati in timp ce face dar si dupa ce termina. Daca pleaca de pe servetel, il luati din nou fara un cuvant si il puneti la loc si laudati. Procesul se tot repeta pana invata. Trebuie sa fiti consistenti si rabdatori si sa folositi aceleasi cuvinte/expresii pentru ca el sa invete ce inseamna. Intotdeauna stati langa el cand isi face nevoile, nu plecati deoarece trebuie sa il laudati. Daca plecati nu va intelege ca a facut ceva bun si va continua sa faca in toata casa.

Cibibikeru, cand catelusul tau le face bucati, cearta-l dar nu-l lovi si daca nu inceteaza ia-l in brate si pune-l in baie/in debara/intr-un loc unde il poti incuia (dar NU in cusca lui, cusca cainelui NU trebuie niciodata perceputa de acesta ca fiind un loc de pedeapsa)si lasa-l incuiat cateva minute pana incepe sa planga. Cand plange, deschide usa si lasa-l sa iasa si apoi lauda-l. Repeta pana invata.
Daca isi face nevoile prin casa urmareste-l si invata care e locul lui preferat. Dupa ce il gasesti, lasa-l sa faca acolo o data, dupa care ia servetelul absorbant si imbiba-l putin in urina lui, apoi lasa servetelul exact pe locul unde a facut nevoile (curata dar nu foarte bine ca sa se mai simta mirosul putin). Cainele va reveni la locul preferat, va mirosi si va vedea ca e mirosul lui si va face din nou, de data asta pe servetel. Cand face pe servetel trebuie sa fii in zona si sa il lauzi. Procesul trebuie repetat pana invata. Ramai consecvent si nu schimba cuvintele ca sa poata sa inteleaga. Mult succes si multa rabdare

Cainii de talie mica invata sa mearga la toaleta la locul perfect ales de stapani de abia pe la 12 luni. Unii reusesc pe la 8-10 luni dar aia sunt deja avansati Inainte de 8 luni e rar dar merita incercat si perseverat

Mamica fericita de pisicute alintate, fericite, mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)

Mergi la inceput