Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)
Raspunsuri - Pagina 3
alessia2005 spune:
Simi, nu stiu daca te afecteaza sau nu, insa eu asa am facut, am mers pur si simplu in sedinta publica, am vorbit cu inspectorul general adjunct, sa-mi dea decizie pe un post, nu conteaza unde, insa sa fie de profesor calificat, adica in cazul meu de istorie, in cazul tau educatoare sau invatatoare, apoi dai o declaratie pe propria raspundere ca nu mergi pe post, cam asa ceva, incearca printr-o cunostinta, poate te invata mai bine sau te ajuta.Asta este ptr ca sa fie operata cartea de munca, intelegi, cred ca e mai bine sa faci cum am facut eu...Nu stiu ce sa-ti zic.nu stiu cum pot sa-ti trimit un mesaj privat ca sa-ti explicn mai bine. Uite mai de graba, scrie-mi pe mail la graganalina2008@yahoo.com. Ok? si vb acolo
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alessia2005 ....Nu stiu ce sa-ti zic.nu stiu cum pot sa-ti trimit un mesaj privat ca sa-ti explicn mai bine. Uite mai de graba, scrie-mi pe mail la graganalina2008@yahoo.com. Ok? si vb acolo |
Activeaza-ti mesageria privata din profil personal.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
diana2242 spune:
Revin cu noutati si pt alte persoane care sunt in situatia mea si cu cateva intrebari pt cunascotori.Am fost la CAS intradevar ei imi vor plati restul de concediu pre si post natal ramas ne platit de firma numai ca imi trebuie o adeverinta de la servici din care sa reiasa ca am fost angajata pe perioada nedeterminata si motivul incheiarii contractului de munca(in cazul meu firma falimentara)dar de la resurse umane de la mine tipa inca nu stie ce se intampla cu contractul meu de munca pt ca ea spune ca nu mi-la inchis si nu imi poate da aceasta adeverinta.Ma poate lamuri cineva ce se intampla cu contractul meu de munca?poate sa mearga in continuare daca firma e falimentara?cine imi plateste de acum impozitele si toate darile catre stat?Cum se procedeaza ca nu mai inteleg nimic.Va multumesc mult.
marius spune:
Contractul de munca este legal discutand suspendat. Implicit nu exista nici un fel de obligatie ce ar deriva din el.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
diana2242 spune:
Deci sa inteleg ca trebuie sa imi completeze acea adeverinta nu?si sa imi dea eventual si cartea de munca.
marius spune:
Da asa este. Cartea de munca este fie la societate fie la Inspectoratul Teritorial de Munca si o primesti la cerere.
Pagina legislativa
readygaby spune:
Marius, te rog frumos ajuta-ma cu un sfat.
In luna mai am avut 2 sapt concediu medical dat de dr de familie, apoi urmatoarele 8 zile calendaristice concediu de odihna (atat mi-au zis cele de la resurse ca mai am) si raman decsoperita cu 2 zile 28 si 29 mai.Dr gine nu este in tara sa-mi poata da.Pot sa-mi iau 2 zile concediu fara plata, fara sa-mi fie afectata indemnizatia sau CIC?
Multumesc mult
readygaby spune:
Daca din postnatal imi raman doar 40 de zile, vpi primi bani doar 40 de zile si 2 zile nimic si apoi voi intra in indemnizatie sau din lipsa celor 2 zile nu se va mai palti nimik?
crocodana spune:
salutari,
revin cu o pb, pe care de altfel am ridicat-o si la odiseea sarcinii insa vad ca voi cunoasteti mult mai bine legislatia si parghiile ce se pot actiona..
vreau sa imi iau prenatal, 75 de zile (numar rezonabil intre 63 si 84 care e maximul ce l acorda statul)si sa folosesc astfel posibilitatea compensarii intre concediul de sarcina si cel de lauzie.
motivul: banii....in acest moment chiar si cu concediu medical 75% se intampla ca as castiga mai mult decat salariu.
medicul de familie o tine una si buna ca nu poate sa imi dea decat 63 de zile...ca "nu are voie"....
sunt doua sapt diferenta dar in aceste doua sapt eu pierd salariul actual pe luna...
ce optiuni am? poate medicul ginecolog sa imi dea si medical si prental? ..as avea nevoie de 2 sapt fiecare pana sa ajung la cele 63 de zile....
24+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea